Header
View tracker

Glada barn som idag upptäckte kökets nya inredningsdetalj, en paketkalender!
Bobbo är först ut i morgon och sen går vi efter ålder, och på julafton är den röda klappen till barnen och då får alla varsin. Och om man varit riktigt snäll kanske julstrumpan innehåller något på julaftons morgon med 😀

Ikea igår med min minsta och min största och fick köpt lite till nyfixade toan.

En ram trilla ner i varuvagnen med så fick ramat in min fina Carolina Gynning, med inspo från min vän Linda 😍

Annars känner jag mig faktiskt full med energi och har hunnit med massa denna vecka så långt. Tankar energi när tillfälle ges, amma framför brasan funkar fint ❤️ Huset är nu besiktigat och godkänt och det känns ju skönt med. Några få dagar kvar och vi fortsätter i samma anda för att hinna klart det sista, sen blir det återigen tömning av huset... igen!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

En utflykt till Frölunda torg, fixa lite paket och käka gott på Jensens. Så skönt med ledighet för vår pappa en hel vecka även om den innebär massa jobb med vårt hus inför kommande visning på söndag, så nu gäller det att ni alla håller tummarna hårt för en försäljning!!

Färdkost är bra i detta sällskap!

En liten som gett sig på att tvätta själv 😬

Avslutade dagen med tårta för pappans kusin som fyller 36 år! Han blev höras med skön sång av kiddosarna ❤️

Likes

Comments

View tracker

Idag på första advent tog vi och hoppade i kläderna, i med lite fil i magen och sen borsta tänderna för att hoppa på bussen till amhult. Ica frulle är underskattat 😋
Inklusive efterrätt helt klart!! Sen köpte vi advents stjärnor och tvättmedel. Inte att förglömma att barnen inte kunde missa den obligatoriska gratis bananen bara för att.

Vi njöt av solen i kylan en stund innan vi begav oss hemåt.

Det här med knappen på bussen asså, det är ju största grejen som alltid är så himla stort!! Han vet, men vill så gärna trycka mest hela tiden!

Sen blev det lite mellis innan vi begav oss till bussen igen, nu har farmor kommit och vill gladeligen följa med då hon tillbringat förmiddagen i kyrkan så varför inte eftermiddagen med.

Det blev en mysig söndagsavslutning i kyrkan på första advent. Ingen favvopräst (finns ju bara en) men en massa fin sång och populär söndagsskola för barnen med pyssel. Fröken läste en bok om Jesus och frågade barnen, - vad är det vi firar på julafton? En unge räcker upp handen, - Jesus födelsedag! Medans ungen brevid kontrar utan handuppräckning, - nä, han föddes dagen efter julafton den 25:de! Alex sitter med sin hand upp och jag funderar ju då på vad han kan om Jesus. Han fråga följer, - När får vi äta tårta?? För kyrkan fyllde Ju 2 år idag och det fanns tårtbuffe 😍 som mamman väntat, och så gott det va, det va man ju värd efter Aningen beskt nattvardsvin ihop med nått torrt pappersliknande bröd på tungan.
Ska nog ha som tradition att gå till kyrkan på advent för det va både avkopplande (Bobbo sov) och mysigt.

- Magnus fanclub med tofs!

Nu tar jag natten ❤️ Min stora skäggiga pojk har äntligen kommit hem efter sin 24h helg så nu väntar en vecka med honom hemma, bästa veckan helt klart även om vi har tusen saker att göra innan visning på söndag!

Likes

Comments

Kunde ju inte låta bli att slita upp kameran och fråga vad han sa, - En yde', mamma!
Där stog han med en glödlampa på huvudet 😍

4 bast stor och finurlig!

Likes

Comments

Igår dundra Farmor och farfar in och det fejades med hus och barn, vet inte var dom tar krafterna ifrån med tanke på att dom jobbar och har ett eget liv!

Inte nog med det så dök Linda upp med en farlig slänga energi med sig, hon liksom var som en bobcat när hon intog vårt stora förråd, - Anna, man måste rensa!!

8 barn intog huset med buller och bång, och det lektes högt och lågt mesans vi grejade.

Minnen är viktiga för mig, min far var likadan. Jag har svårt för att släppa vissa saker. Mycket fick åka men en del fick stanna... utan Lindas vetskap ;-)

Jo vars det har ju flyttat in en och annan pryl dessa dryga 8 åren. Du vet dom där favvo jeansen du hade för 12 år sen och innan 5 graviditeter ;-) Moppe jackan fanns där med, pappas sista jeans, Lukas alla prylar och en jädra massa bra att ha saker. Jag hittade också julpyntet dagen till ära och barnens alla tjockvantar.

Fredrik kom, nä han kom inte undan, inte ens dagen efter fest med grabbarna!

Det fylldes ett släp... och ett till så nu är det ju nästan tomt där ute och det går ju faktiskt att visa upp vid en visning.

Tänk att ha sådana vänner nu när vi verkligen som mest behöver det, kan tilläggas att hon hade med sig mina 3 tvättkorgar med ren tvätt!! <3

Sol idag, det blir till att klä dom 6 små trollen och sticka ut en sväng.


Ha en fin söndag gott folk!

Hur 

Hann liksom inte tänka på att fota igår, men fick ju ett på Fredrik i mörkret!

Hur söta är inte dessa korvarna då? Liten ville sova med dom stora tjejerna... det är klart <3

Överlevarfika, för att jag är värd det!!

Likes

Comments

Det finns en sak i vår familj som vi älskar, och det är att åka husvagn!!

Jag har bott i husvagn sen jag var 2 månader gammal. Gjorde min premiär mitt i vintern en påsk år 1980 i Hovfjället, det blev några resor dit dom kommande 16 åren, med skid och brädåkning. Kompisar fanns där varje år och liftgubbarna som sjöng varje februarilov man fyllde i lifthögtalarna! Många minnen.

Somrarna blev säsong (uppställd camping) men även Kroatien, Danmark och andra semesterorter i Sverige.

När jag träffade Andreas 2006, kom känslan tillbaka. Typ direkt! Vi köpte vår första vagn, en Kabe smaragd -87 i maj 2007. Vi hade ju iallafall vart tillsammans 8 månader och skaffat bostadsrätt, bil, hund och var gravida så varför inte husvagn?!

Till en början var väl inte Andreas, då 22 år gammal så sugen på volvokombi och husvagn då han nyligen köpt sig en sprillans Toyota T-sport, men det ändrades snabbt! Kärlek vid första ögonkastet när han såg den gamla Kaben, eller?

Det blev en sommar på tu man hand på Sveriges kust.

Sen blev vi föräldrar till vårt första underverk och Almöns Camping blev "landet" och vi stod säsong!

Vi har sen dess haft en del husvagnar, eller Kabar. Ni som känner mig vet ju att jag gillar svenskt, Kabe, Volvo, Emmaljunga och Husqvarna. Varför är väl för att det håller bra, är snyggt och byggt för vårt klimat.

Kabe håller värmen, Volvo rostar inte, Emmaljunga bleks inte i solen och Husqvarna håller.

Min morfar har haft Kabe i 50 år och i vårt fall då vi inte kan köpa nytt så tycker jag att den håller måttet på utseendet och kvalitet trots sin ålder. Men av många vagnar jag vart inne i så är det ju främst värmen som är det bästa i väggar och golv.

Vi började ju på årtalet 1987, därefter blev det en Kabe Diamant 620 -97, nytt i våra ögon. Men den var nog den näst sämsta vagnen vi haft faktiskt men drog ju in en slant då vi hyrde ut den en sommar.

Vi köpte hus och husvagn blev för dyrt då vi oxå hade båt, vi skulle nu bo nära havet och båt var det som vi hellre ville ha och som inte innebar lån.

Den sommaren skulle vi hyra husvagn, men det var svårt med hund i familjen då jag är hyper allergisk mot katt. Vi tog 8000 kr från skattepengarna och köpte en Kabe Briljant 420 -75, liten, rund och söt. Brunt tält med fransar som det regnade in i alla ändar, senapsgula gardiner och verkligen ingen förvaring. Jag och Linda (köpte oxå en liten husvagn) renovera på parkeringen i 14 dagar sen drog vi alla till Öland! Den vagnen hade vi i 2,5 år tills vi blev påbackade och den blev inlöst för 14000 kr. Vi hade nu en Kabe Safir 590 -81, SKRÄP va ordet, äcklig och allt va sönder så den fick åka med vändande post.

Alla våra namn stod på baken på vagnen, till pappans stora lycka hade mamman valt stor text!!

Den lilla söta som skulle lösas in fick hänga med sommaren ut med silvertelp för att hålla ihop väggen. Den "nya" skräpvagnen mamman fynda för ynka 12000 kr till höger!

Året har hunnit fram till 2012, vi har precis fått vårt 3:de underverk och somrarna har tillbringats på rullande semetrar med gamla häckar på kroken, men kul har vi och barnen bryr sig minst om när plåten på vagnen gjorts. Föräldrarna har gjort allt i sin makt för att få göra det dom älskar mest, Campa!

Vi skakade fram med ännu mer skattepengar och inlösta vagnar blev 45000 kr, mamman hittade ännu ett "fynd", nu i Eskilstuna. Vi åkte efter jobbet 80 mil och kom hem lyckliga med en Kabe safir 590 -89, köpt på firma med fukttest på papper.

Dagen efter märker vi att vagnen står skriven på nån helt annan än oss, papprena med stämplarna är falska. Dom hade ställt upp den på en annans firmas mark. Vi var tvärblåsta!! Åkte och fukttestade direkt och fick svar på att vagnen var 90% fuktig i baken. Vi krävde återköp, 80 nya mil och en trött pappa kom hem med 28000 kr, vi blev blåsta på 17000 kr... det satte sig hårt!

Pappan fick in ett oväntat arv, vi fick chansen att köpa lite nyare, större och bättre.

Vi hittade pärlan mitt i skogen, mitt i semestern, 15 mil hemifrån! En Kabe Diamant 640 -90.

En hård förhandling väntade, fuktmätare hyrdes och farmorn och farfarn blev anlitade (igen)

Vagnen var torr, fräsch och väldigt fin! Pappan fick ner den 20000 kr, så vi fick betala 70000 kr, men då behöll han grillbesticken och micron ;-)

4 år har vi haft den och är fortfarande jättenöjda. Vi alla sover gott och extraplats finns. Den dagen vi byter så måste det bli väldigt mkt större för att det ska bli skillnad och då för att slippa bädda upp och ner på höst och vinter. 26 år har den rullat, använts och varit ute. Och ändå funkar allt så bra! Jag lagar all mat i den, diskar och har varmvatten. Vi har tom dusch.

Pentatältet som följde med som är 6,4 m långt och 3,5 m brett.

2016 bytte vi till ett nytt Penta tält!

Varför olika bilar?

Alla som kör mycket och framförallt med äldre grejer vet ju att saker går sönder.

Även vi har ju stått efter vägen och väntat på bärgare i 2 timmar!

Men Teamet löste även den situationen med ungar, bilar, försäkringsbolag och väldigt bra vänner både på nära håll och långt håll! Tack <3

En ny dragare fick det bli, stor motor, stark automat och såklart 7 sits! En fantastisk bil, men ack så trång!

Ännu ett år på säsong på Hanatorp 2013 annars har vi varit på rull och då främst 3 år i rad till vårt fantastiska Böda på Öland! Alltid sol, kändisar, bad och massa kul!

Men vad är det som är så bra tänker nu ni?, ALLT! Hela grejen, barnens stora förväntan, allt slit med packning och alla timmar i bilen, men framförallt att bo och vara på en camping.

Äta gott, grilla, bada, umgås, mysa, spela och åka på utflykter. Allt blir så enkelt och så lite måsten. Vi är en större familj och det krävs en del organisation men vi får till det väldigt bra tycker jag. Det kan i bland ta en dag eller två för barnen att installera sig och all deras förväntan som bubblar blir att dom bråkar och är trötta, men sen blir allt hur bra som helst!

Tömmer pottan och vilda barn i bilen!

Campingmatine´är nått som är poppis i alla väder, tider och konstellationer :-)

Grill på Halloween eller Påsklunch på påsk!

Det ultimata campingfordonet, elmoppe, som gör en 40 knyck! Då gäller det att hålla i skägget kan jag lova. Sen fäller du ihop den och hysstar in den i bagaget!

Utflykter gillar väl alla, stora som små!

Besök älskar vi också av så väl andra campar, syskon eller bara vänner som kikar in på lite bad.

Ännu mer besök och utflykter. Visste ni att campinglivet smittar av sig, jo jag vet flera stycken som hakat på och sen skaffat egen vagn, tex min bror som kommit varje sommar i 3 år till Böda har nu skaffat en egen vagn att drar dit ihop med oss nästa sommar!

En stödsbensöl eller ett glas skumpa kan det bli till grillen eller solnedgången.

Lite sjukdom kan även här komma men allt går även om det blir ANINGEN tuffare i en husvagn på 12 kvm.

En bild som på ett bra sätt beskriver campinglivet kl 17:00, Det vankas middag! så mysigt verkligen!

Är oyckan framme finns hjälp att få både till personskador och husvagnsskador!

Nåväl, efter en hel novell så kan vi ju sammanfatta att vi är en riktig camparfamilj ut i fingerspetsarna! foppatofflorna och onepeachen finns med, likaså stödbensölen och svenska flaggan. Men viktigaste av allt, glädje och massa kärlek!

Så varför inte testa, det går faktist att hyra eller släppa kraven och köpa billigt!

Likes

Comments

Vårt radhus är till Salu och kommer ut på hemmet i morgon.

Ett radhus från 1974 i härliga runslingan, Torslanda som ligger i Göteborg.

Med bara 3 km från strandkanten och granne med både Willys, skola och dagis. Här går barnen själva till skolan på 2 min utan att korsa bilväg.

Visning kommer att ske den 4/12 och 5/12 och mer info om det kommer på hemnet.

Utgångspris 3,3 miljoner

Dock har vi tömt hela bohaget för att det ska se tomt ut ;-) (så ser inte vårt hem ut annars)

Vill ni hjälpa oss till en försäljning så dela gärna detta inlägg!

Bilderna är tagna av Fotograf Kim Höglund

Anna och Andreas


Välkommen in, köket till höger!

Ut från köket till vardagsrummet

Hallen och under trappan

Vår toalett med tvättstugedel.


Nu går vi upp.

Rakt fram finns vårt badrum.

Hallen uppe med tv hörna och bäddsoffa.

Vårt sovrum.

Evelinas rum.

Felicias rum.

Pojkarnas rum.

Vår fantastiska balkong med burspråk.

Vår baksida där man ser nedre altandäcket, ett lika stort finns till barnen ovan med studsmatta och rutchkana :-)

Likes

Comments

Blod svett och tårar!

3 rent av överjobbiga veckor har passerat, jag har bott på annan ort med barnen på helgerna och männen har renoverat så svetten lackat!

Packa, tvätta, planera mat, handla och allt utan bil. Jo visst går det men det tar på krafterna.

Igår var det full rulle på våra 112 kvm, Jag och Linda städa och bar ut saker i vårt hyrda släp på baksidan, Daniel, Farfar och Andreas satte lister och allt annat som skulle fixas, Farmor rodda barn och kök och Ellen rodda barn. Ett jäkla bra team må jag säga med tanke på hur vi låg till tidsmässigt när också farfar klämde in en avsågad tumme så vi fick dra till vc!

När dom sista gick kl 00 så var baksidan och övervåningen kvar, nedervåningen var helt klar!

Kan ju tillägga att mäklarna vill ha ett tomt hem, då oxå vad gäller möbler. Vi bor 7 personer här och det är svårt att ha det tomt då, men ett stort täckt släp blev fullt och resterande 15 flyttkartonger och en spjälsäng fick klämmas in mot en dörr.

Dagen D var här och jag klev upp efter 4 timmars sömn, och körde igång direkt med 3 livliga barn runt mig! mamman plockade bort mesans grabbarna flitigt plockade upp och möblerade minst sagt om.

Bobbo rev ner allt från hela fönsterbrädor till att jaga sin storebror med toaborsten!!

Det packades, skurades och bars möbler, ibland fick ilskan tala ett eget språk för att i nästa sekund kasta soffor och sängar på plats, det bäddades och skurades fönster! suck, blir trött bara av att känna tillbaka på dagen. kl 17:00 somna mamman på soffan för en hel timme mitt i stimmet ;-)

Kl slog 12:51... klar!! kl 13 stod mäklaren på dörrmattan och tog i hand med en mamma med gråa, fläckiga mysis, vitt linne med jordgubbssylt på och håret oborstat sen en vecka tillbaka i en trulls.

Fotandet gick bra då Ellen kom och styrde upp dom små. Ett och annat fönster fick sig en omgång i farten och det blev ännu mer ommöblerande fast nu på utsidan!


I morgon lägger jag upp lite bilder på mitt numera tomma hem!


Natti <3

Fin och snabb hjälp trots stängning, det fick bli en fikaslant till syrrorna!

Mäklaren lika gammal som mig själv, och klädd i fin kostym, i hans familj ingår hans tjej och en guldhamster! undrar i vilket fack han placerar denna något tokiga fembarnsmamman?

Det välstädade rummet var inte helt i sin ordning tyckte Bobbo, så han satte lite guldkant på tillvaron och kände sig genast mer hemma ;-)

Vårt sovrum, i morgon lägger jag upp lite fler för er som är nyfikna.

Likes

Comments

En dag såå mycket bättre än igår, mer sömn (liten har vart vaken) och glad(are) barn.
Försöker påminna främst tjejerna om glad mamma - glada barn och virse versa 😬
Vi har varit ute större delen av dagen och mormor och morfar kom på korv med fika!
Lillebror har julpyntat huset och sen avslutade vi dagen med att grilla pizza, vi har gjort det innan men jag har glömt hur gott det är asså. Magnus tipsa om en tomatsås som var väldigt god på!

Likes

Comments

7 månader den 22/11. Stanna tiden!!
Denna lilla Goa minimänniskan, 2 små tänder kikar försiktigt upp och smilegroparna gör sig påminda mest hela tiden då han svarar med ett leende så fort man tittar på honom.
Det rullas runt och sits med stöd, minnet finns där och när vi sjunger kommer förväntan och pirret innan man är "där" vi har testat gröt en hand full gånger och vi avgudar fortfarande mammas tutte ❤️

Likes

Comments