Header

Dagen då allt är tungt och jobbigt. Till och med så jobbigt så jag lika gärna kunde legat kvar i sängen med täcket till näsan.
Sliter som ett djur med att packa och plocka, kör till Mölndal med släp för att dumpa lådor och möbler. Hämtar toaletter i Hällsvik och ytterdörrar i Floda. Barn högt och lågt och Andreas är väldigt dålig i sin rygg så han görs sig bäst hemma.
Igår ståendes på en tapp mellan Mölndal och Torslanda, 2 barn är med och kl är närmare 20, tanken ångar och kortet... kortet ja, det va jag snäll och lånade ut så nu står jag här!! En kompis fick rädda situationen ihop med swich.
Om det nu finns något positivt i dessa sista dagar så är det att jag fått rodda allt själv, som förr när man lagade bilen, flyttade och löste det mesta själv. Då blir man väl stark (läs sliten) Jag har kanske blivit en smula bortskämd?! Jag kan backa med släp... fortfarande, fast bara när det är mörkt och folktomt 😝

Så här ser det ut när Felicia kommer hem... som en snigel kan man följa henne in i vardagsrummet.
I fredags klämde vi in en teater med grabbarna, väldigt pedagogisk och handlade om gosedjur. Uppskattningsvis 40 barn och ett gäng fröknar, Jennie, Tilda och Ebba var med, alla satt bänkade... nä, ett småfolk var i rörelse, vitt hår med krullar... bruna ögon, Bobbo ja!!!
Han gick tvärs över allt ihop och slog ner rumpan i en av fröknarnas knä och mamman fick typ krypgå framför alla barn för att hämta honom som nu var hungrig och ville gå ut och äta 😅

Nu ligger jag fastklibbad mellan 2 snozande sötkorvar och hoppas på en natts sömn så jag vaknar på rätt sida i mån med lite sömn i byxbenet och ett smile bakom facet!

Over and out!

Likes

Comments

Nu har jag börjat att packa inför projekt tömning för renovering. Och mitt fullproppade vitrinskåp som är fullt av minnen, jag älskar minnen!!
En av mina hyllor är pappa och Lukas, Lukas finns ju faktiskt kvar här hemma hos oss i sin urna. Pappa däremot ligger i sin urna på Billdals kyrkogård ihop med farmor ❤️

Pappas första nallebjörn, aningen sticksig med halm i sig och gjord i nått vasst tyg, inte alls nått jag velat stoppa ner hos en liten. Han har pappas egna näsduk runt halsen som han använde som barn.
När pappa dog fick jag även hans tursten, den har säkerligen hjälp mig på vägen till kärlek.

Pyssla gjorde jag ju även innan jag fick barn, här är Lukas tassar och hans mjölktänder 😉
Har ni sparat minnen?

  • 110 readers

Likes

Comments

Detta är Bobbos "nya" pose när mamma tar fram kameran... söt, inte så värst kan jag tycka, men han glömmer nog snart av att alltid posa så fort kameran är framme... får vi hoppas ;-)

Glömde ju faktiskt berätta om vårt härliga besök i Kinna när vi skulle skriva kontrakt på huset.

Du vet ett tyst kontor med inglasade små rum att sitta och göra upp i, vi kommer in 17 min efter avtalad tid...

Utanför vårt var det liksom till en början perfekt kunde jag tycka då det var glas från golv till tak och stora skinnsoffor, ett litet bord till barnen, tv och lite leksaker.

Felicia och Bobbo fick kritor av mäklaren och innan jag hunnit reflektera över det så hade Picasso minsann hunnit med både skinnmöbeln, bordet och dom stora glaspartier bakom oss... jag reflektera först över kritan i Bobbos hand när han i full kareta sprang rätt in i glaspartiet som han inte såg, så det small! Jo det gick bra med honom, tålig likt en trästubbe. Rutan höll. Vi försökte få bort hans spår utan att lyckas. Vi låg där jag och pappan på alla fyra och kravlade runt och plockade saker överallt!

När vi skulle gå var han snabb nog in bakom en stor banderoll som stod på golvet med nån reklam, den fångades av mäklaren innan den for i golvet. Tur!

Vi kom därifrån lyckliga med ett kontrakt skrivet i handen och 3 nöjda men hungriga barn (obligatoriskt mattsäck hanns inte med) och lämnade dagens snackis bakom oss samtidigt som vi pustade ut för en lugn bilfärd hemåt.

Likes

Comments

Pyssel i alla former, innelekar, slagsmål, lite mera slagsmål och en del kakor och bullar. Så har veckan som gått sett ut, Förra veckan Felicia med sina nyckelben och denna veckan snorig Alexander och Mileon med ont öra och kanske är det oxå nån bisse på gång.


Det har gjorts marackas i olika konstellationer innehållande, havre, makaroner och ris för olika ljud som använts flitigt ihop med skönsång i olika tonarter. Tills mamman fullkomligt både tröttna och ångrade pysselpåhitt.

Det har gipsats och gjort hand och fotavtryck på Canvas. Dt blir verkligen en lugn stund när man drar fram pysslet och en bra variation från degandet. Sen gillar ju verkligen jag att pyssla! mer sånt helt enkelt!

Baka brukar ju pappan stå för en del och igår blev det kakor,så goda verkligen!! Så nu ligger det kakor, vaniljbullar och nougatkladdkaka frysen och väntar på Halloween helgen när vi ska till Hafsten och campa husvagn, 6 husvagnar på goostcamp, Fantastiskt!

​Och så vår lille Bobbo, idag ertappades han med att måla sina tånaglar rosa! väldigt skickligt gjort för att vara 2 år måste jag säga. Och inte fanns det en endaste droppe på varken vägg eller golv! Han kontra själv med 

-Fiiiin, mamma! <3

Likes

Comments

Det var ju ett tag sen helt klart, har ju mobilproblem men har nu fått löst det tills vidare. Det blir liksom en grej att sätta sig vid datan varje gång och hinns inte med alltid. Sen är det fullspäckat schema minst sagt och då inte av husrenovering utan sjuka barn och sambo med ryggproblematik. Kläm in rasade bioljudsanläggningar och ytligare en mobil!

Förövringt så har vi skrivit kontrakt på huset i Sätila!! Och det är så spännande, dock är ju inte resan klar då vi måste sälja vårt radhus för minst 3,6 miljoner för att banken ska stå bakom.

I skrivande stund ligger ett hus i vårt område ute med pågående budgivning, och är uppe på 3,450 000 kr och då är det en 70 åring som bor där mer behöver ju inte sägas om utseendet ;-)

Såååå, nån som är sugen kanske?? kom och köp!!!

Bilden ovan är lånad från google, tagen på Lygnern som med sin sandstrand "Sätila sand" ligger 200 m från huset vi (eventuellt) kommer flytta till 1 mars 2017.

Nästa på agendan är husbesiktning på måndag! 

Ha´de!

Likes

Comments

Kalasande i 2 dagar för vår stora tjej! Släktkalas ihop med lillebror Sebastian blev det med massa god tårta :-)

Likes

Comments

Vardagen rullar på med mitt "sertillsåintemammahinnernåttellerfårenlugnstund" sällskap! Det får inte bli tyst nån liten sekund för då vet man aldrig vad som är på gång, oftast oskyldiga små hittepå som tur är!

Hjälper ju sin mamma lite med... eller :-)

Bad älskar alla våra barn och helst länge, Bobbo har till sin kränk kommit på att händerna är sönder efteråt, och han blir ledsen och vll inte alls att hans händer är skrynkliga.


Det är både rörigt och jobbigt utan en riktig mobil, kan inte göra inlägg hur och när jag vill och nu sist såkrångla datan så det tog ett tag att fixa det! Men nu fick jag en stund över till lite blogg

Det är en rätt trött mamma nu som försöker hålla upp energinivån trots allt runt om som suger ur den. I morgon skriver vi kontrakt på förhoppningsvis vårt hus, så nu har vi att göra i 8 veckor för att sälja vårt. Andreas är ruggigt dålig i ryggen igen och läkaren har börjat prata om operation och diskproteser vilket inte är något kul att ha framför sig, men vi kommer finnas vid hans sida och få honom att blir bra igen <3

Felicia har ju varit hemma skadad med sina nyckelben, det har vi ju firat med soffhäng, oboy till frukost ihop med hönökaka!

Hallongrottor en kväll till kvällsmat och vaniljbullar en kväll till kvällsmat. Det har kommit kompisar som hängt i soffan och lekt, det har kommit blommor, sudd och teckningar. En ganska bra vecka ur Felicias synvinkel bortsett från att det gör ont att ha det så bra!

​Nästa vecka ska Felicia försöka gå till skolan vilket hon längtar efter, vi ska ut!! Det får bli både öppna och lekparken efter en vecka med massa innetid!

Idag har jag inte gjort många knop, Nu blir det middag! ha de´

Likes

Comments

Idag är det vår Evelinas 9 årsdag!
Tänk att det gått så många år sedan vattnet gick inne på toan medans pappan sprang runt med laptopen och googlade förlossningar.
Det tog yttligare 4 dagar varav 2 på förlossningen innan hon låg där på bröstet och tittade alldeles tyst och helt underbar. Kärlek fick en ny innebörd och en fantastisk känsla av att vi blivit en familj, den lilla människan som kom att följa med oss hem var vår och vi är stoltaste föräldrarna.
Vår tjej är känslig och stark på en och samma gång, likt sin far. Sorasystern med stort S finns alltid för sina syskon och med den goa "bebisgenen" likt sin mor, oxå kanske det ända från sin mor.
Vacker och smart. Lyhörd och omtänksam.
Idag har det varit din dag och vi avslutar denna födelsedag efter 2 dagars firande, paket och tårtor.
Stort grattis älskade unge, men nu saktar vi in tiden ;-)

Nu börjar nedräkning till näste unge ut på listan!! Januari, snö och Felicia <3

Likes

Comments

Pappan inne och gästbloggar. Vad passar bättre än att lägga in våran lilla 4 som tas på bar gärning med russin paketet inne på toaletten 😅 Inte konstigt att han skiter hela tiden 🙈

Likes

Comments

Känslan som infinner sig när dom ringer från skolan och säger att det hänt en grej men att det inte är någon fara... Ambulansen är på väg!
4 barn har gungat på stora gungan som var sönder utan att nån sett, ena repet släpper och alla 4 flyger av! Felicia landar på sidan och får ett barn över sig och klagar på väldig smärta i nacken och kan inte röra sig för smärtan.
Jag ber att få prata med henne då jag befinner mig i Tuve och behöver tid för att ta mig till bilen med våra 3 små, det är en hjärtskärande ledsen och rädd liten tjej på andra sidan luren, Jag lovar att skynda mig!
Jag hinner precis lasta in allt och alla barn så ringer Amulansen upp mig och säger att dom åker till östra med henne så det blir att åka direkt till östra dit oxå Andreas blir körd av sina arbetskamrater då han satt mitt i stan på lunch.

Tur man har en omtänksam lillebror som utan vår vetskap plockat blomma i all hast på väg in som han kunde ge till sin skadade syster <3

kirurgen som undersökte hela Felicia från topp till tå kom fram till nyckelbenet och vi blir skickade till röntgen!

Ett nyckelben helt av och det andra nästan av så inte konstigt att hon har så ont!! stackars vår lilla Flisan <3 hon kan inte ens ta sig på toa själv och knappt äta då hon har händerna i viloläge. Nu blir det 1 vecka i soffan och försöka hålla borta Bobbo och sen yttligare 3 veckor utan ansträngning.

Innan olyckan var vi hos Anne, Inka och Elvis och skulle leka och fika men hann bara med lite bebismys och dammsugning <3 det får vi göra om snart!

Likes

Comments