Idag har jag och Astrid pysslat med att fixa en del i julgodiset. Nämligen lite marsipanfigurer 🤶🏻 Jag gav mig på att prova grisar för första gången. Det var mycket enklare än jag trodde. Nöjd med mitt resultat även om det inte blev något konditorresultat 😉 Astrid åt mest men några figurer blev det. Inte lätt när man bara är 14 månader.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är det så här för alla i december, att tiden bara försvinner?! Jag känner att det varje år känns som december bara försvinner. I år har vi renoverat en hel del och det gör att en del blivit bort prioriterat men vi har hunnit med en hel del ändå 😄 Tittade i kalendern idag och inser att nästa vecka är julveckan... Julbaket får kanske göras denna vecka. Lite har vi gjort men listan är längre.

Denna vecka passar vi Götes syster Millie. Väldigt mysig hund och så lika dem är. Just nu ligger de båda vid mina fötter och väntar på att jag ska göra något med dem ☺️ Millie har varit lugn och nog känt sig som hemma direkt trots att hon aldrig varit här innan. Idag ska vi ge oss ut på en promenad med deras andra syster Uma. Ska bli kul att få se hur det blir 😄

Likes

Comments

Idag fick jag ta mig an matrummet för julstädningen. Ligger lite efter i planeringen men så blir det ibland. Vi har under tiden vi städat även julpysslat lite. Det är de bästa med att göra fint inför julen tycker jag, allt pyssel.

Idag är det även Immas fem års dag. Tänk att det gått fem år redan. En hund som tagit en stor plats i mitt hjärta ❤️ Hoppas på många fler år tillsammans, så länge hon har fler bra dagar än dåliga så klart!

Likes

Comments

Gårdagen innebar nästan enbart sängen. En julfest med Jons jobb som var mycket lyckad innebar att energinivån låg inte på topp. Jag var och hämtade hem Astrid och hundarna från farfar men vi begav oss till sängen igen när Astrid skulle sova middag.

Till sists rykte vi upp oss och jag pysslade ihop adventsstaken. Det blev väldigt mysigt och ytterligare familjemys blev det. En slö men härlig dag.

Likes

Comments

I morse mös vi lite extra i sängen 😍 Lite pussar och bara vara nära är alltid uppskattat. Sen fick vi se alla paket som tomten kommit med under natten. Wow 🎄😍

Astrid öppnade paket nr 1 och där var en fin bil. Hon så riktigt lycklig ut och det var just det ansiktsuttrycket jag var ute efter 😍

Vi gick ner och fixade oss lite. Innan frukosten var det dock dags att öppna lucka nr 1 på PIXI adventskalender. Så häftig kalender som Astrid fått från sin mormor.
Även denna present var uppskattad. Ett försök att få öppna en lucka till kom också men det får vänta tills imorgon 😄

Dagen fortsatte med frukost. Lite städning fick också ske då alla fyra hundarna fäller syns det knappt att jag precis julstädat 🙈 Nu ser det lite bättre ut och hoppas det kan hålla tills imorgon i varje fall. Efter städningen fick vi finbesök av min älskade farmor.

Vi begav oss direkt till Lekolars outlet utförsäljning. Inte så mycket folk som jag trodde det skulle vara vilket var riktigt skönt. En del shopping blev det. Därefter lite lunch tillsammans. Det är något jag saknar med att bo där vi gör, nämligen närheten till farmor och farfar. Vi försöker träffas en del men ännu mer hade varit önskvärt så klart 😍😘

Nu sover Astrid och lussekatterna är på gång 😋 Får se vad dagen mer har att ge 😄

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen den 1 december och starten mot julafton börjar. Det känns som ett härligt riktmärke, varje fall för mig.

Idag föll snön och det var också ett sånt där härligt tecken. Fast nackdelen med att bo i Skåne är att det brukar försvinna lika fort som det kommer. Vi släppte allt vi hade tänkt och gav oss ut på en härlig promenad... trodde jag. En olycka och vi hamnade på vårdcentralen. Alla mår bra och vi fick bra hjälp.

Och nu ikväll har jag fått fixat delar av Astrids adventskalender. När hon vaknar imorgon har tomten varit och hälsat på för att lämna några små klappar. Det är så spännande att se Astrids reaktion imorgon men jag vet att jag säkert kommer att tycka det är roligast 🎄

Likes

Comments

Igår tog vi en paus i julstädningen. Med det sagt så nej vi är fortfarande inte klara 😉. Vi passade på att handla lite och göra andra ärende på byn. Därefter så hade vi lite julgodisbak. Det behövdes tyckte jag och det var riktigt mysigt. Astrid hjälpte självklart till.

Vi hittade receptet på Yayas blogg, så inspirerande blogg. Receptet var inte laktosfritt så jag fick ändra från två ingredienser till tre. Original receptet hittar ni HÄR!

Ni behöver;
2 dl Rice Krispies flingor

200 g choklad laktosfri

3-4 msk hackad polkagris
(Går självklart att byta ut mot vilken smak man tycker bäst om)


Gör så här;
Smält chokladen över vattenbad. Blanda sedan chokladen med flingorna och den hackade polkagrisen. Häll upp i småformar och därefter låt det dem stå i kylen så de stelnar. Klart och sååå gott.

Ett perfekt julgodisbak där barnen kan vara med då det är enkelt och går fort. Resultatet blev kanon 😋

Likes

Comments

Många dagar med mycket att tänka på och det bara fortsätter. Det är inte lätt när vi inte får svar och kan gå vidare utifrån det. Vi kämpar på och hoppas så klart på det bästa.

Jag var på läkarbesök idag som varit inbokat ett tag nu. Innan jag gick dit tänkte jag att det är så mycket annat att jag inte orkar ta tag i mig själv. Träffade en väldigt mesig läkare och det det var en märklig undersökning men jag fick en remiss till röntgen samt recept på smärtlindring. Nu ska jag bara hitta en bra sjukgymnast så hoppas jag att jag kommer framåt och slipper smärtan.

Julstädningen här hemma fortsätter sakta men säkert framåt. Inget är lätt med fyra hundar, där alla fäller, och en 14 månaders som gärna drar fram en massa saker samtidigt. Det går ändå väldigt bra och kul har vi. Tar en paus imorgon och måste prioritera lite annat. Jag vet inte hur folk hinner med att vara sociala också 😉 Jag hinner knappt med det jag skulle behöva göra.

Likes

Comments

Veckan började med jobb. Drog direkt vidare till hundträningen som jag körde lite mer än en timme för. Jag fick frågan varför jag inte försöker hitta något närmre. Svaret på den fråga är lätt - för där finns ingen bra tränare 😉 Kvällen gav mycket ny energi efter att jag tappat mycket under tiden jag arbetade. Wow vad jag älskar agility och gänget jag tränar med. Det ger energi!

Veckan har därefter fortsatt med underbar julstädning. Vi tar det rum för rum. Astrid är duktig på att hjälpa till, eller hur jag ska uttrycka mig. Hon plockar lite överallt och är på gott humör med allt vi gjort hitintills. Hon och hundarna är med överallt, vilket jag verkligen uppskattar. Min kropp sa typ stopp ikväll men bara sju rum kvar som ska vara klara innan tisdag 😉 Gud vad jag tycker det är mysigt med julen och jag älskar nystädat känslan 😍

Likes

Comments

Igår spenderades dagen ute i regn och rusk. Lagom tills vi skulle in så blev det fint väder. Det känns alltid lite sådär kul men friskluft fick vi. Då vi skulle vara iväg och ute över lunchen passade jag på att göra en English breakfast med svenska infallsvinklar. Det var väldigt uppskattat av Astrid. Det blev tomater i ugnen, vita böner och stekt ägg samt macka om så önskades.

Vi begav oss iväg efter frukosten till fåren för kurs. Göte var duktig och tog ett nytt steg i sin träning. Det var kul att få se dem arbeta tillsammans. Några timmar senare så var hundarna något trötta och vi begav oss till uppfödaren för att titta på valparna 😍 Wow vilka coola valpar. Yes vi har redan för många hundar men vi har bara en som går att tävla med och han delar vi på 😉 Ärligt så fastnade jag för en av grabbarna i valphagen. Han har varit med i mina tankar sedan igår 💞 Jag önskar jag vann 25 tusen i månaden i 25 år så hade hundarna haft sig en egen inkomst och vi hade kunnat ha en hund till 😄 Drömma kan jag göra i varje fall ☺️

Likes

Comments