Idag är det min kära sambos födelsedag. Det firade vi igår med nära och kära. Jag gav mig på att göra en prinsesstårta 🙈 Jag köpte ett färdigt marsipanlock men resterade gjorde jag själv. Hittade ett recept med hallon och citronkräm. Det blev gott men tårtan såg inte vidare bra ut men som sagt det var första gången 🙈😉 Jag får se om jag vågar mig på det igen 👌🏻

Håll tillgodo men här är tårtan 👇🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En härlig lunch jag bara slängde ihop - enkelt och gott!

Skala och hacka en gullök. Dela baconskivor i mindre bitar. Värm på en stekpanna med olivolja och därefter en klick smör. Stek lök och bacon tillsammans under omrörning och tillsätt pressad vitlök. Därefter häll på en skvätt (va 1 dl) matlagningsgrädde och 1 tsk soja för att färga det lite. Krydda med lite svartpeppar. Koka under tiden pasta och när den är klar så blanda allt tillsammans! Klart 😋

Likes

Comments

Jag köpte hem en mango för jag tänkte jag kunde skiva upp den och styckefrysa för att köpa färdiga bitar i frysdisken. En stor anledning är att jag gärna vill ha det till att göra glass. Alla bär och frukter jag köper frysta vill jag gärna koka först och då blir det bara till mos nästan.

Jag har dock ingen bra teknik på att dela och hacka upp i bitar men det blev bitar. Allt behöver inte vara perfekt heller.

Puss o kram

Likes

Comments

Gårdagenss middag blev en färdig marinerad flintastek. Vädret var inte det bästa för grillning så jag stekte den 2 min på var sida och sedan la jag in den i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Till den hade vi ugnsrostade färsk potatis.

Jag tvättade potatisen och delade dem i mindre bitar. La dem på ett bakplåtspapper och gnuggade in dem i olivolja. In i ugnen på 225 grader. De är klara när de blir mjuka så känns på dem men ca 15-25 min. Det beror helt på hur stora bitarna är.

Till detta serverade jag en sallad och hemmagjord vitlökssås 😋

Puss o kram

Likes

Comments

Älskar mitt trädgårdsland! Jag har skördat lite av vår dill. Jag passar på att hacka upp och frysa in. Det är perfekt att ta fram lite till matlagningen. Jag har innan köpt på mig dill när jag kommer på att jag behöver det men oftast glöms det eller har det hunnit bli gammalt när de ska användas igen. Tänkte att med vår odling kunna ta tillvara på råvaran. Nu kan vi ha många rätter med dill i 😋 Doftar så gott när det hackas upp!

Puss o kram

Likes

Comments

Enkel mat som inte tar lång tid att förbereda och klarar sig själv i ugnen är ugnsfalukorven.

Jag gör "fack" i falukorven där jag varvar med skivat äpple och skivad lök. Ketchup, olika sorters senap samt ost på. Några klickar med smör runt korven. In i ugnen tills det får fin färg och osten smält fint på korven. Innan den blir klar häller jag matlagningsgrädde i formen som blir en god sås.

Serveras med potatismos eller kokt potatis. Det kan även vara gott med pasta till. En härlig sallad är inte fel att ha till. Det passar nästan alltid.

Puss o kram

Likes

Comments

En massa fix i köket blev det innan vår avfärd med husvagnen. Bjöd även min mamma och hennes man på middag. Jag gjorde en god och spontan grönsaksmix i ugnen. Min mamma är vegetarian och jag hade svårt att komma på något bra att göra.

Grönsaker i ugnen
• Två morötter
• två gula lökar
• vitlöksklyftor - mosade
• en paprika
• en burk svamp (säkert godare med färska svampar)
• två tomater
• timjan
• rosmarin
• svartpeppar
• olivolja

In i ugnen till grönsakerna är mjuka men med ett gott tuggmotstånd, ca 40 min på 200 grader. Perfekt som det är och som tillbehör till middagen.

Puss o kram

Likes

Comments

Hur gott är det inte med hemlagade köttbullar?! 😋 Efter julen så brukar det dröja ett tag innan jag gör det men det är så gott. Här hemma uppskattas det också. Min farmors köttbullar är dem jag tycker bäst om och försöker mig på att göra. Det blir aldrig så bra som hennes men det är faktiskt väldigt goda ändå.

Köttbullar
• Fläskfärs
• Riven gullök
• Ägg
• Vitpeppar
• Svartpeppar
• Socker
• salt (kan hoppas över så barnen kan äta det eller ha i lite till de som är över 8 mån)

Jag går på känn och smakar av färsen så jag har tyvärr inga exakta mått på det. Jag älskar att göra mindre köttbullar även om det ta lite längre tid att rulla.

Koka lite potatis, morötter och ev någon annan rotfrukt eller grönsak till. Gör gärna en brunsås till. Att göra sås efter man stekt köttbullar är super gott 😋

Puss o kram

Likes

Comments

Foto: Martin Rimby

Anledningen till dåliga uppdateringar är att jag spenderat helgen tillsammans med två av våra fyra hundar i Öinge. Där har det varit SunmerCamp i agility. Det har varit agility på högnivå där vi har kämpat på. Min kropp var helt slut och träningsvärk efter en dag på typ hela kroppen. Jag har fått så många "läxor" med mig hem att jag bara vill träna hela tiden. Tyvärr hinns det inte riktigt på den nivå jag önskar men det kan bli riktigt bra ändå.

Lite mer fokus och bestämd från början är det jag ska få till. En försiktighet uppstår och då tappar vi allt. När jag väl skärper mig så går allt så mycket bättre. En självklarhet egentligen men det tål att upprepas.

Ett stort tillägg är all den goda maten vi fått i helgen. Wow vad gott och som jag har ätit 😋

Tack till alla inblandade men extra stort tack till Jenny Damm och Zeljko Gora för kanon seminarium! 👌🏻

Puss o kram

Likes

Comments

Köttgryta gör jag ofta på känn och det blir aldrig samma som förra gången. Fast det är de jag älskar med att laga mat! 👈🏻

Här är lite som jag hade i denna gång. Det kanske skapar någon inspiration och ni kan göra något liknande.

• Grytbitar av fläsk
• Gulalökar
• Svamp
• köttbuljong
• Vatten
• Krossade tomater med smak av basilika
• Krossade tomater utan smak
• paprika
• Blandade böner
• Äter och morötter
• Ajvar, stark
• Syltlök
• Teriyakisås
• Jack Daniels barbecue sås
• Peppar
• Grädde
• Maizenamjöl med vatten för att göra såsen lite tjockare

Servera med ris och en god sallad.

Jag fick en del över och gjorde några matlådor till oss och några burkar med luncher till Astrid. Jag körde köttgrytan i matberedaren för att slippa stå och dela köttbitarna i små bitar som vi gjorde när hon fick det till middag med oss. Tillsatte lite rapsolja.

Puss o kram

Likes

Comments