Hej! Just nu är jag väldigt låg då vi fick både bra besked och dåliga på djursjukhuset.. jag har inte känt för att uppdatera dom senaste dagarna då detta tog så fruktansvärt hårt på oss.. Operationen gick super bra och dom fick bort nästan alla klobitar från tassen! Men sen kom dom dåliga nyheterna och det visade sig att vår älskade hund hade tumör i munnen. Man vet inte om den är godartad eller elakartad. Så nu står vi inför ett beslut om operation där oxå eller bara göra en röntgen för och se om den är god eller elak. Han har inga besvär utav den nu! Han kan äta osv som han ska men man vill ju ändå få bukt på det! Så det va en liten uppdatering på besöket hos veterinären!

Livet överlag är bra, dock är Alexandra sjuk igen 😔 hon hade feber i går och varit kass i magen och helt slut! Jag hatar den här perioden. Man känner sig så maktlös!Men med massvis med kärlek så blir det oxå bättre! I morn blir det jobba för min del och lillan ska vara hos sin farmor. Hon hade ju feber i går och lite feber i morse så då blir det inget dagis i morn för hennes del. Nu ska jag krypa ner till henne O mysa med en sovandes underbar liten flicka!
Godnatt på er.

Juste! Vad vill ni ha för typ av inlägg? Kommentera gärna det! 😁

Puss&kram
Mamma&Alexandra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 3 Readers

Likes

Comments

Åh hej hörni 😔
Idag har vi varit på djursjukhuset med vår älskade vovve som skadat tassen :( han har slitit av ena klon på baktassen.. Det var inflammerat så han ska tillbaka i morgon och sövas ner och operera tassen. Jag är så rädd och nervös. Då han fyller 10 i januari så är han ju gammal (han är rottweiler) så det gör mig rädd för ner sövningen.
Har en bekant som sövde sin hund och han dog av det.. Sen har en familjemedlem oxå sövt sin hund en gång O han dog oxå.. dock var han valp men ändå. Man blir ju orolig! Men jag tror och hoppas att det kommer gå super bra! Dom var så duktiga på djursjukhuset. Vi blev väldigt bra bemötta och dom tog väl hand om vår fina kille!
Nu har han tratt och är klumpigare än någonsin😂 han är så söt! Han kom inte in genom bagageluckan så han fick åka i baksätet.
Nu är vi hemma igen och ska mysa extra mycket här i sägen!

Puss&kram fina ni😘

  • 47 Readers

Likes

Comments

Hej underbara ni! Här kommer inlägget som jag lovade igår!
Hur går du till väga när din dotter trotsar? Jag brukar försöka lugna ner henne och förklara för henne vad hon gjort fel eller att det är mamma (eller pappa såklart) som bestämmer! Och att hon får lyssna annars får hon gå O lägga sig i sängen tills hon har lugnat sig och är redo att säga förlåt O ta nya tag! (Hon ligger i Max 2 minuter!)
Det sättet funkar väldigt bra för oss och hennes trots har minskat rätt så drastiskt just nu! Sen kommer det tillbaka igen det vill jag lova 😂

Hur mycket trotsar hon? Alexandra trotsade väääldigt mycket innan. Hon kunde ställa sig och skrika för att jag inte tog av jackan just som hon ville, hon kunde börja gallskrika för att jag sa nej, för att jag bad henne att slänga pappret efter sig tex! Det är bara en liten del av det hela. Hon var hemsk ett tag. Det var bara mamma som passade och ingen annan. Hon total neka sin pappa vilket han så klart mådde dåligt av! Men allt är såå mycket bättre nu efter "min" metod!

Tycker du att trotset minskar? Nja kanske inte riktigt minskar så för det kommer ju tillbaka hela tiden! Men i perioder så minskar det mycket men sen kommer det en våg igen och då blir det förfärligt!

Hur gör du för att inte slita håret av dig? Jag vill flera gånger om dagen bara lägga mig och gråta för att hon total vägrar att lyssna/göra det jag ber henne om! Men jag försöker andas och tänka att om jag håller lugnet så håller hon sig på samma nivå! Om jag försöker prata med henne i stället för att bli arg och skälla så lugnar hon sig! Så klart att man skäller några gånger med! Men jag försöker oftast hålla lugnet! Det hjälper jag lovar!
Nu ska jag natta mig själv då jag har jobbat hela dagen! Men vi hörs ju igen i morn!

Puss&kram
Från mamma&alexandra!

  • 46 Readers

Likes

Comments

Hej fina ni! Tänkte så här på kvällen efter ca 2,5h utav att natta min underbara älskling, att nu är det nog dags att ni får veta varför jag inte har uppdaterat i helgen och igår.
Jag har mått lite sisådär i helgen och inte känner mig på topp! Jag hittade ingen inspiration att skriva helt enkelt.. Så jag ber om ursäkt för det! Men nu tar vi nya tag igen och fortsätter med bloggandet! Tänkte i morgon göra ett linlägg om trots och hur jag hanterar det osv! Vet att det är många "mammor2be" som kanske undrar lite om just trots! Blir det bättre? Hur ska jag göra för att inte slita av mig håret? Hur hanterar du det? Detta är frågor jag får rätt ofta faktiskt! Så det kommer ett sådant inlägg i morgon! Men nu tänkte jag stänga mobilen och sova med min prinsessa! I morgon väntar jobb och dagis! 💖

Puss&kram och sov gott med er!

  • 78 Readers

Likes

Comments

Hej fina ni! Idag blir det ett annorlunda inlägg! Men vi hoppas att ni gillar det ändå!

Jag och Alexandra har bakat muffins idag ,hon hade feber så det blev inget dagis :(. Så vi kom på annat att göra för hon var ändå väldigt pigg! Nu ligger vi och kollar på Bolibompa  eller som Alexandra säger ¨bompabompa¨ och äter massa muffins!

Med det sagt så hoppas vi att ni får en mysig fortsatt kväll. 

Puss&Kram från Mamma&Lillan

Likes

Comments

Snart är det 3 år sen jag fick veta att du låg i min mage. Den 10 september är det 3 år sen mitt helvete började. Ett helvete av glädje och sorg tillsammans. Ett helvete som fick mig att må så dåligt. Ett helvete som blev det bästa jag någonsin kunnat önska mig. Det helvetet gjorde så att jag fick dig. Att jag fick dig gjorde det värt allt, alla sjukhusbesök, alla kränkningar, alla dropp påsar, ALLT! Du är min skatt älskade Alexandra. För dig hade jag gått igenom det 100 gånger om!

Den 10 september kissade jag positivt på gravidstickan på Helsingborgs lasarett. Det var den dagen allt ändrades. Jag gick på p-piller. Jag gick ju i gymnasiet, jag var bara 17 år. Jag och Alexandras pappa diskuterade fram och tillbaka om hur vi skulle göra, skulle vi klara detta? Vi ville så gärna ha henne! Vi skulle slutföra graviditeten och bli föräldrar till världens underbaraste. Men det blev inte som jag förväntade mig. Jag trodde att graviditeten skulle vara så mysig och underbar. För mig var det raka motsatsen. För mig var det ett helvete. Jag åkte in och ut från sjukhuset flera flera gånger. Ibland 2 gånger om dagen. Ibland 3 gånger i veckan. Jag kunde inte behålla någonting. Jag kunde inte dricka eller äta. Jag började gå ner i vikt pga att jag inte kunde äta. Jag blev sämre och sämre. Jag fick tabletter mot illamåendet men var tvungen att äta lite varannan timme annars kräktes jag igen, och när jag väl började kräka så kunde jag inte sluta. Då blev det sjukhuset igen och igen och igen för att återställa min kropp och se till så att bebisen fick näring. Jag blev bättre och slapp kräkningarna i månad 7 ca. Nu kunde jag äta ordentligt igen och hade under ca 3 månader börjat gå upp i vikt igen!

Ultraljudet. Vi va så spända på att få se vem som gömde sig där i min mage. Vi ville veta om hon var en flicka eller pojke. Men hon vägrade att visa, hon va en busig liten bebis. Till slut efter några ultraljud (jag fick fler än ett ultraljud då dom/jag ville vara säker på att hon inte tog skada av mitt mående) fick vi fram att hon va en flicka, en dotter, en lite prinsessa. Så lycklig. Jag skulle bli mamma!

Jag och din pappa fick höra så mycket skit om att vi inte skulle klara det osv av en massa folk. Men vi fortsatte att kämpa och vi har klarat det utan problem! Nu är du 2 år och du är frisk och växer o utväxlas precis som du ska! Du har världens finaste familj på både mammas sida o på pappas sida! Alla älskar dig och du kommer växa upp med en massa kärlek runt dig min älskade fina flicka.

Det va en lite berättelse om min graviditet!

Tack för att du läste! Och glöm inte att just du är underbar och vacker! :DLikes

Comments

Tjena! Jag heter Melinda och är 20 år. Jag har en dotter som heter Alexandra och hon är 2 år gammal. Hon är född den 3 maj 2015. Jag bor i Helsingborg med min lilla familj och tänkte nu starta en blogg för att dela med mig av alla upplevelser,dåliga minnen, min graviditet, och denna förbannade trots ;). Jag hoppas att ni kommer vilja följa min blogg och mina historier och följa med på denna resa av underbar trots och massa mysiga bilder och stunder tillsammans med mig och min dotter. Ni kommer få höra dom mest sjuka sakerna man kan säga till en människa som man inte känner och ni kommer få följa med min resa som gravid 17 åring.

Jag vill även uppmärksamma att alla dessa fördomar om unga mammor faktiskt inte stämmer. Bara för att man är ung så är man inte en sämre mamma!

Likes

Comments