Hej nu var det länge sedan igen som jag skrev och i detta inlägg kommer jag att göra en lång historia kort med allt som hänt sedan Adriian föddes, en del vet ni redan om men här kommer det igen isf.


Som ni vet så efter födseln (dagen efter) så flög dom Adriian från akademiska till Gävle för att han mådde så bra, men under natten på Gävle sjukhus så blev han dålig, när jag och R kom till avdelningen på morgonen så var det fullt med läkare inne hos Adriian han hade fått en infektion och en svår sömnapne och slutade att andas hela tiden och det plingade hela tiden i hans apparater som var kopplade till honom, läkaren kom fram till oss och sa att Adriian är väldigt dålig och vi klarar inte av att ta hand om den infektion som han har fått så vi ska omgående flyga honom tillbaka till akademiska.

Vi går fram till adriian och han ligger där och en sköterska står bredvid och har handen på adriians mage hon lär ochså hålla upp honom för att han ska kunna andas bättre, dom fick också putta på honom ganska ofta för att han skulle börja andas. (det var så otäckt)

Vi säger att vi ses snart till adriian och sedan begav vi oss till bilen för att åka till akademiska igen, när vi kommer fram så ligger Adriian i respirator och han ännu flera maskiner och han har väldigt mycket gulsot så han hade två lampor plus en lampa som var under honom, jag minns inte exakt hur länge han låg i respiratorn men jag vet att det var inte så länge.

Och under allt det här det var då som Adriian vägde som minst 1000g.

vi var ca en vecka på akademiska sedan flög dom tillbaka Adriian till Gävle för då mådde han så pass bra att dom i Gävle kunna ta hand om honom.

Jag var länge och mycket hos adriian, att behöva gå ifrån honom varannan timme var jobbigt men jag lära ju pumpa ut mjölk så att han fick min mjölk och jag mådde bra i Uppsala alla var helt underbar och vi kände oss välkomna och de kändes som att dom förstod oss.


När vi kommer tillbaka till Gävle så träffar vi adriian någon timme sen lära vi åka hem och sova. (de fanns ingen plats för oss att sova på sjukhuset och eftersom vi bodde så nära så fick vi sova hemma) dagen efter så får R sovmorgon så jag tog bussen till adriian och när jag kommer dit så går jag fram till honom och börjar prata och hålla han i handen, då kommer en sköterska fram och hälsar och jag frågar hur det gått under natten, de hade gått bra, men sen så förklarar hon för mig att han ska sova så mycket som möjligt och man ska inte störa, med att pilla och ta upp. (jag kände direkt hur mitt hjärta gjorde ont jag skulle varken prata ta eller få hålla mitt barn, kände hur jag bara ville ta honom och åka tillbaka till akademiska) så jag pussade adriian och gick därifrån ringde min syster som en tok inget svar jag gick omkring och fick svårare att andas och hjärtat gjorde ont till slut så hittade jag henne och det brast direkt när jag såg henne och hon sa kom vi går ut och pratar, jag förklarade för henne och hon sa att vi åker direkt till sjukhuset. Hon ber om att få prata med högsta chefen på avdelningen och förklarar vad som hänt och jag har fortfarande inte slutat att gråta. Sedan säger läkaren att jag får ha mitt barn hur mycket jag vill i famnen och det kändes bra men jag ville inte vara kvar jag ville till akademiska igen.

Dagarna gick och adriian blev bättre och bättre och gick bara upp i vikt, jag la all fokus på honom och min kära syster skulle ha en stor fet medalj 🏅 för allt som hon gjorde åt oss, jag kunna bara fokusera på adriian och hon skötte allt annat.


Nu var Adriian 1 månad och massa kontroller skulle göras kolla hjärta, lungor och hjärna, allt sån jättebra ut förutom att det var något i hjärnan som inte skulle vara där och vi blev oroliga efter några dagar får vi veta att det är en gammal blödning (hjärnblödning) och det tog lång tid innan blodet började att försvinna. (än idag vet vi inte när eller hur hjärnblödningen kom) vi gick på många kontroller och sedan gick dagarna adriian blev bättre vi fick äntligen åka hem och allt var bra.


När adriian var ca 5-7 månader upptäckte mamma och jag att han använde inte armen utan bara den vänstra armen och handen, så vi började att öppna och stänga den 10 ggr morgon och kväll och sträckte ut armen in och ut, sjukgymnasten sa att de är ingen fara det är bara tillfälligt men vi fortsatte med våran övning och till slut så får vi träffa adriians läkare och då har även benet slutat att fungera eller vad man ska säga men läkaren han tittar klämmer och känner på adriian och sedan säger han att han är försvagad höger sida och att Adriian har en lindrig cp skada. Jag frågar direkt om det går att träna bort och han säger nej det går inte, han förklarar också att Adriian kommer ta tid åå sig att lära sig sitta, krypa,stå,gå och att han kommer att vara snubblar och ramla mycket samt att det kan komma att Adriian har svårt i tal.

Jag är envis adriian är envis och vi skulle klara detta låt de ta den tid det tar.

Vi fick övningar av sjukgymnasten och körde på och idag använder han ben och arm mycket gemfört med då vi upptäckte det och jag är så stolt över honom och han är alltid glad och älskar mat haha.


I går var vi till två jättetrevlig läkare och dom till klämde och kände på adriian och äntligen vänta (dagen innan googlade jag på olika cp skador och hittade en som stämde in på adriian) äntligen skulle vi få veta vilken slags skada adriian hade och jag sa att jag googlat och vilken jag trodde det var och han sa det att det stämmer bra adriian har cerebral pares hemiplegi vilket är en ensidig förlamnig som gör att ena sidan av kroppen inte fungerar med hjärnan eftersom han hade en hjärnblödning på vänstra sida så påverkas han högra sida.

Vi ska börja habilitering efter sommaren och det känns underbart.

Samt att Adriian är ofta sjuk och har varit förkyld 3 ggr på 1,5 månad och jag har varit på läkarna att det låter som att det ör svårt för honom att andas men dom har sagt att det är inhet fel. och dom här läkarna tyckte också att det lät jobbigt och kom fram till att Adriian har förkylningsastma så vi har fått medicin till det också jag den verkar fungera så vi ska köra den kuren nu så får vi se


Sen så den 14 mars så blev äntligen våran lilla älskling hela 1 år och samma dag åkte mormor och morfar till Thailand så vi ska ha kalas för adriian efter att dom kommit hem.


Men nu vet ni lite hur det hela ligger till för våran älskling och det är inget som syns utan han är världens sötaste och gladaste kille och han har dom andra bästa runt om sig som hjälper och stöttar oss ❤ kärlek till er ❤


Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag i det fina vädret

Kraaaaam från oss 😘🤗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ikväll tänket jag berätta lite om innan Adriian kom till världen.

Som ni kanske redan vet så är Adriian provrörsbarn alltså jag och R har gjort en IVF behandling mer om de har jag skrivit på en annan blogg ni kan läsa den här ---> http://bebisblirtill.bloggplatsen.se/

Samt att i vecka 7 så fick jag missfall står också i min andra blogg.


20 Februari 2016 så hade jag haft smärtor i magen som en mensvärk, så jag tänkte att det går väl över, men så på kvällen vid 21-22 så började jag att blöda så vi åkte in till förlossningen och allt såg bra ut med Adriian, sen så kollade dom livmodertappen och den var liten/kort så fick en spruta för att snabba på utvecklingen av Adriians lungor, fick också besked om att dom skulle flytta mig till förlossningen i Uppsala för skulle Adriian komma så klarade inte Gävles förlossning av att ta hand om en sån liten bebis för jag var bara i vecka 24 då. så dom sa att om 45 minuter så kommer ambulansen och kör dig till Uppsala, R skulle jobba dagen efter och jag var jätte ledsen för jag skulle få åka själv och tänkte "tänk om Adriian kommer nu" Jag var LIVRÄDD kan jag lova men sen så kom dom in och sa att jag fick inte ta med mig någon i ambulansen och de blev ännu jobbigare jag skrev till mamma och min syster K, R åkte hem och packade saker åt mig. Sen så kom mamma och min syster och jag bröt ihop i gråt, har aldrig känt mig så ensam som då, jag kände att jag kommer aldrig att klara detta det kommer förstöra mig helt. och som inte så många vet så har jag PTSD-Posttraumatiskt stressyndrom. men jag fortsätter.... Min syster K pratade med sköterskorna och förklarade för dom att dom kan inte göra så med mig, men tillslut så fick mamma följa med mig men jag var ändå ledsen för jag ville att R skulle följa med. men sen så skulle vi åka.. Vi kom till Uppsala 03:00 och dom gjorde en undersökning på livmodertappen igen och jag hade öppnat mig mera och dom sa att han kan komma när som helst samt att dom kollade värkar och jag hade bara lite sammandragningar men jag fick ett dropp som skulle få Adriian att stanna längre eventuellt hela graviditeten. Dagen efter så kom R och mamma fick ta våran bil hem. Jag fick bara ligga i sängen. den

22 Februari så hade jag inte haft någon sammandragning alls. Dom kollade och lyssnade på Adriians hjärtljud hela tiden. jag var inne på 4e påsen med dropp och skulle äntligen bli av med droppställningen på natten.


23 Februari så lyssnade dom hjärta och och var bra. på natten 01:00 skulle vi få ett rum uppe på BB avdelningen för dom behövde ha rummet på förlossningen och det hade varit lugnt med livmodertappen, den hade inte gått tillbaka utan var kvar och kort fortfarande.

24 Februari Kom det upp två killar från neonatal och förklarade om Adriian skulle komma nu så skulle han få slangar m.m hur stor chansen var att han skulle kunna överleva etc. Jag bad också om att få en kurator att prata med. Samt att min Barnmorska i Gävle visste inte om något så det blev som en chock för henne också men önskade oss lycka till. Jag fick också besked om att jag inte skulle få åka hem denna vecka.

25 Februari var de inge spec lyssna på hjärta och de var bra och inga sammandragningar.

26 Februari Den här dagen var det mycket funderingar på morgonen när jag vaknade kommer han att klara sig, kommer han att klara en vanlig förlossning, kejsarsnitt, vad händer jag höll på att bli tokig av alla funderingar och allt. Jag skulle också få besked om jag skulle få permis den 27 Februari för då skulle syrrans barn C döpas men jag fick ingen permis för dom sa att han kan komma när som och inte så bra om han skulle komma på tåget, för vi tänkte åka tåg. Kollade också livmodertappen igen och då var den 7 cm kvar tills jag var helt öppen så det blev strängt liggläge och jag som hatar att inte kunna göra något med de var bara att ligga ner. Dom sa också att Adriian skulle komma i helgen.

29 Februari så fick jag en kurator att prata med och inte bara jag R fick också prata med henne, och de kändes bra att kunna prata ut.

1 Mars så var det rond 09:00 och vi skulle få besked om att få åka hem för de hade varit så lugnt, men blev kvar en vecka till.

4 Mars Så var det kontroll igen och Adriian växer som han ska och mår bra han vägde då 1000g och tappen hade krymt så var då 5 cm kvar tills jag var helt öppen.

6 Mars så bad jag om att dom skulle kolla Adriian då han inte hade rört sig som han skulle "va ren vilding" Men så fort dom satte dit plopparna på magen så började han spraka å slå. skönt var de.

7 Mars så var de massa kontroller igen och han vägde då 1007,8g Mins inte hur lång han var hade inte skrivit upp det.

8 Mars så var det dags att kolla tappen igen och de var fortfarande 5 cm kvar. Mamma och pappa Stefan skulle åka till Thailand imorgon så jag sa det till läkarna att jag skulle åka till tågstationen och vinka dom hej då och jag skulle göra det även om jag inte fick så dom s aja gör det du.

9 Mars dags för mamma att åka så vi åkte till stationen och vinkade av dom.

10 Mars väntade vi på svar från Gävle om dom kunna ta emot oss för dom tog emot från vecka 29. men inget svar. Dagen efter fick vi svar från Gävle att dom inte tog emot, så vi fick vänta en till vecka.

12 Mars så fick vi iaf bo på Ronald hotellet eller vad man ska kalla det haha och det var så skönt att äntligen få sova i en vanlig säng, och röra sig fritt.

13 Mars hade jag en liten blödning på morgonen men dom sa att jag skulle vänta för de kom när jag kräktes efter frukosten så de kunna ha ngt med de att göra. på kvällen fick jag ont i magen och vi åkte in och dom kollade tappen igen och då var det bara 3 cm kvar tills jag var öppen så dom sa att han kan komma när som helst. " för de hade vi ju inte hört så många gånger. men nu var de allvarligt och det var på riktigt."

14 Mars Jag hade inte sovit något den natten för jag hade haft såna värkar men jag sa till mig själv att innan jag säger till så ska jag röka " Ja jag vet att man helst inte ska röka under graviditeten, men de behöver ni inte påminna mig om" så när jag kom in så såg dom att jag hade så ont så dom frågade hur det var och då berättade jag om natten och att de var värre nu. så dom flyttade in mig i ett annat rum med en förlossnings säng och satte ploppar på magen och dom hade jag hela tiden för att dom ville hålla koll. 19:00 började det göra riktigt J**** ont emellan åt och jag var så trött för jag hade inte sovit något. men jag och sambon kollade på hockey. Jag hade så otroligt ont men ingen av sköterskorna lyssnade på vad jag sa för de ända dom ville var att Adriian skulle vara kvar så länge som möjligt. Jag skrev till min syster K hur otroligt ont jag hade så hon förbannad ringer till BB avdelningen och dumförklarar dom och ber dom att ge mig något för jag hade så ont. och då kom dom och frågade om jag ville ha en värmekudde för magen men de ville jag inte utan jag ville ha kyla och dom bara tittade på mig och sa det att jag var den första som ville ha kyla på magen under en förlossning, dom öppnade fönstren samt att jag fick lite lustgas om jag behövde, det var bara lite, det satt en vid datorn och höll koll på värkar hur jag mådde etc. Det kom in fler sköterskor om jag inte minns fel så var det 5 stycken där inne när det väl började hända saker, Dom kollade livmodern och den var helt öppen nu men vattnet gick inte och dom kunna se bubblan som Adriian låg i så till slut så hade jag så ont och sa att jag orkar inte mera så då gav dom mig något som snabbade på förlossningen att värkarna kom mycket tätare och dom spräckte bubblan första krystande gjorde ont så in i helvete på andra då tänkte jag för mig själv att nä nu gör vi det här så det går över och jag får träffa min son, på tredje då kom han ut med en jäkla fart och de var en känsla kan jag lova från att ha ont till max till noll ingen smärta alls. helt otroligt vilken känsla tänker på den än idag.men jag fick både se han och höra han i farten för dom och R sprang iväg med Adriian för dom skulle kontrollera honom sätta dit slangar etc. 23:14 kom han Så under tiden dom gjorde det så skulle ju moderkakan ut också haha. jag kom på att R inte hade någon telefon för han skulle knäppa kort. sen kom en sköterska in och jag frågade henne om hon inte kunna ge honom mobilen och de gick bra för jag ville så gärna se min son. sköterskan höll på plocka undan lite så dom flyttade på navelsträngen och de kittlades och kändes obehagligt men sen så plopp så ramlade moderkakan ut och en sköterska frågade om jag ville se den men näpp de ville jag inte men när hon skulle gå iväg och göra nå prover på den så såg jag den haha usch minns det inte, haha har nog förträngt det.. sen så tvättade dom av mig och de KITTLADES så in i norden så dom hade ju kul åt mig för jag låg där ock skrattade, sen när dom gjort allt klart och kollade min bäcken så var hon imponerad för den såg så bra ut och behövde inte sy " haha han var ju inte så stor" han vägde 1230g 39 cm lång 26cm runt huvudet. Jag fick inte heller klä på mig själv jag hade bara lite ont men jag var hur pigg som helst, och dom skrattade. En sköterska kom in och sa att innan dom går ner med Adriian till Neonatal avdelningen så skulle dom komma in och visa honom, men hans värde hade gått ner så dom lära åka ner med honom direkt. Och jag fick inte gå ut från rummet förrns jag ätit något,kissat och duschat. och de gjorde ont att kissa hehe men jag överlevde för jag ville så gärna träffa min son. När det var dags att gå ner så fick jag inte gå xD haha jag var tvungen att sitta i rullstolen. Jag blev allt mer och mer nervös för nu skulle jag äntligen få hålla honom. När jag såg honom blev jag rädd för han var så liten med alla slangar och de men han var världens finaste. jag bad om att få hålla honom så jag bäddade ner mig i sängen och jag fick äntligen hålla i Adriian jag skulle äntligen få känna på honom, Våran lilla skapelse han hade andats så bra så dom tog bort slangen för när han låg med mig så var värdena jättebra vi låg där i timmar och jag fick mata honom "via hans sond" så klart de första han åt var hela 2ml bröstmjölk och jag är så tacksam för alla som donerar till neo så dom små liven får näring tills vi nyblivna mammor hinner få igång mjölken själv. 09:00 så var det rond och läkaren kom fram till mig och sa att Adriian mådde så bra så vi skulle få åka till Gävle så jag gick och väckte R och berättade och att vi packade sakerna i bilen sen så skulle dom åka med Adriian till helikoptern. Ingen av oss kunna åka med då läkare lära vara med och Adriian var tvungen att ligga i sin kuvös. Vi kom till Gävle och Resan hade gått bra jag låg med Adriian till 22:00 på kvällen då var vi tvungen att åka hem för det fanns inget rum åt oss men vi bodde så nära så det gjorde ingen men det var jobbigt att vara ifrån Adriian men jag skulle äntligen få åka hem till mina katter som jag saknade så mycket. Dagen efter så kom vi till Neo 09:00 då det var rond och stod en massa läkare runt Adriian och mitt hjärta började att slå tankarna kom en efter en. Han var jätte dålig och dom var tvungen att putta på honom för att han skulle andas för han glömde bort att göra det och hjärtat och allt stannade dom fick putta på honom ofta. han hade åkt på en infektion som dom inte visste varifrån den kom så 10:00 skulle helikoptern flyga Adriian tillbaka till Uppsala för läkarna i Gävle klarade inte av att hjälpa Adriian när han var så dålig. Så vi åkte hem och packade igen och åkte tillbaka, när vi kom dit var han dålig han fick ligga i respirator som hjälpte honom att andas. Dagen efter så mådde han mycket bättre men han hade gått ner i vikt till 1000g så 230g på en dag de var mycket för han var så liten. jag hade äntligen fått igång min mjölk och var överlycklig dock mindre sömn då jag var tvungen att pumpa varannan timma. men Allt för min skatt. Vi var på neo i Uppsala i ca en vecka Sen flög dom tillbaka Adriian till Gävle.

6 April Så ammade jag Adriian för första gången och de var en otrolig känsla att en sån liten bebis kunna detta. men han hade inte lärt sig att suga, andas och svälja på samma gång så jag fick hålla koll på skärmen för annars så slutade han andas å hjärtat slutade att slå så de var ju jobbigt men vi fick det att funka och sköterskorna blev fler och fler runt mig för dom tyckte att en sån liten bebis var så duktig. dom sa att det var underbart att se.Ja här har ni lite av en lång historia och nu är klockan 00:39 och Adriian är hungrig så nu ska jag ge honom mat sen tänkte jag också lägga mig...


Tack för mig jag kanske fortsätter att skriva imorgon. ha det så bra och kul att ni vill läsa min bloggHär kommer första Bilden som jag knäppte på Adriian <3

Likes

Comments

Godmorgon!

blev inget skrivande igår så vi tar det idag, det blev inte så mycket gjort igår, vi var hemma och tog de lungt.

tvättade å myste med Adriian och sen så blev det lasagne till middag.

Adriian fick bada vilket han inte gillar så mycket längre, men man måste bada för att bli ren :)

de var de som hände igår :)

idag har det inte hänt så mycket ännu hehe matat adriian och nu sitter jag på balkongen och funderar på om jag ska gå in och duscha eller om jag ska ta ett bad så får pappa ta nästa matning :)

har inget bestämt som ska göras idag :/
jag hade velat fiska för de var så sjukt länge sen men de får bli en annan gång.

vi får hoppas på finväder men inte allt för varmt för det blir så varmt i lägenheten 🙈

sen så har jag nästan allt klart till dopet ska bara göra klart inbjudningskorten och sen skicka iväg dom :)

Nästa helg så får vi äntligen mysa med lilla Linda Adriians kusin som längtat så efter oss och vi efter henne så de ska bli kul för de var ett tag sen, träffade henne en snabbis igår när hon var ute på äventyr med sin pappa som också kommer att bli Adriians gudfar 😊

Nej nu är Adriian vaken och har hicka så nu ska jag in och bota den sen söva honom och gå in och bada/duscha inte bestämt mig ännu.

ha en toppen dag allihopa ❤

Likes

Comments

Välkommen till min haha hundrade nya blogg

Nu tänkte jag faktiskt hålla mig till den här bloggen och här kommer jag att skriva om mig och mitt mående,Adriians framgång, vänner, familj ja precis allt det kommer att bli som en liten/stor dagbok helt enkelt där jag kommer att skriva av mig lite då och då.


så den som inte gillar det behöver inte läsa i huvud taget och vill ni argumentera ngt så får ni gärna göra de personligen till mig, annars så hoppas jag att det kommer att gå bra och att ni kommer att gilla de som skrivs.


Just nu så sitter jag och väntar på att Adriian ska bli hungrig så jag kan mata honom och sen mysa ner mig i sängen med honom =)

Idag så har jag varit på Furuvik med min syster och hennes barn.

Dom har badat syrran har matat Adriian så hon blev full i kräk haha xD

Adriian vela inte sova när vi var där och ville inte ligga i vagnen utan han skulle vara i famnen på mamma och de fick han ju så klart =D <3

Och barnen frågade om jag kunna vinna en stor basketboll åt dom då sa jag njaaa haha så sa syrran men testa iaf och man skulle träffa med basketboll i korgen och jag satte 3/4 bollar så dom stora barnen fick iaf en varsin

sen så kollade vi på djuren och åt mat sen så åkte vi hem.

Falle hämtade oss sen så när vi kom hem så somnade Adriian direkt och jag la mig också en stund och de behövdes.

Imorgon blir det nog Bollan med syrran eller om vi ska ha sängmys <3


Nej nu vill Adriian ha mat sen så ska vi sova Natti Natti <3


Bilder från Furuvik!

Likes

Comments

Hej hej får förkylda mig "snyft"

Har nyss kommit hem från barnmorskan där jag lämnade massa blodprov och bokat möten
Så den 8 december ska jag dricka sockervatten.
4 januari 2016 ska vi på ultraljud
Och den 18 januari 2016 ska jag tillbaka till barnmorskan.

Så fullt chema :)

Vägde 110 kg sist jag var hos barnmorskan och nu 106 kg så har gått ner i vikt.

Fick också skäll för att jag äter så dåligt och lär äta mera då jag bara äter en gång om dagen :/

Men ska ändra på det.


Så nu har jag uppdaterat lite, nu tänker jag lägga mig och vila och hoppas på att bli frisk någon gång


Den 2/6-2016 är det nu bestämt att bebis ska komma <>

Kraaaaam

Likes

Comments

Hej
Smärta till förbannelse usch så ont det gör med foglossning :( inte alls kul.
Kan knappt gå, bära eller resa mig gör att det gör så ont.

Men det är värt allt till slut <>

Här på länken går det att gå in och läsa om foglossning, symtom m.m

Ha en trevlig helg alla, det blir ligga i sängen för mig <>

Likes

Comments

Hej nu var det jätte länge sen jag uppdaterade bloggen så nu har jag tänkt att det ska bli ett inlägg! =)


Ja men då börjar vi då =)

Den 27 Oktober så tog jag ett bad på kvällen och när jag skulle duscha av mig så såg jag i badkaret att vattnet var blod och att det rann massa blod från mitt underliv och det började komma klumpar som var ca 5 cm stora så jag ropade på sambon och han kom springandes, jag fick min mobil så jag ringde 1177 men dom var inte till någon hjälp så sambon skrek åt mig att ringa 112 istället, så jag gjorde det och förklarade sitivationen och dom skickade en ambulans så sambon skulle gå ner och öppna åt dom då porten var stängd, jag la på och försökte duscha av benen som det var massa blod på men tog en handduk och gick in och la mig i sängen med benen högt upp för dom sa det i telefonen.

Pratade med mamma, Kenth i tele och mamma förberedde mig för att det skulle vara ett missfall så jag blev lite ledsen och de blev Kenth ochså. 


Men sen så kom ambulansförarna in i sovrummet och hon kollade och sa också att det var mycket troligt ett missfall. 

Dom bad sambon plocka fram kläder då han hittade i lägenheten haha " inte så jättebra tänkte jag och skrattade" så jag reste mig upp ur sängen och det snurrade lite i huvudet men jag fick på mig kläder till slut och min syster kom precis då för vi var barnvakt åt hennes lilla. 

Så hon frågade om hon skulle följa med men jag vet inte vad jag svarade hehe minns inte det!

Sambon tog bilen till akuten och mötte oss där sen så skulle dom hjälpa mig ur ambulansen men jag är liiiite envis så jag gick ur den själv. vi fick ett rum och dom tog blodprov och sånt i ambulansen glömde jag att skriva hehe.

Men iaf sen kom gynläkaren in och jag hade haft honom tidigare då jag kollat på gyn hur stora mina ägg var och hur många då jag skulle göra äggutplockningen.

Men iaf så jag satte mig i gynstolen och då ramlade det ur något stort från underlivet och jag frågade om det var våran bebis och han sa att ja det är ett missfall. 

För det var en blodklump med hinna på men han ville ändå göra ett ultraljud och då så såg vi att något var där och sen så såg vi det lilla hjärtat slå och vi alla blev chockade och jag blev så glad att jag skakade och blev lite ledsen.

Han skulle mäta bebisen men fick inte maskinen att fungera sen så fick han ett akut samtal och lära gå men han skulle gå upp på gyn och kolla hur det var med längden.

Men till och med där blev det fel hehe så jag fick hans privata nummer och om vi ville göra en ny koll och mäta bebisen så skulle vi skicka han ett meddelande.

Och han sa att slutar jag inte att blöda så skulle jag ringa in igen.

Sen så skulle vi åka hem och jag kände att jag blödde igenom.

Men sen när vi kom hem så gick jag på toa och då kom det en blod klump igen. 

Sen tog jag en dusch för att få bort allt blod då jag hade torkat blod på benen sen så åt vi och gick och la oss.


Dagen efter så ringde min mobil på morgonen och det var han gyn läkaren som kollade bebisen på akuten dagen innan, han frågade hur jag mådde och om jag hade blödigt nå mera och om jag blödde mycket så kunna jag komma in och få en tablett som stoppade blödningen men jag blödde typ inget då på morgonen så han sa till mig att skulle jag börja blöda igen så skulle jag åka in igen.


Den 2 November var det dags för att ha första mötet med barnmorskan för information och blodprov och tester och vägning, lAlla värden vaar bra förutom BMI med de visste jag redan haha "stolt knubbsäl" hihi

Sen efter vi varit hos barnmoskan så var det dags fö en återkoll på bebisen på gyn då senaste inte var så tydligt.

Och allt var bra med bebisen.


Den 13 November så på kvällen så började jag att blöda från underlivet igen så fick skjutts av mamma till akuten, sen så kom sambon och tog lång tid innan vi fick komma in, men så är det tyvärr på akuten.

Men Vi fick komma in och hon som tog emot oss tog blodtryck och frågade massa saker som jag svarade på sen så fick vi åka upp till gyn och vänta på gyn läkaren som kom sen efter ett bra tag och då hade jag typ slutat att blöda men vi ville kolla så allt var bra ändå.

Och de var det och sen så förklarade han för mig att man kan inte bara åka in för att man blöder, så då förklarade jag för honom att gyn läkaren som tittade senaste gången sa att jag skulle åka in om jag skulle börja blöda igen.

Sen så skulle vi hem så Bästa Linda och hennes sambo kom och hämtade oss och körde hem oss <>

vi kollade på film och sen la vi oss!


De är lite som har hänt och jag är nu i v12 och kräks inte lika mycket länger så de är skönt, så vi håller tummarna på att de ska försvinna så jag kan njuta av gomaten vi gör hehe :D

Kommer att lägga in lite bilder :)


ses snart igen skriver så fort de händer något =)


OBS Bjuder på massa stavfel :D 


kraaaaam <>

 

Moster och Grodan "Casper <>

 

Vårat lilla <>

 

 

Sen har vi mosters sötnos som modell på Gimlins


Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Vet att det var länge sen jag skrev men har typ bara ätit kräkts och sovit samt packat och tagit det lungt.

Den 14 oktober så hade jag haft kraftiga magsmärtor i en vecka och ringde tillslut till södertull där dom bokade en akut tid hos gyn,
Jag var jätte orolig, för dom såg gulringen men inget i säcken den var tom. Allt var som det skulle, läkaren sa då att antingen är det för tidigt att se något eller så är det inget foster.
Så gå och vänta en vecka till med oro men sen så den 16 oktober så var vi på vårat första ultraljud och känslan var varm när man såg de lilla lilla lilla hjärtat slå jag blev helt stum, men har ändå inte riktigt förstått att det är en liten bebis i magen ännu hehe men de kommer väl :)

Bild kommer här nere sen :)

Idag nu på morgonen så har jag bokat tid hos barnmorskan den 2 november kl 9:00

Så nu ska jag in på deras sida och läsa lite
Länk kommer här ---> http://www.1177.se/Gavleborg/Tema/Gravid/Graviditeten/Pa-modravardscentralen/Besok-under-graviditeten-Gavleborg/


Så nu har ni lite mera koll på hur det går för mig och min sambo

Kraaaaam

Likes

Comments

Hej hopp

Skulle ringt fertilitetsmotagningen i tisdags efter samtalet med Carl von Linné kliniken men var helt slut den dagen så skulle ringa på onsdagen men då kom jag på att dom har ju stängt på onsdagar haha så nu har jag pratat med dom och bokat tid för ultraljud den 16 oktober :)<3 så="" då="" ska="" vi="" dit="" jag="" och="" älskling.="">

Kan ju skriva lite hur jag mått på senaste tiden.

Haft huvudvärk och ont i magen då och då.
Sen blev jag tröttare i kroppen så sover ganska mycket och mår illa rätt så ofta och får spy minst 2 gånger om dagen.

Men det är värt allt för att vi ska få de vi velat så länge <>

Har familjen som stöttar mig också <>

Likes

Comments