Tjing👋

Äntligen har alla 3 barn somnat efter många om och men. Det tog tid kan jag ju säga. 🙃

Och efter 3 koppar kaffe så kan jag själv inte komma till ro såklart. Men lite musik i öronen kanske hjälper denna gången. 🤦🏻‍♀️
Ikväll/natten till måndag är det nyår, alltså vad har det här året tagit vägen?!

Det gångna året har bjudit på både med och motgångar. 1 steg framåt och 2 steg bakåt typ. Men man ska vara glad att man ändå trots dt står med båda fötterna på jorden. Finns de som har det värre.

Om en vecka är det dags för semester (precis som om jag inte haft det tillräckligt 🤣) Nä men skämt åsido, det har iaf blivit dags för inskolning på dagis och inskolningen tar två veckor, och eftersom jag inte har ett 7-16 jobbschema så fick det bli att jag fick ta semester istället.
Hade säkert kunnat jobba vissa av mina pass men eftersom man inte vet hur det går under den tiden man ska lämna någon/några timme/timmar så vill jag helst vara tillgänglig direkt om dt skulle vara nått. Allt för att mitt barn ska känna sig tryggt❤️
Säkert många som tänker som jag, o säkert många som har sina åsikter också men det struntar jag faktiskt i. 👍🏻

Nä nu kanske man skulle ta och dejta kudden några timmar innan kidsen vaknar. Förhoppningsvis inte för tidigt 😂

Godnatt och Gott Nytt 2018! 🌟🎆🎇

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er 👋

Hoppas att allt är bra med er?!
Här är det iaf på bättringsvägen, både och lilla T har varit jätteförkylda. Drygt! Men nu börjar det iaf släppa. Ser ju inte alls fram emot dagistiden med alla förkylningar som kommer avlösa varandra. Men men!

Märker att det var ett tag sen jag skrev sist, men faktum är att jag har inte hunnit 🤪
Mycket tankar och funderingar i huvudet. Och sen har jag ju börjat jobba igen om jag inte redan sagt det. Började jobba den 7e november-17.
Och jag/vi är hemskt tacksamma över att både mormor/morfar och farmor har kunnat/velat ställa upp och passa tösen iom att vi inte fick dagisplats förrän i januari-18.
Jag var som jag sagt förut tvungen att börja jobba igen för att få ekonomin till att gå runt plus att jag längtade tillbaka till jobbet.
Nu menar jag inte att jag inte velat vara hemma med minstingen, så missuppfatta inte mig.
Jag menar att man saknat den sociala biten iom att jag har ett socialt yrke.
Men där är dom föräldrarna som börjar jobba typ när barnet bara är typ ett halvår gammalt.
Jag dömmer ingen, alla har vi olika åsikter och olika möjligheter. Alla gör vad som känns bäst för dom, inte sant? Sen om man tycker nått, ja då är det ju bättre att vara tyst om det skulle såra.

Alla Är Vi Olika- men precis Lika Mycket Värda som alla andra! 😇

Nå vad händer till jul och nyår?
Var ska ni fira?
Firar ni jul och nyår?
Någon annan mer än jag som jobbar julhelgen?
Är det bara jag som är ute i sista minuten och fixa julklappar den 23 december? 🤭
Men får ju inte första lönen förrän den 22 december (eftersom jag började jobba i november) så blir ju att man får vänta tills dess och sen efter jobbet den 23e.

Ni får ha en fortsatt trevlig måndagskväll 😘

Likes

Comments

Tjingeling 👋

Första gången någonsin lämnades lilla T bort från mamma och pappa en längre stund. Frågan är vem som blev mest ledsen, jo jaaaag. Grät i säkert 2h efter att M hade kört iväg med henne till farmor. Tur det fanns smink så jag kunde sminka över min söndergråtna ögon innan jag började jobba.
Men hon hade haft det bra och inte varit ledsen så det var skönt.
O NI som tvunget ska kommentera elr säga nått att man inte lämnar bort innan 1år, elr vid 1års ålder överhuvudtaget kan bara scrolla vidare. För jag som många andra har INTE möjligheten att vara hemma längre med föräldrapenning, det finns inte en chans ekonomiskt! Fick välja på att antingen bli hemlös elr börja jobba igen, o jag valde börja jobba igen, inte bara för min egen skull utan också för mina barns skull.
Jag gör allt för mina barn, allt för att dom ska vara trygga och glada. Glada barn= glad mamma.
Ni som själva är föräldrar vet själv hur det är när man nått lägstanivå dagarna på sin föräldrapenning.
Jag önskar att jag kunde varit hemma längre såklart men det går tyvärr inte ekonomiskt. Jag/vi som alla andra måste ha ett tak över huvudet och jag som alla andra har räkningar som ska betalas. ✌️ Tyvärr känner o vet jag många som har sina förutfattade meningar innan man tar reda på saker o ting, vilket är väldigt deprimerande.

Däremot så kan jag tycka att man inte lämnar bort barn när dom är under 10månader då dom behöver sina föräldrar som mest under bebistiden för att skapa en relation, trygghet.
Visst dom behöver sina föräldrar hela tiden såklart, MEN
Varför finns det då att man kan lämna på dagis från 1års ålder?! Jo för att man oftast har ett jobb elr annat att gå tillbaka till. Ingen inkomst=inget jobb=inget tryggt hem.

Så säg den som inte håller med mig?!
Fine att alla har sina egna åsikter, men håll dom för er själva då, jag har tryckts ner tillräckligt o behöver inte grävas ner i jorden också.

Tack för ordet, behövde ventilera lite. Behövde få de ur mig.

Ciao 👋

Likes

Comments

Och börja jobba igen! det kändes fantastiskt, helt underbart! 👏

Visst det var lite ringrostigt i början, och jag fick fråga en del men efter nån timme när jag hade kommit in i det igen, så kändes det jättebra! Behöver uppdatera min hjärna med alla PLU-numrena men det kommer gå fort.

Hej på er förresten 😍 

Nu väntar jag på att min stora flicka ska komma hem från skolan, så vi kan gå igenom hennes läxor igen. Sen blir det lite vardagssysslor för mig så som diska och laga mat.

På tal om annat Ni måste se serien Nashville, om ni inte redan gjort det! vet inte hur många gånger jag suttit och bölat.😢

Nu kallar plikten, liten vaknade, vi hörs ni fina! ❤


Likes

Comments

Vet inte riktigt vart jag ska börja.. 1000 tankar snurrar runt i hjärnan om allt möjligt o min kropp kommer inte till ro. Känns som att min hjärna är en riktigt trådhärva, vilken tråd man än drar i, så blir de bara fler och fler knutar.
Jag undrar hur det känns att må bra, få vara glad.
Bakom mina leende döljer sig sanningen.
Gråter mig till sömns då och då, då jag knappt står ut med mig själv. Ingen förstår hur jag mår. Jag säger oftast att -jag mår bra- när någon frågor. Men jag mår Inte bra. Tänk om någon kunde lyssna till punkt Någon gång istället för att alltid avbryta mig. Pga de så har det blivit att jag håller allting inom mig, men till sist brister det o jag bryter ihop i tårar.
Min familj 👪 är mitt allt o får mig att må bra, utan dom är jag INGENTING. Jag är ingen, bara en tjock o ful kvinna med huvudet i sanden. Jag äcklas av min egna spegelbild. Jag har inte ork att ta hand om min kropp när jag nått dom här depressionsperioderna. Jag har svårt väldigt svårt för att acceptera mig för den jag är. Mobbningen jag utsattes för under alla skolår har satt sina spår o väldigt svårt att bearbeta allting själv.

Så snälla, döm mig inte för hur jag ser ut, utan att ha tagit reda på grunden till det hela!
Jag har ett 💕 av guld och är världens omtänksamaste. ❤

Likes

Comments

Ja, det så jag känner just nu. Trött som jag vet inte vad, varit några sömnlösa nätter. Lillan drabbades av -för mig hög- feber, 39,2 som högst. Väldigt gnällig och ingenting har varit roligt och skulle bli buren hela tiden. Ingen förkylning då vi nästan precis legat i influensa hela högen. Idag har hon utslag över hela ryggen samt lite i ansiktet. Såhär nu efteråt av utslagen att döma så har det varit 3 dagars feber för idag är hon helt feberfri.

Men nätterna har varit sömnlösa då hon vaknat stup i kvarten och varit ledsen. Misstänker också att det varit/är tänderna. Så nu hoppas vi på att hon sover natten igenom. Lilla ❤️.

Imorgon har min stora tös studiedag så får se vad vi hittar på då förutom läxor. Tvätta vet jag iallafall.

Sen förut idag var min ena bror på middag, himla trevligt. Han försökte även hjälpa mig att få rätt på datorn, som förmodligen kraschat. Men de gick sig inte så han tog den med sig och skulle lämna den till pappa när han ändå körde förbi dom på vägen hem.

Nu ska jag stänga ljud och vibb på telefonen o sova medan barnen sover, så man iaf får någon timmes sömn. 🙈

🌸Trevlig kväll och Godnatt🌸

Likes

Comments

Hej 👋

Jag hoppas att allt är bra med er?  Här är det sjukstuga. Min äldsta har varit sjuk i influensa hela veckan, trodde min minsta skulle klara sig då det dröjde innan hon blev sjuk men nej nej inte alls. I tisdags började hon bli dålig, sen har det bara blivit värre, så jag hoppas att det inte blir värre än såhär nu. 40gr Feber, krupphosta, snoriga näsor, halsont är vad kidsen fått.
Än så länge är jag frisk, konstigt nog, då min karl också är förkyld. 🤧🤒🤢

Y börjar bli bättre, men skiten sitter ju i länge. Lilla T hoppas jag inte blir sjukare.

Lilla T ligger och sover i mitt knä och min stora tös lånar min Ipad och kollar på Youtube medan jag själv kollar på skräckfilm.
Jag är inte riktigt helt klar i knoppen, men det kan ju bero på att jag sovit typ mellan 6-8h på två dygn. 💤

Man ligger på helspänn hela tiden och vakar över sina små.. ❤ ❤

Nä nu vaknade lillflickan efter sin tupplur, skriver kanske sen igen när jag får en liten stund över 👋
Ha det bäst sålänge! 🌹

Likes

Comments

Hej 👋

Tänkte ta upp en viktig fråga ⁉️
Vad anser ni som är småbarnsförälder med barn under 13år om sociala medier exempelvis Facebook??

Jag anser att det är alldeles för tidigt. Jag har sett många som registrerar sina barn som inte ens ÄR 13år på Facebook. Min dotter t.ex hon är bara 10år, hon vill ha Facebook men där har jag sagt bestämt nej för jag anser att det är alldeles förtidigt.
Men något jag inte förstår är att varför vissa föräldrar registrerar sina barn på Facebook trots Facebooks åldersgräns på 13år?!
För så mycket skit och nätmobbning det finns på internet, det är inte rätt att utsätta oskyldiga barn som inte riktigt vet hur man försvarar sig i vissa sammanhang.
Man ska förklara för sina barn redan när dom kommer upp i mellanstadiet när det gäller sociala medier, vilka regler som gäller bl.a

Jag anser att finns det åldersgräns så ska man följa det och inte registrera sitt barn med annat födelsedatum som inte stämmer.
Man kan jämföra det med att tex ge alkohol till minderårig 🔞 det kanske inte är samma sak såklart då det är högre åldersgräns men det är principen, om ni förstår?

Har ett filmtips på hur det kan gå när man chattar på internet, kolla på filmen #trust om ni inte gjort det, där speglar sig verkligheten på hur det kan gå ✖

Jag tycker det är en väldigt bra fråga som bland annat kan tas upp på exempelvis föräldramöten, om det inte redan görs.

SÅ VAD ANSER DU???

🌟INGA PÅHOPP TACK!!

Likes

Comments

Hejsan 👋

Det har hunnit bli fredag, alltså redan?! Var tar veckorna vägen? Sommarlovet i slut 🔚 och dottern har gått en vecka i skolan.
Yngsta tösen blev 9månader den 22 augusti. Jisses snart 1år!! Vart har detta året tagit vägen? Känns som att det var nyss jag låg på förlossningen, men tänk det är 9månader sen?!
Nåväl, idag så ska vi till vankiva och spendera helgen där, hämta min bonus-son vid 16.10 sen blir det att handla inför helgen. Senare kommer också min syster o hennes tösabit o ska umgås med oss i helgen.
M lär man väl inte se röken av antar jag som bosätter sig i garaget 😂😂

Så nu, sover min lilla tös middag, väntar på att Y ska komma hem från skolan, sen blir vi hämtade. Men vilket pissväder 🌦️🌧️☔
Jag har då inte sätt röken av sommaren ännu, vi lär väl inte få någon ändå. 🙈

Onsdag nästa vecka, har jag fått en läkartid för den djupa depressionen, äntligen har jag fått tummarna ur och bett om hjälp- ni som känner mig vet med sig själva att jag sällan, mycket sällan ber om hjälp 😣 men nu känner jag 🙋 att jag måste.
Sen på fredag är det att ta 🚞 till Hässleholm för min dotter ska till tandläkaren.
Så ja, det är full rulle hela tiden. 🙈

Sitter just nu och tittar ut genom fönstret och bara ser regnet öser ner 👇 så deprimerande väder. Dröjer väl inte länge förrän vintern ❄ kommer igen. Nej nej nej det ser vi inte fram emot!

Nepp nu ska jag fixa det sista innan vi ska åka. Ha en trevlig helg alla fina 🌹

Likes

Comments

Hej 👋 på er!

Allt bra hoppas jag? Här är det bra iallafall.
Kände att det är dags att börja ta upp bloggen igen, bloggade förut på blogg.se men flyttade den till nouw istället. Är så mycket jag vill få ur mig men som småbarnsförälder så är det inte alltid lätt att få tid till att sätta sig ner att skriva som många kanske vet med sig. Men jag börjar med att hälsa mina läsare Välkomna och hoppas att ni ska trivas.

Får skriva mer senare för plikten kallar, hejsvejs så länge 👋

Likes

Comments