Header

Litt livstegn fra denne fronten igjen...

Tiden flyr avgårde, og det ble liten tid til blogging i 2016. Jeg har måttet prioritere jobb og familie fremfor bloggen, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe spennende. snarere tvert imot. I julen 2015 fortalte jeg om Abelone (vår eldste) som reiste helt alene til Korea for å møte en gutt hun hadde truffet på nett. Ikke viste vi hva som møtte henne da hun kom frem . Reisen var lang, og det er klart det går noen tanker i hodet på oss foreldre når barna reiser så langt alene, uten å vite hva ,eller hvem som er i "andre enden". Det hele gikk svert bra, og hun kom glad og fornøyd hjem på nyåret igjen. Uker og måneder gikk. Sommeren kom, og endelig skulle hun møte han som ikke bare var blitt ett bekjentskap, men forloveden igjen. De to tilbrakte hele sommeren her ,og dro tilbake til Korea i sammen i September..... Vell vitende om at hun blir lenge borte ,og at de skulle gifte seg ,så har vi forholdt oss svært rolig her hjemme i Norge.

Jeg er stolt av å ha ei jente som er så tøff ,som har tatt et valg ,og som står for det hun gjør. Som mamma sier jeg at et ekteskap inngått etter kort tid ,ikke nødvendigvis er dømt til å mislykkes. Selv fikk vi barn i samme alder, og vi holder sammen den dag i dag, 21 år etter....

Se så vakre <3 Dette er bilder fra en fotoshoot før bryllupet og ble brukt på innbydelsene.

Koreansk hanbok .

På bryllupsdagen

  • 258 lesere

Likes

Comments

View tracker

For noen dager siden hadde vi nok en gang besøk av et tv-team fra TV2, og det er jo like gøy hver gang...

Siden det snart er jul... igjen, så er det jo blitt litt tradisjon at jeg plutselig dukker opp i media 😂. Nå er det hjemmelagede adventskalendere som står for tur, og som vanlig lager jeg en til hver av barna. Den lille forskjellen i år er at det blir laget bare 7 stykker, selv om vi har 8 barn, men det skal jeg komme tilbake til senere.

Litt forberedelser må til når du skal rekke å vise hvordan 3 av kalenderne blir til. Samtidig er jeg opptatt av gjenbruk, og at det ikke trenger å koste skjorta for å bli ett fint og koselig resultat.

Tomme doruller og skoesker er gull verdt.

Skoeske-kalenderen, med datolapper fra Søstrene Grene. Lukene skal åpnes ved å bare stikke hull i papiret.

Så er tv-teamet på plass på kjøkkenet.

Nissesokker fra TGR

Likes

Comments

View tracker

I dag er jeg hjemme med sykt barn, og da er det jo ikke stort å gjøre enn å pusle rundt med småting rundt den pjuske ungen og håpe på bedring...

Da ble det også en mulighet for å redigere ferdig videoen jeg startet på i går. Videoen følger oss gjennom en dag og en rask oppussing av kjøkkenet. Samtidig fikk jeg så vidt med meg at Sokrates synger og fanget det på bånd. Denne gutten overrasker stadig. Hør godt etter helt i slutten av vloggen.


Likes

Comments

Har lenge hat lyst til å lage vlog, men har liksom aldri tatt steget fult ut. Nå har jeg endelig gjort det, og allerede lastet opp noen videoer på kanalen min på you Tube.

Det er ikke så lange snuttene hver gang, men håper å bli mer dreven etter hvert som jeg får øvd meg på både filming, snakke i kamera og ikke minst redigering. Mye å lære på en gang, men jeg synes det har blitt helt ok til å aldri ha gjort dette før, og jeg finner nye måter å gjøre ting på under veis.... Mangler en fast intro og avslutning, men det får komme etter hvert.

Legger videoene inn her så dere kan se :)


Likes

Comments

Nå var jeg virkelig moden for noen nye hårsprell. De siste 3,5 årene har jeg brukt på å spare ut håret og har kun farget etterveksten. Jeg er litt spontan av natur, og har jeg mulighet så slår jeg til med noen drastiske handlinger... Selv syntes jeg at håret er en fin mulighet til å uttrykke seg, og rosa hår kunne jo absolutt være noe å prøve.... To runder med bleking av tuppene og en tube rosa farge fra LIVE er det som skulle til for å få en new look.

Selv liker jeg det nye håret ,og om noen måtte mene noe annet så får det bli opp til de... Alle kan ikke like alt og mest sannsynlig ville ikke jeg hatt håret ditt heller 😂 he-he

Jeg er faktisk gammel nok til å ta mine egne valg, enten de er gode eller dårlige.

  • 4563 lesere

Likes

Comments

View tracker

Heldigvis er det faktisk bare boller i ovnen, og ikke uttrykket bolle i ovnen og gravid. 

Bena på bordet. Nå tar jeg en liten pust i sofaen etter å ha bakt 40 deilige boller. Ser nesten kjøpte ut. Disse er fantastisk gode, og ikke minst enkle å lage. Oppskriften fant jeg hos Frutimian.no, men har gjort en liten endring når det gjelder pensling. Jeg pensler med melk rett etter steking og syntes det er en mye enklere og finere løsning, også er mine uten rosiner.

Om en liten stund går jeg løs på pizzadeigen til lørdagspizza´n.

  • 6552 lesere

Likes

Comments

Jeg har virkelig fått sving på malerkosten her hjemme. Nå er sua nesten ferdig malt, og det gjenstår bare å male dørene hvite og å få opp noe pynt på veggen over sofaen. Tenkte kanskje ett stort bilde ville vært greit å ha der.

Fargene går i sort, grå, hvit og lys beige, jeg syntes fargene skaper en koselig atmosfære og en rolig helhet. Masse myke dunputer i sofaen og saueskinn gjør det hele komplett.

For å skape ennå mer høyde under taket, har jeg hengt opp ekstra lange gardiner som går fra taklisten og ned til gulvet. Stua er ikke stor, men vi har fått plass til en stor hjørnesofa, to puffer og en treseter, så her er det nok av sitteplasser til alle sammen.

Likes

Comments

Gratulerer så mye med dagen lille Dorotea. Du er den 8. og siste i flokken, slik er det blitt, og det kommer til å forbli på denne måten. Tiden flyr fort, så det gjelder å holde fast på det en har her og nå. Dagen er tilbrakt hjemme med de andre, mens jeg har vært på jobb, og jeg tror dere har kost dere masse. Siden favoritten er kroneis er det blitt litt mer enn en i dag, for på bursdagen sin er nesten alt lov.

Gave er det også blitt. Den var ikke dyr, og det trenger den ikke være heller. Men den var gjennomtenkt og gitt med tanke på hva du liker og bryr deg om akkurat nå. Karius og Baktus er stas, så derfor ble det to kort i hvite rammer. Perfekt til å ha over sengen din.

  • 6786 lesere

Likes

Comments

Ferien er over for i år ,og vi har tilbrakt den meste av tiden hjemme. Noen av ungene hadde lyst til å reise til Sommerland i Bø, noe jeg syntes passet dårlig med en snart 3åring . Derfor foreslo jeg at vi splittet oss og fant på noe på hver vår kant. Jeg, Dorotea og Ferdinand reiste til Dyreparken i Kristiansand, mens Frode tok med seg 4 barn og reiste til Bø. De tok med seg telt og soveposer, og planla to dager i parken.


Vi hadde noen fine dager i Kristiansand og koste oss uten de andre, selv syntes jeg det var veldig lurt å reise på hvert vårt sted , så fikk alle utbytte av turen og gjøre det som passet best og det de selv hadde mest lyst til. Jeg syntes det er en utfordring å finne på noe som passer alle aldere, men på denne måten klarte vi å gjøre noe alle ble fornøyd med.

Vi overnattet på studentboliger på Roligheten ferieleiligheter SIA Denne type overnatting har vi gjort flere ganger på samme sted, og kan anbefales på det sterkeste.

Vi kjøpte billetter til Karius og Baktus forestilling på Lørdag etter stengetid og Dorotea fulgte med som ett tent lys hele veien. Karius og Baktus kjenner hun godt til fra barnehagen og var midt i blinken for henne.

Glemte deon min hjemme, så jeg måtte låne Ferdinand sin.

Frokost og klare for dag to.

​I morgen 4. august fyller denne frøkna 3 år 

  • 6936 lesere

Likes

Comments

Jeg har nettopp fått en aldri så liten oppdatering fra Nelly som er i Thailand. Hun er supersolbrent til tross for solkrem, men det er kanskje ikke så rart heller, siden hun ikke har hatt sol på kroppen på ganske så lenge. De bor hos familien til Jonas og er rundt på en del forskjellige plasser i og rundt Bangkok som er hovedstaden og den største byen i Thailand

Kjøpesenteret Siam Paragon som hun forteller om er på 8 etasjer, 300 000 m2 og huser over 270 butikker og resturanger. Det må jeg si er litt av et kjøpesenter og hadde vært gøy å oppleve.

Så en liten forklaring på hva røkelse er:

Røkelse har vært brukt i minst 5000 år for å opphøyne sinnet under meditasjon, sette stemninger, som offer eller transefrembringende under hellige seremonier og deler mye av sin historie med aromatiske oljer. I begynnelsen ble det brent for å dekke over offerdyrets forråtningsprosess og for å bringe bønner opp til guddommene i himmelen. Seinere har røkelsen vært en verdifull del av mange store religioner, som katolisismen, buddhismen og hinduismen, for sine rensende evner.


Vær så god, her kommer bilder og ord fra Nelly.

Dette er noen i familien til Jonas, de tok med oss på ett market som heter "Chatuchak" som skal være veldig populært for turister å dra. Er helt sykt kult å gå rundt, fordi det føles ut som man går i tuneller eller noe lignende med masse klær rundt deg og andre ting.

Vi er jo å bor hos søsteren til Jonas. Der hun bor er det kjempe fint, man kan ikke komme seg inn i området uten sånn kort som viser at du bor der. Er vakter 24/7 som egt er ganske bra haha. Det var en slange i hagen hennes, så det vi gjorde var bare å ringe vaktene ,1 minutt etterpå var de utenfor huset og fanga vekk slangen.

Vi var på en strand som heter Prachuap som ligger litt utenfor der vi "bor". Vi tok en taxi ned til noen andre i familien til Jonas, Prachuap Khiri Khan tror jeg det heter? Husker ikke helt, men vannet var så varmt noen steder at det gjorde litt vondt haha. Vi bada jo selvfølgelig da det er sterkest sol ....... så hele meg har vondt og er kjempe solbrent :)

På ett kjøpesenter som heter Paragon kan man finne aquarium helt neders i senteret, de er smarte og gjør det dyrere for utlendinger enn Thai folk. Så Jonas kom inn billigere enn meg, haha. De sa at bare de som bor i Thailand og som kan snakke Thai får lov å få billigere pris.

Vi besøkte ett tempel.

Her sitter Jonas, det han gjør er å tenne på røkelse? Vet ikke helt hva det er, men man tenner på noe holder det i hånden også skal man ønske seg noe/be.

På det andre bilde kan man finne random aper på veien haha

  • 7452 lesere

Likes

Comments