Header

Når både ungen og hele boksen med nugatti er borte. Så ut som hun koste seg og bare slappet ev etter en litt for lang dag i barnehagen. Favoritt sjokoladen i armkroken og helt bekymringsfri møter hun helgen.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 436 lesere

Likes

Comments

Det er så mange som lurer på hvordan jeg har klart å gå ned i vekt, og jeg deler mer enn gjerne mine erfaringer med dere, uten at det er fasiten til suksess.

Jeg startet endringene mine i januar 2014, og var fast bestemt på å gå ned noen kilo. Hvor mye hadde jeg ikke tenkt så mye på, men noe måtte gjøres . Jeg Hadde fått barn nummer 8 ,bare 5 måneder tidligere. Etter fødselen var jeg 10 kilo lettere enn før jeg ble gravid ,og følte meg ganske så fin. Dessverre var lykken kortvarig, og det elendige kostholdet mitt gjorde at jeg la på meg nesten alt igjen. Det var da jeg bestemte meg. En sen kveld i Desember etter at jeg hadde lagt meg, meldte jeg meg på et Grete Roedekurs med oppstart i Januar. Til sammen ble det 3 kurs og 30 kilo mindre, fordelt på bare 8 måneder. Jeg var gått fra en str. XXL til M på rekordtid og kun med hjelp av et normalt kosthold og trening.

Endelig var det min tur å lykkes!

Mine tips til deg
  • Gå på kurs, og følg opplegget der. Du må gjøre jobben selv, men det er godt å ha denne ene dagen i uken sammen med en kursleder og andre deltagere. Dette fikk meg til å holde fokus.
  • la deg inspirere av andre som har vært i samme situasjon. Jeg brukte instagram og fulgte en del kontoer der.
  • Trening er også en viktig faktor, men ikke et must. Jeg har vært aktiv fra dag en, dette har gjort kroppen min både sterkere og strammere. Jeg vil absolutt råde deg til en aktiv hverdag.
  • Ikke tenk for langt frem i tid, ta en dag av gangen og la endringene bli en del av deg. Husk at dette blir din nye livsstil og ikke bare en kortvarig slankekur, da ender du bare opp igjen der du startet.
  • Søk informasjon og lær deg litt om hvordan kroppen fungerer. Hvorfor skal jeg spise dette ?... hva skjer med kroppen når jeg spiser denne?... Jeg har fått mange aha opplevelser.

Likes

Comments

17 mai er rett rundt hjørnet, og i år er vi helt frie for dugnadsjobbing på skolen. Det har faktisk ikke skjedd så mange ganger siden vi fikk skolebarn, og det er utrolig deilig å slippe kakebaking og kiosksalg på denne dagen.... I stedet går turen til Oslo ,og der blir en noe annen feiring enn det vi pleier.

Det jeg vet til nå er at vi får en reporter og et filmkamera med oss denne dagen. Dette blir utrolig gøy og vi gleder oss masse alle sammen.

!7. mai betyr jo også at vi skal pynte oss, og jeg elsker å pynte meg. Nå er da spørsmålet om jeg skal sy meg ny kjole, eller ordne på en jeg har laget tidligere og har på meg på bildet. Elsker den kjolen, men litt misfornøyd med at delingen i livet er litt høyt opp, så derfor tenker jeg å gjøre noe med dette. Noen av ungene trenger også litt nytt, så her får jeg gå igjennom å se hva vi må ha.

  • 707 lesere

Likes

Comments

Av en eller annen grunn har jeg klart å slette alle bildene fra minnekortet i telefonen min. Det er dritkjipt, men gjort er gjort og jeg vet faktisk ikke om det er mulig å finne de tilbake... Av denne grunnen ble jeg sittende å se igjennom rullen med bilder på facebook, og plutselig lyste ett bilde av en mye rundere og lysere dame opp i mot meg. Å kjære vene for en forandring det har vært de siste årene !

Veldig artig å se og det får meg til å tenke at jeg har vært utrolig flink og snill med meg selv. Jeg har virkelig blitt en mye bedre utgave og jeg liker den nye meg 100%

30 kilo lettere og kan vel trygt si at det er en forandring til det bedre He-he.

2012 / 2017

Likes

Comments

I dag våknet vi faktisk til snø i luften og skikkelig uggent vær. Ikke mye som minner om april og vår da. Siden jeg var førstemann opp så var det deilig å bare nyte stillheten med en kopp kaffe og litt hekling. Så begynte tankene å fly om å ta en tur over grensa og Nordby Senteret....

Og slik ble det.... Vi fylte bensin på tanken og nøyaktig kvart over 12 var vi på vei.

Litt enkel lunsj når vi kom frem, og så var vi klare for matshopping....

Når vi reiser til Sverige prøver vi å kjøpe de tingene vi sparer mest penger på, og da blir det en del melk, kjøtt, vaskepulver og dopapir. Billig brus hadde de også nå, så da ble det litt av det også. Vi droppet alt av godis og snacks siden det ikke er en nødvendighet å ha i hus.

Hvor mye vi sparte etter bensin og bompenger er faktisk veldig mye. Bare på melken sparte vi 100.- og da er det på prisen til Coop exspress. Brusen 300.- kjøttdeig 160.- kjøttboller kunne jeg kjøpe 3 kilo til under prisen av det 800gram ville kostet her..... Kyllingfilet, bacon, ytrefilet, indrefilet og ost.... flere hundre kroner spart her også...

  • 800 lesere

Likes

Comments

Søndag er pysjdag, eller alle dager etter jobb er pysjdag... Pysj er faktisk verdens beste plagg, og jeg kaster av meg olabuksa så fort jeg kan for å erstatte med noe mer komfortabelt. I dag var ingen unntak. Trene, dusje og på med pysjen. Selv når jeg stakk bort for å ta litt solarium var pysjen på. Kan faktisk ikke bry meg mindre, og om jeg må så stikker jeg gjerne en tur på KIWI også.

Solarium er vel det nærmeste jeg kommer påskesol i år, men fy så digg det var å bare ligge der helt alene i noen minutter å kjenne varmen fra lysrørene. Ikke så ofte jeg tar solarium, men det er helt greit å jukse litt nå for å unngå å være helt melkehvit når sommeren kommer. Hvem vet, kanskje shortsen kan på om bare noen få uker, og da er det godt å være klar.

  • 708 lesere

Likes

Comments

Dette har jeg gjort før, og burde absolutt klare det igjen.... Det handler ikke om 5 nye kilo, men for min egen del vil jeg ned det jeg har gått opp de siste 12 månedene. Jeg merker det på klær og jeg merker at jeg er har mindre muskler enn jeg hadde tidligere.

Da er det bare å bite tenna sammen og kjøre samme løpet med både kosthold og trening som jeg gjorde tidligere.

Nå har jeg bestemt meg for å satse på nytt og komme tilbake der jeg var, men det er ikke til å stikke under en stol at det er vanskeligere å gjennomføre når jeg går på jobb 100% i tillegge. Dette gjorde jeg ikke da jeg startet de store endringene i januar 2014.

Vi har faktisk noen helt spesielle planer for 17.mai og dette skal jeg komme tilbake til når jeg vet mer..... Men jeg kan si så mye at det blir noe ganske kult.

Jeg har innsett at jeg må trene hjemme. Treningen må være effektiv, ha både styrke og kondisjon på en gang, så derfor har jeg funnet noen forskjellige videoer på YouTube. På Clas Ohlson har jeg jøpt meg en kettlebell å bruke til treningen.

Likes

Comments

Noen som sa perfeksjonist ? Nå hadde jeg endelig fått startet på dette prosjektet med hekling, og jeg var fornøyd med resultatet, men jeg så jo at teppet mitt ikke lignet på det jeg hadde sett på et annet bilde. Mitt var rotete i heklingen og hadde et udefinert mønster. Hva søren har jeg gjort galt ? You Tube ble redningen, og jeg fant en fin video som viste meg hvordan det skulle gjøres...... Dermed endte jeg med å rekke opp hele teppet jeg hadde laget og startet på nytt. Learning by doing.


Bildet til venstre viser det jeg gjorde i går, og det til høyre er det jeg gjorde i dag.

Å rekke opp tråden og starte på nytt er faktisk en ting vi burde gjort oftere. Ikke bare når du hekler, men livet generelt. Vi burde tatt oss mer til å finne ut hvor vi failet, for så å rette det opp igjen og lære av det du gjorde. Ikke ta korte løsninger og se seg fornøyd når ting kunne blitt så mye bedre.

Resultatet ble et mye finere teppe som ligger mye mer stødig på gulvet. Her blir det bare å fortsette på nye prosjekter, for bestillingene står i kø allerede He-He....

Likes

Comments

Noen ganger lurer jeg på hva jeg gjør i livet mitt... Og da tenker jeg først og fremst på jobbfronten. Jeg er fortsatt på utkikk etter en fast jobb, men dessverre har jeg ikke fått napp ennå til tross for at jeg har vært på et lite knipe intervjuer. Da har jeg tenkt at det er en grunn til at det ikke ble meg denne gangen.....

Å starte opp for seg selv ,og drive med noe jeg elsker er selvfølgelig drømmen, men det er risikofylt og jeg har ingen penger å verken investere eller tape. Det å kunne leve av blogging, søm og annet håndarbeid kan en jo drømme om, men veien er lang og jeg har måttet nedprioritere alle punkter fordi jeg faktisk har et 100% vikariat i en annen jobb. Da jeg startet bloggen skulle det bli min arena for å vise at jeg ikke er noe annerledes enn de fleste, selv om jeg har godt over gjennomsnittet med barn.

Jeg fikk mange lesere, og har opplevd utrolig mye de siste tre årene kun på grunn av bloggingen. Jobber jeg hardt nok igjen, så kanskje jeg lykkes i å nå ut til både gamle og nye lesere nok en gang. Hva tror dere, kan jeg klare det ? Eller blir jeg bare en av mange ?

Samtidig har jeg noen planer for sommeren, og jeg har startet på et aldri så lite prosjekt. Dette er et gjenbruksprosjekt og ombefatter en diger haklenål og mengder med gammelt sengetøy.

Litt for ivrig etter å komme igang og se resultater så klarte jeg ikke la ideen lenger bare være en tanke... så da ble det noen spennende timer som farer avgårde.

Dorotea ville teste underveis, og jeg ser allerede her at dette blir godkjent.

Resultatet ble ett gulvteppe som er ca 120cm i diameter og er superfint å ha foran sengen eller som et leketeppe på et barnerom. Er vel bare fantasien som setter grenser. Nå er jeg i skrivende stund i gang med et nytt teppe og dette første teppet ble en god læringsprosess til å få et ennå bedre resultat neste gang.

  • 1104 lesere

Likes

Comments

MARENGS

4 dl sukker

2 dl vann

8 plater gelatin

1 dl kokende vann

litt salt

2 ts vaniljesukker


GLASUR

100g kokesjokolade

50 g kokosfett

Disse kokosbollene gir meg minner tilbake til min bestemor. Kokosboller er jo noe de fleste av oss liker, og er veldig enkelt og lage. De egner seg også veldig godt til å putte i fryseren, så er det bare å ta opp en når du er litt fysen...


MARENGS

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 10 min.

Kok sukker og vann i 5 min. Avkjøl. Kryst ut det kalde vannet fra gelatinen, løs den i det kokende vannet.

Bland sukkerlaken i gelatinløsningen med salt og vaniljesukker, pisk kraftig til massen blir stiv.

Form massen med skje eller bruk sprøytepose. Sett dem på bakepapir. La de stå ca 1/2 time.


GLASUR

Smelt sjokolade og fett i vannbad. Dypp bollene i blandingen og rull de i kokosmasse.

Likes

Comments

Instagram@mamma.til.8