Header

MARENGS

4 dl sukker

2 dl vann

8 plater gelatin

1 dl kokende vann

litt salt

2 ts vaniljesukker


GLASUR

100g kokesjokolade

50 g kokosfett

Disse kokosbollene gir meg minner tilbake til min bestemor. Kokosboller er jo noe de fleste av oss liker, og er veldig enkelt og lage. De egner seg også veldig godt til å putte i fryseren, så er det bare å ta opp en når du er litt fysen...


MARENGS

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 10 min.

Kok sukker og vann i 5 min. Avkjøl. Kryst ut det kalde vannet fra gelatinen, løs den i det kokende vannet.

Bland sukkerlaken i gelatinløsningen med salt og vaniljesukker, pisk kraftig til massen blir stiv.

Form massen med skje eller bruk sprøytepose. Sett dem på bakepapir. La de stå ca 1/2 time.


GLASUR

Smelt sjokolade og fett i vannbad. Dypp bollene i blandingen og rull de i kokosmasse.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Nå er jeg vært sykemeldt i 3 uker, og den tiden er for det meste benyttet foran TV eller på kjøkkenet. Jeg har fått helt dilla på å bake og å se bakeprogram på TV... så nå går det i Kakekrigen og Idas fristelser på TV6. Jeg har fått testet ut både noen nye og noen gamle oppskrifter, men denne fantastisk gode bolleoppskriften har jeg ikke byttet ut..... Det fine med en god bolleoppskrift er at den kan brukes til så mye mer enn vanlige boller. I dag har jeg brukt en oppskrift på fyll fra Ida Gran Jansen og til slutt passet det da fint å lage en snickerskake...


SNURRER MED FYLL

BOLLEDEIG

100 g Smør

550 g Mel

90 g Sukker

1/2 tsBakepulver

2 ts Kardemomme

1 pk tørrgjer Gjær

1/4 ts Salt

3,5 dl Melk

KARAMELL

50 g sukker

1 ts Vann

1 ss smør

0,5 dl fløte

NØTTEBLANDING

25 g Sjokolade

50 g Salte peanøtter

Finhakk sjokoladen og peanøtter

BOLLEDEIG

Smuldre smøret i melet. Bland i resten av det tørre. Jeg bruker tørrgjær og blander det inn sammen med resten av det tørre.

Tilsett lunken melk i blandingen og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin. Gjerne 5-15 min så deigen blir smidig og ikke klissete.

Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Dette kan ta fra 30-90 min.

Velv så deigen ut på benken med litt mel og kjevle ut et rektangel ca 30x40 cm

Fordel karamell og nøtteblandingen ut over deigen og rull den sammen til en pølse.

Del så opp i ca 13-15 emner og plasser på et stekebrett.

Etterhev under litt plast i ca 45 min.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 min.

Pensle med melk med en gang du tar de ut av ovnen, eller med sammenpisket egg før du steker.


Lag dobbel porsjon med bolledeig. del deigen i to og bland 100 gram hakket sjokolade inn i deigen etter heving og lag boller med sjokoladeboller.

SNICKERSKAKE

KAKEBUNN

3 eggehviter

3 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

150 g salte peanøtter

60 g ritzkjeks


TOPPING

3 Eggeplommer

50 g Melis

50 g Smør

100 g Sjokolade

KARAMELL

50 g sukker

1 ts Vann

1 ss smør

0,5 dl fløte

KAKEBUNN

Pisk eggehvitene stive og tilsett litt og litt sukker og pisk videre til stiv marengs.

Hakk peanøtter og ritzkjeks (bruk ev. food processor). Vend forsiktig inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en rund form ca 24cm med bakepapir i bunnen.. Stek midt i ovnen 180 grader ca 25-30 min. Avkjøl helt og løsne langs kanten , ta den ut av formen og fjern bakepapir.

TOPPING

Pisk eggedosis av eggeplomme og melis. Smelt sjokolade sammen med smør på svak varme. Blad sjokoladeblanding med eggedosisen og rør sammen til en seig masse

Hell karamell over marengsbunnen og bre over sjokoladetoppingen. Strø over hakket sjokolade og salte peanøtter


Likes

Comments

I går ble jeg operert for gallestein. Jeg har i lengre tid, faktisk år gått med forbigående smerter i øvre del av magen, men det var først da jeg gikk gravid for 4 år siden at det toppet seg med uutholdelige smerter. Nevnte symptomene hos svangerskapskontroll hos lege, og han svarte ganske kjapt at det kunne virke som gallestein. Tiden har gått og jeg hadde en episode med så store smerter at legevakten ble eneste utvei.... Her fikk jeg også resept på smertestillende som har vært min redning i ettertid.Henvisning til sykehus for operasjon ble også sendt.

Men i høst fikk jeg et nytt galleanfall og dette gikk ikke over med det første....Var både hos fastlege og legevakten på samme dag og var også borte fra jobb på grunn av smerter. Jeg var øm i området rundt galleblæren i flere dager, og gikk helt på skeiva for å avlaste ..... da begynte jeg virkelig å bli bekymret for at det hadde blitt betent. Men plutselig gav det seg, og siden har det vært bare små episoder med litt smerter.

Har gått og tenkt at kanskje det ikke var nødvendig med den kommende operasjonen........

Uker og måneder er gått, og i går kunne jeg endelig legge meg på operasjonsbordet. Galleoperasjon er et ganske vanlig inngrep, og utføres på dagkirurgi. Selv var jeg forberedt på en helt rutinemessig operasjon og en sykemelding på 1 uke, men ut fra at jeg jobber i barnehage anbefalte kirurgen 2 uker. Operasjonen ble litt mer omfattende og det viste seg at gallestenen var stor og hadde laget kronisk innflammasjon , veggfortykkelse og fibrose som gjorde disseksjonen vanskelig. Flere rifter i leverkapsel og perforering i galleblæren så det renner tyktflytende puss ut...Får derfor en hestekur med antibiotika i tillegg. Snittet i navlen måtte lages større for å få ut gallestenen. Galleblæren inneholdt en stor sten på størrelse med ei kjøttbolle og det er pekefingeren min som ligger i bakgrunn på bildet. Nå er jeg heldigvis kvitt dritten, men sykemeldt i 3 uker isteden.

Var kjempesulten før jeg ble hentet, men matlysten var på bunn. klarte å true i meg denne musli-baren og noen kongen av Danmark, men ut over kvelden var jeg så kvalm at alt kom opp igjen... Formen er bedre i dag, men magen er øm og oppblast.

  • 1556 lesere

Likes

Comments

Hvem har sakt at en 8-barnsmor må være ei grå mus ?

Jeg har lenge ønsket meg en ordentlig tatovering... Noe som bare jeg har ,og som er designet kun til meg. Fra før kan jeg "skryte" av en tribal på ankelen og i nakken. Dette er overhodet ikke noen form for design jeg ville tatt om igjen, og kan ikke si de er verken fine eller unike, men de er meg og blitt en del av hvem jeg er. Tatoveringer er dyrt, og er ikke noe jeg ville prioritert sånn uten videre.

For ca 2,5 år siden samlet jeg sammen en del møbler og ting jeg hadde stående og ikke ble brukt som jeg solgte unna. Det endte med en grei omsetning, og jeg spanderte på meg to store roser på overarmen som en belønning for å ha gått ned 30kg i vekt. Så kom dagen jeg ble 40 år. Jeg fikk en del penger i gave, og gaven hadde jeg lyst til å bruke på meg selv, og til noe jeg kunne ha med meg resten av livet. Valget var enkelt og forutsigbart, det måtte bli en fortsettelse på de to rosene jeg hadde startet på.... Det har blitt mange timer i tatoveringsstudioet Black cat Ink og hos dyktige og fantastiske Geir . Vi er ennå ikke ferdige, men blir man noen gang det ?...........

Jeg har lenge vært fascinert av disse russiske matrioskaene og jeg måtte bare ha en på underarmen... foreløpig mangler den litt skyggelegging, men den kommer til å li så fin når den er ferdig ❤

  • 1605 lesere

Likes

Comments

Litt livstegn fra denne fronten igjen...

Tiden flyr avgårde, og det ble liten tid til blogging i 2016. Jeg har måttet prioritere jobb og familie fremfor bloggen, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe spennende. snarere tvert imot. I julen 2015 fortalte jeg om Abelone (vår eldste) som reiste helt alene til Korea for å møte en gutt hun hadde truffet på nett. Ikke viste vi hva som møtte henne da hun kom frem . Reisen var lang, og det er klart det går noen tanker i hodet på oss foreldre når barna reiser så langt alene, uten å vite hva ,eller hvem som er i "andre enden". Det hele gikk svert bra, og hun kom glad og fornøyd hjem på nyåret igjen. Uker og måneder gikk. Sommeren kom, og endelig skulle hun møte han som ikke bare var blitt ett bekjentskap, men forloveden igjen. De to tilbrakte hele sommeren her ,og dro tilbake til Korea i sammen i September..... Vell vitende om at hun blir lenge borte ,og at de skulle gifte seg ,så har vi forholdt oss svært rolig her hjemme i Norge.

Jeg er stolt av å ha ei jente som er så tøff ,som har tatt et valg ,og som står for det hun gjør. Som mamma sier jeg at et ekteskap inngått etter kort tid ,ikke nødvendigvis er dømt til å mislykkes. Selv fikk vi barn i samme alder, og vi holder sammen den dag i dag, 21 år etter....

Se så vakre <3 Dette er bilder fra en fotoshoot før bryllupet og ble brukt på innbydelsene.

Koreansk hanbok .

På bryllupsdagen

  • 1886 lesere

Likes

Comments

For noen dager siden hadde vi nok en gang besøk av et tv-team fra TV2, og det er jo like gøy hver gang...

Siden det snart er jul... igjen, så er det jo blitt litt tradisjon at jeg plutselig dukker opp i media 😂. Nå er det hjemmelagede adventskalendere som står for tur, og som vanlig lager jeg en til hver av barna. Den lille forskjellen i år er at det blir laget bare 7 stykker, selv om vi har 8 barn, men det skal jeg komme tilbake til senere.

Litt forberedelser må til når du skal rekke å vise hvordan 3 av kalenderne blir til. Samtidig er jeg opptatt av gjenbruk, og at det ikke trenger å koste skjorta for å bli ett fint og koselig resultat.

Tomme doruller og skoesker er gull verdt.

Skoeske-kalenderen, med datolapper fra Søstrene Grene. Lukene skal åpnes ved å bare stikke hull i papiret.

Så er tv-teamet på plass på kjøkkenet.

Nissesokker fra TGR

Likes

Comments

I dag er jeg hjemme med sykt barn, og da er det jo ikke stort å gjøre enn å pusle rundt med småting rundt den pjuske ungen og håpe på bedring...

Da ble det også en mulighet for å redigere ferdig videoen jeg startet på i går. Videoen følger oss gjennom en dag og en rask oppussing av kjøkkenet. Samtidig fikk jeg så vidt med meg at Sokrates synger og fanget det på bånd. Denne gutten overrasker stadig. Hør godt etter helt i slutten av vloggen.


Likes

Comments

Har lenge hat lyst til å lage vlog, men har liksom aldri tatt steget fult ut. Nå har jeg endelig gjort det, og allerede lastet opp noen videoer på kanalen min på you Tube.

Det er ikke så lange snuttene hver gang, men håper å bli mer dreven etter hvert som jeg får øvd meg på både filming, snakke i kamera og ikke minst redigering. Mye å lære på en gang, men jeg synes det har blitt helt ok til å aldri ha gjort dette før, og jeg finner nye måter å gjøre ting på under veis.... Mangler en fast intro og avslutning, men det får komme etter hvert.

Legger videoene inn her så dere kan se :)


Likes

Comments

Nå var jeg virkelig moden for noen nye hårsprell. De siste 3,5 årene har jeg brukt på å spare ut håret og har kun farget etterveksten. Jeg er litt spontan av natur, og har jeg mulighet så slår jeg til med noen drastiske handlinger... Selv syntes jeg at håret er en fin mulighet til å uttrykke seg, og rosa hår kunne jo absolutt være noe å prøve.... To runder med bleking av tuppene og en tube rosa farge fra LIVE er det som skulle til for å få en new look.

Selv liker jeg det nye håret ,og om noen måtte mene noe annet så får det bli opp til de... Alle kan ikke like alt og mest sannsynlig ville ikke jeg hatt håret ditt heller 😂 he-he

Jeg er faktisk gammel nok til å ta mine egne valg, enten de er gode eller dårlige.

  • 6155 lesere

Likes

Comments

Heldigvis er det faktisk bare boller i ovnen, og ikke uttrykket bolle i ovnen og gravid. 

Bena på bordet. Nå tar jeg en liten pust i sofaen etter å ha bakt 40 deilige boller. Ser nesten kjøpte ut. Disse er fantastisk gode, og ikke minst enkle å lage. Oppskriften fant jeg hos Frutimian.no, men har gjort en liten endring når det gjelder pensling. Jeg pensler med melk rett etter steking og syntes det er en mye enklere og finere løsning, også er mine uten rosiner.

Om en liten stund går jeg løs på pizzadeigen til lørdagspizza´n.

  • 8143 lesere

Likes

Comments