Familj, skolstart, sommarlov

Imorgon är det första skoldagen på detta läsåret och sommarlovet är slut för denna gång. Känns lite vemodigt men man kommer snart in i rutinerna igen och nästa vecka börjar äldste sonen i förskoleklass. Nu är det bara lillebror kvar på förskolan.

Vincent och Alva (som börjar högstadiet imorgon).

På återseende!

/Hanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

gerbiler, Husdjur, ökenråttor

Igår fick jag en chock. Jag såg grannarnas katt smita förbi mig och i munnen hade den Karamell, en utav våra gerbiler. Jag trodde det var helt kört för honom men såg att han rörde sig och fick katten att släppa honom. Som tur är så hade inte katten bitit speciellt hårt och även om Karamell var allmänt chockad och bet mig kom han undan kattattacken utan minsta spår. Gjorde ingen noggrann kontroll av honom men hade han fått ett sår så hade det märkts (han är väldigt ljus) och det verkade inte vara något fel på honom. Jag har dock varit lite hispig och blir så glad varje gång jag tittar in i buren och ser att han finns kvar där och lever. Hade det varit en annan katt så hade det lika gärna kunnat gå dåligt för lilla Karamell. Vi har även Lakrits och han hade lyckats komma undan helt och hållet genom att gömma sig då grannkatten lyckats välta gerbilburen och på något sätt få upp den. Var inte speciellt glad på katten igår och jag litar inte på honom men det verkar som om han har förstått att han inte är välkommen in för han har hållit sig undan resten av gårdagen och dagen han som annars brukar smita in till oss varje dag.

Här har ni en bild på Karamell. Gerbilen som hade tur!


För er som inte vet vad en gerbil är så är det en ökenråtta och de är ungefär lika stora som möss. Vi har haft våra i snart 3 år men de kan bli så gamla som 5 år så jag hoppas att vi får ha kvar dem ett par år till :-)

På återseende!

/Hanna

Likes

Comments

Stickning/virkning, Temperaturfilt 2017-2018

Började 1 maj i år att virka en s.k. temperaturfilt och det innebär att man antingen virkar en rad eller (som jag gör) en ruta per dag och färgen på rutan bestäms av hur varmt eller kallt det har varit den dagen. Jag valde efter lite research ha 3 grader per färg eftersom andra som hade valt 5 grader tyckte att det blev för lite variation. Det vanligast är att man börjar 1 januari och håller på till 31 december men jag hade inte tålamod att vänta så länge så därför började jag 1 maj (vilket var en måndag) och kommer hålla på till 29 april 2018 så jag gör 364 dagar istället för 365.

Här kommer två bilder på min temperaturfilt. Den första är när jag precis har börjat och den andra var när vi hade kommit hem från Bulgarien

Sommaren här i Sverige har varit väldigt lila så veckan i Bulgarien sticker verkligen ut färgmässigt. Som varmast var det 34 grader i Bulgarien (det är den gröna rutan) men annars låg det runt 28-29 grader.

På återseende!

/Hanna

Likes

Comments

Familj, semester, skolstart, sommarlov

Hade inte tagit så många kort på resan med min mobil men här kommer några som jag tog. Alva (min äldsta dotter) är inte så förtjust i att vara med på kort och därför har jag inte speciellt många på henne (man får passa på att ta kort när inte hon märker det). Det är iaf hon som håller i vattenmelonbiten på tredje kortet :-)

Julia på frukost (i bakgrunden skymtar ni poolen)

Emil på frukosten den allra första morgonen. Vi var där precis när frukosten började serveras så det var bara han och jag där då :-) Vattenmelon och yoghurt blev det till frukost.

Jag tror alla i vår familj uppskattade vattenmelonen som serverades till frukost (med en del annat också). Vi gillar vattenmelon i vår familj men brukar inte äta det till frukost.

Och så till slut en bättre bild på poolen. Där ser ni även barnpoolen och det lilla vattenfallet

Bilderna får mig att längta tillbaka igen. Det hade varit underbart med värme och att kunna bada i poolen för här tycks sommaren redan ha försvunnit :-(

Snart är sommarlovet över för denna gång. Alva och Julia börjar på måndag (Alva börjar i högstadiet) medan Vincents start i förskoleklass fick skjutas upp en vecka p.g.a. att de håller på att renovera skolorna här (både Snörrumskolan där Vincent kommer börja och Hagaskolan där stora tjejerna går). Renoveringen beräknas vara klar 2018, dvs nästa år och även om det är rörigt nu så var renoveringen välbehövlig och har varit omtalad länge.

På återseende!

/Hanna

Likes

Comments

Familj, semester

Hej igen!

Har inte varit så verksam här sedan jag skrev mitt första inlägg men här kommer nu ett till. Har gått igenom min mobil då jag ska köpa mig en ny på fredag (den jag har nu stänger ibland av sig själv för att starta om, alarmet ringer inte alltid och den krånglar allmänt). Här kommer iaf ett par bilder som jag hittade på mobilen (några är från 2016 och några från i år).

Våra fina killar. Emil till vänster och Vincent till höger.

Den här pizzan åt jag på Ursands Camping när jag och tjejerna campade där ensamma ett par dagar förra sommaren. Det 'är inte en sorts pizza jag i normala fall äter men den var riktigt god och jag äter den gärna igen :-)

Våra marsvin Pipi (den med mest vitt) och Pipo

Maken med Emil i famnen <3

Fyrverkerier från Valbergsmässofirandet i år här i Ed

Mynt från Bulgarien, leva. Vi var där i sommar hela familjen plus mormor som fick resan av oss i 70-årspresent. För att vara ett sällskap på sju stycken tycker jag att resan gick bra och även om det var lite gnäll emellanåt har jag med mig mest positiva minnen från resan. Att mamma var med innebar att jag och David kunde få lite ensamtid tillsammans vilket var guld värt (vi var ute och åt middag en kväll och en förmiddag och rekade området lite).

Poolen på hotellet som vi bodde på. Ingen jättestor pool men lagom stor :-) På bilden syns inte barnpoolen som fanns. Där badade vi mycket vill jag lova. Blev även bad i Svarta havet två dagar. Hur underbart som helst.

På återseende!

/Hanna

Likes

Comments

Familj

Hej! Tänkte skriva lite kort om mig själv. Jag heter Hanna och är 36 år. Jag är gift med David och är mamma till två tjejer (Alva och Julia sen ett tidigare förhållande) och två killar (Vincent och Emil). Jag har bloggat tidigare men då på blogg.se så det är min första blogg här på nouw. Min blogg kommer handla en hel del om min familj men även om mina intressen här i livet som är virka och sticka, släktforskning och hålla på med pixlar. För tillfället handlar det mest om virkning och stickning och jag är även med i ett stickcafé som träffas varje tisdag och handarbetar.

För er som är nyfikna på min tidigare blogg finns den här: http://ellicka.blogg.se/

Här är en bild på Julia (min yngsta dotter) från Valborg i år

Min make David

Emil (vår yngste son

Skriver mer senare.

På återseende!

/Hanna

Likes

Comments