Det är det bästa näst efter rabarberpaj enligt Sigge. Att mata våra katter. Sista bilden visar hur arg han blir när han inte får mata katten blötmat med händerna. Varje dag efter middagen har vi denna övning. Vi ger katten mat, sitter bredvid och tittar på och låter katterna äta ifred. 3 av 5 ggr låter han dom vara och berömmer sig själv. 👍

Likes

Comments

Det här är anledningen till varför man vill skjuta sig i skallen. En sjuk man. Ett sjukt barn som river runt medan jag själv har feber och är så förkyld att man tror hela ansiktet ska snora ihop. Ett sjukt barn till som ligger livlös i soffan med hög feber. Så tittade jag ut genom fönstret och då snöade det. Fan vad förbannad jag blev. Det var liksom droppen. Det var i måndags och den känslan av hopplöshet har hängt kvar. Är det torsdag eller onsdag idag? Får se efter så jag vet.

Jag har så svårt att hitta den positiva glimten i livet och vardagen. Allt känns som mycket går emot oss. Jag känner mig kvävd av stressen av att inte ha några pengar och två barn pluss två katter. Ja, just nu känns som allt är en ända stor kamp. Bråk och tjaffs om vareviga sak med Viggo. Vad man än frågar honom får man till svar "tåg, tunnelbanan eller pendeltåg" Är du hungrig? TÅGET! Jag vet att du gillar tåg, älskling men NU FRÅGADE JAG OM DU VAR HUNGRIIIIIG för tredje gången... Sigge som absolut måste hänga på mig hela tiden. Jag känner mig värdelös när jag bara kan säga "det löser sig" till min man och krama om honom när han de få gånger öppnar truten och talar om hur han mår. All heder åt honom som har hållt huvudet kallt och försöker att vara glad och hoppfull för våran skull. Han har snart varit arbetslös i ett år. Men jag blir galen snart. Vi står och hoppar på samma klutt på spelplanen , men snälla Fia, slå en sexa eller knuffa oss i rätt bana snart. Överlag mår vi bra, vi har ju trots allt varandra. Idag är en sån dag bara då jag vill slåss och skrika och gråta... Men det är väl nu jag ska göra som åsnan i brunnen, skaka av mig och gå vidare. Åsnan kom upp ur brunnen och det kommer vi också göra till slut.

Likes

Comments

En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt. Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen. Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen. Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig. En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp. Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen. Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg. Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp!

Skaka bara av dig och gå vidare <3

Likes

Comments

Jag sitter och tittar på sängar till Viggo. Mio först ut och ser att hans säng han har som Sigge ska få ta över utgått i sortiment. Suck, vad ska jag hitta på då? Den var ändå ganska dyr och vi har inte råd med den just nu. Jag vill gärna att det ska vara enhetligt. Likadana. Då får jag helt enkelt sitta och söka en begagnad vilket förmodligen kommer att ta dit och kan ligga på helt fel sida om stan. Det behövs ganska omgående så jag får helt enkelt köpa en helt vanlig säng på Ikea med ben. Sån hade jag när jag var liten. Fördelen med Ikea att bäddmadrass ingår och är billigare än på Mio där det inte ingår. Det är så dyrt med sängar. Fruktansvärt dyrt faktiskt.

Men han är 3 år och behöver inte något vassare än så Han ramlar inte ur sängar längre och jag tror inte han bryr sig överhuvudtaget om några möbler är lika eller olika. Huvudsaken är väl att den är mjuk och går och sova i. Förvaring under sängen fungerar på den här med. Så får det bli, det behöver inte bli dyrt.


Vad har ni för sängar till era knoddar?

Likes

Comments

Då var man fru. Fru Sjöblom, Sjöblomskan. Hans fru, min man! (Han heter inte Hans! ;))

En underbar dag som gick fort. Nervöst! När allt var klart kändes det som om benen skulle släppa från kroppen. Man går och väntar och väntar på att dagen ska komma och när den väl är där så händer allt så fort och dagen susar förbi. Nu är det som sagt fyra månader sedan vi gifte oss. Ingen smekmånad till Thailand blev det, den får vi spara på ett tag. Vi gifte oss i Stockholms stadshus den 29 Oktober klockan 13:30. Många par som var förre, de flesta var uppklädda. Ett par var klädda i gråmelerade mjukisbyxor och såg rätt så skitiga ut men det är upp till var och en hur ens bröllopsdags ska vara.

Jag är så nöjd med min. Jag hade en read klänning från Ellos. En liten kavaj och skärp som jag faktiskt köpte från en riktig bröllopsbutik på Birger Jarlsgatan också reat dock. Man tager vad man haver eller har råd med. Paret med mjukisbyxor kanske inte ens hade råd med rea utan fick ta vad som fanns. Som sagt alla har olika förutsättningar för allting. Jag älskar att prata och förklara, därför kommer så mycket annat med in. Sätt er och prata med mig någon gång över fika så ska ni få se!

Bröllopsblommorna är det ända som har kostat över 1000:- Det är en Hocus Pocusros som en kollega tipsade om. Jag föll pladask för blomman. Kändes lika spretig och unik som jag själv. Vi åkte och hämtade buketten samma dag på Lindhagensgatan och jag fastnade där en stund då jag pratade med floristen om allt mellan himmel och jord. Vi åkte hem och fixade det sista. Jag sminkade mig själv, vilket jag inte är så duktig på längre. Håret satte jag upp i en svans, ringlade över lite torrschampo. Ett hårspänne ser jag nu när jag tittar på bilder att jag hade. Ett svart! Oj, jag hade behövt min Sandra hos mig den dagen. Mina föräldrar och Mattes föräldrar var hos oss och tog hand om det mesta andra vi inte hade tid för. Packade ner Sigge i bilstolen. Våra päron tog Viggo och åkte bussen ner till stadshuset vilket gjorde Viggos dag underbar! Kom fram till stadshuset, väntade in alla. Upp för trappan, skrev in oss. Blev uppropade. VI GIFTE OSS!

Sedan åkte vi hem på samma sätt som vi tog oss dit. Jag började steka köttbullar eller falukorv kommer inte riktigt ihåg, det var ju ändå fyra månader sedan. Så helt enkelt, det första jag gjorde som nybliven hustru var att laga mat, haha!

Våra föräldrar tar ton och säger att vi ska åka och käka någonstans vid 17:00 Jag hade på känn att det var något lurt hela dagen men jag trodde att det skulle vara vid stadshuset. Att alla skulle vara där. Men twisten var att alla var på en krog i Solna och väntade på oss. De hade gjort så fint! Långa vita bord som var så fina. God mat! Jag har tyvärr inga bilder därifrån. MEN det bästa var att vi blev ivägskickade till Hotell Diplomat för att spendera en natt. Där blev vi rejält överraskade! Det hade vi inte väntat oss. Vi har lite ont om stålar därför har allt varit lite snålt med bröllopskläder och bröllopsgäster och annat. Vi planerade stort när vi förlovade oss men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Men tack vare släkten fick vi en stor bit av bröllopsupplevelsen alla vill ha. Fest och bröllopsnatt! Det vi såg fram emot mest var väl faktiskt att få sova en hel natt. Småbarnsföräldrar ni vet! Tack! Vi kan fortfarande inte tacka nog för det! Tack!

Hotell Diplomat i Stockholm är underbart och jag skulle rekommendera vem som helst, när som helst och till vad som helst! Det var nog det finaste rum och byggnad vi varit i. Vi hade ett ovalt rum med badrum och BADKAR. Sängen ska vi ju inte tala om. Rena drömmen. Vi fick plats tvärsöver hela sängen åt alla håll båda två untan att nudda varandra! Matte är nära 1,86 så sängen var stor! Vi hoppade runt som två barn när vi kom in. Slängde av oss kläderna och var faktiskt nakna hela dygnet. Nuppa det är väl ett måste en bröllopsnatt! På morgonen badade vi tillsammans och drack champagne och åt chokladtryfflar. Jag fattade inte hur man fick på varmare vatten förrns Matte hade stigit upp så jag bade en timme till.

2 flaskor champagne sög vi i oss tillsammans. Frukost till dörren. Ja, allt var bara lyx, lyx oxh åter lyx! När vi checkade ut, gick vi till 7-eleven och köpte snus. Tog en taxi hem sedan och kramade våra barn med efterlängtande kramar som nygifta!


Likes

Comments

​Jag har tagit tag i min vardag på mitt jobb. Nu jobbar jag på kundtjänst och pysslar med det administrativa istället för att knata gata upp och gata ner. Om det är någon som kommer ihåg och bryr sig så jobbar jag som parkeringsvakt. Det tycker jag mycket om också men det var dags att få göra något nytt och det bästa är att det är på min nuvarande arbetsplats. Jag fungerar bra i kundtjänst och gillar att ha med folk att göra. Det är mycket mer att göra än vad jag trodde men det är kul att bli utmanad och faktiskt fixa det. Mitt självförtroende är tillbaks på hälsosam nivå igen och jag har kul på jobbet.

Likes

Comments

​29 Oktober har vi ett ärende klockan 13.30 i just denna byggnad. Då kommer jag bli världens stoltaste Fru Sjöblom. Jag har hittat en klänning. Nu är det bara skor och en passande kofta jag behöver. Grabbarna ska ju ha något fin på sig också. Alla tre. Jag skulle vilja att tiden kunde gå lite fortare så dagen kommer någon gång. Hel otroligt! 

Min dröm är nästan här!

Likes

Comments

Idag började Viggo på förskolan igen och lämna honom där var inga problem alls. Han glömde mig på två sekunder, vilket är bra, Han har bytt avdelning från småbarn till storbarn. Det klarade han galant. Superbra faktiskt. Fast det hade jag på känn! 

Hämtningen hade kunnat vara bättre. Mycket var mitt eget fel. Jag har saknat honom hela dagen och gick dit med ett skuttande mammahjärta. Kom in på avdelningen och såg honom direkt. Hälsade på honom och frågade hur hans dag var. Jag träffad hans nya pedagog som satt bredvid och började prata om hans dag med henne. Jag pratar på med pedagogen och han hinner under tiden plocka fram tåglådan för att leka med och det var där jag gjorde fel. Jag skulle ha börja med att hälsa på honom, titta vad han gör, be honom visa nya avdelningen trots att jag sett allt förut och sen pratat med pedagogerna. Det slutade med att jag fick ett tåg i huvudet när vi skulle klä på oss i hallen fullt med både ungar och personal. Gick hem med en skrikande unge hela vägen hem. Tårarna exploderade ut av besvikelse på mig. Det blev inte alls som jag tänkt mig. 

Jag glömmer bort att han är precis som mig. Han behöver tid och har kort stubin och humör. Nej, mamma! Gör om, gör rätt imorgon.

Likes

Comments

Vilken sommar jag har haft! Sommaren 2016! Trots att vi inte varit och farit särskilt mycket har det varit kanon. Det har varit fint väder i stort sätt hela tiden och det är ju najs. Vi har varit på landet mycket speciellt runt midsommar. Ungarna har badat, sprungit och vuxit. Sigge har fyllt 1 år. Tänderna ploppar ut lite här och där i munnen på honom, han står nu och försöker prata i ett.. Och dessutom har jag redan hunnit jobba en hel månad.

Pokemon Go har också hittat in i min telefon. Jag har lyckats hitta 79 stycken. Level 20. Jodå! Man är väl cool va, måste hänga med. Önskar grabbarna var större för just det här. Försöker få Viggo, min (snart) treåring att titta på Pokemon på Netflix men han är inte alls intresserad och slår över till Youtube och tittar på tunnelbanevagnar och Stockholms hissar istället.


Här kommer sommaren i bilder. (Undrar du över någon bild, fråga gärna.)

Det har inte funnits tid och jag har inte känt för att skriva något. Jag har inte haft behovet kan man väl säga. Nu är det höst och jag är tillbaka i lagom takt. Välkomna!

Likes

Comments

Jag har precis talat om för min arbetsgivare att jag vill komma tillbaka. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag vill inte. Fast det kan vara skönt att komma tillbaka till rutiner. Jag har ett ganska fysiskt krävande jobb där jag går mycket. Ska jag släppa bomben? Ja, det gör jag. Jag jobbar som parkeringsvakt (lapplisa, slappfisa you name it) mitt i Stockholm City och går ca 6 timmar aktivt i en bullrig miljö om dagarna. Man är rätt slut i huvudet när man kommit hem. Jag trivs med jobbet, har alltid gjort det. Vissa dagar är värre än andra dagar som för de flesta.

Det är dags att lämna över föräldraledigheten till pappa. Våran ekonomi kräver det just nu. Jag ser fram emot att komma hem efter lång dag på jobbet till min familj. Jobba med siktet hemåt  om man säger så. 

Ja, det är väl bara se till att få en riktigt bra sista ledighet med Sigge. Tjupp!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw