Idag är det ett år sedan Vera fick sin track. Ett år sedan vår värld ändrades totalt. Vi fick intrycket från läkarna på BIVA att svullnaden i Veras hals hade gått ner och att de skulle kunna ta bort intuberingen. Tyvärr så lyckades det inte som de hade hoppats och de tvingades göra en akut trakeostomi på henne.

Sms:et som jag skickade till min mamma och min svärmor kl 17:43 den 12 november 2015:

Hej. Nu i eftermiddag så har vi haft samtal med narkosläkaren som är ansvarig för Vera och de två läkare från öron-näs-hals som var med när de skulle plocka bort intuberingen som hon haft sedan operationen i tisdags. De tog bort tuben och det gick bra till en början men Vera kunde inte syresätta sig själv ordentligt så de satte en intubering via näsan men hon fick fortfarande inte upp syresättningen så de beslutade att sätta en trakeotomi (track). Det är ett rör som går in via halsen och hjälper henne att andas. Hon kommer att vara sövd minst till imorgon men troligen längre och är kvar på BIVA minst fem-sju dagar. Tracken ska sitta i några veckor för att underlätta när de ska ta bort den (så att såret inte ”faller ihop” om de behöver sätta tillbaka den.) Vi hör av oss om vi hör något mer. Du kan väl prata med de andra?

När jag läser texten idag så inser jag hur lite vi visste och vilka starka förhoppningar både vi och läkarna hade. Nu är det 52 veckor/366 dagar senare och Vera har fortfarande track. Hon var nedsövd i nästan en vecka innan hon fick slippa den sederande medicinen.

Vi är fortsatt glada att vår Vera mår bra och hoppas att ni håller tummarna med oss att allt går bra i nästa vecka när vi ska in till sjukhuset igen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229