Barnen, Hemma

https://www.svt.se/nyheter/forskolan-blir-obligatorisk-fran-2018

Det var inte oväntat då det är något som föreslagits länge. Men det är med sorg som jag läser det. Att skylla på att de 2% av barnen som inte går just nu ska få samma förutsättning är fel. Det lägger en grund till att senare tvinga in alla barn i förskola vid ännu yngre åldrar för att de ska få samma förutsättningar inför förskoleklass.

Varför kan man inte tillåta att barn är hemma i lugnet så länge som möjligt? Jag hoppas att jag hinner gå vidare innan det beslutas att alla barn ska institutioneras från 1 års ålder! Världen är uppbyggd efter att om du inte gör som de flesta andra så är det fel och det måste tas ett beslut i riksdagen så att alla gör likadant.

Vi föräldrar är i slutändan de som känner våra barn bäst. Alla barn är inte ämnade att slängas in i fållan för tidigt utan behöver mognaden mellan 6 och 7 år innan de kommer i alltför stora barngrupper.

Jag hoppas att de i och med den här lagändringen även budgeterar mer till skolan så att de kan ta emot de barn som tvingas dit och de som redan finns där. Det behövs en förändring inom skolan - idag har många barn (flera) olika lärare/rektorer varje läsår!

Bygg skolan innan ni försöker bygga våra barn!

#trebarnsmamma #mammastina #förskoleklass #skolplikt #regeringsbeslut #vårabarnvårabeslut #institutionering #allaslikarätt #allaärintelika #nyheter

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments