Mamman, Pappan, Akuten, Sjuk, Vera

Vi försöker dra ner på Veras inhalationer. Det går sådär. Trodde att det var Vinga som vaknade men det var min mellersta som hade panik för att hon inte kunde andas. Har inga direkta rutiner för vad vi ska göra men... Inhalationer, ringa mormor som fick ta de andra två - en av fördelarna med att bo på gångavstånd.


Hann inte få tag i 1177 på 40 minuter, hade plats 1 när vi såg sjukhuset. På plats tog det ca tre minuter att träffa sköterska, ytterligare fyra till rummet och sen ca 7 till första adrenalininhalationen. Nu väntar vi på nästa inhalation om ca 10 minuter. Sen hoppas vi på att kunna åka hem.


Visste ni förresten att jag sov middag förut? Min mammainstinkt sa mig nog att jag skulle försöka vila när jag kunde. Annars så hade jag nog varit mer sovande än vaken just nu...!!


#barnakuten #trebarnsmamma #mammastina #mamma #akuten #krupp #sjuk #andning #andningäringetgrundläggandebehov #track #frifråntracken #inhalationer #adrenalin #mammahjärtat #sömn #sömnlös

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Barnen, Hemma, Mamman, Pappan, Tack

De flesta i min närhet vet att jag först och främst säger att jag är mamma. Sedan är jag allt annat som jag håller på med. Mina barn är hemmabarn och vi följer deras dagsrytmer inom de flesta ramar och lägger upp dagen efter väder och humör. Min sambo arbetar måndag-fredag och ser oftast bara barnen en liten stund på morgonen, men desto mer på eftermiddagen. När han kommer hem så är han nämligen pappa. Då får jag möjlighet att andas lite (oftast vid spisen när jag lagar mat, men det är ändå lite tid för mig själv) och han tar 9 av 10 läggningar av de två yngsta barnen. Då har de sin tid tillsammans.

Jag läste en artikel idag om en pappa som skrivit ett brev till sin fru. Det är ett brev som min sambo aldrig kommer att behöva skriva. För jag tror att han förstår hur jag har det varje dag. För på helgen så tar han fullt ansvar för barnen. Jag som mamma får sovmorgon oftast och han fixar allt med barnen. Frukost, påklädning, ut och leka, mellanmål, lunch, nattningar. Skulle jag vara borta en hel dag så löser han middagen också.

På natten när vår yngsta vaknar så är det oftast han som går upp och hämtar henne. Jag har lyxen att ligga kvar i sängen och bara öppna upp täcket och lägga henne till bröstet. Sedan sover vi gott alla tre. På morgonen när någon av de stora vaknar så går han upp med dem.

Anyone can be a father, but it takes a real man to be a daddy

Här nedan är första delen av pappans brev till sin fru. Hur många av oss kan inte känna igen sig i situationen? Och man vet inte innan man varit där hur ansträngande det är att vara hemma hela dagarna med ett-två-många små barn. Det är jobbigare än vad man tror, och om man gör det i många år så finns det stor risk att man tappar sin egen identitet. Om man inte har en partner som ställer upp så att man kan få vara något annat än förälder ett par timmar då och då. Jag ångrar inte en sekund att jag är hemma med barnen. Just för att Peter ger mig möjligheten att komma iväg och vara Stina ibland. För mig är det jämställdhet. Att vi, som är föräldrarna, får bestämma vem som ska vara hemma med barnen och i vilken utsträckning.

Läs hela brevet här .

Likes

Comments

Drömmar, Mamman, Idag för ett år sedan, Studier, Tupperware

Idag för fyra år sedan så sökte jag till universitetet. Jag planerade att studera några år och sedan komma på vad jag skulle satsa på.

Idag, fyra år senare, har jag fortfarande inte återupptagit studierna men fått två barn, vabbat mer än ett år, planerat för att ha barnen hemma heltid, börjat jobba och bygger mig en karriär.

Jag har fortfarande inte gett upp drömmarna om en examen från universitetet men vet att man aldrig är för gammal för att studera. Så jag har bara skjutit på det och skrivit upp det på min Bucket List.

Likes

Comments