Mamman, Drömmar, Studier

Igår kom min bok och nya rutade kollegieblock. Hann lösa 7 tal idag innan barnen halvt om halvt slog ihjäl varandra. När de sov middag så hade jag lite annat att göra, men hoppas på att kunna sitta en stund imorgon när barnen sover.

Första lektionen - hur gick det?

Första matematiklektionen på jag vet inte hur många år, kan det vara fem? Som tur är så har jag omedvetet använt mig av matematiken kontinuerligt under de här åren, så siffrorna gillar jag fortfarande. Men det känns i huvudet att jag har tre barn idag och inte ett. Och att hjärnan är så gott som utbränd. Men det ska nog gå ändå. Får jag bara tid att sitta och räkna så kommer det att lösa sig i slutändan. Jag är ju inte dum "på det sättet".

Vad är min plan?

Tanken bakom att läsa Matematik 3b är att få ett större utbud av sökbara kurser på universitetsnivå. En av anledningarna till att jag tidigare läste ISP (Internationella Spåkprogrammet) är att jag inte kunde läsa något relaterat till ekonomi eller försäljning. För de kräver m3b. Som jag hoppas på att ha bra betyg i när vårterminen är slut.

Har du planer på att studera?

Ibland tänker man en tanke om att

"Det där hade varit roligt att kunna, undrar om det finns en kurs?"

Har du någon gång tänkt den tanken, och vad handlade ämnet om?


#mammastina #trebarnsmamma #matematik #m3b #adlibris #komvux #vux #vuxenutbildning #kollegieblock #hjälpmedel #grafritare #matte #student #studier #studera #deltid #önskningar #universitetet #kompetens #vidareutbildning #ökadkunskap #

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mamman, Barnen, Mys, Kyrkan

Vem är Gud och vad kan Hon göra?

I dagens moderna samhälle så är vi alla vana vid att ifrågasätta det vi ser och hör. Mänskligheten har med åren lärt sig mer och mer om hur allt omkring oss är uppbyggt, och våra hjärnor arbetar efter ett extremt logiskt tänkande.

Så hur var det nu, kunde Jesus gå på vattnet? Eller är hela Bibeln en myt och ingenting att förlita sig på? Jag är kristen men inte troende. Men även om jag inte har en levande tro så har jag ett hopp om att det finns en moralisk tanke bakom det som står i Bibeln. Jag har läst den mer än en gång under mina snart 30 levnadsår och insett det senaste året att jag omedvetet söker tröst i minnet, bland de metaforer och "mellan raderna" som finns i Bibeln - en absolut välskriven sagoskatt.

Under gudstjänsten för små och stora så pratade även prästen om detta med sannolikheten att Jesus kunde gå på vattnet. Han berättade då: (ej direkt citat)

Om vi ponerar att Jesus är Gud. Och att Gud är Gud. Då är det även Gud som har skapat naturlagarna som vi förlitar oss på, och då borde Gud även kunna ändra dessa lagar. Därmed så kan Gud ändra lagen om ytspänning så att Jesus (Gud) kan gå på vatten.

Detta är den tro som prästen i min kyrka har. Och jag håller så väl med om den tanken. Jag önskar ibland att jag hade haft en levande tro, haft någon att förlita mig på och någon som håller mig när jag är svag. Någonstans djupt inne så hoppas jag på att det finns något efter detta livet. Annars strejkar jag!

De stora barnen (Vanja & Inez) är med i LightHouse, Kyrkans Unga Röster. Under gudstjänsten så sjöng de några sånger, jag lyckades filma allihop och ska visa barnen imorgon hur fina de var och hur vackert de sjöng. De små barnen fick stanna hemma för att kunna äta lunch och sova middag. Men framöver när vädret är bättre så ska även de få följa med till kyrkan. Längtar till nästa år när Vera får börja i Kyrkans Barntimmar. Det är något som jag minns som väldigt positivt från min barndom. Något jag vill föra vidare till mina barn.


#gudstjänst #lighthouse #kör #kyrkansbarntimmar #björketorpskyrka #gud #jesus #tro #kristendom #trebarnsmamma #mammastina #barn

Likes

Comments

Hemma, Mamman, Barnen, Tack, Loppis

Rensat ut kläder, nu ska det bli loppis!

Idag har jag och mamma spenderat dagen med att gå igenom alla kläder som vi har sparade till barnen. Tack för hjälpen mamma!! Kläderna på bilderna är det som vi ska spara efter första rensningen. Sedan gick vi igenom kläderna igen för att försöka få endast en låda till varje storlek. Det var lättare sagt än gjort, men vi klarade det. Blev dock två lådor på storlek 110. En med kläder och en med ytterkläder. Så totalt åtta lådor med kläder för barnen några år framöver, storlekarna 98-128. Kommer att bli fler lådor sedan med storlekarna 40-92 i takt med att mina och systers barn växer ur dem. Även storlekarna framåt i takt med att Vanja växer. Anar att jag snart får börja förbereda en låda för storlek 134 - mitt lilla barn växer så otroligt snabbt! Så i slutändan så antar jag att vi kommer att stå med ca 20 lådor kläder. Om vi inte tar vårt förnuft till fånga och faktiskt säljer av en del. Vilket jag faktiskt kommer att göra nästa vecka!

Planerar för storloppis!

Nästa helg, lördag 4 och söndag 5 februari så kommer det att vara storloppis på Eriksbergshallen i Göteborg. Jag och en kompis har bokat bord och de senaste veckorna så har jag rensat ut saker här hemma som jag kan sälja av. Idag var det då klädernas tur. Blev ca 15 påsar med kläder i varierande storlekar. Min syster ska komma och gå igenom storlekarna som mina småtjejer redan har vuxit ur, så det blir nog en del där också som jag kan sälja av. Ni hittar evenemanget här.

Vilka tips har du för förvaring av kläder?

Nu när ni har fått ett hum om hur mycket kläder som vi i min familj väljer att spara (en del av kläderna är från när min mamma var liten, så det är nog mer nostalgi/affektionsvärde än bruksvärde på en del saker) så förstår ni att vi gärna hade förvarat dem på ett bättre sätt än i bananlådor. Har räknat på att en bananlåda rymmer ca 55 liter, så det behöver vara ganska rejäla förvaringsgrejer. Är det bäst att vacuumpacka och sedan ner i lådor eller investera i plastbackar som går att stapla?

Kommentera med dina bästa tips!

Likes

Comments