Vanja, Vera, Vinga, Adventskalender, Mamman

Vi är bortskämda med att tjejernas farmor varje år ger oss en adventskalender :) Så även i år!

Vanja fick den stora äran att leta fram klapparna med siffran 1 :)

Det tog inte många minuter att öppna och alla blev glada! Jag behöver inte leta fram adventsljuset som alltid gömmer sig någonstans! Barnen kommer att synas bra i mörket och Vinga fick något fint att titta (tugga?) på. Peter fick finkalsonger 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hade tänkt hinna med så mycket inför idag men som vanligt så ligger jag efter :( Har tvättat 1,5 fönster men inte fått fram en enda stake... Ska vara iväg större delen av dagen, resten ägnas åt att packa, packa upp, laga mat, hantera tvätt.

Varför har inte dygnet fler timmar? :(

Likes

Comments

Trackfri, Trakeostomi, Vanja, Vera, Vinga, Mamman

Vår vardag det senaste året har bestått av att se till att någon alltid har full koll på Vera och att inget händer med hennes andning. Det har fått mig att vara på helspänn dygnet runt även under den period som allt har varit lugnt med henne. Jag minns min skräck första gången vi skulle vara ensam hemma med henne. Första gången vi skulle bada henne hemma. Paniken när hon hade sina perioder med förkylning då hon kräktes konstant och jag inte visste hur mycket jag önskade att jag kunde byta plats med henne och ta hennes smärta. Att se hennes lilla kropp hosta och kräkas, kämpa mot viruset som fanns i henne.

Vi har försökt ha en så normal vardag som möjligt det senaste året och jag hoppas för mina barns skull att vi har lyckats någorlunda med det. Även om det finns mycket som vi har missat och mycket som vi varit med om som inte riktigt går in under kategorin "normal vardag". Nu är vi snart inne i december - året efter. Till viss del känner jag att jag har haft mitt liv på paus ett år och kommit ur pausen med ett lexikon av kunskap, ett kartotek med information och en vilja av stål. Jag vet vilka rättigheter vi har, vilka svar man kan få om man bara frågar och att man inte ska ge sig förrän man får det svar man efterfrågar. Även om jag kanske inte alltid fått det svar jag velat ha så har jag kämpat in i det sista för att försöka förändra.

Vi har en liten period framför oss med avlösning och tillsyn av Vera. Jag vågar inte låta henne vara själv särskilt långa stunder riktigt än och bara om hon pratar hela tiden (vilket hon oftast gör, hon har verkligen hittat sin röst). Men erfarenheten av att allt som kan gå fel gör det innebär för min del att det nog kommer att dröja flera månader innan jag kan slappna av tillräckligt för att släppa henne utom syn- eller hörhåll en längre stund.

Vad är vardag för dig?

Likes

Comments