View tracker
View tracker
View tracker

Drömmar, Mamman, Lägenhetsbyte

Vi har kommit i kontakt med två andra lägenheter, tittat på varandras lägenheter och bestämt att vi skulle vilja flytta. Skickade in papper om lägenhetsbyte i onsdags och alla värdar fick kuvert sprängfyllda med papper till sig igår! Pratade igår med värden som är dit vi vill flytta, och han tyckte inte att det var något konstigt med bytet. Försökte idag nå min värd men hon var på möte och ska återkomma. Pratade med värden hos de som vill flytta in i vår lägenhet och fick svaret att de inte kan lova något, och att vi inte ska hoppas på att kunna flytta 1 januari 2017, vilket är vad vi lämnat in som önskat flyttdatum.

Men skam den som ger sig! 1/3 av bytet är godkänt, förhoppningsvis så kan vår värd godkänna bytet snabbt och därmed sätta lite press på den tredje värden. För vår del är ett snabbt byte att föredra eftersom Vanja måste byta skola.

Vi kommer att gå från 67kvm till 83,9kvm, inga trappor (halvtrappa men finns ramp), större kök, större hall, nära familj och lugnare atmosfär! :)

Håll tummarna för oss!!

Likes

Comments

trackfri, trakeostomi, Försäkringskassan, VAB

Firade två veckor trackfri idag med att få ytterligare avslag från Försäkringskassan via brev. Ett kuvert med två innehåll, ett avslag på perioden jag ansökte om i oktober och ett kommuniceringsbrev om att de troligen avslår den senaste perioden.

Imorgon blir det till att skriva begäran om omprövning. Igen. För jag har inte roligare saker att göra med min familj.

Likes

Comments

Vanja, Vera, Vinga, Adventskalender, Mamman

Vi är bortskämda med att tjejernas farmor varje år ger oss en adventskalender :) Så även i år!

Vanja fick den stora äran att leta fram klapparna med siffran 1 :)

Det tog inte många minuter att öppna och alla blev glada! Jag behöver inte leta fram adventsljuset som alltid gömmer sig någonstans! Barnen kommer att synas bra i mörket och Vinga fick något fint att titta (tugga?) på. Peter fick finkalsonger 😉

Likes

Comments

Hade tänkt hinna med så mycket inför idag men som vanligt så ligger jag efter :( Har tvättat 1,5 fönster men inte fått fram en enda stake... Ska vara iväg större delen av dagen, resten ägnas åt att packa, packa upp, laga mat, hantera tvätt.

Varför har inte dygnet fler timmar? :(

Likes

Comments

trackfri, trakeostomi, Vanja, Vera, Vinga, Mamman

Vår vardag det senaste året har bestått av att se till att någon alltid har full koll på Vera och att inget händer med hennes andning. Det har fått mig att vara på helspänn dygnet runt även under den period som allt har varit lugnt med henne. Jag minns min skräck första gången vi skulle vara ensam hemma med henne. Första gången vi skulle bada henne hemma. Paniken när hon hade sina perioder med förkylning då hon kräktes konstant och jag inte visste hur mycket jag önskade att jag kunde byta plats med henne och ta hennes smärta. Att se hennes lilla kropp hosta och kräkas, kämpa mot viruset som fanns i henne.

Vi har försökt ha en så normal vardag som möjligt det senaste året och jag hoppas för mina barns skull att vi har lyckats någorlunda med det. Även om det finns mycket som vi har missat och mycket som vi varit med om som inte riktigt går in under kategorin "normal vardag". Nu är vi snart inne i december - året efter. Till viss del känner jag att jag har haft mitt liv på paus ett år och kommit ur pausen med ett lexikon av kunskap, ett kartotek med information och en vilja av stål. Jag vet vilka rättigheter vi har, vilka svar man kan få om man bara frågar och att man inte ska ge sig förrän man får det svar man efterfrågar. Även om jag kanske inte alltid fått det svar jag velat ha så har jag kämpat in i det sista för att försöka förändra.

Vi har en liten period framför oss med avlösning och tillsyn av Vera. Jag vågar inte låta henne vara själv särskilt långa stunder riktigt än och bara om hon pratar hela tiden (vilket hon oftast gör, hon har verkligen hittat sin röst). Men erfarenheten av att allt som kan gå fel gör det innebär för min del att det nog kommer att dröja flera månader innan jag kan slappna av tillräckligt för att släppa henne utom syn- eller hörhåll en längre stund.

Vad är vardag för dig?

Likes

Comments

trackfri, Jul, Mat

Nu har jag druckit säsongens första julmust, så underbart att inviga nedräkningen till julafton ♡ Väntar varje år till första advent :)

Middagen bestod av potatis, kyckling, äpple, lök och oliver på plåt ♡ Mumsigt!

Bilden innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Fika, trackfri, Jul, Mamman, Mat

Idag påbörjar vi nedräkningen till JUL! Firar Lördag Första Advent hemma hos svärföräldrarna idag med brunch, glögg och pepparkakor. Lite senare blir det middag. En perfekt start på nedräkningen till Julafton ♡

Vi har dragit årets Hemliga Tomte och jag fick en person som det nog blir ganska enkelt att ordna en klapp till. Eller så får jag panik ett par veckor innan! :P

Glöggen är Morbergs :) Vi dricker även Saturnus Glögg Hallon Lakrits :)

Jag är en sån där konstig människa som inte äter pepparkakor eller dricker glögg före Första Advent eller 1 december ☆


Bilden innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Mamman

Varit på Håkan Hellström ikväll. En helt fantastisk man! Så mycket energi, publikkänsla och kärlek! ♡

Många av låtarna behövde han inte sjunga själv, vi i publiken skötte det alldeles själva.

Självklart så hade han GAIS-halsduk på sig under Gårdakvarnar & Skit!

Likes

Comments