Dagarna bara flyger förbi och jag hinner inte alls baka så mycket som jag vill :(

Testade i alla fall att göra nutella dock tyckte jag att den smakade mer som nötcreme. Barnen gillade den, frågar alltid dem när jag bakar något för de är alltid ärliga.

Tyvärr så försvann bilden på nutellan men bakade även brioche hamburgerbröd som ni får se istället :)


recept på nutellan http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/recept-pa-hemmagjord-nutella/

Recept på hamburgerbröden http://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Detta har varit en av de jobbigare dagar i mitt liv. En riktig skit dag, inget som har gått bra idag. Det bästa med dagen var när jag fick hämta min små älsklingar på förskolan och baka en fantastiskt gott bröd😍

Lantbröd

Recept

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3,2 dl ljummet vatten
  • 1 dl naturell yoghurt, 3%
  • 1 dl god olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 10-12 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Blanda i yoghurt, olivolja, honung och salt.
  2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen i en degblandare i cirka 8 minuter eller för hand i cirka 15 minuter. Degen ska vara ganska kladdig. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär den i två lika stora delar. Forma till två runda bröd och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  5. Snitta brödens yta med en vass kniv och sikta vetemjöl över.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt svalna helt under bakduk.

Likes

Comments

så jag bestämde mig för att göra egen nutella. Följde receptet till punkt och pricka men hasselnötterna blev bara till deg och inte till kräm. Körde den i matberedaren i 20 min innan allt åkte i sopporna. Bestämde mig för att försöka igen men blev bara till deg. Jag avskyr att misslyckas så jag tog det sista nötterna och körde igen men samma problem och nötterna slut. Suck, hade jag inte varit själv hemma hade jag åkt till affären. Och alla som säger att det är så lätt att göra nutella. Skam den som ger sig.

Likes

Comments

Att köpa en Ankarsrum assisten var den bästa investering jag någonsin har jag gjort. Min man har till och med börjat använda den och då var det han som var skepisk i början. Nu gör det allt i från bakverk och bröd till korvstoppning. Jag kan varmt rekommendera denna maskin och den är snygg också. Jag tyckte det var likabra att köpa maskinen och alla tillbehör, dock har jag inte använt allt än.

Med denna kan man göra stora satser bröd och bullar, med min förra så gick inte det utan jag var tvungen att halvera receptet. Degskålen rymmer 7 liter och motor är på 800W. Vispskålen skulle jag inte klara mig utan, dubbelvispen är guld värd. Finns inget med denna maskin som jag inte gillar. Den får 10/10 stjärnor.

Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Sponsrat inlägg

Likes

Comments

Jag gjorde ett av det godast bröden jag någonsin har ätit häromdagen. Det blev inte vackert men smaken var otroligt god. De enda som inte åt det var de två små barnen, men de är livrädda för allt som ser lite mörkare ut.

Receptet är taget från Fredriks fika, dock använde jag två stycken 1,5 liters formar för att jag inte hade något annat hemma.

RECEPT

8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell yoghurt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm med bakplåtspapper. Alternativt en form som rymmer minst 2 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sirap, lingonsylt och yoghurt och blanda väl.
4. Fördela degen i formen. Strö över lite mjöl (om man vill) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt brödet vila på ett galler under en handduk.

Likes

Comments

idag överraskade vi mannen i huset med semlor när han kom hem från jobbet. Vi gjorde 4 med mandelmassa och 4 med vaniljkräm, super gott.

Tog ledigt idag för att vila upp mig men det kan man inte säga att jag gjort :) vi har varit ute och lekt, bakat och stödat.

Hoppas ni får en mysig fredag

​receptet är tagit här ifrån http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/lindas_semlor/

Likes

Comments

Äntligen lite energi för att baka igen, känns så bra. När jag står i köket mår jag som bäst.

Idag blir det fröbröd till min käre make som önskat sig de ett tag, vi får se hur de smakar.

Likes

Comments

Har inte hunnit baka något på flera dagar. Har bara haft lån, hus och lagfart i huvudet. Ska vi köpa huset eller ska vi inte? Vilket lån ska vi ta? Vad får vi betala för lagfarten och pantbreven? Så mycket tankar just nu. Det snurrar verkligen i huvudet. Har inte fattat att det är så mycket att tänka på. Det är ju inte bara att flytta dock så avskyr jag att bo i lägenhet.

Snart dax att ta på sig förklädet igen :)

Likes

Comments

Hittade lite rabarber i frysen och bestämde mig för att damma av saftmajan och göra saft. Det är så otroligt gott med rabarbersaft och det är jag inte ensam att tycka i denna familjen :)


Idag på förmiddagen var vi och hälsade på barnen farmor och kollade på ett hus som antagligen blir ledigt. Nu blir det att kolla bolån.

Likes

Comments

Idag bakade vi Kladdkakemuffins med mjölkchoklad, de blev fantastiskt goda :)


200g mjölkchoklad

125g smör

1,5 dl socker

1 krm salt

1,5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl


1. Sätt ugnen på 175 grader och fyll en plåt med muffinsformar.

2. Smält smöret

3. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ihop med det smälta smöret.

4. Blanda resterande ingredienser i en skål och rör ihop.

5. Häll på chokladblandningen över blandningen och rör till en jämn smet.

6. Fyll 2/3 av formarna med smet och grädda i mitten av ugnen 11-13 min (helt beroende på ugn)

Låt svalna på ett galler


Likes

Comments