Hjemmelagde kjøttkaker er en av de enkleste tingene jeg kommer på å lage , og det smaker kjempe godt.

alt du trenger er 2 pakker med karbonadedeig, 1 egg , 1 løk og 1 pakke med bacon i små biter og litt potetmel ( potetmel er valgfritt )..

slik gjør du : bland sammen karbonadedeigen , egg og skjær opp løken og bland det sammen med karbonadedeigen og baconet. for å gjøre kjøttkakene mer faste kan en bruke potetmel til den konsistensen en synes er bra nok. 1 til 2 spiseskjeer er godt nok synes jeg.

steik dem til de er brune på hver side og legg de i ovnen på over og undervarme i 200 grader i 20-30 minutter.

tilbehør er valgfritt.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Ingredienser:

Vaniljekjeks (Vanilla Cookies):

200 g melis
400 g hvetemel
2 ts vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
200 g mykt smør
1 egg

Glasur (Royal Icing):

4 eggehviter
saft av 1 sitron
1 kg melis
- -
konsentrert konditorfarge

Fremgangsmåte:

Vaniljekjeks:

Ha mel, sukker, vanilje og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks i de fasongene du ønsker.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og avkjøl dem helst i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre).

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Steketiden avhengig av hvor store og tykke cookiesenede er. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Likes

Comments

Noen utrolig lette sjokolademuffins som faller i smak i hver eneste barnemunn, vil jeg tro. Det er utrolig lett oppskrift der en kun trenger :

50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl melk

Bland alt det våte først ,deretter tilsett det tørre. Stekes på 200grader i over under varme i 15 minutter.
Husk å sjekk at de blir gjennomstekte. Jeg stikker en fyrstikke (pinnedelen) nedi og sjekker om det henger deig på.

Likes

Comments

Brekkebrød passer perfekt til alt! Frokost, lunsj, middag og kveldsmat! Her hjemme falt det godt i smak, selv om mine jenter synes pålegg er bedre en alt!

Du trenger :
• 1 pakke gjær
• 4 dl lunket vann
• 2 ss olivenolje
• 1 ts salt
• ca 8-9 dl mel ( bland gjerne med grovt alt ettersom hva du skal bruke de til! Vi har 50/50)

• sesamfrø
• 1egg til pensling.

Slik gjør du :
Bland sammen gjær , olje og det lunket vannet.
Deretter legg salt og mel oppi. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca. 15 minutter.)

La den heve i 1-1,5 time en plass det er varmt. Deretter rull de i store boller og legg de ved siden av hverandre som en blomst. La de heve i ca 30 min før du pensler over med egg og strø sesamfrø over.

Stekes i ovnen på 225 grader i 15 minutter på over og undervarme.

Likes

Comments

Du trenger :

6 stk egg,

6 ss vann ,

1 ts salt & 1 ts pepper,

1 stk rødløk grovhakket,

1 stk paprika i biter

1 halvt glass fetaost.

1 kyllingfilet.

Slik gjør du :

1. pisk sammen egg , vann, salt og pepper. Sett ovnen på 200 grader oppe og nede varme.

2. fres løk , paprika og kylling lett i smør til det blir mykt.

3. legg løk, paprikaen og kyllingen nederst i en form , deretter hell eggeblandingen over. Til slutt strø fetaost over før en setter den i ovnen.

4. La den stekes i ovnen til den er gjennomstekt. ca 15-20 minutter.

Serveres med god salat og gjerne hvitløksbarguetter.

  • 50 lesere

Likes

Comments

Alt du trenger er : 2 kg jordbær , 1 pose frysepulver og 300-400 g sukker. alt ettersom om det er sure eller søte jordbær.

slik gjør du : Rens jordbærene og fjern toppen. del dem i mindre biter og mos dem i en food processor , deretter rører du godt inn Frysepulver og sukker til alt sukkeret er oppløst. Ha syltetøyet i beger og putt dem i fryseren. opptint syltetøy holder seg i kjøleskapet max 1 uke.

Likes

Comments

Noen middager eller kosemat er ekstra spesielle. Denne er vertfall spesiell for meg, den minner meg om barndommen og jeg håper jo mine to små jenter tar denne med seg videre !

Pizzadeig :

1 pk fersk gjær

3 dl lunket vann.

3 ts organo

3 ts timian

1 ts salt

og hvetemel til deigen er fast.

La deigen heve i ca 1 time mens du tilbreder det andre.

​Fyll : Steik 1 pakke kjøttdeig, ha 1 glass med sweet and sour original , ekstra rødløk & 1 paprika. 

Deretter ha Hvitost på ! 

Smaker fantastisk synes jeg og ungene!

Ha ein fin lørdagskveld !🌸

Likes

Comments

Steketid : 10 - 15 minutter.

Steketemperatur : 175 grader.

Ca fra barnet er 9 måneder.


100 g smør

50 g sukker

2 dl melk

300 g havregryn

1 ts kardemomme

ca 300 g hvetemel fint og grovt.

1 ts hornsalt.


Slik gjør derre : Bland smeltet smør , sukker og melk. Tilsett havregryn , hvetemel og kardemomme. Rør ut hornsaltet i 4 ss melk og rør alle ingrediensene sammen. la deigen så i kjøleskapet i 1-2 timer.

kjevl ut deigen til en tynn leiv og stikk ut runde kjeks med glass eller skjær i firkanter. Eller bare knø det fint ned i former for å lage figruer. jeg og ungene synes det er kjekkere men det er opp til deg hva du vil. Steik kjeksene til de blir gylne og sprø.

Likes

Comments

Alt du trenger til en middag til 2 voksne & 1 barn. : 

3 laksefileter uten bein.

Urter & sitron, lime.

1 pakke egg noodles.

sweet chilli saus, soya saus & fish saus.

Av grønnsaker trenger du :

1 rød løk

1 halv hvitløk

1 halv pakke sukkererter

5 små sjampinjong.

1 paprika

1 halv blomkål

1 handneve med rosenkål

3 gulerøtter.

Slik gjør du :

1. legg fiskefilettene i en form , strø deretter en handfull av gode urter som du liker godt over. mine favoritter er gressløk, mynte & basilikum. Deretter skjærer du opp sitroner og lime å klemmer litt over og legger de i formen sammen med fisken. Det gir en saftig smak og gjør slik at en ikke trenger noe annet i. ta 2 ss med sweet chilli saus og legg over fiskefiletene.


2. sett den i ovnen i ca 40 minutter på over og undervarme. ( legg til noen minutter eller trekk ifra ut i fra hvordan ovnen din er, alle ovner er forskjellige)

Deretter skjærer du opp alle grønnsakene, legg løk, sjampinjong og hvitløk i wok pannen eller en stor gryte som du har tenkt å woke maten i. Resten fordeler du i to skåler. Den ene som en skal legge først i og den andre til slutt. lurt å legge de harde grønnsakene i den første, da det smaker best.

så tilsetter du 4 ss fish saus og litt vanlig olivenolje i som får frest opp løken og de andre grønnsakene. Sett egg noodlene på kok deretter er det bare å forsyne seg med god mat.

​maten forsvant nesten før jeg i det hele tatt fikk tatt bilde. ivrig mann og barn Men dette klarte jeg å knipse i farten på de to ! 

Håper det smaker. 

Likes

Comments

4 bananer , finrevet skall av 2 sitroner , saft fra 1 sitron & 4 ss tykk kokosmelk. 
Slik gjør du : 
1. del bananene i biter og frys dem. 
2. Bland alle ingrediensene i en blender og gjør til en glatt masse.
3. hell blandingen i en form og sett tilbake i fryseren til den skal serverest. Ha gjerne med sjokoladebiter om du er glad i det. 

Husker ikke helt hvor jeg har oppskriften fra men har lagd den et par år nå og smaker kjempe godt.

Likes

Comments