Super gode rundstykker som passer fint til både tur og lørdagsfrokost!

Alt du trenger er :

• 200gr smør

• 3 egg ( ene skal brukes til å pensle deigen etterpå)

• 2 ss sukker

• 2 ss kardemomme

• 2 pk tørr gjær.( best den som passer til søt deig)

• 6 dl melk

• 800 gr mel ( her velger du selv om du vil ha grovt mel eller lyst mel )

• valmuefrø til å drysse over.

Bland alt det tørre sammen og bland inn de våte.

La det heve i 1 -2 timer og deretter knaa ut deigen før du lager rundstykkene og legg de på brettet å la det heve i 40 min og deretter smør egg over de og strø over valmuefrø.

Streikes på 200grader i 20 minutter.

Likes

Comments

Super lett å lage og så kjekt å lage sammen med de minste.
Du trenger :
• 2 dl grovt sammalt rug
• 2 dl havregryn
• 2 dl sesamfrø
• 2 dl solsikkekjerne
• 2 dl linfrø
• 2 dl sammalt hvetemel , grovmalt
• 2 ts salt
• 7 dl vann

Bland det tørre først og så det våte og rør godt. La det stå i 10 minutter før du knar det ut på bakepapir i tynt lag. Blir ca 3 brett med knekkebrød.
Sett ovnen på 150 grader på varmluft i 1 time. Etter 30 minutter så tar du de ut og bruker en pizzarull og skjærer dem i firkanter og setter de inn igjen.

Likes

Comments

Godt nyttår til alle og en hver, håper dere har hatt en super jul og alle er sikkert like klar for å sette i gang med nyttårsforsettene sine. Jeg er vertfall enda mer klar for mine og veldig motivert som sikkert alle er etter julen.

men så er det evige spørsmålet er hvordan klare å holde motivasjonen oppe selv etter 2-3 mnd, når motivasjonen avtar og en gir opp og tar det til neste år. noen tips ?

jeg og mannen min har vertfall det tradisjonelle målet om å bli sunnere og trene mer...

men foruten det så har vi at vi skal

- få mer orden på økonomien.

- reise på ferie

- være mer kjærester i den hektiske småbarnshverdagen.

noen tips til hvordan vi kan få til alt dette så tas det gjerne i mot et stort takk! jeg håper også at 2017 er året jeg får meg en høgere stilling i helsevesnet i Norge. det er så utrolig dumt at en ikke får like lett høg stillig der som andre plasser. men krysser fingrene for at 2017 er året jeg får meg god fast stilling så jeg og mannen min kan oppfylle boligdrømmen våres.

Likes

Comments

Jeg har lest at brente mandler er en tradissjonsrik juleknask som smaker fantastisk! Så dette måtte jeg prøve å lage og det ble En god julefavoritt som kommer garantert til å være i dette huset hvert år framover! Og så enkelt å lage!:)

Når du lager brente mandler må du bruke god "muskelkraft".. bruk ein stor kjele, så slipper en at mandlene svir eller blir for mye brent. Jeg anbefaler å røre hele tiden :-)
Tilsett gjerne 1-2 ts kanel for å få en litt ekstra julesmak !

Alt du trenger er :
~ mandler 500gr
~ melis 250 gr
~ vann 1,5 dl.

Bland alt sammen og kok de opp til det blir en seig "karamellaltig " røre. Legg de ut på et bakepapir og fordel det hele tiden til det er kaldt. Når det er kaldt er det klart for å gå i krokke eller pose !

Likes

Comments

Hjemmelagde kjøttkaker er en av de enkleste tingene jeg kommer på å lage , og det smaker kjempe godt.

alt du trenger er 2 pakker med karbonadedeig, 1 egg , 1 løk og 1 pakke med bacon i små biter og litt potetmel ( potetmel er valgfritt )..

slik gjør du : bland sammen karbonadedeigen , egg og skjær opp løken og bland det sammen med karbonadedeigen og baconet. for å gjøre kjøttkakene mer faste kan en bruke potetmel til den konsistensen en synes er bra nok. 1 til 2 spiseskjeer er godt nok synes jeg.

steik dem til de er brune på hver side og legg de i ovnen på over og undervarme i 200 grader i 20-30 minutter.

tilbehør er valgfritt.

Likes

Comments


Ingredienser:

Vaniljekjeks (Vanilla Cookies):

200 g melis
400 g hvetemel
2 ts vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
200 g mykt smør
1 egg

Glasur (Royal Icing):

4 eggehviter
saft av 1 sitron
1 kg melis
- -
konsentrert konditorfarge

Fremgangsmåte:

Vaniljekjeks:

Ha mel, sukker, vanilje og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks i de fasongene du ønsker.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og avkjøl dem helst i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre).

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Steketiden avhengig av hvor store og tykke cookiesenede er. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Likes

Comments

Noen utrolig lette sjokolademuffins som faller i smak i hver eneste barnemunn, vil jeg tro. Det er utrolig lett oppskrift der en kun trenger :

50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl melk

Bland alt det våte først ,deretter tilsett det tørre. Stekes på 200grader i over under varme i 15 minutter.
Husk å sjekk at de blir gjennomstekte. Jeg stikker en fyrstikke (pinnedelen) nedi og sjekker om det henger deig på.

Likes

Comments

Brekkebrød passer perfekt til alt! Frokost, lunsj, middag og kveldsmat! Her hjemme falt det godt i smak, selv om mine jenter synes pålegg er bedre en alt!

Du trenger :
• 1 pakke gjær
• 4 dl lunket vann
• 2 ss olivenolje
• 1 ts salt
• ca 8-9 dl mel ( bland gjerne med grovt alt ettersom hva du skal bruke de til! Vi har 50/50)

• sesamfrø
• 1egg til pensling.

Slik gjør du :
Bland sammen gjær , olje og det lunket vannet.
Deretter legg salt og mel oppi. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca. 15 minutter.)

La den heve i 1-1,5 time en plass det er varmt. Deretter rull de i store boller og legg de ved siden av hverandre som en blomst. La de heve i ca 30 min før du pensler over med egg og strø sesamfrø over.

Stekes i ovnen på 225 grader i 15 minutter på over og undervarme.

Likes

Comments

Du trenger :

6 stk egg,

6 ss vann ,

1 ts salt & 1 ts pepper,

1 stk rødløk grovhakket,

1 stk paprika i biter

1 halvt glass fetaost.

1 kyllingfilet.

Slik gjør du :

1. pisk sammen egg , vann, salt og pepper. Sett ovnen på 200 grader oppe og nede varme.

2. fres løk , paprika og kylling lett i smør til det blir mykt.

3. legg løk, paprikaen og kyllingen nederst i en form , deretter hell eggeblandingen over. Til slutt strø fetaost over før en setter den i ovnen.

4. La den stekes i ovnen til den er gjennomstekt. ca 15-20 minutter.

Serveres med god salat og gjerne hvitløksbarguetter.

  • 87 lesere

Likes

Comments

Alt du trenger er : 2 kg jordbær , 1 pose frysepulver og 300-400 g sukker. alt ettersom om det er sure eller søte jordbær.

slik gjør du : Rens jordbærene og fjern toppen. del dem i mindre biter og mos dem i en food processor , deretter rører du godt inn Frysepulver og sukker til alt sukkeret er oppløst. Ha syltetøyet i beger og putt dem i fryseren. opptint syltetøy holder seg i kjøleskapet max 1 uke.

Likes

Comments