Jag tycker om att pyssla. Använder gärna det jag kan hitta ute, i ladugården, loppisfynd, eller helt enkelt har hemma. Fönsterramen här ovan har jag hittat i källaren. Satte i spegel och nu har den sin plats i hallen. Har gjort den lite "julig" med grönt från skogen och ljusslinga från ÖB. Det gröna vet jag inte vad det heter, men det är så vackert. Brukar plocka i vår skog såhär till jul, och använder det t.ex som bordsdekoration.

Björkhjärtan gör man lätt av några björkkvistar och ståltråd.

Jag valde att göra en rosett av spets.

Ljusslingor gör mycket.

Jag har ljusslingor på flera ställen hemma. Bl.a ovanpå sänggaveln.

Uppe på byrån i hallen har jag gjort ett fint blickfång till dem som kommer och hälsar på! Buren hittade jag i en inredningsaffär på Öland, Borgholm. Krukan med "plättar-i-luften"-växten är en plåtburk med rostig look som jag hittade på Balders Hage.

Dörren är en del av en dubbeldörr som fanns den gången vårt hus hade glasveranda. Har skrapat rent den från färg, satt en bit spetsgardin och ljusslinga bakom fönstren.

Av en gammal sångbok har jag använt sidorna till lite olika pyssel, som t.ex till vimplarna som syns på dörren.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit så förskräckligt tömt på energi - så länge nu. Sjukskriven för tiden och gör inte mycket mer än just bara vad jag måste. Blir trött på mig själv av att känna mig så...

Idag när solen äntligen hittat vägen ner till oss med sina strålar, kände jag hur mycket energi jag fylldes med. Jag klädde mig och stoppade in hörlurarna i öronen, och travade upp i skogen som ligger intill vår gård. Skogen och solen - det är mina "element". I mina lurar strömmade Tilde De Paula Eby*s röst då hon läser sin egen bok "Tiden läker inga sår".

Väl hemma, har jag påbörjat middag för maken och mig. Det är bara vi hemma, barnen är på annat håll. Har gjort en grönsakslåda och "julkryddat" revben.

Senare blir det bara lugn och skön samvaro framför tv'n med maken min.


TREVLIG LÖRDAG!!​

Likes

Comments

Min stackars mage mår bäst av att jag fyller den med hemgjort fröknäckebröd. Har lidit i många år av en spärrballong till mage... Så började jag nyligen att byta brödskivorna mot knäckemackor istället (Bl.a). Blir snabbare mätt - och håller mig mätt längre, och magen mår så mycket bättre.

Och det är ju så GOTT!! :)


FRÖKNÄCKEBRÖD:

4 dl majsmjöl

1 dl linfrö

1 dl sesamfrö

1 dl pumpafrön

1 dl psylliumfrö

1,5 dl solrosfrö

1 dl rapsolja (e.l neutral olja)

5 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda alla torra ingredienser, antingen i en bunke, eller i en köksassistent. Häll sedan i oljan och det varma vattnet och blanda ihop degen. Till denna mängd behövs 3 bakplåtspappersklädda plåtar. Fördela deg på plåtarna. Använd ett bakplåtspapper att lägga uppe på degklumpen och antingen med hjälp av handen, eller en brödkavel, stryka ut degen jämt och tunnt över plåten. Ruta gärna upp, för att lättare kunna bryta knäcket i fina bitar. Strö lite flingsalt över degen innan den ställs in i ugnen.

Ca. 50-60 minuter

Varmluftsugn, då kan man sätta in alla 3 plåtar samtidigt. Byt plats efter ca halva tiden.

Likes

Comments

​Blev plötsligt en dag, via en Facebook-sida, inspirerad att sticka en filt utav strimlade fleecefiltar. Jag som inte stickat en sak sedan 6:an, gav mig ändå sjutton på att DETTA måste jag prova! Jag åkte iväg och köpte 10 ljusa filtar, min man hjälpte mig att göra stickor av en delad sopkvast!! Min kära svärmor hjälpte mig att komma igång, då jag givetvis helt glömt hur man lägger upp, och hur man stickar. Jag kom snart in i det. Det var ett rejält jobb att strimla alla filtar, och sedan sy ihop dem och göra nystan av dem.

Likes

Comments