Sesam delikates knäcke är så otroligt gott, kan bli beroende! Jag äter med en skiva ost, ruccola, röd paprika, salt och peppar. Älskar frukost och jag älskar smörgåsar, men det är ju inte speciellt nyttigt. Detta är ett lite nyttigare allternativ så får rostbrödet vänta till helgen.
Tar en skål yoghurt med, linfrö, solrosfrön och kokos också och en kopp kaffe. Det står du dig på bra som småbarnsförälder, du vet aldrig när du får äta igen! 😅

Annars så har jag fått sova mellan 22.30-05.00, tack Haley! Nu blir det frukost, godmorgon! 🤩💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​​​

Haley fick börja äta gröt för typ mindre än 1 vecka sen och hon är galen i det, hon skulle kunna äta bara det. Men eftersom hon fortfarande får smakportioner så måste jag begränsa henne, jag blandar även i lite pommonpure. Vi vill inte ha en hård mage! 


Hon gillar mosad potatis, äpple och banan än så länge. Vill inte ge för mycket olika på en gång, då kanske hon ledsnar 🤨

 Någon som har tips på goda puréer? 🤩


Ciao 💕⭐️

Likes

Comments

Jag kunde aldrig somna iallafall, värkarna kom för tätt. Precis när jag somnat så vaknade jag av en värk, jag låg och tog värkarna en efter en med Miguel bredvid mig men vid ca 09 så ville jag åka in på en kontroll för att se om det hänt något eller om det bara är förvärkar som blivit värre. Vi kom in till BB Stockholm vid 09.30 och då var det jag och en annan kvinna som var där, hon hade väldigt ont så jag lät henne går först. Trodde aldrig jag skulle vara så snäll när jag hade så ont. Då vet vi det. 👍🏻När jag fick komma in på kontroll så såg vi att Haley mådde bra och att jag var 1cm öppen och hela tappen utplånad. YES! Så skönt att veta att det var på riktigt och inte bara förvärkar. Men när vi kom in på kontrollen så stannade alla värkar upp, de bara slutade komma helt plötsligt så jag fick en hinnsvepning och de skickade iväg oss och sa att vi skulle komma tillbaka när jag inte pallade längre. Vad jag hörde var, skynda dig till mc Donalds du måste hinna innan det sätter igång så jag tvingar Miguel till mc Donalds och när vi står i driven så sätter det igång igen, och nu var det helt annat. Hon som höll på att pilla där inne i samband med svepningen har satt igång det ordentligt. Fy va ont det gör nu, eller ja ondare, men helt klart så det går att hantera.

Efter jag ätit mina nuggets så lägger jag mig i badet igen. Bada är verkligen den smärtlindring som funkat för mig under hela graviditeten, det ända problemet är att vårat badkar är jätte litet så det är svårt att få plats med min stora mage men jag tvingade ner mig ett tag eftersom värkarna var så pass obehagliga.

Efter badet så var det typ överlevnad i sängen fram till 15.00, ni har alla säkert läst hur det ser ut i förlossningsvården, speciellt på somrarna. När jag ringer in vid 15.00 så är det fullt och de ber mig återkomma om 1 1/2 h, när jag ringer tillbaka igen vid 16.30 så säger hon till mig att komma in på en kontroll men det kan bli så att de måste skicka oss till en annan förlossning. Fuck!
Det var verkligen fullt men vi fick iallafall ett mottagningsrum att vara i och värkarna blir bara värre och värre, de kopplar upp mig på ett CTG och undersöker mig, 4cm öppen och jag har nu ca 3-4 värkar per 10 minut. Jag sitter där på en stol i ca en timme tills de kommer in och säger att det är fullt på alla förlossningar i hela Stockholm och runt Stockholm. Den paniken du får då när du är i ett sånt stort behov av vård och omsorg är sjukt, jag blev så rädd och ville bara dö av smärtan för nu är jag ca 6cm öppen och har inte fått någon typ av smärtlindring än. Efter en timme runt 19.00 så kommer de ner och hämtar oss, vi har äntligen fått ett förlossningsrum och jag får träffa min nya bästa vän, lustgasen! Tömde säkert 7 tuber i min lilla blåa bassäng i badrummet innan jag kom upp till 10cm. Innan bassängen var uppblåst och klar så satt jag på sängkanten och lyssnade på massor med härlig och peppande musik tvär hög på lustgas. Bästa festen jag vart på, utan tvekan. Från att lustgasen kom in i mitt liv så är allt som en stor röra, vet bara att jag hoppade ner i bassängen och låg där tills jag började krysta, och då var det bara att hoppa upp på sängen, lägga bort lustgasen och sätta igång. Det är så fantastiskt hur kroppen kan styra allt själv, jag bara slappnade av och andades så som de sagt att du ska göra och njöt i pauserna. Stod på knä och krystade i två timmar. Efter två timmar så bara skrek jag att det går inte, hon sitter fast osv så då drog de ner mig på sidan, lyfte upp mitt ben och så efter 15minuter så hörde jag henne. Det vackrast lilla skriket jag hört, hon var så blå när hon kom upp på mitt bröst. Vilken resa hon gjort, hon somnade direkt nästan. Efter hon kommit så var det mig vi skulle ta hand om, jag klarade mig kanon bra. Du är gjord för att skaffa barn sa de, och jag håller faktiskt med. Det var verkligen så coolt att föda barn, och inte alls så jävligt som alla säger. Klart det gör ont men inte alls så farligt som alla säger. Jag fick sy ett litet stygn bredvid urinröret och det var de ända, en pytteliten spricka bara av att föda ut en 51cm lång och 3628g bebis, det kallar jag att kunna föda barn. Efter att de sytt mig och jag fött ytligare en gång för det är ju inte bara bebisen som ska ut, nej nej, sen ska du föda ut den där jävla moderkakan också, fy va äckligt det var, då var det mys! För första gången så var vi en familj utan andra runt oss. Bara vi tre och jag fick äntligen mitt efterlängtade kaffe, jag tror jag åt typ hela brickan vi fick med frukost 😳 stackars Miguel.

Detta blev mycket text men det är ju en 22h lång historia så det är lite läsning, har säkert glömt 1 miljon små delar med det får jag spara i mig själv. Hopps ni gillade art läsa vår historia, min, Miguels och Haleys!

Haley föddes den 24Juli klockan 02.47
Tack för ni läste 💕

Likes

Comments

Detta är min favorit berättelse att skriva eftersom på många sett så är det den viktigaste, men detta är min förlossningsberättelse hoppas ni tycker om den.
Den 22juli 2017, dagen innan beräknat födelsedatum.
Dagen börjar som vanligt, och vad vi gör under dagen är som bort blåst. Vi åker iallafall på eftermiddagen och hämtar upp Alex och Adam för att åka ut till Haninge och grilla hos våra vänner Gabriella och steffe. Minns att det verkligen var en sån otroligt fin kväll, solen var jätte varm och de har lagat otroligt god mat. Eftersom jag och Miguel bor i lägenhet så blir antalet grillmiddagar inte många och vem älskar inte grillad mat? Så gott! Efter middagen så ska vi spela kubb, jag minns hur ont jag har i ländryggen och ner mot rumpan men eftersom jag har 40v foglossning bakom mig så var jag ganska härdad kan man säga. Jag går iallafall fram kastar min pinne och sen sätter mig på stolen igen på verandan, fram och tillbaka ett par varv. Efter ca 10 min så pallar jag inte längre och säger till Miguel att vi behöver åka hem. Detta var inte heller något ovanligt eftersom jag ofta fick väldigt ont och var trött. När vi kommer hem så märker vi att någon glömt att stänga grinden till hissen så vi står där ner med bb väskor och massa annat.. Miguel som vart bajsnödig sen vi lämnade Haninge springer upp för trapporna och jag står kvar med packningen. Suck. I detta nu så är jag förbannad eftersom detta inte är ovanligt att hissgrinden står uppe, alla som känner mig vet att när jag lackar så lackar jag ordentligt. Jag tar alla väskor och påsar och börjar släpa mig själv upp för alla trappor (läs 3 trappor). Men med foglossning så är ett trappsteg jobbigt nog. Jag kommer iallafall upp och tar fram papper och en röd spritpenna och skriver den argaste lappen jag skrivit och satte fast i hissen. När jag kommer in i lägenheten så typ klär jag av mig och somnar direkt.

Den 23 Juli, 04.15, beräknat födelsedatum.

Jag vaknar vid 04.15 första gången vilket var ganska ovanligt pga att Haley höll mig ofta vaken på nätterna genom att köra boxning med urinblåsan. När jag vaknar så är jag inte kissnödig alls har inte heller sammandragningar eller förvärkar men det är något annat på gång som inte alls känns igen. Den där smärtan från i går i ländryggen och bak i rumpan var nu 10 gånger värre och kom i intervaller. Jag fick typ panik eftersom jag förstod att nu är det på gång, på självaste BF. Jag väckte Miguel och sa att nu måste vi nog äta frukost och gå igenom väskorna en sista gång, jag ställde mig och gjorde havregrynsgröt och åt det med jordgubbssylt. Ringde också till förlossningen och sa att jag tror det är på g men att det än så länge var hanterbart att vara hemma så de sa att vi skulle återkomma om det blir värre eller om vattnet går.
Nu kommer värkarna med ca 3minuters mellanrum och jag går och lägger mig i badet. Efter en stund så lugnar det ner sig så vi går och lägger oss, ville ju vänta hemma så länge jag orkade.

Nu behöver Haley få lite gröt och detta tar ett tag att skriva så vi tar en paus.

Fortsättning följer....

Likes

Comments

Jag bara älskar denna dressen från adidas by mini Rodini. Haley fick den i present av några släktingar och vi blev så glada över den, hur cool är hon inte?

Idag har vi vart och visat stöd på demonstrationen mot slaveriet i Libyen, att det finns människor som är slavar och blir sålda, våldtagna och mördade år 2017 är fruktansvärt och måste få ett slut. Men det var många människor som visade sig på Sergels torg och det visar ändå vilken solidaritet, empati och medmänsklighet det finns i Sverige och nu behöver vi verktyg för att veta hur vi hjälper och står upp emot detta
✊🏻

Vi har fortsatt att tömma leksaksaffärer också, vi passade på att springa in på BR och avklara resten. Nu är alla små barn klara och de stora barnen vill ju bara ha ett par hundra i ett kuvert, mindre kul att ge pengar med hellre att de får pengar och köper eller sparar till något de verkligen vill ha en att vi konsumerar onödigt skit som ändå inte används
😁

Nu kollar vi United matchen och senare är det Liverpool borta för Chelsea, en viktig match! Hoppas United och city tappar poäng i denna omgång...

Happy saturday
✊🏻⭐️

Ciao
💕

Den stora är Olivia, Haleys kusin. Hon försöker imitera hur Haley ser ut när hon sover, tycker ändå hon lyckas ganska bra 😂

Likes

Comments

Efter idag så har jag bara en sak att säga, fy f*n va dyrt det är med leksaker. Har bara en debatt jag vill påminnas om i detta, kvinnor borde få ett högre studiebidrag än män pga allt vi behöver betala för som männen inte behöver tex preventivmedel, tamponger och choklad. Detta med leksaker är lite detsamma, alla barn behöver ju leksaker. Det är ju f*n en rättighet som barn att få växa upp med massa färgglada skit fula saker som de tröttnar på efter 2h och som hjälper dom med utveckligen osv. Men låt mig säga detta, idag köpte jag en goseelefant och en plastelefant, självklart ekologiska som kostade 300 spänn.. inte gratis direkt! Så nu på jul så kommer Haley gnaga lite på dessa en månad eller två och sen är det som borta för henne. Leksaker är en färskvara och borde vara billigare för jag behöver också leksaker som smink, hårfärg eller kläder... och dessa saker jag behöver är också en färskvara... pfu.

Varför har jag så mycket barn i min släkt, får leva utan nya leksaker till mig fram till februari så alla barnen får dessa skit fula saker. Bara för att vara lite extra bitter så ska jag bara köpa saker som låter as mycket så deras föräldrar lider mer än mig kommande månader utan mina leksaker.

Men förutom att vi konsumerat mer idag än på hela året så har jag haft en urmysig dag tillsammans min familj. Ätit lunch, fikat med kompis, stor handlat både leksaker och mat samt myst framför idol och tacos! En perfekt fredag i mina ögon!

Godnatt på er alla
🤯

Likes

Comments

Grattis till Haley som inatt klockan 02.47 när detta publicerades blev 4 månader stor bebis, när vi var på BVC i måndags så vägde hon 6445g och var 66cm lång.

Happy Friday
⭐️💕

Likes

Comments

Tänkte passa på nu när Haley sover att presentera mig och min familj lite närmare. Jag kan börja med Haley eftersom hon är högsta hönset i familjen.

Haley 🌟
Den 23 juli var jag beräknad att föda och tro det eller ej men då satte allt igång klockan 04.15 på morgonen. Jag hade en kanon förlossning som pågick i ca 22h från första värken, ut klockan 02.47 den 24 Juli kom hon det lilla fröet. En förlossningsberättelse kommer om någon vill läsa den, gilla inlägget om så är fallet 🤪
Från första stunden hon kom så har hon vart världens gladaste bebis, älskar människor och bara accepterar de flesta situationer. Hon kanske piper lite innan hon ska bajsa, men vem är inte tjurig när man har ont i magen? 🤨💩
Så imorgon blir hon alltså 4 månader och det hon älskar mest är hitta Nemo och barnvakten, lägger in en bild på henne och barnvakten 👇🏻

Jag kan på riktigt duscha i typ 45 minuter om hon har ätit, bajsat och har barnvakten i sängen, drömmen! 🤩
Undrar hur länge det håller... 🧐
Haley är iallafall glad typ 99% av tiden och det ska bli så kul att följa hennes uppväxt och ser det som ett privilegium att vara hennes mamma

Miguel 🌟

Min Sambo heter Miguel och vi träffades den 5 maj 2016, han jobbar som elektriker och är livets fotbollsnörd, en av anledningarna till att jag föll för honom. Jag är också riktigt nördig i fotboll 👋🏻
Han spelar själv fotboll och håller på Bajen och Chelsea. Förutom allt detta så är han verkligen en sån underbar pappa till Haley, han är så rolig och han har ett sånt otroligt tålamod! Det behöver du som småbarnsförälder, tålamod! Miguel är född i Sverige men hans föräldrar kommer ursprungligen från Chile. Han har en sån fin och rolig familj!

Miguel, Haley och Miguels mormor 👇🏻🤩

Mikaela 🌟

Vem är jag då? Jag heter Mikaela och är föräldraledig men jobbar annars som pedagog på en förskola i Solna, barn är livet!
Kommer från en liten ort utanför Stockholm som heter Bålsta där jag bott mellan 14-22 år, tror jag 🧐 Innan det bodde jag i Hässelby villastad och har bott en sväng på behandlingshem mellan 16-18 år, vill ni veta mer om det så kommentera.
Jag älskar också fotboll som min sambo men har hjärtat på rätt ställe i Solna vilket är hos AIK, störst i Stockholm. Sen har jag genom min sambo funnit Chelsea som jag följer i Premier League. Förutom fotbollen, Haley och Miguel så älskar jag mina vänner och våra familjen som vi spenderar så mycket tid vi kan med. Tror det räcker om mig så länge, så svårt att skriva om sig själv, vem är jag? 😂

Det var allt, nu vakna fröet 💕✍🏻

Likes

Comments

Idag på dagen är det exakt 1år sedan jag och Miguel plussade på stickan, jag tror ändå att det är denna dagen som du på något sätt blir förälder. Från denna dagen så börjar du ju en resa mentalt till att bli förälder, det gjorde iallafall jag. Jag stannade upp och började omprioritera mitt liv och min vardag, vad och vilken miljö vill jag uppfostra ett barn i? Vilka människor är genuint lyckliga och glada för vår skull? Och tro mig dessa punkter är svåra att bearbeta men lättare att se, jag såg direkt vilka som egentligen satt med tankarna ”detta kommer aldrig hålla” ”hur kan de skaffa barn nu,det är för tidigt” ”desperata”... snark.. Ja ni vet vilka tankar jag menar, jag har tänkt det själv mot andra. Men när du väl träffar den personen som gör hela din värd färgglad och vacker och får bort hela din osäkerhet då är det rätt just då och vi måste lära oss att leva för idag och våga må bra i detta. Jag har såklart ingen aning om hur imorgon ser ut, men jag vet att idag älskar jag Miguel och igår gjorde jag också det, vad som händer imorgon får jag se men jag vet att jag älskar honom och mår bra med honom idag. En smart människa sa en gång till mig att när du väl träffar den personen som får dig att glittra så kommer livmodern att skrika efter en bebis, för det är ju så vi är uppbyggda rent genetiskt. Min livmoder skrek och efter ca 5 månader så låg vårt lilla frö Haley där inne och gjorde mamma illamående. De värsta men bästa 9månaderna i livet, men mer om det i ett annat inlägg, nu vaknar skrattdemonen bredvid mig och vi ska gå ut på en promenad. Välkommen hit och hoppas ni kommer tycka om att läsa mina inlägg om min historia och min vardag med Fästman och barn.

👋🏻💕

Likes

Comments