View tracker

Jag hade mycket planerat och höga förväntningar på helgen som gått, men tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Väderomslag har aldrig varit något positivt för min kropp och ovan på allt fick jag migrän på fredagen som gjorde hela helgen seg.

Lördagen spenderade jag i pyjamas och vi hade mysigt med böcker på dagen samt film och popcorn på kvällen. Då söndagen kom och jag fortfarande hade brist på energi började jag tappa humöret. Jag blir ledsen och irriterad på mig själv och för att kroppen inte agerar som jag vill.

Ger jag upp? NEJ!

Det blev en bak-dag istället. Det passar alldeles utmärkt att vila när degen jäser. Jag hade inte klarat det utan min underbara Kitchen Aid förstås, som knådar degen åt mig så att min kära man slipper hjälpa mig med det.

Frukostbullar med frö i och receptet får ni nedan, för det var så underbart goda frukostbullar så jag kan inte hålla det hemligt. Egentligen är det receptet som står på mjölpåsen, men jag ändrade lite på det p.g.a. brist på några ingredienser.

Kalljästa frukostbröd

  • 1/2 pkt jäst (25 g, eko)
  • 4 tsk salt
  • 10 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja (eko)
  • 2 dl linfrö (eko)
  • 1 dl pumpafrö (eko)
  • 1 dl chiafrö (i originalreceptet används solrosfrö)
  • 16-20 dl vetemjöl special (ca.900-1200g)

Smula jästen i en skål. Häll i lite av det kalla vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt det övriga vattnet, salt och de övriga ingredienserna. Rör ihop till en kladdig deg. Täck över skålen med plastfolie (eller liknande, bara det håller tätt) och ställ degen i kylskåpet i ca.10-12 timmar (t-ex- över natten). Klicka ut 9-12 st degklickar på bakplåtspapper (eller liknande). Låt stå i rumstemperatur i ca. 30 min. (eller tills ugnen blivit varm) Sätt ugnen på 200 grader och grädda i mitten av ugnen i ca. 25-30 minuter. Låt svalna en liten stund under bakduk. Ät och njut!

Hinner eller orkar du inte baka ut bullar av all deg samma morgon? Ingen fara, låt den stå övertäckt i kylskåp, så kan du fortsätta på kvällen. (Så gjorde jag utan problem 😉)


Nu blev det ju också två mumsiga bröd bakade på söndagen. Fast det receptet orkar jag faktiskt inte skriva just nu, men bilder bjuder jag ändå på.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13436253/?claim=kx3wk4qxbwp">Follow my blog with Bloglovin</a>

Likes

Comments

View tracker

Jag fick en råsaftcentrifug i present av min man igår.
Så nu är det bara att börja dricka massa nyttiga och hemmagjorda frukt- och grönsaksjuicer.


Ytterligare ett delmoment till ett lite nyttigare och hälsosammare liv. För det är lite kg som ska bort och äta/dricka hälsosamt skadar inte oavsett.


Vi provade den direkt och hela familjen älskar den redan. Till barnen blev det morot, apelsin och äpple. Mums!


Så nu hade jag inga undanflykter kvar, det vara bara att dricka juice till frukost idag.
1 kg rödbetor, 2 st medelstora äpple och en halv citron (utan skal). Självklart var allt ekologiskt!


Det var gott, smaken av äpple och citron kom först fram och sedan en eftersmak av rödbeta och JORD.
Jag drack endast hälften (av 1 liter).
Smaken av jord får jag nog ta och vänja mig vid. Detta var defenitivt inte sista gången!

Likes

Comments

Mitt första inlägg.
Jag försöker fortfarande lära mig alla inställningar, så ha lite tålamod med mig nu i början.

Funderingarna på framtiden började växa mer och mer. Hur vill jag att min framtid ska se ut och framför allt funderar jag på vilken framtid jag önskar för mina barn.

Världen behöver förändring och jag behöver förändras.
Det är dags för förändring!

Nu börjar framtiden!

Likes

Comments