Graviditetsuke: 32+2


Termin: 8. Juni 💕

Trimester: Tredje trimester

Dager igjen til termin: 57 dager

Neste kontroll: 22. April, hos jordmor og vekstkontroll på sykehuset 9. Mai.

Kjønn: Ei lita jente 💕

Navn: Hun skal hete Inger-Johanne, etter min mormor og oldemor.

Innkjøp: Nå har jeg egentlig alt jeg trenger. Det eneste jeg vil gå til innkjøp for nå er en tynn sommerdyne til å ha i vognen. Må også kjøpe dynetrekk til den og laken til madrassen.

Mammaklær: Bruker mye av det jeg har fra før, da jeg for det meste bruker tights og ikke er så fan av dongrybukser. Har kjøpt inn litt mammaklær som er deilig å gå i.

Utålmodig: Ja, nå er jeg veldig utålmodig :p

Søvn: Våkner ofte om natten og løper mye på toalettet. Den blæra holder ikke særlig lenge, og I-J er veldig glad i å presse på blæra mi.

Strekkmerker: Har strekkmerker på magen og hoftene fra før, og har begynt å få litt strekkmerker på brystene.

Gravidmage: Ja, den begynner å bli stor og hard.

Vektøkning: Gikk ned 7kg de fire første månedene pga ekstrem svangerskapskvalme, men har gått opp de 7 kg igjen:)

Aktivitet: Aktivitet fra morgen til kveld. Sterke bevegelser og spark, og gjerne oppi ribbeina mine. Hun liker ikke hvis jeg står å lener meg mot vasken på badet eller kjøkkenbenken, da blir det full sparking.

Cravings: Ostepop, sandwich-is og vann med isbiter.

Plager: Bekkenløsning, vond rygg og mye nedpress.

Bilde av magen:

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Graviditetsuke: 26+5

Termin: 8. Juni 💕

Trimester: Andre trimester

Dager igjen til termin: 96 dager

Neste kontroll: Jordmortime 29. Mars.

Kjønn: Ei lita jente 💕

Navn: Hun skal hete Inger-Johanne, etter min mormor og oldemor.

Innkjøp: Begynner å få det meste i hus nå. Har bestilt ting som kleskommode, stellematte, nattlys, navnesmokker, smokkelenke, veggoppbevaring til å ha på badet ovenfor stellematten, vogn og litt klær fra nettet. Ellers har jeg seng + alt tilbehør til seng, babynest, babysete til matstolen, litt klær og litt stelleprodukter i hus. Det eneste jeg ikke har fått kjøpt enda er bilstol, men det er ikke noe jeg stresser med enda da jeg selv ikke har førerkortet og bil og ikke kommer til å få så alt for mye bruk for det første tiden. Men det blir etterhvert. Småting som bleier, mer stelleprodukter og slike ting tar jeg etterhvert.

Mammaklær: Bruker mye av det jeg har fra før, da jeg for det meste bruker tights og ikke er så fan av dongrybukser. Har kjøpt inn litt mammaklær som er deilig å gå i.

Utålmodig: ja, nå begynner jeg å bli litt utålmodig. Er også litt stresset, da jeg føler på meg at prinsessa kommer før termin. Men hun får komme når hun er klar ❤️

Søvn: Våkner ofte om natten og løper mye på toalettet. Den blæra holder ikke særlig lenge, og I-J er veldig glad i å presse på blæra mi.

Strekkmerker: Har strekkmerker på magen og hoftene fra før, og har begynt å få litt strekkmerker på brystene.

Gravidmage: Ja, den begynner å bli stor og hard.

Vektøkning: Gikk ned 7kg de fire første månedene pga ekstrem svangerskapskvalme, men er vel gått opp 3-4 kg nå :)

Aktivitet: Aktivitet fra morgen til kveld. Sterke bevegelser og spark, og gjerne oppi ribbeina mine. Hun liker ikke hvis jeg står å lener meg mot vasken på badet eller kjøkkenbenken, da blir det full sparking.

Cravings: Ostepop, sandwich-is og vann med isbiter.

Plager: Bekkenløsning og forstoppelse.

Bilde av magen:

Likes

Comments

♥ Termin: 08. Juni 2016

♥ På vei: 21 + 1

♥ Igjen til termin: 135 dager

♥ Kjønn: Ikke 100% sikkert,men mest sannsynlig jente

♥ Navn: Har navnet klart, men vil holde det hemmelig litt til.

♥ Aktivitet innenfra: Begynt å være veldig aktiv nå. Kjenner sparkene godt :-)

♥ Babyens søvnmønster: Sover alltid når jeg er i bevegelse. Våkner alltid når jeg setter/legger meg ned :-) mest om kveldene :-)

♥ Leie: Ligger ikke nede med hodet enda. Litt vell tidlig enda :-)

♥ Vann i kroppen/hevelser: Nei, ikke som jeg har lagt merke til.

♥ Søvn: Skulle vært flinkere til å legge meg tidligere om kveldene, da jeg går skole og må opp tidlig på morgenen. Så er ofte trøtt og sliten. Men sover godt når jeg først sovner :-)

♥ Humør: Humøret er sånn opp og ned. Den siste uken har jeg vært litt deprimert på grunn av ting som har skjedd, men er klar for ei ny uke nå, og da krysser vi fingrene for at ting blir bedre. Ellers bruker humøret å være på topp 😃

♥ Utstyr: Har ikke kjøpt noe som helst enda :-) Men har litt etter Lucas :-)

♥ Utstyr som mangler: Seng, madrass, vogn, vognpose, lekegrind, klær, stellematte, stelleprodukter ++

♥ Vektøkning: Gikk ned 7 kg de første tre månedene pga ekstrem svangerskapskvalme. Tror ikke jeg har gått opp mer enn 2-3 kg nå :-)

♥ Neste kontroll: 2. Februar

♥ Melk i brystene: Nei, ikke enda.

♥ Plager: Bekkenløsningen plager meg veldig til tider. Merket det spesielt nå når snøen kom og jeg måtte gå med tunge vintersko ute.
♥ Strekkmerker: ikke fått noen nå. Har noen fra forrige svangerskap.

♥ Kynnere: Nei.

♥ Barnerom: Vi bor i en leilighet med to soverom. Så her skal den lille få dele rom med meg til hun er klar for å dele rom med storebror. Da blir det å bytte rom med storebror, så får barna det største soverommet.

♥ Om fødselen: Ikke noe jeg tenker på eller gruer meg til. Hadde egentlig så og si drømmefødsel med storebror, så er bare spent på hvor lang tid denne fødselen vil ta 😃 Er også spent på når hun vil komme, da storebror kom på termindatoen sin 😃

♥ Oppegående: ja, veldig oppegående :-)

♥ Sulten: Ikke hatt noe matlyst før nå. Så spiser helt normalt, og blir fort sulten.

♥ Dilla på: Har ikke dilla på noe som helst 😳

♥ Høygravid: Nei, er nok en stund til det enda 😃

♥ Utålmodig: nei, er egentlig ikke så utålmodig. Koser meg med å gå gravid 💕


♥ Hode festet: Nei, er nok en stund til enda.

♥ Sykehusbaggen: Litt tidlig enda.

♥ Tungt: Nei, ikke noe tungt enda.

Likes

Comments

God ettermiddag.

Det er mye som har skjedd de siste månedene. Mye som forandrer livet mitt fremover.
For noen måneder siden, fant jeg ut at jeg var 6 uker på vei. I magen lå det et lite embryo som snart skulle bli til et lite foster. Et hjerte som rett rundt hjørnet skulle begynne å slå. Jeg var helt fra meg. Dette kunne ikke være sant. Jeg brukte da prevansjon og var beskyttet. Jeg skulle være beskyttet og ikke få barn på flere år. Men nei, der tok jeg feil. Jeg var i sjokk. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, reagere, si, føle eller hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg måtte ta bilde av graviditetstesten jeg hadde tatt, og sende den til ei god venninne som jeg visste jeg kunne stole på, og spørre om hun like godt som meg så de to strekene. Ja, det var ingen tvil om det. Men herregud, dette var da ikke planlagt. Jeg skulle da ikke ha flere på mange år.
Jeg ringte mamma og gråt i telefonen. Vi pratet tilsammen i to timer, og jeg fikk slappet av litt. Det ble selvfølgelig spurt om abort var en mulighet. Selvfølgelig hadde det vært en mulighet, hadde det bare ikke vært for den opplevelsen jeg hadde da jeg var 17 år. Første gangen jeg ble gravid og var fast bestemt på at her tar jeg abort. Jeg var i et forhold, men ingen av oss følte oss klar og jeg følte at jeg var alt for ung. Jeg var 8 uker på vei da aborten skjedde. Jeg valgte å gjennomføre den aborten ved å være våken. Det skulle bare noen tabletter til, så skulle jeg sitte på et toalett med en skål under, som skulle ta imot fosteret. Det var utrolig vondt. Smertene ble sterkere og jeg vred meg i smerter. Etter at jeg hadde sittet en stund, ble smertene svakere og jeg følte jeg kunne puste skikkelig igjen. Jeg tørket meg og tok en titt i skålen for å se om det hadde kommet noe. Det er noe jeg angrer hver dag på at jeg gjorde. Noe jeg aldri skulle gjort. Der lå fosteret i mye blod, som en gang i tiden kunne vokst seg stor og sterk i magen min, og kommet til verden som en liten baby. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere, men det endte i gråt. Jeg var helt alene og i en sårbar situasjon. Dette har jeg slitt med i ettertid, og jeg husker denne dagen som om den var i går.

Så dette er grunnen til at jeg er så sårt imot abort og aldri kunne tenkt meg å gjort noe slikt igjen. Så nei, det er ikke bare for noen å ta en abort.

Det har tatt en god stund før jeg har vendt meg på tanken at jeg er gravid igjen. At jeg skal bli mamma til enda en liten nydelige skatt. Magen har begynt å vokse en god del, og jeg har fått sett den lille på ultralyd allerede to ganger. Mest sannsynlig er det en liten prinsesse som gjømmer seg der. Det får jeg vite mer 100% sikkert da jeg skal på 3D- ultralyd den 12. Februar. Hadde vært morsomt med ei jente denne gangen, da jeg har bestemt meg for å kun få to barn. En av hver hadde vært perfekt 😃

Lucas har også fått vite at det er en liten baby som gjømmer seg i magen til mamma. Han er veldig nysgjerrig og spent. Han kunne gjerne tenkt seg at babyen skulle vært her i går. Han prater ofte om at mamma har baby i magen, at han skal bli storebror og at han skal hjelpe meg med å bade lillesøster, skifte bleier på henne, leke med henne og passe godt på henne. Det er så godt å se hvor mye glede han viser i dette.

Likes

Comments

​Har dere noen gang opplevd at en person som har vært deg veldig nær, kjent i mange år og aldri hatt noe vondt å si om, plutselig snur ryggen mot deg og prater negativt om deg bak din rygg? 

Jeg blir så utrolig forbannet, sint, lei meg og skuffet. En person som for noen år siden var en av mine bestevenner, som jeg kunne fortelle alt til, gråte til og aldri hatt en vond tone med. En jeg aldri har kranglet med og som jeg i alle år har vært god venn med, snur plutselig ryggen mot meg og prater negativt om meg bak min rygg. Prater negativt om meg for å holde andre personer unna meg. Forteller ting den personen ikke har noe anelse om. Ting om fortiden min som han/hun ikke har noen anelse om. Hva har jeg gjort for å fortjene det? Hva har jeg gjort den personen som får han/hun til å prate negativt om meg bak min rygg? Hva har jeg gjort han/hun som får han/hun til å holde andre personer unna meg? 

Her har jeg i alle år sett på den personen som en god venn, stolt på og aldri hatt noe vondt å si om. Bare for dager siden satt den personen å smilte til meg og spurte hvordan jeg hadde det, så får jeg høre at den personen sitter å prater negativt om meg til andre.

Jeg har ikke engang ord. Aldri trodde jeg at denne personen kunne funnet på å gjort noe slikt. Jeg er så dypt skuffet. 
Dette har gått å plaget meg i hele dag, og nå følte jeg for å få skrevet det ned her for å få det ut.

Jeg er sikkert ikke alene om å ha opplevd slike ting. Eller hva? 

Likes

Comments

God kveld! 😃

Egentlig er det på tide å finne sengen i og med at man skal opp tidlig i morgen, men så fikk jeg plutselig lyst å sette meg ned å skrive et par ord her på bloggen før jeg legger meg.

I går kveld var det rart å måtte sette alarm på telefonen igjen. To uker med ferie gjorde seg virkelig kjente jeg, og skulle gjerne hatt en uke til. Var ikke så lett å stå opp i dag tidlig for å si det slikt. Men med en lys våken Lucas som skulle opp av sengen med en gang og nesten dro meg ut av sengen, så hadde jeg egentlig ikke annet valg. Da var det bare opp og hopp med en gang 😃
Så vi stod opp og spiste en deilig frokost sammen før jeg leverte han i barnehagen. Så for meg at han ikke kom til å ville dra og begynne å gråte. Men neida, han ble mer enn glad for å se de voksne som jobbet der og ikke minst når de nevnte at de hadde satt på Kaptein Sabeltann musikk til han kom. Så da kunne jeg bare levere han uten problemer, og gå fra barnehagen med et smil rundt munnen.

I dag skulle jeg som sagt til tannlegen, og den tannlegetimen gikk unna på en liten halvtime. En kjempe flink og dyktig mann fikset tannen min på et blunk, og det var så deilig å endelig få det unna. Så nå er jeg en fornøyd og smertefri jente!
Etterhvert som jeg hadde vært hos tannlegen dro jeg på skolen, etter to timer med powernap på sofaen. Det var så sinnsykt godt, så det var så vidt jeg hadde lyst å reise meg opp og løpe til bussen. Det er jo så sinnsykt kaldt ute for tiden. Og tror dere ikke det har begynt å snø ute da? Jeg hadde gledet meg til jul og snø. Få den der fine julefølelsen. Men nei da, det skulle ikke komme noe snø til jul. Den kommer helst når jula er over. Så de kunne gjerne spart seg for snøen nå, og heller gitt oss en forsmak på sommer. Den tror jeg ikke at jeg er alene om 😃☀

Men NÅ, er det på tide å finne sengen. Jeg kommer til å være helt død i morgen tidlig, da alarmen på telefonen kommer til å ringe litt tidligere enn hva den gjorde i dag.

Håper dere har hatt en fin dag på jobb eller på skolen, og at det nye året har startet fint for dere!
Blogges senere, og god natt 🌸

Likes

Comments

God kveld, god kveld!

2016, dere. Nå er vi inn i enda et nytt år. Et nytt år hvor vi får muligheten til å stadig oppleve nye ting, få nye erfaringer, mer oppturer og så håper vi at vi får minst mulig nedturer. Kanskje er det noe dere ikke fikk gjort i 2015 som dere får gjort dette året? Da er jo dette året en stor mulighet for å få gjort det 😃

I morgen er det Mandag og vanlig hverdag. Som betyr at Lucas skal i barnehagen igjen, og jeg på skolen. På Mandager starter ikke jeg før klokken er 14:20, på grunn av at jeg har fritak fra fagene norsk, engelsk, kroppsøving og samfunnsfag, da jeg har bestått i de fagene fra et tidligere år. Så i morgen blir det en tur til tannlegen før jeg skal ha de to få timene på skolen. Var egentlig på tide at jeg bestilte meg en time til tannlegen nå. Kan ikke huske sist jeg var innom et slikt sted. Og nå i juleferien har jeg hatt veldig vondt i en tann som jeg burde ha fikset for lenge siden. Men jeg er en slik person, som ikke går til lege eller tannlege før jeg har skikkelig vondt. Samtidig som å gå til tannlege er så sinnsykt dyrt, som jeg som er alenemamma virkelig ikke har økonomi til. Men nå har jeg hatt så vondt i denne tannen, at nå måtte jeg bare bite sammen tennene og bestille meg en time. Heldigvis eier jeg ikke tannlegeskrekk, så dette gleder jeg meg til 😃

I dag kom endelig Lucas hjem etter å ha vært nesten en uke hos pappaen sin. Han har vært å feiret nyttårsaften med pappaen sin, og vært å besøkt bestemor og bestefar på Smøla. Tror det er godt for han å komme seg litt bort fra byen og inn på landet. Få oppleve litt annen natur, se mange morsomme dyr og kjøre litt traktor som han er så glad i å gjøre. Vi har ikke akkurat så mye gress å løpe på, og så mange dyr å se når vi bor midt i byen. Så da er det greit å ha besteforeldre på Smøla han kan besøke titt og ofte 😊
Men det var utrolig godt å ha han hjemme igjen. Blir så stilt her i leiligheten uten han, og ikke minst så lite å gjøre. For utenom husarbeid, så er det lite å finne på så lenge han ikke er hjemme. Så det var godt å få godgutten min hjem! ❤

​Vil ønske dere et riktig godt nyttår, og håper dere gleder dere til nytt år. Det gjør jeg 😉

Likes

Comments

Hei og hopp!

Nå er det veldig lenge siden jeg har hatt blogg, og jeg hadde egentlig tenkt å legge hele bloggverdenen på hylla. But here I am, again. Grunnen til at jeg bestemte meg for å legge bloggverdenen på hylla, er fordi jeg ikke er så glad i dele privatlivet mitt med hele verden. Min mening er at det heter privatliv for en grunn, og jeg synes ikke at resten av verden har noe med ditt privatliv å gjøre. Det finnes så klart en mellomting. Man trenger ikke å dele hele privatlivet sitt selv om man har en blogg og skriver om hverdagen sin.

Tenkte for en gangs skyld å prøve å holde på denne bloggen, for nå har jeg faktisk ting å skrive om. Som de fleste vet, så er jeg mamma til en gutt på 2 og et halvt år, og nå er jeg også student. Det er ikke bare bare å gå skole samtidig som man har et barn. Det kan være veldig hektisk og slitsomt til tider, men jeg tar dagene som de kommer. Jeg kunne aldri vært foruten sønnen min, og han er det beste som noen gang har skjedd meg. Utdanning er jo en viktig del av livet, og når jeg endelig kom inn på det jeg ville, så takket jeg mer enn gjerne ja til det. Så nå går jeg 2.året barn og ungdom for å utdanne meg som barn- og ungdomsarbeider. Kommer til å fortelle litt mer om det i et eget innlegg, da jeg får en del spørsmål om jeg ikke synes det er slitsom å jobbe i barnehage samtidig som jeg selv har barn hjemme. Så kommer tilbake til det etterhvert.

Men over til litt mer om meg selv. Jeg heter da Siw Therese, er 23 år gammel, er født og oppvokst i Kristiansund. Her trives jeg i min 3-romsleilighet midt i sentrum med min lille røver på 2 og et halvt år. Han går i barnehage ikke langt unna, så her bruker vi føttene hver dag da jeg ikke har førerkortet, men håper at jeg etterhvert har økonomi nok til å bruke litt penger på å få kjørt opp. Ettersom jeg bor midt i byen og har alt jeg trenger rundt meg, så er ikke førerkortet så veldig nødvendig at the moment. Men alt blir med tiden, tenker jeg.

Jeg har ikke all verdens med interesserer på fritiden. Jeg er veldig glad i være sammen med vennene og familien min. Er veldig familiekjær og har ingenting i mot å ta ei helg hos min mor og tilbringe tid sammen med henne.
Liker gjerne å ligge på sofaen og se en god film, enten om det er med venner eller om det er alene. Jeg er en slik person som elsker å være alene. Trives veldig godt i å være i mitt eget selskap, og da gjerne hjemme hos meg selv. Er så glad i leiligheten jeg bor i, så elsker å være hjemme å kose meg.
Jeg tror det er blitt slik etter at jeg ble alene med en liten gutt. Man setter så stor pris på den alenetiden man får når barnet har lagt seg. Bare det å nyte en lang og deilig dusj, få unna husarbeid, se en film eller ha serie marathon. De timene er gull verdt til å ta litt vare på seg selv. Det trenger alle mødre. Uansett om man er alenemamma eller ikke. Og jeg angrer aldri på at jeg ble alenemamma. Det har gjort mye med meg som person, og den personen er blitt en sterk person som setter så stor pris på alt rundt seg og er så takknemlig for den minste ting.

Om det er noe dere lurer på, så er det bare å fyre løs med spørsmål :-)

​                                                   Vi blogges senere :-)

Likes

Comments