Allerede 20.januar, og fredag!
Her i huset har jeg vert hjemme hele uken med syke barn, jeg liker ikke omgangssyken for å si det slik.

Idag og i helgen må jeg få prøvd å gjøre alle lekser og oppgaver som skulle vert gjort hele uken. Og planlegge neste uke så alt er klart for ny skoleuke i uke 5.

  • 26 lesere

Likes

Comments

Jeg liker å spare penger på alt som går Ann. Jeg er medlem på salg grupper på Facebook og følger ofte med på Finn.no når det er ting jeg er på jakt etter.

Jeg syns vi kaster alt for mye i Norge, vi var på søppelfyllinga på Dal i fjor for å tømme mange ting fra flyttingen som hadde blitt ødelagt. Men jeg holdt på å få sjokk, så mange som sto å kastet barnevogner siden babyen var blitt for stor. Hva med å selge den for en billig penge eller gi den bort?!

Hva med alle de som sto å kastet spisebord, kjøkkenbord, stoler osv som var brukt i maks 3år..? Det var bord osv fra merkekjeder som bohus, skeidar osv.
Hva er poenget ?!
Trur vi i Norge må begynne å tenke på forbruket vårt, og hva vi trenger og hva vi kan selge rimlig eller gi bort til familier eller enslige som sliter ?

Hvor mange statuser finnes på hjelpe sider på Facebook, eller på Finn.no der noen blir skilt eller har blitt enke/enslig osv som ber om billige møbler eller hjelp.
Mye bedre å hjelpe mennesker som trenger det enn å kaste ting som kan pusses opp eller brukes i flere år fremover. :-)

Jeg har vert på jakt etter ny taklampen som skal henge i stua. Å jeg har lett lenge, i går fant jeg en type lampe som jeg ikke har sett før, å den passet inn i vår stue.

200kr for en fin lampe, og siden jeg er gift med en elektriker ble lampen trykt satt opp med ny ledning 😊

  • 27 lesere

Likes

Comments

Idag har jeg skjemt meg bort litt, tok meg råd til å kjøpe noe nytt interiør til stua 😊

  • 29 lesere

Likes

Comments

Imorgen starter eksamen i STM høsten 2016, jeg er livredd for å mistolke oppgaven.
Førstegangsfengslinger jeg skal gå igjennom en hjemmeeksamen over tre dager.

  • 29 lesere

Likes

Comments


Snart utslitt, i september!
Jeg skal ærlig innrømme at august-september er noen hektisk måneder, timeplanen står sjelden tom. I snart fire uker har det stått noe på agendaen hver eneste dag.

I helgen sa kroppen stopp!
Jeg har blitt forkjøla, sovnet på sofaen utallige ganger og kroppen er helt utslitt..!
Så idag har jeg prøvd å hente meg inn mens gutta har vert på skolen og i barnehagen. Men imorgen tross forkjølelse må jeg levere og hente gulla mine. Tommy må arbeide inn timer som han skal bruke av neste uke for å levere og hente bare til rett tid.
For min del er det klart for samling Nr 2. Med arbeidskrav, praksis-møte mm.
Etterfulgt av tre uker i praksis, det kommer til å bli fire tøffe uker med skoleoppgaver, praksis og oppfølging av barna og alt hjemme.

Men uansett hvor tøft det blir er jeg klar, jeg må bare bite i det sure eple og planlegge godt..

De neste to ukene er fylt opp med fotballtreninger, fotballkamper og treninger for eldstemann.
Oppfølging av skolestart, ppt møter, oppfølging i barnehagen og skolen til barna generelt. Foreldremøter for alle tre på to uker, godt man ikke har noe annet å gjøre etter 18.00 på kvelden 😜😜

Og oppå alt dette skal jeg være aktiv på stuidemøter, arbeidskrav, skoleoppgaver, og pensum lesing ++++

  • 64 lesere

Likes

Comments

I morgen starter en ny hverdag, andre året på høgskolen. Ikke lenge til 2018, og jeg blir ferdig utdannet barnehagelærer 😊

På torsdag starter en stor overgang for oss alle, Lukas begynner i første klasse!! Da har vi to store barn en i 2 klasse og en i 1 klasse, pluss en i barnehagen. Er en stor overgang for mammahjertet å se denne overgangen å se om de er klare for det.
Men vi er her å støtter de, og legger tilrette for at de skal ha en bra ny hverdag så godt vi kan :-)

Vi har forberedt oss til en ny hverdag i helga. Vi har stått å laget over 40 pizzasnurrer som skal være til raske måltider og til matpakker 1 gang i uka. Så de ligger godt i fryseren å venter på å bli brukt.

Jeg har begynt å lese pensum og skrive notater til første forelesning i morgen. Skal bli tøft å ha så lange dager, nå slutter jeg ikke lenger 14.30 på fredag men 16.00 så blir lange dager uansett. Tirsdag til torsdag Ee det snakk om 08.15-17.00!

  • 67 lesere

Likes

Comments

Det er ikke alltid like artig å ha ansvar for alt i et hjem og ansvaret for at barn skal ha en sikker og god oppvekst.
Det er mange ting som skal ordnes hver dag, og noen dager er skikkelig tøffe...
Men som mamma gjør man hva som helst for barna og familien :-)

Spesielt dager da barna slår seg vrange, eller ting ikke går som de skal.! Men heldigvis er det flere gode enn slike dager som alt går galt.

Andre ting som er slitsomt er å ha hovedansvaret for alt av økonomi, innkjøp osv. Gubben hadde hovedansvaret for dette før barna kom til verdens, og når jeg var i mammapermisjon tok vel jeg over alt av budsjett osv. Han hjelper til nå også men er jeg som har totalt oversikt, og som en småbarnsfamilie har vi mange utgifter så å ha en god økonomi hver uke eller måned er ikke alltid lett! Men heldigvis har jeg lært meg noen triks og knep i løpet av noen år.

- ha oversikt over hva barna trenger av klær, utstyr og mat (i barnehagen og skole).
- kjøp inn klær på salg eller når det er tilbud.
- ha oversikt over hva du har av mat i skap, kjøleskap og fryser.
- lag middager av det du har, og bruk opp det.
- last ned appen mattilbud, her kan du følge med på tilbud butikkene rundt deg har.
- lag en matplan med middager dere skal ha i løpet av en uke eller en måned. ( vi bruker å ta det ukensvis)
- handle 1 gang eller maks 2 ganger i uken, legg da alt du skal ha til middagsplanen til den første dagen. Andre dagen bruker vi hvis det er noe vi mangler eller har glemt.
- bli medlem av ulike butikker, Nille klubb, Lindex og Cubus osv. Her får du tilbud og avslag som medlem.
- handle inn matvarer en gang i mnd i Sverige, vi sparer mye på det siden vi har matintoleranse i familien. Sverige har mye mer utvalg og rimeligere priser (tross lav krone kurs nå).
- billigere større pk med do og tørkepapir (også Sekkesalg på Coop obs ofte, type Lambi)
- plaster og såper er billigere i Sverige, iallefall typene vi bruker :-)

Guttene er med på å velge middager, og har hver sin faste matdag som de lager maten med oss. Dette hjelper også til på hvor mye de spiser, de dagene de lager mat spiser de mer enn vanlig.

Og de får interesse for mat og ser hvor mye ansvar det er.

Blå spagetti var Lukas valg denne uken, men vi endte opp med å teste ut regnbue spagetti ;-)
Det var morsomt for både oss og guttene :-)

Billig og grei middag er det også :-)
Spagetti, konditorfarge, kjøttdeig og spagettisaus!

Når man skal lage middagsplaner, og gå for et budsjett der man har full oversikt tar det tid. Dessverre har mitt budsjett blitt glemt når jeg har hatt fult opp med eksamen og travle perioder med praksis og arbeidskrav hånd i hånd med foreldremøter osv.
Så i sommer har jeg litt av en jobb

  • 89 lesere

Likes

Comments

Sommertips 7

Bake rundstykker

Hva med å starte dagen med litt baking, fin en oppskrift du liker eller har lyst til å prøve. Og la barna være med å prøve seg frem.!

Ingenting smaker bedre enn nystekte rundstykker til frokost med nykokte eller stekte egg, pålegg som er dandert fint på en liten tallerken;-)

En opplevelse som ikke er dyr, men veldig koselig :-)
Rundstykkene kan dere også ta med dere ut å spise, ha en liten piknik i Hagen eller hva med å vekke mamma/pappa med frokost på senga :-)

Likes

Comments

Hele familien elsker Apple TV, og videoene vi kan kjøpe der og se på TV, iPad og iPhone.! Har egentlig aldri brukt det før i vår, og ved sykdom eller når det er ventetid..!

Barna elsker det og vi har kjøpt noen barnefilmer der, en film som falt i smak for alle tre guttene er Knutsen & Ludvigsen! Jeg er ikke sikker på på den kom ut men vi kjøpte den i mai når jeg satt med eksamens lesing og en av gutta ble syke!

Filmen handler om de to mennene (Knutsen & Ludvigsen) som bor i en hule, og synger de kjente sangene sine igjennom hele filmen. Gutta har jo fremdeles grevling i taket sangen på hjernen.

Handlingen i filmen utenom det er at de skal hjelpe en "dame i nød" å redde faren sin. Å på veien din møter de en del utfordringer, men filmer har en herlig humor for store og små ;-)

Mine 3 barn på 4, 5 og 7år elsker den :-)

Likes

Comments