Snart utslitt, i september!
Jeg skal ærlig innrømme at august-september er noen hektisk måneder, timeplanen står sjelden tom. I snart fire uker har det stått noe på agendaen hver eneste dag.

I helgen sa kroppen stopp!
Jeg har blitt forkjøla, sovnet på sofaen utallige ganger og kroppen er helt utslitt..!
Så idag har jeg prøvd å hente meg inn mens gutta har vert på skolen og i barnehagen. Men imorgen tross forkjølelse må jeg levere og hente gulla mine. Tommy må arbeide inn timer som han skal bruke av neste uke for å levere og hente bare til rett tid.
For min del er det klart for samling Nr 2. Med arbeidskrav, praksis-møte mm.
Etterfulgt av tre uker i praksis, det kommer til å bli fire tøffe uker med skoleoppgaver, praksis og oppfølging av barna og alt hjemme.

Men uansett hvor tøft det blir er jeg klar, jeg må bare bite i det sure eple og planlegge godt..

De neste to ukene er fylt opp med fotballtreninger, fotballkamper og treninger for eldstemann.
Oppfølging av skolestart, ppt møter, oppfølging i barnehagen og skolen til barna generelt. Foreldremøter for alle tre på to uker, godt man ikke har noe annet å gjøre etter 18.00 på kvelden 😜😜

Og oppå alt dette skal jeg være aktiv på stuidemøter, arbeidskrav, skoleoppgaver, og pensum lesing ++++

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 35 lesere

Likes

Comments

I morgen starter en ny hverdag, andre året på høgskolen. Ikke lenge til 2018, og jeg blir ferdig utdannet barnehagelærer 😊

På torsdag starter en stor overgang for oss alle, Lukas begynner i første klasse!! Da har vi to store barn en i 2 klasse og en i 1 klasse, pluss en i barnehagen. Er en stor overgang for mammahjertet å se denne overgangen å se om de er klare for det.
Men vi er her å støtter de, og legger tilrette for at de skal ha en bra ny hverdag så godt vi kan :-)

Vi har forberedt oss til en ny hverdag i helga. Vi har stått å laget over 40 pizzasnurrer som skal være til raske måltider og til matpakker 1 gang i uka. Så de ligger godt i fryseren å venter på å bli brukt.

Jeg har begynt å lese pensum og skrive notater til første forelesning i morgen. Skal bli tøft å ha så lange dager, nå slutter jeg ikke lenger 14.30 på fredag men 16.00 så blir lange dager uansett. Tirsdag til torsdag Ee det snakk om 08.15-17.00!

  • 39 lesere

Likes

Comments

Det er ikke alltid like artig å ha ansvar for alt i et hjem og ansvaret for at barn skal ha en sikker og god oppvekst.
Det er mange ting som skal ordnes hver dag, og noen dager er skikkelig tøffe...
Men som mamma gjør man hva som helst for barna og familien :-)

Spesielt dager da barna slår seg vrange, eller ting ikke går som de skal.! Men heldigvis er det flere gode enn slike dager som alt går galt.

Andre ting som er slitsomt er å ha hovedansvaret for alt av økonomi, innkjøp osv. Gubben hadde hovedansvaret for dette før barna kom til verdens, og når jeg var i mammapermisjon tok vel jeg over alt av budsjett osv. Han hjelper til nå også men er jeg som har totalt oversikt, og som en småbarnsfamilie har vi mange utgifter så å ha en god økonomi hver uke eller måned er ikke alltid lett! Men heldigvis har jeg lært meg noen triks og knep i løpet av noen år.

- ha oversikt over hva barna trenger av klær, utstyr og mat (i barnehagen og skole).
- kjøp inn klær på salg eller når det er tilbud.
- ha oversikt over hva du har av mat i skap, kjøleskap og fryser.
- lag middager av det du har, og bruk opp det.
- last ned appen mattilbud, her kan du følge med på tilbud butikkene rundt deg har.
- lag en matplan med middager dere skal ha i løpet av en uke eller en måned. ( vi bruker å ta det ukensvis)
- handle 1 gang eller maks 2 ganger i uken, legg da alt du skal ha til middagsplanen til den første dagen. Andre dagen bruker vi hvis det er noe vi mangler eller har glemt.
- bli medlem av ulike butikker, Nille klubb, Lindex og Cubus osv. Her får du tilbud og avslag som medlem.
- handle inn matvarer en gang i mnd i Sverige, vi sparer mye på det siden vi har matintoleranse i familien. Sverige har mye mer utvalg og rimeligere priser (tross lav krone kurs nå).
- billigere større pk med do og tørkepapir (også Sekkesalg på Coop obs ofte, type Lambi)
- plaster og såper er billigere i Sverige, iallefall typene vi bruker :-)

Guttene er med på å velge middager, og har hver sin faste matdag som de lager maten med oss. Dette hjelper også til på hvor mye de spiser, de dagene de lager mat spiser de mer enn vanlig.

Og de får interesse for mat og ser hvor mye ansvar det er.

Blå spagetti var Lukas valg denne uken, men vi endte opp med å teste ut regnbue spagetti ;-)
Det var morsomt for både oss og guttene :-)

Billig og grei middag er det også :-)
Spagetti, konditorfarge, kjøttdeig og spagettisaus!

Når man skal lage middagsplaner, og gå for et budsjett der man har full oversikt tar det tid. Dessverre har mitt budsjett blitt glemt når jeg har hatt fult opp med eksamen og travle perioder med praksis og arbeidskrav hånd i hånd med foreldremøter osv.
Så i sommer har jeg litt av en jobb

  • 56 lesere

Likes

Comments

Sommertips 7

Bake rundstykker

Hva med å starte dagen med litt baking, fin en oppskrift du liker eller har lyst til å prøve. Og la barna være med å prøve seg frem.!

Ingenting smaker bedre enn nystekte rundstykker til frokost med nykokte eller stekte egg, pålegg som er dandert fint på en liten tallerken;-)

En opplevelse som ikke er dyr, men veldig koselig :-)
Rundstykkene kan dere også ta med dere ut å spise, ha en liten piknik i Hagen eller hva med å vekke mamma/pappa med frokost på senga :-)

Likes

Comments

Hele familien elsker Apple TV, og videoene vi kan kjøpe der og se på TV, iPad og iPhone.! Har egentlig aldri brukt det før i vår, og ved sykdom eller når det er ventetid..!

Barna elsker det og vi har kjøpt noen barnefilmer der, en film som falt i smak for alle tre guttene er Knutsen & Ludvigsen! Jeg er ikke sikker på på den kom ut men vi kjøpte den i mai når jeg satt med eksamens lesing og en av gutta ble syke!

Filmen handler om de to mennene (Knutsen & Ludvigsen) som bor i en hule, og synger de kjente sangene sine igjennom hele filmen. Gutta har jo fremdeles grevling i taket sangen på hjernen.

Handlingen i filmen utenom det er at de skal hjelpe en "dame i nød" å redde faren sin. Å på veien din møter de en del utfordringer, men filmer har en herlig humor for store og små ;-)

Mine 3 barn på 4, 5 og 7år elsker den :-)

Likes

Comments

Sommertips 6

Perling

En klassisk inneaktivitet til dager med dårlig vær, sykdom eller bare en rolig inne stund sammen. Eller man kan velge å ta med seg perlene ut ;-)


Perler er noe man får kjøpt billige i store pakninger flere steder, vi pleier å kjøpe det de på Biltema! Og de store hama pelene på panduro!

​man kan lage mange fine former med perler, mangler du fremgangsmåter, fantasi eller bare vil teste ut nye ting sjekk ut Google eller andre nettsider etter nye mønster du kan perle :-) 

  • 61 lesere

Likes

Comments

Sommertips 5

Ut på tur

Barna våre elsker å gå turer, nå bor vi på landet men det er gøy uansett om vi er på ferie i Tønsberg by eller hjemme.

Man kan ha et mål med turen, finne naturmaterialer som man kan bruke til formingsaktiviteter eller som minner fra turen. Ting barna kan lete etter er;
- kongler
- steiner
- løv/blader
- bær
- granbar
- blomster
- eller andre ting vi finner i naturen

Vi har vert på flere slike turer med barna, og barna elsker å utforske naturen :-)

Hvis du er kreativ kan du jo lage natur-Lotto, ta 9 bilder eller flere av ting dere skal lete etter å la barna krysse ut etter som dere finer tingene.

La barna også være med å ta bilder med mobilen eller et kamera så kan dere se tilbake på turen eller lage en minnebok 😊

Likes

Comments

Dagen vår startet litt senere enn vanlig idag, men det er kanskje ikke så rart siden det ble litt sent igår.
Vi holdt på å gå igjennom lekerommet for å sortere ut leker som er ødelagte, de har vokst fra eller som ikke skulle ligge i den kassen :-p

Enda ble vi ikke helt ferdig, Mathias sovnet i senga vår ved halv ni tiden men de to andre fikk ikke sove uansett hva de gjorde. Først var det å lese en bok som vanlig, så var det "unnskyldinger" som do, vann og litt mer vann!
Å når endelig alle tre sov var jeg så dum å satte på to episoder med Hellstrøm rydder opp hjemme! Da ble klokka plutselig 00.48 før man la seg, men når man ikke ser på klokka kan man skylde seg selv :-p

Og gutta våknet til ved 08.30 tiden å kom krypene oppi sengen en etter en. Å da var det koselig å kunne vise de at mamma hadde kjøpt Kung fu panda 3 filmen på Apple TV :-) så guttene lå å så nesten halve filmen ferdig før jeg snek meg ned å tok en rask dusj og ordnet frokost bordet :-)

Gutta rakk å se nesten hele filmen ferdig før eggene og alt var klart nede :-)
Da kledde de på seg og ordnet seg før de kom ned, det er luksus i ferien :-) ferdige barn og en nystelt mamma!

Mens jeg ryddet bort pålegget klarte Kim å sette på tv-en og spill, var ikke min plan for dagen men OK engang i blant :)

Mens gutta spilte og lekte så fikk jeg ryddet og vasket stua ferdig. Bare 1 rom ferdig av 10 :-p
Småbarnsforeldre evige kaos ;-)

  • 57 lesere

Likes

Comments

Sommertips 4

Telttur

Hva med å prøve noe nytt sammen med barna på en vanlig hverdag, i ferien eller i helgen.
Kanskje har du et telt liggende, eller finner et billig telt til salg.

Her i hjemmet har vi flere telt og soveposer som vi Tommy har kjøpt og vi har fått ett av min mor til gutta!
Så her har gutta hatt overnatting på lekerommet med telt, det var så gøy.
De fikk lommelykter, soveposer og nistepakke som en ekte tur. Det ble veldig populært, og de to kompisene til Kim har snakket om det i lang tid :-)

Gutta har mast om å dra på telt tur ute i sommerferien så det skal vi få til :-)

En litt uvanlig ting i hverdagen er topp for både stor og liten :-)

Likes

Comments

I går kveld kom vi hjem fra 1,5 uke i Tønsberg. En fast ferie vi har sammen med min stemor og far vert år!

Det har vert noen fine dager, selv om været kunne vert bedre. Vi har kos oss ute når det har vert fint vær, og på dårlige dager har vi vert ute på kino, kost oss inne med spill og filmer osv. Guttene har kost seg kjempe mye..!

Vi har vert på biblioteket der nede, og det var spennende for store og små å se på ruinene til et gammelt kloster som er i og utenfor biblioteket :-)

Vi rakk ikke å pakke ut alt fra bilene og lagt alt der det skal men, jeg fikk satt på en vaskemaskin med alt skittentøy fra turen. Og jeg fikk pakket ut bagen til Kim og Lukas, og lagt alt ubrukt og rent tøy tilbake i kommodene!

Idag har vi vert på butikken å handlet inn mat, var ganske skrapet for alt utenom pålegg og brød som jeg handlet inn på lørdag så vi hadde med på hjemreisen.
Stakkars Lukas som elsker melk måtte klare seg uten det til frokosten, spurte flere ganger om vi skulle dra å handle med engang de sto opp. Men svaret var et tydelig nei!

Det er rart hvor tomt det blir i kjøleskapet etter en ferie. Så blir litt dyrere å dra på butikken etter en ferie tur på over en uke.

Men vi har (nesten) kommet tilbake til "Helge" hverdagen, pappa er på jobb og mamma er hjemme med barna.
Vi har fått laget middagsplan for denne uken, og begynt med de faste oppgavene i huset igjen. Det eneste som fremdeles sklir litt ut er leggetiden, og frokost- kosefilm i senga før vi står opp. Å jordbærsyltetøy som de fikk som trøst for at pappa ikke var hjemme, det var jo verdens undergang i dag tidlig å våkne opp uten han.

  • 61 lesere

Likes

Comments