Header

Alicia 17 månader och 3 dagar.

Klänning, Lindex.
Strumpbyxor, newbie, Kappahl.

Alicia sa ordet farmor för första gången i helgen. Att utvecklingen går så snabbt framåt! Är så stolt över dig min lilla tjej, mamma älskar dig av hela sitt hjärta!


Likes

Comments

Veckans top tre ljusglimtar i vintermörkret, mina tre favoritbilder från vecka 8 tänkte jag lista här nedan. Den här veckan har varit fylld till bredden med jobb. Den lilla tid jag har haft över med min familj har jag försökt njuta av till fullo.

1. Restaurang besök. I fredags blev vi bjudna på god mat av mina svärföräldrar, på min favorit restaurang. Även min mans bror med han nya var med, helt klart en av veckans höjdpunkter. Thaimat är verkligen bland det bästa jag vet! Alicia höll med och åt massor av gott, sedan fick hon spring i benen och busade kvällen igenom.

2. Vecka 16. Äntligen börjar vi komma lite längre in i graviditeten, och magen den växer för fullt. Nu börjar allt en liten kula att synas, men än är det svårt att se om jag bara gått upp i vikt eller inte. Så många spännande veckor som ligger framför oss nu, så nära! Tänk snart kommer jag förhoppningvis få känna det första ordentliga sparken!

3. Alicia. Lilla älskade Alicia har varit så go den här veckan. Det är hon ju alltid, men det har varit något speciellt att få följa hennes utveckling just nu. Hon har lärt sig sig så mycket nytt, och gör det varje dag! Senast igår sa hon farmor för första gången! Mamman är så stolt!


Likes

Comments

I morse vaknade jag med en tydlig utbuktning på vänster sida av magen. I verkligheten var bulan så mycket tydligare än på bild. Vi kunde precis se var livmodern och vårt lilla pyre låg och sov, vår lilla avokado. En så häftig och mäktig känsla! Vårt efterlängtade älskade barn! Ett lillsyskon till Alicia! Kärleken pirrar i hela kroppen, som jag längtar efter dig! De första riktiga sparkarna, hicka inifrån magen, men framför allt efter det första mötet. Mötet med dig! Räknar ner dag för dag, nu är det 172,5 dagar (+- 14) kvar. En evighet och en kort sekund på samma gång. Låt det bli sommar nu!


Likes

Comments

Alicia 17 månader och 2 dagar.

Body, strumpor, newbie, Kappahl.
Byxor, H&M.

Alicia och hennes följeslagare Pippi. Alicia bär med sig den lilla dockan överallt här hemma just nu. Det Alicia gör får även Pippi testa på. Gå på pottan, äta mat... Alicia är allt givmild, låter Pippi smaka av hennes mat samtidigt som hon säger: nam, nam, nam... Så söt!


Likes

Comments

Alicia 17 månader och en dag.

Klänning, strumpbyxor, newbie, Kappahl.

Idag ser jag fram emot en dag med familjen. Bus i solen, god mat och filmkväll.


Likes

Comments

Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes 17:e månad hos oss, 24/1 - 24/2 2017.

Mat: Lillan äter numera mat för det mesta med god aptit, med undantag nu när hon är sjuk. Att försöka äta själv tycker hon är mycket roligare än att bli matad. Hon börjar dagen med lite välling i sängen. Sedan är det dags för frukost, tex. en macka med mjölk eller yoghurt med frukt. Sedan står två mål mat och mellis på schemat innan det är dags för kvällsvällingen. Hennes favoriter just nu är tacos, clementiner, vindruvor och majs, men lax måste vara det värsta hon vet.

Sömn: Lillan vilar för det mesta bara en gång om dagen numera, om hon inte är jättetrött och behöver vila mer. Hon sover uppe i vårt sovrum, i 1-2 timmar med babymonitor på. (Eller på förskolan de dagar vi arbetar.) Vår kvällsrutin just nu är ombyte till pyjamas och blöjbyte, följt av kvällsvälling i soffan med en godnattsaga. Sedan tandborstning, innan jag eller M nattar henne i vår säng. Vi använder sedan en babymonitor tills vi går och lägger oss. Alicia känner sig tryggast om hon får sova med sina föräldrar bredvid sig. Ofta vaknar hon någon gång på kvällen/natten och då gosar någon av oss med henne, och då brukar hon somna om ganska snabbt. Oftast sover hon numera gott natten igenom efter det. Hon brukar vakna för dagen och välling runt klockan 7.

Motorik: Alicia sitter, kryper, ställer sig upp, går och springer utan problem numera. Hon kryper snabbt som blixten, reser sig upp hur lätt som helst och hon springer genom livet. Alicia älskar att dansa, sjunga och klättra, att utforska världen.

Kommunikation: Alicia har blivit en fena på att visa vad hon vill. Hon nickar eller skakar på huvudet frenetiskt när jag frågar henne någonting. Det bara sprudlar ut nya ord ur hennes mun varje dag just nu, några av de ord hon lärt sig den senaste månaden är: hallå, hej, hejdå, mormor, farfar, gurka och tack. Andra ord hon kan är: Titt ut, blöja, lelle (välling), nanna (sova), mamma, pappa, titta, mer och där. Hon har ett stort intresse för djur och säger: mu, bä, vov och mjau. Tsss är även katt tydligen, så söt! Hon kommunicerar med hjälp av sin kropp allt tydligare. Hon sträcker sig mot oss om hon vill till oss, pekar på saker och hon kan även vinka hej och hejdå, give me five, blåsa iväg slängpussar och klapp sina händer.

Förståelse: Alicia förvånar mig varje dag med hur mycket hon förstår, det är underbart! Hon förstår så mycket mer för varje dag som går. Alicia är väldigt medveten om sin omgivning och vill utforska allt i sin närhet. Hela världen har öppnat sig för henne och hon vill lära sig allt däri. Hon är en egen individ med en egen vilja och med en stor nyfikenhet. Hon är en busig liten fröken som skrattar åt det mesta.

Andra personer: Alicia är fortfarande inne i en väldigt social period. Nästan alla människor går bra, hon ler mot allt och alla, och älskar att dela ut kramar till andra små barn. När hon är ledsen vill hon gärna vara hos mig men annars går det bra att vara hos andra. Att ha barnvakt eller vara på förskolan kortare stunder går så bra så, skönt!

Älskar: Alicia älskar musik och så fort hon hör något hon gillar börjar hon dansa. Ofta står hon och vickar på sin lilla rumpa, det är så sött. Hon älskar även att sjunga och sjunger gärna med till musik. Djur älskar hon och hon tycker det är roligt att härma deras läten.

Just nu: Fyra nya tänder har precis tittat fram, nu har hon 16 stycken. Det godaste Alicia vet just nu är clementiner. Om hon fick som hon ville skulle hon äta dem till varje måltid. Hon älskar musik, och dansar så fort hon hör musik som hon gillar. Om hon inte ser mig, så ropar hon hallå, hallå, och väntar på mitt svar tillbaka, så söt! Hennes gosedjurskatt och Pippi Långstrump docka är storfavoriterna och ska med överallt här hemma. När hon ska gå och lägga sig vinkar hon alltid till den som inte ska natta och blåser iväg en slängpuss. Hon är i en så go ålder nu, så medveten och busig. Älskade unge!


Likes

Comments

Den 24 februari 2017.

Idag går jag in i vecka 16! Nu går tiden äntligen lite fortare, så skönt! Längtar så efter att få känna ordentliga rörelser från den lilla i magen, det borde hända inom ett par veckor. Än så länge har jag bara känt lite fundersamt fladder, men det finns inte många saker som är så mäktigt som den känslan i de ögonblicken. En otrolig obeskrivlig kärlek till någon som jag inte ens träffat än. Men som jag längtar efter det mötet!

Fostret är cirka 16 centimeter långt från huvud till fot och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen. Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar. 37,9 % av graviditeten har passerat och det är 174 dagar kvar till beräknad förlossning.

Magen växer sig större och större, nu tycker jag att det börjar bli svårt att dölja den. Igår frågade till och med ett av barnen på mitt arbete om jag var gravid, en tjej på 7 år, så jag antar att även andra börjar lägga märke till den lilla kulan. Jag tror jag var säkert i minst vecka 23 innan magen var såhär pass "stor" när jag väntade Alicia. I övrigt mår jag bra tycker jag, som vanligt ungefär fast med en växande mage. Det är bara illamåendet som fortfarande slår till när jag minst anar det ibland, men framför allt när jag är hungrig. Det var likadant med Alicia, jag var inte illamående hela tiden utan det kom och gick, vissa dagar värre än andra, graviditeten igenom.


Likes

Comments

Alicia 17 månader!

Body, Lindex.
Byxor, Me too. Strumpor, newbie, Kappahl.

Idag blir min älskling 17 månader, helt ofattbart! Vart tog tiden vägen?! Helt klart de bästa månaderna i mitt liv, Alicia förgyller min tillvaro varje dag! Mamma älskar dig lillan!


Likes

Comments

Igår var det dags för en tidig 18 månaders kontroll på Bvc för Alicia. Hon blir 17 månader i morgon, men med tanke på att hon haft influensa och magsjuka inte bara en gång utan två gånger i år var jag orolig för hennes viktuppgång. Det var skönt att få en tidig tid för kontroll för att se att allt är bra med vår lilla. Inte för att jag tror att något är fel egentligen, hon verkar må jättebra nu min älskade unge.

Det var hela 5 månader sedan vi var på en kontroll sist. Då vägde hon 10,23 kg till sina då 76 cm. Igår var jag tyvärr tvungen att arbeta så min man fick åka med lillan till Bvc. Men allt hade gått jättebra. Nu vägde hon hela 11,21 kg, vilket till min lättnad var precis på hennes kurva. Trots all sjukdom hade Alicia ökat bra i vikt. På längden hade vår älskling haft en växtspurt, så där låg hon över kurvan, lite brås hon allt på sin pappa. Om sina 81,5 cm över havet kan hon nu skryta med på förskolan.

Alicia fick även göra lite olika test, först fick hon papper och penna för att rita lite. Vilket hon tydligen inte alls ville göra inför publik så hon vägrade, trots att hon älskar att rita hemma. Sedan fick hon stapla klossar, hela fyra högt hann hon med innan hon bestämde sig att slå ner sitt nybyggda torn. Att just riva ner är ju det bästa av allt enligt Alicia. Sedan pratade de lite om kost och tandvård. Alicia äter fortfarande lite utspädd välling på natten om hon vaknar, nu fick vi tipset att försöka byta ut det mot vatten. Vi får se vad hon tycker om det...Tidsinställt pga. arbete.


Likes

Comments

Alicia 16 månader och 30 dagar.

Tröja, H&M.
Byxor, Lindex.
Strumpor, Petter och Kajsa.

Idag är en sådan där dag där jag saknar min lilla familj redan innan jag åkt hemifrån. Det kommer bli svårt att lämna lillan på förskolan, jag vill bara gosa och busa med henne hela dagen lång!Tidsinställt pga. arbete.


Likes

Comments