Header

...får man gosa i soffan med mamma och pappa halva dagen.

Hela familjen har under dagen blivit allt sämre. Feber, förkylning och allmänt hängiga. Stackars lillan mår inte alls bra. Hon har haft över 39 grader i feber och vill varken äta eller dricka någonting. Stackars liten! Varken vatten, välling eller något annat går ner. Som tur är kräks hon inte längre men vad hjälper det om hon nästan inte äter någonting. Har ni några tips får ni gärna lämna en kommentar!


Likes

Comments

Alicia 15 månader och 24 dagar.

Body, Åhléns.
Tajts, Lindex.

Lillan är på bättringsvägen, även igår fick hon behålla allt hon åt men hon har fortfarande ingen direkt aptit och ont i magen emellanåt. Jag känner mig lite piggare idag jag med så hoppas hela familjen är återställd snart!


Likes

Comments

Det här kaminskyddet fick vi i julklapp. Hur fint är det inte!? Tack än en gång! Det är handgjort efter våra önskemål då vi inte hittat något kaminskydd som passar i köket. Med ett vanligt med spjälor skulle det ta upp halva köket för att lillan inte ska nå kaminen och det kändes inte hållbart. Metallgallret håller nyfikna fingrar borta och skyddet tar inte stor plats, och är dessutom så snyggt! Passar perfekt in i vårt moderna men ändå lantliga kök. Vad tycker ni om kaminskyddet?


Likes

Comments

Alicia 15 månader och 23 dagar.

Tröja, Wish.
Body, newbie, Kappahl.
Tajts, Lindex.

Lillan är på bättringsvägen, igår fick hon behålla allt hon åt men hon ville inte äta speciellt mycket. Jag mår fortfarande dåligt men hoppas vi alla mår bättre snart!


Likes

Comments

Den kommande veckan först och främst handla om att vi alla ska bli friska igen från den här hemska magsjukan. Så typiskt att bli magsjuk såhär den andra veckan på mitt nya jobb. Det blir nog några lugna dagar där vi bara kurerar oss. Torkar spyor, ser på film och försöker få i oss lite mat. Men ska försöka ta vara på de här dagarna med min dotter trots allt.

Så fort jag har blivit frisk igen kommer jag arbeta mina första dagar som barnledare. Hålla i olika barnaktiviteter, så som Öppet hus mm. Det känns som att det kommer bli ett så roligt och givande jobb! Barn, sång, dans, lekar och pyssel! Dessutom funkar det perfekt ihop med mitt jobb som babysiminstruktör.
Spana även in @namnoribebisens Moodboard Monday!


Likes

Comments

Alicia 15 månader och 22 dagar.

Tröja, Wild star.
Tajts, Kaxs, Kappahl.
Strumpor, Petter och Kajsa.

Idag är hela familjen hemma med magsjuka. Ursch! Lillan är än så länge pigg men har svårt att få i sig maten, hoppas att hon får behålla det lilla hon får i sig. Hoppas vi alla mår bra snart!


Likes

Comments

Veckans top tre ljusglimtar i vintermörkret, mina tre favoritbilder från vecka 2 tänkte jag lista här nedan. Veckan har varit fylld med nya intryck från mitt nya arbete, och saknad efter min lilla tjej.

1. Pulka. I början av veckan passade vi på att ge oss ut i det fina vädret och njuta av snön. Alicia älskar att åka pulka! Hon skrattar så härligt i alla nedförsbackar. Hon åkte även några gånger i sin pappas famn, det tyckte hon verkligen om! Vill du se fler bilder, klicka här!

2. Nytt arbete. För er som inte vet har jag börjat arbeta för svenska kyrkan som barnledare. Jag kommer att vara en av de som håller i öppet hus och även lite olika aktiviteter för lite äldre barn. Med andra ord kommer mina dagar bestå i skönsång, ramsor, dans, pyssel och lekar i alla dess former.

3. Lunch på stan. Igår var vi nere på stan en sväng med min vän Amanda och hennes dotter Millie. Tittade lite i affärerna, med våra små i barnvagnarna bredvid varandra. Medan vi letade fynd busade de med varandra, de är verkligen så söta tillsammans de där två. Sedan tog vi en lunch tillsammans, satt och pratade om allt och ingenting. Så mysigt!Kika även in hos @namnoribebisen och se hennes veckans höjdpunkter!


Likes

Comments

En mysig lunch på stan slutade inte lika trevligt som den startade...

Igår var vi nere på stan en sväng med min vän Amanda och hennes dotter Millie. Tittade lite i affärerna, med våra små i barnvagnarna bredvid varandra. Medan vi letade fynd busade de med varandra, de är verkligen så söta tillsammans de där två. Jag hittade ett par byxor till lillan, men de får ni se lite senare.

Sedan tog vi en lunch tillsammans, så mysigt! Det första lillan gjorde när vi satt oss ner var att spilla ut lådan med godsaker (kex, majskrokar) över hela bordet och golvet. Haha, Woops! Det var bara att städa undan, det kändes som att hela kafét tittade på. Vi mumsade på bakpotatis och sallad och unnade oss även lite efterrätt, så gott! Det var så välbehövligt att bara ta det lugnt och snacka en stund.

Det var på vägen hem kaoset inträffade. Jag hade plockat upp min man och så åkte vi för att köpa en begagnad bilbarnstol till lillan, vi behöver en i extrabilen då jag kommer lämna på förskolan och min man hämta några dagar i veckan. Vi var nästan hemma när lillan började gnälla. Först trodde jag att hon bara var trött på att åka bil och försökte lugna henne med att vi snart var hemma.

Då började hon hulka och innan jag ens hade reagera hade hon kräkts på hela sig själv. Igen och igen. Ner över overallen, i bilbarnstolen och in i overallen. Stackars älskade vän! Som tur var det bara några hundra meter hem så vi kunde rusa in med en ledsen liten för att tvätta henne, hennes kläder och bilen... Det blev ett lite väl händelserikt avslut på kvällen kan man ju säga.

Nu är frågan om hon ätit något olämpligt eller om det är magsjuka. Resten av kvällen och natten gick jättebra utan någon mer incident. Den lilla mat hon fick i sig fick hon behålla. Hon har ingen feber och är sitt vanliga pigga busiga jag. Men nu på morgonen hade hon ingen direkt aptit och ville i princip bara ha välling. Och för ett tag sedan kom lite av frukosten upp igen... Hoppas hon inte blir dålig nu min lilla vän!


Likes

Comments

Alicia 15 månader och 22 dagar.

Body, strumpor, newbie, Kappahl.
Tajts, Lindex.

Idag mår lillan bra efter gårdagens kräkincident. (Mer om det senare.) Jag var rädd att natten skulle bli en katastrof men hon sov natten igenom, verkar mer som att hon fått i sig något olämpligt än att det är vinterkräksjuka. Håller tummarna!


Likes

Comments

Jag överlevde den första veckan på mitt nya jobb! Än så länge trivs jag jättebra, jag tror att det här kan bli toppen! För er som inte vet har jag börjat arbeta för svenska kyrkan som barnledare. Jag kommer att vara en av de som håller i öppet hus och även lite olika aktiviteter för lite äldre barn. Med andra ord kommer mina dagar bestå i skönsång, ramsor, dans, pyssel och lekar i alla dess former.

Första veckan har bestått av planering. Välja ut olika passande aktiviteter och få ihop allt rent praktiskt. Och att öva på olika barnsånger och ramsor. Jag tror att jag snart till och med kommer trötta ut Alicias små öron haha! Men än så länge tycker hon om allt vad sånger heter, så jag hoppas att det håller i sig. På måndag är första dagen på riktigt, då startar allvaret. Önska mig lycka till!


Likes

Comments