Header

Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes 22:a månad hos oss, 24/6 - 24/7 2017.

Mat: Lillan äter numera mat för det mesta med god aptit, med undantag när hon är sjuk. Ibland vägrar hon att sitta i sin matstol, hon vill hellre sitta på en vanlig stol som stora tjejer gör. Att försöka äta själv tycker hon är mycket roligare än att bli matad, och nu börjar hon bli duktig. Hon börjar dagen med lite frukost, tex. Havregrynsgröt med lingonsylt, en macka med mjölk eller yoghurt med frukt. Sedan står två mål mat och mellis på schemat innan det är dags för kvällsvällingen. Hennes favoriter just nu är tacos, spagetti, tomat, och majs.

Sömn: Lillan vilar bara en gång om dagen numera. Hon sover uppe i vårt sovrum, i 1-2 timmar med babymonitor på. Vår kvällsrutin just nu är ombyte till pyjamas och blöjbyte, följt av kvällsvälling i soffan med en godnattsaga. Sedan tandborstning, innan jag eller M nattar henne i vår säng. Vi använder sedan en babymonitor tills vi går och lägger oss. Alicia känner sig tryggast om hon får sova med sina föräldrar bredvid sig. Ofta vaknar hon någon gång på kvällen/natten och då gosar någon av oss med henne, och då brukar hon somna om ganska snabbt. Oftast sover hon numera gott natten igenom efter det. Hon brukar vakna för dagen runt klockan 7.

Motorik: Alicia sitter, kryper, ställer sig upp, går och springer utan problem numera. Hon kryper snabbt som blixten, reser sig upp hur lätt som helst och hon springer genom livet. Den senaste månaden har hon till sin mammas förskräckelse lärt sig att gå upprätt i trappor; utan att hålla sig i. Alicia älskar att dansa, sjunga och hoppa, att utforska världen.

Kommunikation: min, är hennes favoritord just nu. Hon har börjat med fyra ords meningar, som tex. snälla mamma sitt här, den här är min och tre ords meningar som: pappa sitta där. etc. Det bara sprudlar ut nya ord ur hennes mun varje dag, några av de ord hon lärt sig den senaste månaden är: Bittan, Gunnar, måna (Moana, från Disney filmen ni vet) majs, lök, äpple, banan, chips, glass, hjälp, bok, varm, blött... Andra ord hon kan är: Titt ut, Stina, Athena, Nella, (Nellie) hare, blä, gunga, åka bil, bonde, hoppla, bye bye, farmor, Olle, Ninja, bära, fluga, kissa, klocka, vill ha, måla, bajsa, morfar, upp, bil, boll, Freja, Jonas, mun, panna, öra, myra, lampa, vovve, kisse, bil, min, Milina, kex, hallå, hej, hejdå, mormor, farfar, gurka, tack, blöja, lelle (välling), nanna (sova), mamma, pappa, titta, mer och där. Hon har ett stort intresse för djur och säger: mu, bä, vov, kvack och mjau.

Förståelse: Alicia förvånar mig varje dag med hur mycket hon förstår, det är underbart! Hon förstår så mycket mer för varje dag som går. Alicia är väldigt medveten om sin omgivning och vill utforska allt i sin närhet. Hela världen har öppnat sig för henne och hon vill lära sig allt däri. Hon är en egen individ med en egen vilja och med en stor nyfikenhet. Hon är en busig liten fröken som skrattar åt det mesta.

Andra personer: Alicia är fortfarande inne i en väldigt social period. Nästan alla människor går bra, hon ler mot allt och alla, och älskar att dela ut kramar till andra små barn. När hon är ledsen vill hon gärna vara hos mig men annars går det bra att vara hos andra. Att ha barnvakt eller vara på förskolan går så bra så, skönt!

Älskar: Alicia älskar musik och så fort hon hör något hon gillar börjar hon dansa. Ofta står hon och vickar på sin lilla rumpa, det är så sött. Helst ska hela familjen vara med och dansa och hon säger bestämt upp till alla som inte deltar. Hon älskar även att sjunga och sjunger gärna med till musik. Bollar älskar hon att leka med och att bada är väldigt kul. Djur älskar hon och hon tycker det är roligt att härma deras läten. Flugor, fåglar, hundar, kor och myror är extra spännande. Bilar i alla dess former är favoriter just nu.

Just nu: Alicia har nu 16 stycken tänder. Just nu är allt hennes. Min!! Eller: den är min!! Säger hon om precis allt känns det som. Hon älskar musik, och dansar så fort hon hör musik som hon gillar. Hennes Pippi Långstrump docka och gosefilt är storfavoriterna och ska med överallt här hemma. Bil, bil, bil!! Piper hon förtjust så fort hon ser en bil eller leksak. Hennes Bobby car är väldigt rolig, hon far runt på den här hemma. Hon älskar att gunga men även att gunga på olika saker just nu, tex. får hennes leksaker en gungtur nästan varje dag. Hon är i en så go ålder nu, så medveten och busig. Älskade unge!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra veckan köpte jag dessa underbara små mössor till vår lilla i magen. De är i minsta storleken, för nyfödda, och så små! Otroligt att vårt lilla lejon snart är här och att hennes lilla huvud kommer att vara så litet att det passar i dessa. Idag går tvättmaskinen varm så att dessa små (och all tvätt från semestern) ska bli rena, så att jag sedan kan packa ner dem i bb-väskan. Åh vad vi längtar efter dig lillasyster! Annars står städning på schemat idag. Så tråkigt men välbehövligt. Sedan hoppas jag få lite tid över till att fixa i barnrummet, där finns det alltid något att ordna med. Snart är rummet klart, det ska bli så skönt!


Likes

Comments

Igår kom vi hem från Öland, och vi fortsatte semestern i solens tecken även idag. Dagen har vi därmed spenderat i svärföräldrarnas stuga. En riktig heldag i solen, så skönt! Jag har lapat sol så mycket min höggravida kropp har klarat av, varvat med bus med lillan i skuggan. Och många bad blev det! Lillan har skvätt ner alla i sin närhet vare sig de ville eller inte, och hela sig själv från topp till tå. Lilla älskade busunge!

Vi avslutade dagen med grillning, jag minns inte när jag åt så mycket senast, det var så gott efter en dag utomhus. Det enda bekymret idag var att blöjorna tog slut, trots att lillan var utan stora delar av dagen då vi pott tränade. Vi hade sparat en blöja som tanken var att hon skulle åka hem i, men så fort vi tog på den gick hon undan och gjorde nummer två i den... Hon fick helt enkelt sitta på en påse, handduk och i sina badbyxor på bilresan hem, som tur var gick det bra utan några olyckor.

Dagens lärdom: ha alltid några extra blöjor i bilen som bara ska användas i nödfall...


Likes

Comments

Jag kan fortfarande inte titta mig mätt på dig vår lilla älskling. Jag kan helt enkelt inte få nog av dig. Att försiktigt andas in din underbara doft, och förlora mig själv i ditt ansikte. Studera amorbågens ljuvliga rundning, dina rosa små kinder, svarta långa ögonfransar och dina gyllene lockar. Din personlighet, dina egenheter, varenda liten detalj som skapar den underbara lilla person som är du.

Jag har svårt att förstå att just jag fick äran att bli just din mamma. Kärleken till dig började gro redan i livmodern och har bara vuxit sedan dess, varje dag växer mitt hjärta av kärlek till dig. Det finns inget jag inte skulle göra för dig, det vill jag att du ska veta. Jag kommer hålla din hand genom hela livet när du behöver mig som mest, alltid finnas där för dig det lovar jag. Du är den finaste som finns och mamma älskar dig av hela mitt hjärta.


Likes

Comments

Bilder i överflöd!

Vilket underbart väder vi haft idag, inte ett moln på himmelen! Dagen har spenderats vid havet, så mysigt! Sol, bad och lek. Alicia har verkligen njutit i min mammas och mormors sällskap och busat med allt och alla. Hon har även badat i havet för första gången idag. Kallt tyckte hon det var, men det var verkligen med en skräckblandad förtjusning hon skvätte bland vågorna.

Vi har även hunnit med att träffa min mans släktingar i deras sommarstuga, det var så trevligt! Alicia kunde inte få nog av deras bilbana, skulle gissa att en sådan står högst upp på hennes önskelista när hon fyller år. Men funderar på att köpa den i en present från "lillasyster" och ge Alicia när vi kommer hem från bb, det skulle göra henne så glad! Vad tror ni om det?


Likes

Comments

I varje fall verkar den ha vuxit mycket den senaste veckan, det är ett som är säkert. Jag tycker även att den nu är lite rundare nertill, så kanske har vårt lilla lejon sjunkit lite. Eller växt, vem vet. Jag är så nyfiken på om hon kommer vara lika liten som sin storasyster var när hon föddes. Alicia föddes 13 dagar över tiden men vägde bara 2879 gram och var 49 centimeter. Jag är så otroligt nyfiken på allt som har med lillasyster i magen att göra, längtan är enorm nu. Vem är du som jag burit omkring på i snart nio månader och redan älskar av hela mitt hjärta?


Likes

Comments

Bildbomb!

I förmiddags kom vi äntligen till Öland. Dagen har sedan spenderats på stranden, så mysigt! Mamman tog sig årets första dopp, i havet dessutom, och det var inte ens speciellt kallt. Att kunna se mina egna fötter är numera ett minne blott, en stor bebismage skymmer sikten. Lillan kastade stenar i vattnet med stor glädje och sparkade boll, eld och lågor av att få spendera dagen med sina nära och kära.

Nu är vi i en mysig stuga med fantastisk utsikt ut över ängar och hav, Öland har allt ett speciellt lugn och atmosfär. Lillan snosar nu gott efter en händelserik dag, mätt i magen av grillat. Vi har slagit oss ner i soffan, jag är helt slut jag med, men ser fram emot en lika mysig morgondag, förhoppningsvis i solen. Lillan kommer vara så nöjd bara hon får leka med min mamma och mormor, och det kommer det bli mycket av framöver.


Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 37! De senaste veckorna har jag mått bättre än på länge, men de senaste dagarna har jag känt av foglossningen och min onda blodådra igen. Antagligen för att jag gjort allt annat än tagit det lugnt. Målat och byggt i barnrummet för fullt. Men snart är det klart, så otroligt skönt! Och nu väntar även några dagars semester på Öland, förhoppningsvis sol, bad och mys med familjen.

Nu betraktas bebisen som fullgången. Barnet väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter lång, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Lilla L tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten, och får ofta hicka. Lungorna är de sista organen som mognar. 90,4 % av graviditeten har passerat och det är 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Likes

Comments

Bara 10% kvar! Mindre än en månad, vart tog tiden vägen? Känns omöjligt att det gått 252 dagar redan, jag minns så tydligt när det bara hade gått 52. Och så wips, så hade 200 dagar till flugit förbi, vad hände med de dagarna? Förutom all oro i början när tiden gick otroligt långsamt har tiden gått så fort. Jag har försökt njuta så mycket som möjligt av det som är kanske min sista graviditet, men det känns inte som att jag hunnit med alls. Den sista tiden ska jag försöka ta vara på varje dag, jag älskar verkligen den runda magen och den lilla som växer där inne.

När de sista förberedelserna är klara kommer jag ha mer tid att njuta, men jag vet hur rastlös jag kommer att bli då. När jag väntade Alicia klättrade jag nästan på väggarna den sista tiden, längtan efter henne var så stor och jag klarade inte av att sitta still, det känns som att det kommer bli likadant den här sista tiden. Då är det tur att vi har lite kvar att fixa med i barnrummet. Den ena garderoben blev klar igår, så nu är det bara lite i Alicias kvar. Hyllplan ska upp och de ska fyllas, så att vår lilla mini kan ta över Alicias gamla garderob. Sedan är det bara småpill och inredning kvar.

Snart är vi redo för dig vårt lilla lejon, och vår längtan har aldrig varit större. Kom när du känner dig redo, vi väntar med spänning!


Likes

Comments

Idag hade vi en tid hos barnmorskan, och då min man har semester just nu följde både han och lillan med. Idag var det även dags för ultraljud för att kontrollera hur vår lilla tjej ligger där inne. Vår ordinarie barnmorska har semester men det gick lika bra med hennes vikarie som vi träffat ett par gånger när vi väntade Alicia. De är bra båda två på sitt sätt, även om jag föredrar vår barnmorska som dessutom kan hela vår historia.

Alicia blev orolig när vi skulle mäta magen och göra ultraljud, tror hon var rädd att jag mådde dåligt eller var sjuk. Så under hela undersökningen låg halva min koncentration på henne med lugnande ord och hålla handen. Men så underbart det var att få se vårt lilla lejon på ultraljud igen! Det var svårt att se helheten då bebisen är så stor nu men vi fick se hennes fina huvud som ligger neråt tack och lov, och hennes söta små fötter.

Allt såg bra ut, och Alicia var så fascinerad när hon fick höra lillasysters hjärtslag. När barnmorskan frågade var hennes lillasyster är pekade hon stolt på min mage, jag sprack nästan av kärlek till de båda. Magen hade växt en centimeter sen sist och följde nu kurvan perfekt, så skönt att se! Vi pratade även igenom graviditeten och Alicias förlossning, och hon gjorde lite anteckningar i min journal, skönt att ha det klart. Nu är längtan otroligt stor efter lillasyster!

Mina värden:

  • Alicia/ Lilla lejonet:
  • Vecka: 35+2/ 35+5
  • Vikt: 67,7/ 65
  • Symfys: 31/ 33
  • Fosterläge: H/ H
  • Rörlig/fix: F/ RU
  • Hjärtslag: 135/ 140


Likes

Comments