Header

Titta vad jag hittade på en loppis på Facebook. Ett par vinterskor från Kavat till lillan. Ni kan aldrig gissa vad jag fick ge för dem... Hela 60 kronor! Nu kommer lillans små fötter vara varma till vinter. Passar perfekt att busa i snön på dagis i. Använda en del är de allt, men fortfarande hela och fina. Nu har lillan två par vinterskor, namnade och klara, så att hon förhoppningsvis alltid kommer ha ett torrt par redo för bus.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alicia 1 år och 29 dagar.

Body, kofta, raggsockar, newbie, Kappahl.
Jeans, Name It.

Idag är det dags för att jobba som babysiminstruktör igen. Jag är som alltid nervös innan men jag hoppas det blir lika kul som vanligt när jag väl är där.


Likes

Comments

Ni vet sådana där hemska dagar när allt bara går fel, du har världens huvudvärk och allt bara känns så tungt? Igår var en sådan dag men så knackade det oväntat på dörren. Utanför i regnet stod ingen mindre än min fina farmor, med blommor och bullar i högsta hugg.

Precis det som behövdes för att få mig på andra tankar. Och lillan sen, blev eld och lågor, så glad över finbesöket. Studsade runt som en studsboll av glädje och sprang runt och visade upp alla sina nya färdigheter. Jag är så glad över att jag har så fina människor i mitt liv!


Likes

Comments

Alicia 1 år och 28 dagar.

Body, byxor, strumpor, newbie, Kappahl.

Något jag lagt märke till den sista tiden är att Alicia kan ställa sig upp själv nu utan att ta hjälp av någon sak. Bara upp med rumpan och stå! Tidigare har hon dragit sig upp och sedan sprungit iväg, men successivt lärde hon sig att ställa sig upp själv, och jag la inte ens märke till när det hände. Så duktig! Man kan lugnt säga att det är fart här hemma nu, lillan verkligen flyger fram springer runt och klättrar på allt. Älskade unge!


Likes

Comments

Dagens tips för en aktivitet/pyssel för de minsta är isbjörnar av petflaskor. Jag tänkte använda dem som dekoration i lillans rum när det är färdigrenoverat. Kanske med lite saker i tex. pennor eller blommor. Eller varför inte som dekoration till barnkalaset, med tex. sugrör och skedar i?

Det du behöver är:

  • Några petflaskor
  • Sax
  • Non- toxic sprayfärg
  • Färgpennor
  • Sandpapper

De är väldigt enkla att göra; klipp ut björnar ur petflaskorna, rugga upp ytan, tvätta, sedan sprayfärgar du dem i önskad färg. Jag valde vit, för att de skulle likna isbjörnar, men du kan även göra brunbjörnar, bara fantasin sätter gränser. När de har torkat ritade jag dit deras ansikten. Om du vill kan du dekorera dem med tex. halsdukar i tyg eller garn. Jag flätade några halsdukar och klippte ut en i tyg. Hur söta blev de inte?Kika in hos @namnoribebisen för att se vad hon och Juno har hittat på!


Likes

Comments


Det kom aldrig något samtal från kvinnokliniken i veckan. Istället gick jag tillslut in och läste i min journal. Där hade en läkare noterat att hcgt i mitt blod fortsätter att sjunka, men saktare än förväntat. De gissade på att det skulle vara nollställt om två veckor, att jag skulle få ta ett nytt prov då. Och att jag har kvar tiden för kontroll framför allt av cystorna om 6 veckor. Sist hade läkaren skrivit att brev skickas ut till patienten. Anteckningen var signerad av en av de tidigare läkarna jag träffat, inte den som var så förstående sist. En läkare som antagligen inte har en aning om vad vi gått igenom och vad som jag blivit lovad.

Ingen hjälp, bara brutna löften. Och inte ens hyggligheten att ringa och lämna besked som de sagt. Den eviga väntan fortsätter, nu vill jag bara lämna det här bakom mig. Förhoppningsvis är hcgt nollställt i slutet av nästa vecka som läkarna gissar på, då finns det i varje fall en chans att min cykel kan komma igång igen. En chans att min kropp klarar av det här. Men det känns helt omänskligt att jag ska behöva gå runt med resterna av vårt älskade frö i magen i närmare två månader. Min kropp verkar ha lika svårt att släppa taget som jag har. Arg. Sårad. Frustrerad. Förkrossad.


Likes

Comments

Titta vad jag fyndat till halloween och farsdag! Tajtsen är från Lindex och har ett tryck med spöken, mumier, vampyrer etc på, och jag tyckte det bara var så charmigt! Jag tänker mig dem med någon söt klänning till och en liten ansiktsmålning till Alicia på halloween, hon kommer bli så söt! 

Vi får hoppas lillans pappa missar det här inlägget, men i vilket fall tänkte jag överraska honom med dessa strumpor från Kappahl på lillans små fötter på farsdag. Vi får se hur lång tid det kommer ta innan han lägger märke till dem! Jag tänkte även bjuda honom på någon god hemlagad favoriträtt, skämma bort den bästa pappan i världen litegrann.


Likes

Comments

Dagens tips är mobilappen Wish, där du kan fynda det mesta väldigt billigt. Men själva tipset riktar sig framför allt till oss alla som vill bli gravida, nämligen graviditetstest. Wish har lite längre leveranstid, men är hutlöst billigt. Inte alltid den bästa kvalitén men det får man räkna med till de priserna. För endast 9 kronor, plus 9 kronor i frakt kan du få hela 5 eller 10 graviditetstest beroende på vilken sort du väljer. Just de rosa testen vet jag av egen erfarenhet fungerar jättebra då jag testat en gång i tiden.

Om du är som jag så går graviditetstesten åt, både under resans gång och när jag väl är gravid. Testen kan ju vara ganska dyra och det känns som bortkastade pengar om testet skulle visa sig negativt, då är dessa test ett bra alternativ. Det tar även alltid flera test innan jag väl kan tro på att jag verkligen är gravid, då är det skönt att ha såna här billiga hemma. Jag kompletterar med ett digitalt test när plusset väl dyker upp för att vara på den säkra sidan. Nu får vi bara hoppas att det snart är vår tur igen.Kika även in hos @namnoribebisen för att se vad hon tipsar om!


Likes

Comments

Alicia 1 år och 27 dagar.

Klänning, strumpor, newbie, Kappahl.
Tajts, Me too.

De söta tajtsen med rådjur och fåglar på fick lillan i 1 års present utan en av mina bästa vänner. Den och enmatchande klänning till, så söta, tack!


Likes

Comments


Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: berätta om när du fick upp ditt nyfödda barn på ditt bröst för första gången. Är du med?

150924. Kl. 01:02. När dagen D väl var här, så hörde jag tonerna av Johnny Cash - Ring of fire mitt under en krystning. Totalt opassande och perfekt på samma gång, ingenting som man kan räkna ut i förväg. Tiden stannade för ett ögonblick och jag fångade Ms varma blick och vi skrattade tillsammans mitt i allt det onda. 13 dagar över tiden, efter 56 timmar med värkar och åtta drag med sugklockan var det äntligen dags, vårt älskade barn var påväg ut i världen.

Min man hjälpte mig igenom smärtan, var min fasta punkt, min smärtlindring och min trygghet att luta sig mot. Med mina sista krafter och barnmorskans draghjälp med sugklockan fick jag upp denna varma, kladdiga, underbara varelse på mitt bröst, mitt älskade barn, den känslan som infann sig i det ögonblicket går inte ens att beskriva i ord. Så mycket kärlek i ett så litet rum. Jag minns tydligt hur jag gång på gång sa till dig hej sötnos, hej älskade vän, hej älskling medan jag höll dig i min famn. Utmattad, överlycklig, dödstrött, lättad, upp över öronen kär, känslorna rasade genom min kropp och avlöste varandra.

När jag mötte min mans blick och såg lyckan och kärleken däri med lilla Alicia i min famn, då fann jag var jag hörde hemma. Den evighetslånga väntan och längtan var över, och vi skulle senare få åka hem, som en liten familj. Ofattbart och underbart. Det var då livet började, vårt äventyr tillsammans. Alicia - en perfekt blandning av oss båda. 2870 gram och 49 centimeter kärlek.


Likes

Comments