Header

Alicia 18 månader och 4 dagar.

Body, Ullared.
Tajts, Lindex.
Strumpor, Petter och Kajsa.

Alicia har lärt sig att blänga! Hon verkar inte förstå vad det betyder än, men så söt hon är. Hon blänger till mot mig sedan gapskrattar hon, älskade unge!Tidsinställt pga. arbete.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alicia 18 månader och 3 dagar.

Tröja, strumpor, newbie, Kappahl.
Byxor, Kaxs, Kappahl.

Idag hann jag bara vända i dörren på jobbet i princip innan förskolan ringde. Lillan var dålig i magen så det var bara att åka tillbaka och hämta hem henne. Än verkar det som tur är inte vara så farligt och lillan har busat här hemma.


Likes

Comments

Veckans top tre ljusglimtar i vintermörkret, mina tre favoritbilder från vecka 12 tänkte jag lista här nedan. Den här veckan har det hänt så mycket! Rutinultraljud, pappans födelsedag och mysiga dagar med min familj.

1. Rutinultraljud. I måndags hade vi tid för RUL. Hjärtat slog på så fint, det var så lugnande att se. Bebisen undersöktes så noga, och till min lättnad såg allt bra ut. Och vet ni vad? Vi kan inte hålla oss, de kunde se att vi troligtvis väntar... en liten tjej! Alicia ska få en lillasyster om allt går bra och de såg rätt! Tänk, förhoppningsvis kommer de att få en så fin relation, systrar! Visst mycket syskonbråk emellanåt men framför allt så mycket kärlek och gemenskap! Lyckan är total! Vad vi längtar efter dig!

2. Vecka 20. I onsdags gick vi in i vecka 20! Snart halvvägs! Magen växer för fullt, vart ska detta sluta? Allt går så mycket fortare såhär andra (tredje) graviditeten. Lilla mini i magen är en riktig vilding och nu känner jag och min man sparkar i princip varje dag. Underbart! I övrigt mår jag väldigt bra just nu, njuter av graviditeten. Lite illamående som kommer och går, och halsbränna vissa nätter. Men vad gör det på det stora hela?

3. Renovering. I helgen har vi återupptagit arbetet med Alicias rum. I helgen har en av rummets två nya platsbyggda garderober kommit på plats. Från början var tanken att vi omgående ska dela av rummet till två. Men min man föreslår nu att vi väntar med väggen så får systrarna ett stort rum tillsammans. (När nu lillasyster slutar att sova i vårt rum i framtiden.) Mer yta att leka på, att springa runt på, men framför allt gemenskap. Ska vi verkligen resa den avdelande väggen nu? Vi kanske ska avvakta tills de själva ber om det?


Likes

Comments

Renoveringen av Alicias rum är i full gång, i augusti kommer förhoppningsvis hennes lillasyster så till sommaren bör rummen stå klara. Eller rummet är nu frågan? Hela tiden har tanken varit att dela av Alicias stora rum till två, så under renoveringen har vi förberett för det. Tex så hade rummet från början bara ett centrerat fönster men nu har vi satt in två nya treglasfönster så att varje rum ska få ett eget fönster när vi reser väggen i mitten. Det fanns redan två dörrar in till hennes rum som tur var då det någon gång i tiden redan varit två rum.

Det har varit så mycket underarbete att göra i rummet, vi rev ut de befintliga garderoberna, väggarna och isoleringen ända till ytterväggen då de var så dåligt byggda från början. Rummet var kallt och dragit, inte alls passande små barn, men nu har vi byggt upp väggarna igen, och rummet har redan blivit betydligt varmare. Treglasfönstren har säkert gjort sitt men framför allt gör väggarna skillnad. Ny gips finns nu på nästan alla väggar så snart ska de få sig en omgång av spackel, slipning och tapeter. Men först ska den sista garderoben upp.

Men nu har man min man fått mig att fundera. Ska vi verkligen resa den avdelande väggen nu? Vi kanske ska avvakta tills de själva ber om det? Min man föreslår att vi väntar med väggen så får systrarna ett stort rum tillsammans. (När nu lillasyster slutar att sova i vårt rum i framtiden.) Mer yta att leka på, att springa runt på, men framför allt gemenskap. Hur vi än gör kommer vi resa väggen det sista vi gör och göra så att den kan tas ner utan problem om någon skulle vilja det i framtiden. Men vad tycker ni? Har ni erfarenheter av att dela rum med ett syskon? Bra eller dåligt?


Likes

Comments

Alicia 18 månader och 2 dagar.

Tunika, strumpor, newbie, Kappahl.
Tajts, Lindex.

Idag ska vi fortsätta renoveringen i lillans rum. Igår hann vi (läs mest min man) med att bygga en utan de två platsbyggda garderoberna som ska vara där, förhoppningsvis blir vi klara med den sista idag.


Likes

Comments

Det känns helt ofattbart, men idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 11 år. Elva år med mitt livs kärlek. Så mycket har hänt sedan vi träffades. Bara under det senaste året; en otrolig glädje följt av djupaste sorg, när vi förlorade vårt lilla frö i höstas. Men också när vi lovade varandra evig trohet, att det ska vara du och jag för alltid, en av de lyckligaste stunderna i mitt liv. Visst har livet slitit i oss, men på något sätt har vi fått det att fungera, att hålla ihop. Istället för att växa isär med åren, har vi vuxit ihop. Tagit fram varandras bästa sidor. Jag är idag en bättre människa tack vare dig.

Vi har vuxit upp tillsammans. Vuxit med varandra, genom svårigheter. Vi var tonåringar när vi träffades, nu är vi föräldrar. Föräldrar åt vår underbara lilla dotter Alicia, en perfekt blandning av oss båda, och så det lilla knytet som nu växer i min mage. Nu är vi en liten familj, något som jag alltid har drömt om. Du gav mig den finaste gåvan i hela världen, den största gåvan någon kan ge en annan människa. Alicia och lillasyster i magen. För det är jag dig evigt tacksam. Det är helt ofattbart underbart att det nu växer ett nytt litet liv i min mage, skapat av vår kärlek. Jag älskar er av hela mitt hjärta!Vill du om hur vi träffades, klicka här.


Likes

Comments

Tänk att i min mage skapas en ny liten varelse. Att där inne i tryggheten växer en person, en människa. Tänk att i min mage växer ett nytt litet liv. I min livmoder växer en liten människa med egna åsikter, egna drömmar och personlighet. Ett nytt liv skapad av vår kärlek, ett liv som växer i takt med kärleken för varje dag. För åh vad vi älskar dig, varje liten rörelse, varje liten knuff, varenda liten cell som är du. En liten varelse som jag älskar villkorslöst innan ens det första riktiga mötet.

För dig skulle jag gå igenom eld och vatten, precis som för din älskade syster. Ingen hinder är för stort, för dig gör jag vad som helst. Förhoppningsvis får jag bära dig i min mage i nio månader, i min famn så länge du behöver och föralltid i mitt hjärta. Jag undrar så hur du ser ut. Är du lik din syster, din mamma eller din pappa? Har du så kloka blå ögon som din syster eller kanske nyfikna bruna, ivriga på att få upptäcka världen? Jag längtar så efter att få lära känna dig, lära känna den underbara person som jag vet att du är. Tänk att det växer ett litet liv i min mage.


Likes

Comments

Alicia 18 månader och 1 dag.

Body, byxor, strumpor, newbie, Kappahl.

Idag ska vi försöka fixa lite i Alicias rum, jag hoppas vi hinner det! Annars står städning och familjemys på schemat. Ikväll blir det mat hos lillans mormor.


Likes

Comments

Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes 18:e månad hos oss, 24/2 - 24/3 2017.

Mat: Lillan äter numera mat för det mesta med god aptit, med undantag nu när hon är sjuk. Att försöka äta själv tycker hon är mycket roligare än att bli matad. Hon börjar dagen med lite välling i sängen. Sedan är det dags för frukost, tex. en macka med mjölk eller yoghurt med frukt. Sedan står två mål mat och mellis på schemat innan det är dags för kvällsvällingen. Hennes favoriter just nu är tacos, clementiner, vindruvor och majs, men lax måste vara det värsta hon vet.

Sömn: Lillan vilar för det mesta bara en gång om dagen numera, om hon inte är jättetrött och behöver vila mer. Hon sover uppe i vårt sovrum, i 1-2 timmar med babymonitor på. (Eller på förskolan de dagar vi arbetar.) Vår kvällsrutin just nu är ombyte till pyjamas och blöjbyte, följt av kvällsvälling i soffan med en godnattsaga. Sedan tandborstning, innan jag eller M nattar henne i vår säng. Vi använder sedan en babymonitor tills vi går och lägger oss. Alicia känner sig tryggast om hon får sova med sina föräldrar bredvid sig. Ofta vaknar hon någon gång på kvällen/natten och då gosar någon av oss med henne, och då brukar hon somna om ganska snabbt. Oftast sover hon numera gott natten igenom efter det. Hon brukar vakna för dagen och välling runt klockan 7.

Motorik: Alicia sitter, kryper, ställer sig upp, går och springer utan problem numera. Hon kryper snabbt som blixten, reser sig upp hur lätt som helst och hon springer genom livet. Alicia älskar att dansa, sjunga och klättra, att utforska världen.

Kommunikation: Alicia har blivit en fena på att visa vad hon vill. Hon nickar eller skakar på huvudet frenetiskt när jag frågar henne någonting. Det bara sprudlar ut nya ord ur hennes mun varje dag just nu, några av de ord hon lärt sig den senaste månaden är: lampa, bil, min, Milina och kex. Andra ord hon kan är: Titt ut, hallå, hej, hejdå, mormor, farfar, gurka, tack, blöja, lelle (välling), nanna (sova), mamma, pappa, titta, mer och där. Hon har ett stort intresse för djur och säger: mu, bä, vov och mjau. Tsss är även katt tydligen, så söt! Hon kommunicerar med hjälp av sin kropp allt tydligare. Hon sträcker sig mot oss om hon vill till oss, pekar på saker och hon kan även vinka hej och hejdå, give me five, blåsa iväg slängpussar och klapp sina händer.

Förståelse: Alicia förvånar mig varje dag med hur mycket hon förstår, det är underbart! Hon förstår så mycket mer för varje dag som går. Alicia är väldigt medveten om sin omgivning och vill utforska allt i sin närhet. Hela världen har öppnat sig för henne och hon vill lära sig allt däri. Hon är en egen individ med en egen vilja och med en stor nyfikenhet. Hon är en busig liten fröken som skrattar åt det mesta.

Andra personer: Alicia är fortfarande inne i en väldigt social period. Nästan alla människor går bra, hon ler mot allt och alla, och älskar att dela ut kramar till andra små barn. När hon är ledsen vill hon gärna vara hos mig men annars går det bra att vara hos andra. Att ha barnvakt eller vara på förskolan kortare stunder går så bra så, skönt!

Älskar: Alicia älskar musik och så fort hon hör något hon gillar börjar hon dansa. Ofta står hon och vickar på sin lilla rumpa, det är så sött. Hon älskar även att sjunga och sjunger gärna med till musik. Djur älskar hon och hon tycker det är roligt att härma deras läten. Bilar i alla dess former är favoriter just nu.

Just nu: Alicia har nu 16 stycken tänder. Det godaste Alicia vet just nu är vindruvor. Om hon fick som hon ville skulle hon äta dem till varje måltid. Hon älskar musik, och dansar så fort hon hör musik som hon gillar. Om hon inte ser mig, så ropar hon hallå, hallå, och väntar på mitt svar tillbaka, så söt! Hennes gosedjurskatt och Pippi Långstrump docka är storfavoriterna och ska med överallt här hemma. Bil, bil, bil!! Piper hon förtjust så fort hon ser en bil eller leksak. När hon ska gå och lägga sig vinkar hon alltid till den som inte ska natta och blåser iväg en slängpuss. Hon är i en så go ålder nu, så medveten och busig. Älskade unge!


Likes

Comments

Alicia 18 månader!

Byxor, Lidl.
Tröja, newbie, Kappahl.
Strumpor, Petter och Kajsa.

Älskade lilla är fortfarande inte bra, så idag får vi mysa här hemma. Förhoppningsvis kanske vi kan ge oss ut på en promenad med vovven i varje fall, det skulle lillan uppskatta.


Likes

Comments