Header


Igår gjorde Alicia stora framsteg mot att bli blöjfri. En hel dag utan blöja - och utan olyckor! Jag kan nästan inte i ord beskriva hur stolt jag är över min lilla tjej! Då vi alla i familjen var hemma förkylda igår passade vi på att potträna hela dagen. Alicia gick stolt runt i sina nya trosor och hon sa faktiskt till när hon behövde uträtta sina behov. ”Du är kissnödig mamma!” (Just nu har Alicia blandat ihop du och jag, min och din, något vi tränar på dagligen.)

Toabesöken gick smidigt äntligen, det känns som att det börjar släppa nu. Ingen gråt, ingen panik. Hon övar fortfarande, säger att hon behöver kissa ibland bara för att gå igenom alla stegen känns det som. Ner med byxorna, sätta sig på toa, torka, klä på sig och tvätta händerna. Eller så kanske det tar några försök innan hon vågar, jag vet inte. Genom upprepning lär man säg har jag för mig. Men när det väl gällde uträttade hon sina behov direkt, så duktig!

Och igår hände det äntligen, nr två på toaletten för första gången! Att man kan bli så otroligt stolt för något sådant! Tidigare har hon inte alls velat göra det på toaletten, men igår gick helt plötsligt. Vilken lättnad! Nu blir det desto mer toaletträning framöver! Men vi tar det i Alicias takt, skyndar långsamt så att säga. Jag funderar på att göra något slags belöningssystem, vi får se hur det blir framöver. Idag har vi pysslat och städat här hemma och ikväll ska vi till min mamma och äta. Men tills dess så fortsätter vi att träna.


Foto: Pinterest


Jennifer <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här.

🍊 Clementiner. Frukt och framför allt clementiner går åt här hemma. Alicia älskar frukt och det smittar av sig. Det är det givna mellanmålet.

🍐 Päron. Efter clementin kommer päron som en storfavorit hos Alicia, så det ligger ofta i min matvarukasse.

🥒 Gurka. Gurka är så gott i sallader, till mat, och till tacos, något som vi äter allt för ofta.

🍅 Lök. Rödlök. Vitlök. Min stora svaghet är lök i alla dess former. Jag älskar det helt enkelt. I den mesta av maten jag lagar hamnar lök i...

🐂 Mjölk. Mjölk är ju bara så gott! Mjölk är det första jag dricker på morgonen, en given favorit till alla måltider.

🍗 Kyckling. Kyckling är en basvara här hemma. Den går att variera på så många olika sätt och är alltid lika god.

🍑 Mango raja. Såsen som gör underverk med vilken mat som helst. Mango och curry, det är hur gott som helst! Har du inte testat; gör det!

🍟 Chips. Min andra stora svaghet, och desto mer onyttig. Chips. Det är så gott! Skulle kunna äta det non stop om det vara hade varit lite nyttigare. Föredrar chips framför godis och choklad de flesta dagar.


Bilder: Pinterest

Jennifer <3

Likes

Comments

Leona 4 månader och 27 dagar.

Byxor, hårband, newbie, Kappahl.
Body, dregglis, Lindex.
Sockor, Lidl.

Idag blir det en lugn dag här hemma. Förkylningen har oss alla i sina klor. Alicia är på bättringsvägen och är bara lite snorig just nu, men vi andra är inte så pigga. Min man har en mancold, så honom är det minsann synd om. Jag känner mig hängig, är snorig och det rinner i ögonen. Tur det är helg nu så vi kan kurera oss.


Jennifer <3

Likes

Comments


Den senaste veckan har vi börjat potträna på riktigt här hemma. Eller ja, toaletträning, då själva pottan känns som ett onödigt steg om vi nu inte befinner oss utomhus. Jag tänker att i sommar med soliga dagar, är den ett bra alternativ. Men tills dess toalettränar vi så smått här hemma. På eftermiddagarna har Alicia fått vara blöjfri, det har varit riktigt spännande kan jag säga. Några olyckor, men desto större framsteg.

Förra sommaren började vi introducera toaletten för Alicia. Då och då har hon uträttat sina behov på den sedan dess, men det har varit motvilligt. Alicia har sedan en tid tillbaka signalerat att hon behöver gå på toaletten genom att fånga min eller hennes pappas uppmärksamhet och sedan slå sig på rumpan. Sedan utvecklades det till att hon sa till att hon behöver använda toaletten, men oftast har vi inte hunnit till toaletten innan det redan var försent.

Så nu har vi börjat träna på riktigt, utan blöja här i hemmets trygghet. Alicia har fått välja fina trosor själv, och hon är så stolt över dem. Flera stycken blev det, alla i olika rosa med kaniner på. Tidigare har hon inte gillat att vara utan blöja, blivit ledsen så fort den åkt av. Men nu, med fina trosor på, är hon så glad! Under den här veckan utan blöja har hon vant sig vid att vara utan blöja, och att sitta på toaletten utan att bli ledsen. Jag tror jag spricker av stolthet, mammas stora duktiga tjej!

Alicia sa för någon dag sedan att hon var kissnödig, så snabbt tog jag med henne in på toaletten. Jag hjälpte henne upp på den lilla sitsen, men fortfarande vägrade hon att uträtta sina behov. Jag förklarade att hon fick kissa där, att jag inte skulle bli arg och att stora flickor kissar på toaletten. Och så hörde vi båda plötsligt ett skvalpande i toalettstolen. Jag vet inte vem av oss som blev mest förvånad men sedan log hon ett strålande leende mot mig. Mitt hjärta nästan sprängdes av stolthet och lycka, åh vad mamma älskar dig!

Nu har spärren släppt, men det är fortfarande en bit att gå innan hon är helt torr. Nummer två har vi inte kommit till än, vi får se hur hon reagerar på det. Men hon har under en längre tid förstått att vi vuxna uträttar våra behov på toaletten så jag antar att det bidrog till att hon också ville göra det. För äntligen vill hon gå på toaletten, även om det inte alltid lyckas. Ibland missar både hon och vi föräldrar hennes signaler så ibland händer olyckor. Men så skönt att höra att hon nu säger att hon är kissnödig och sedan ibland lyckas hinna till toaletten i tid!

Då förstår ni vad som väntar framöver. Massvis med potträning. Blöjfria dagar i massor. Men vad stor min lilla tjej helt plötsligt blev!


Jennifer <3

Likes

Comments


Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här.

1. Kreativ. Jag älskar att skapa, det får mig att må bra. Jag älskar att måla, vare sig det är en tavla eller att måla om en möbel. Att pyssla och inreda här hemma är ren lycka för mig. Att sy är bland det roligaste som finns, för det mesta blir det saker till barnen. Det kreativa är en viktig del av mig.

2. Blyg. Jag är blyg, men det var värre när jag var yngre. Min blyghet är något jag arbetat med i många år nu, och det är skönt att det har blivit lite bättre. När du väl lärt känna mig därimot, då är jag allt annat än blyg. Lite tokig som Alicia skulle sagt. Men blygheten är fortfarande en stor del utav mig.

3. Bokmal. Jag är en riktig bokmal, som slukat oräkneliga böcker i mina dar. När jag var tonåring var det som värst, jag hade alltid näsan i en bok och älskade varje sekund utav det. Nu är det lite svårare att finna den tiden med två små här hemma. En ljudbok går lite smidigare att hinna med, så det försöker jag så ofta det går. Och jag älskar att skriva! Böckerna har gjort mycket för mig, ökat mitt ordförråd och öppnat upp för en livlig fantasi.

4. Barnkär. Jag har alltid varit barnkär och länge drömt om barn. Jag är så lycklig att jag nu ha två små tjejer mitt liv, det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Det var en lång och tuff väg hit, men jag är så otroligt tacksam för mina barn. Jag älskar våra små över allt annat. (Och min man såklart.) För dem gör jag allt. Utan dem är jag ingenting. De har förändrat mig i grunden och gjort mig till en bättre människa.

5. Hemkär. Jag väljer en hemmakväll varje dag över att gå ut och festa. Att dricka och festa är ingenting för mig, och har aldrig varit. Visst kan det vara kul att gå ut ibland, men då är det framför allt sällskapet som lockar. Även innan jag fick barn var jag i princip nykterist och det är ännu mer tydligt nu, barn och alkohol går inte ihop.


Jennifer <3

Likes

Comments

Detta inlägg är ett samarbete med Kilands Mattor

Hallen är det första dina gäster möts av när de kommer hem till dig. Din dörrmatta ger det första intrycket när någon stiger in genom dörren. Den sätter tonen för känslan i hela rummet. Med den rätta dörrmattan lämnar man smutsen ute och möts samtidigt av något fint som glädjer en när man kommer hem. Som den här underbara dörrmattan; Abella, som nu förgyller vårt hem.

Min drömhall skulle se ut precis så här, men än så länge står hallen på renoveringslistan. Så min mammas hall fick rycka in som inspiration så länge. Modern, stilren och ljus, allt jag drömmer om att vår ska bli. Vår hall lämnar lite att önska, minst sagt. Mörk, trång och rörig, men med stor potential. Men nu har vi i varje fall en underbar dörrmatta som välkomnar alla gäster in.

Kilands Mattor är ett familjeföretag som startades 1969 och som idag är inne på sin tredje generation. De har ett av Sveriges största sortiment av mattor och säljer både mattor online och i sin butik i Jönköping. De har sin bas i Jönköping där de även har sitt lager och sin butik. Företaget vill hela tiden utvecklas och hitta nya vägar att erbjuda dig som kund. Ännu bättre mattor till ännu bättre priser.


Jennifer <3

Likes

Comments


Gårdagen spenderade vi utomhus. Vi var så påbyltade att vi nästan rullade fram i kylan, näsorna röda, men så mysigt det var. Alicia åkte med snowracern i backen oräkneliga gånger, tjutande av skratt. Leona passade på att sova en stund i värmen i vagnen, tryggt snosande i åkpåsen.

Vi tände en brasa och samlades runt den tillsammans med min mans familj till Alicias glädje. När lilla Leona vaknade fick även hon göra oss sällskap vid brasan. Inlindad i åkpåsen gick hon från famn till famn, njöt av all uppmärksamhet. Vi grillade sedan korv, och värmde oss vid lågorna.

Jag vet inte om det var kylan, men idag vaknade Alicia genomförkyld. Jag trodde hon var bra klädd igår, så idag har jag lite dåligt samvete. Men jag hoppas och tror att det återigen är förskolebaciller som spökar. Vem vet. Så dagen har vi spenderat inomhus kurerande lilla Alicia. Nu hoppas vi på en piggare morgondag.


Jennifer <3

Likes

Comments


Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här.

Den här bilden betyder väldigt mycket för mig. Den symboliserar så mycket kärlek, jag blir nästan tårögd när jag tittar på den. Här är Leona bara någon vecka gammal. Och redan så älskad av sin syster och av oss alla. Alicia vill så gärna hålla i sin syster, ha henne i sin famn och hålla hennes lilla hand i sin.

Redan från start har de varit oskiljaktiga. Jag ser fram emot att få se mina tjejer växa upp tillsammans. Sida vid sida genom livet, förhoppningsvis som bästa vänner. De kommer alltid ha varandra, en syster som alltid ställer upp, finns där och som de kan dela allt med. Stort som litet. Det känns ovärderligt. Systrarna Rithell <3


Jennifer <3

Likes

Comments


Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här.

1. Familjesemester. Jag hoppas att vi i sommar kan komma iväg på en liten familjesemester här hemma i Sverige. En helg eller en veckas äventyr bara vi fyra. Kvalitetstid med familjen. Skaras sommarland, Astrid Lindgrens värld eller kanske bad i havet på Öland.

2. Utveckla min instagramprofil. Jag har tills nyligen haft en stängd profil på Instagram. Bara godkänt vänförfrågningar från de närmaste av vänner och familjen. Jag har inte varit speciellt aktiv och inte lagt ner så mycket tid på bilderna där. Utan det har mer varit att om jag tagit en bild jag gillat så har jag publicerat den, om jag kommit ihåg vill säga. Det ska det förhoppningsvis bli ändring på nu.

3. Nå nya höjder med bloggen. Jag arbetar alltid med att utveckla mitt bloggande. Jag älskar att skriva och att fotografera, så förhoppningsvis får jag lite tid över till det framöver. Vem vet vad som kommer hända under det kommande året?

4. Få Alicia blöjfri. Vi har nyligen börjat pott träna Alicia lite mer aktivt. Vi övar på här hemma, och förhoppningvis blir hon blöjfri inom en snar framtid. På eftermiddagarna kör vi just nu utan blöja, ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Önska oss lycka till! Någon som har något tips?

5. Njuta av mammaledigheten. Jag vill känna stressen rinna av mig och bara njuta av den här tiden med mina små. Ta vara på varje litet ögonblick. Alla första gånger. Första gången Leona kryper, lär sig stå och så småningom gå. Alla nya ord Alicia lär sig, skratta åt alla bus hon hittar på. Det om något kommer det här året vara fullt av, bus!


Jennifer <3

Likes

Comments


Idag har vi varit på Leonas första babycafe. Vi var först på plats och jag hann bli orolig att det inte skulle komma några fler bebisar när de plötsligt började droppa in en efter en med sina mammor. Jag kan inte minnas att Leona träffat så många bebisar samtidigt innan, så hon såg sig storögt omkring. Studerade deras kläder, klämde på några runda bebiskinder...

Vårt lilla lejon var yngst på plats, men alla små var relativt jämngamla idag. Leona som är 4,5 månader och de andra var mellan 5-7 månader gamla. Det var så mysigt att komma ut, fika och prata strunt med andra mammor i samma sits. Leona älskade sångstunden, lyste upp som en liten sol när alla sjöng tillsammans. Men snart blev hon trött av alla nya intryck så efter lite amning begav vi oss hemåt igen.

Jag funderar på att försöka gå på babycafé med Leona varje torsdag, det passar in med våra andra aktiviteter under veckorna. Igentligen skulle jag även vilja börja gå på öppet hus på församlingshemmet med, hälsa på mina gamla arbetskamrater. Frågan är bara om jag vågar testa det med båda barnen, det lär bli minst sagt en utmaning. En busig tvååring och en spädis, önska mig lycka till!


Jennifer <3

Likes

Comments