Mammalivet

Godmorgon!

Herregud vilken natt och vilken morgon.

Känner mig helt slut!

Ledsen och irriterad på svar och kommentarer jag fick på förra inlägget.

Där jag menar en sak med alla hoppa på mig om något som jag inte alls mena.

Jag älskar min son och min Fredrik. Jag har fantastiska MÄN om kring mig och jag vill inte att dom ska finnas i en kategori där jag bara ser hat.

Jag vill att allt ska va lika för alla och att man fokuserar på problemet istället för att se till att gå från ett problem - manshat.

Min son är det finaste på jorden. Jag vill inte att han ska växa upp till ett krig mellan MÄN och kvinnor.

Jag kunde inte varva ner i går för jag var så.. Upprörd på hur folk omkring mig, som KÄNNER MIG, anklagar mig eller skriver på ett riktigt taskigt sätt.

Som om jag inte skulle bry mig om dom personerna som blivit utsatt.

Somna 01. upp 05.30 och mata bebis och tack och lov så kunde vi somna om allihopa i någon timme.

Underbara sömn!

Drömde så klart en hemsk dröm.

Att jag Noel och Fredrik var på semester någonstans. Men jag blev huggen med kniv 3 ggr i ryggen.

Jag trodde jag överlevde men det gjorde jag inte. Jag mötte Noel och Fredrik. Men dom hörde mig inte. Andra personer som var döda kunde prata med Fredrik. För dom hade varit döda länge. Men jag kunde bara finnas nära dem. Men kunde inte krama dem. Jag skulle inte heller få vara med Noel under hans uppväxt. Vet inte varför jag inte skulle få det. Men jag smet in i ett rum där jag kunde hålla Noel och sa att jag älska honom och pappa och kommer alltid finnas vid deras sida.

Vakna upp och grät. Aldrig gråtit så mycket av en dröm.

Jag älskar verkligen mina "män" <3

Detta skrev jag i mitt inlägg igår och jag har klurat hela natten på om jag ska skriva "ett försvar" eller inte. Om jag ska ta bort mina tankar kring #metoo eller om jag bara ska skita i allt och gå vidare.

Men eftersom jag fortfarande känner mig missförstådd så har jag valt att förklara vissa saker i min förra text som andra helt hysteriskt koppla till något helt annat.

Vilket gör mig ledsen.

Jag vet även att jag skriver luddigt och absolut inte efter svenskans regler. Antagligen för att jag hoppa av skolan i 7an och skolkat från svenska lektionerna tills jag börja gymnasiet.

Men sån är jag. Läste om min text och bad andra läsa ifall jag skulle skrivit något dumt.

Dessutom är jag mamma till en 4 månaders bebis och ni som har barn förstår hur livet ser ut som mamma på en söndag kl 15.

Så jag har satt ut hjärtan där jag tror folk missuppfattat mig. Längre ner så förklarar jag mer.

Jag behöver detta inlägg så jag kan släppa detta.
Här är texten till mitt förra inlägg.

Sen lite vad jag tycker om #metoo

Jag tycker allt sånt där är skit.💚

Rätta mig om jag har fel. Men det är något man ska # och sen snacka om vad man blivit utsatt för? Om grabbar har tafsat och grejer..💚💚

Att man ska berätta om övergrepp eller liknande?

Jag förstår inte poängen.

Sen läste jag någonstans att män som tafsat och ångrar det kör på #ihave och blir hyllade.

Jag tycker så här. Alla får göra som dom vill.💚💚💚

Men jag lever med dom finaste pojkarna i världen.

Jag har dom snällaste killkompisarna man kan ha och jag tycker det är skit dumt att män kan svina.💚💚💚💚

Men är säker på att det finns tjejer som svinar också.💚💚💚💚💚

Jag tycker att det här tjafset om att alla män är svin och vi offerkoftor till kvinnor är så löjligt.❤

För vad jag vet. Så ska jag som jobbar på förskola, lära barnen om jämställdhet och lära barnen att alla är lika mycket värda.💚

Vilket jag inte tycker den här moderna trenderna gör. Där män är svin och våldtäktsmän.

Där vi tjejer måste jobba så brutalt mycket bara för att synas?💚💚

Kanske är det en fin grej och jag brukar inte orka säga vad jag tycker 💙eftersom alla ska kommentera och trycka ner någon som har en en åsikt. Orkar inte med det. Orkar knappt kliva upp på morgonen för att mata Noel och sköta mitt egna liv.

Men ja. Man får göra som man vill och alla får tycka som dom vill.

Jag tänker iallafall lära Noel dessa saker.💜

* Alla människor är lika mycket värda.

* Det finns ingen som är ful eller fin. Alla har olika smak och man får tycka vad man vill men man får aldrig vara elak mot någon som inte faller en i smaken. För. ALLA människor är lika mycket värda. Det viktiga är hur man är på insidan.

* Att ett nej betyder nej. Alltid Nej. Att kunna ta ett nej och förstå Nej tack, nej jag vill inte, nej du får inte osv.

* Det kommer alltid finnas dom som inte tycker som du. Det kommer finnas elaka människor som inte fått lära sig vara rädd om människor, djur eller världen. Det viktigaste är att man själv är rädd om allt. Man kan bara förändra sig själv, inte någon annan. Men man har rätt att säga till om någon inte är snäll.

* Man ska fan vara snäll! (eller hur Helen? :) )

* Skit och elände finns det redan i världen. Se till att älska mer än att hata.

* Var dig själv, alla andra är upptagna.

* Nej är fortfarande nej.

* STOPP DET HÄR ÄR MIN KROPP! Betyder att du inte får röra personen eller att personen inte får röra dig.


Så ja. jag blir ledsen. Mest för att allt manshat. Att alla män tillhör den kategorin.💗

När jag har så fina pojkar omkring mig som inte är svin.


Så jag tycker inte att #metoo eller #ihave är nån super trend som gör 💚skillnad.

Alla är lika mycket värda. Kvinna som man.💛

Kan man inte sprida #allaärlikamycketvärda eller #Stoppdethärärminkropp

#nejäralltidettnej


Så ja, alla får tycka som dom vill.💘

Jag får tycka så här.

Jag tycker det är skrip som skräp.

#STOPPDETHÄRÄRMINKROPP


💚Allt sånt här är skit = Att man startar en trend. # något för en förändring istället för att göra något annat åt problemet.

💚💚Rätta mig om jag har fel= Men detta har jag uppfattat av det jag läst. Att rätta mig betyder att man kan skriva hur vad och varför # finns. Om Detta var det jag uppfattade och som jag skriver att jag tar det som. Så kan man inte skicka hat istället för en förklaring.

💚💚💚Man får tycka som man vill = om ni vill haka på denna trend så får ni göra det. Jag tycker inte det är fel att man följer den. Jag vill inte det eftersom jag hellre tar tag i problemet. Att få i ansiktet att jag måste starta debatt offentligt bara för att jag har skrivit vad jag tycker i min blogg. Även att om jag inte är insatt, läst eller kan allt om #metoo så ska jag hålla käft. Dom orden kan jag så klart förstå. Vet man inte vad det handlar om så kan jag ta reda på mer. Men jag skrev i början "rätta mig om jag har fel" Om det är allt jag vet så skriver jag så klart efter det. Om jag har fel. Berätta det då på ett trevligare sätt och länka till sidor där DU läst. Om allt handlar om att kvinnor vill synas och få sin röst hörd. Varför trycka ner andra och förminska dem med hat och idiotförklara?

💚💚💚💚Jag tycker inte att människor som våldtar eller utsätter andra för trakasserier osv är bra människor. Jag tycker också att det ska vara lättare för alla människor att veta vart och få bra hjälp efter något hemskt som det. Ett enklare val för någon som blivit utsatt att kunna våga söka hjälp. Det jag försöker förklara är att jag tycker att om allt ska vara lika för alla så tycker jag att vi ska sluta hänga ut "män" och använda det ordet för något dåligt.

Mina killkompisar, familj, nära och kära. Dom är inga svin.

💚💚💚💚💚

Att både män och kvinnor kan vara svin. Därför tycker jag det är fel att man bara ska hänga ut män. Man borde hänga ut - Dom som inte är snälla eller dom som våldtar.

❤Och till denna punkt som många missförstår mig på som jag lär beskriva i detalj.

JAG MENAR INTE ATT KVINNOR SOM SKRIVIT OM DET DOM VARIT MED OM ÄR OFFERKOFTOR!

OKAY!

Jag menar absolut inte så!

Jag menar att jag är så trött på att män pekas ut som svin hela tiden av både sociala medier och även ute bland folk som pratar med varandra.

Jag har varit offerkofta i hela mitt liv. För mig innebär det att man tror så dåligt om sig själv och att man är så värdelös och borde inte få finnas.

Att man med offerkoftan mår så pass dåligt och har så dålig självkänsla och respekt för sig själv att man tror att man inte är värd ett skit. Man nästan tycker synd om sig själv och vill att andra ska tycka synd om.

Jag menar inte att kvinnorna som #metoo är offerkoftor. Jag kan inte ens förstå hur vissa som är mina vänner kan tro så om mig över en text.

Kan förstå att man kan uppfatta det så. Men NEJ!

Det tycker jag verkligen inte. Dom får göra som dom vill.

Jag har inte med det att göra.

Det jag menar med offerkofta är. Att dom där människorna som skriver och säger att vi kvinnor måste skrika för att höras. Jag tycker det inte stämmer. För jag behöver inte skrika för att höras. Folk hör mig iallafall. Vare sig dom är kvinnor eller män.

Det är där jag tycker att dom är offerkoftor som hela tiden tjatar om att alla män är svin och att vi kvinnor inte får ta plats.

Eftersom jag har en bild av offerkofta som att man inte tror på sig själv utan "tycker synd om sig själv" som att säga då att. Jag måste skrika för att höras. Dom tycker jag är offerkoftor.

Att dom som vill att männen ska hjälpa till med huset och passa barnen.

Jag är ganska säker på att kommunikation i en relation fungerar bäst.

Här hemma är det Fredrik som vet hur man tvättar kläder och viker dem. Han lagar mat och handlar. För jag tycker det är skit tråkigt.

Så ja. Jag kallar dem som tror att man måste skrika för att höras för offerkofta. Jag är kvinna och jag har inga problem att höras. Oftast hör "män och hatet för dom svinen" ihop med dom som har dessa åsikter men SÅKLART finns det dom som inte gör det med.

Men det är förklaringen till varför jag nämnde manshat och offerkoftor till kvinnor.

När mina vänner sagt åt mig att slänga av mig offerkoftan så har det hjälpt mig att kunna göra något åt mina problem.

Tycker inte det är dumt att kalla någon det. Ibland kanske man bara behöver höra det, stanna upp och se vilken väg som leder till förändring.

Men då är det klart. Kvinnor som #metoo är inga offerkoftor! Det har jag aldrig menat. Skäms på er som tror sånt skit om mig.

💚Jag tycker inte det är jämställt när man hänger ut alla män till svin eller krigar om vilken sida som ska få höras eller synas. Jag tycker att man sätter stopp för dom personerna som begår brott.

💚💚

Jag behöver inte bevisa att jag måste synas.

Man borde fokusera på dom skillnaderna i samhället där det inte är jämställt. Att göra skillnad. Att förändra. Med sunt förnuft och visshet.

Inte om hur mycket kvinnor och män får och inte får prata i en julkalender.


💙Kanske är det en fin grej och jag brukar inte orka säga vad jag tycker eftersom alla ska kommentera och trycka ner någon som har en en åsikt. Orkar inte med det. Orkar knappt kliva upp på morgonen för att mata Noel och sköta mitt egna liv.

Med det menar jag att det är jätte fint att så många som varit med om samma går ihop och stöttar varandra. Jag vill kunna berätta hur jag känner utan att folk ska kasta paj. Men även jag som kvinna, får inte säga vad jag tycker utan att andra ska hoppa på en. Jag förstår inte dom som är insatta i alla trender ska gå på så hårt istället för att sprida sanningen med kärlek.


💜 Jag tror att uppfostrar man sina barn till att alla är lika mycket värda och att ett nej är ett nej som i nej tack och nej jag vill inte.

Jag kommer lära Noel. Stopp det är min kropp.

Ingen ska röra Noel om han inte vill. Noel ska inte röra någon om dom inte vill.

💗 Jag tycker inte det är ok att hata män. Jag tycker att man ska fokusera på människor som begår brott.

💚Jag tycker inte det.

💛Jag tycker det.


💘Jag tycker det är skrip som skräp. För jag tycker man ska förändra på ett annat sätt.

Många som jag läst som skrivit metoo har i sina kommentars fält hatat män. Därför kopplar jag samma dem två. Att det är kvinnorna som hatar alla män.

Män som är svin och män som våldtar.

Det är det som gör mig arg och ledsen.

För alla män är inte svin.

alla kvinnor är inte svin.

Jag tycker att man bara slutar hålla på att peka ut någon bara för att personen har en snopp.

Jag tycker man kan peka ut dom personerna som begår brott och hitta bättre lösningar till att brottsoffer kan söka hjälp på lättare sätt än att sitta dagen efter med 3 poliser och en läkare som är grinig som vill att man direkt ska på gyn undersökning.

Så tycker jag.


Så "metoo = kvinnor i Hollywood som blivit utsatta för olika sextrakasserier och andra hemskheter som gått ihop för att alla som blivit utsatta för liknande ska skriva #metoo för att man ska kunna se att det behövs göras något.


Fint och bra tycker jag. Om man vill det.

Hålla ihop.

Men blanda inte in mina män som svin bara för att någon sprider en trend på internet.


Finns film där om #metoo och hur den startades.


Med mitt förra inlägg menar jag att #metoo betydde en sak men sen fuckar det ur och åter igen bli män lika ner stampade som vissa kvinnor säger att dom blivit i hela sitt liv.

Jag tycker inte det är rätt.

Ingen har rätt att kalla mina män för svin.

Där lämnar jag detta.

Men ja. Det var väl första gången jag berättade hur jag ser på allt.

Påhopp och kommentarer.

Vissa kräver att jag ska ta debatt om jag vågar berätta hur jag tycker.

Konstigt att allt annat jag bloggat om är ok men att säga stopp till att mina män inte är svin. Det får man inte.

Tror jag lämnar denna grej. Fortsätter med mitt.

Men ja, nu hoppas jag kan sova i natt i stället för att inte kunna varva ner. Eftersom människor är så säkra på det dom läst stämmer och bara öser på mer istället för att egentligen lyssna.

Så ja, tjejer. Det är väl första gången jag som kvinna fått uppleva att jag måste skrika för att höras.


Nu går livet vidare!


//Emilia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspiration på livet

Hej!

Vilken helg!
Vi alla är trötta idag. Noel har sovit ätit, sovit och ätit! Han är helt slut 😁

I fredags fick Noel följa med till stallet. Han brukar mocka med farmor men nu skulle jag, Noel och faster spendera fredagen med att borsta pensionärerna och mocka.

Vagnen fick inte plats i bilen så vi körde på babysittern.

På klädd och ner mysad och hade full koll på allt häst skit som flög i kärran. Det var spännande!

Efter all mockning och borstning var det dags för Noels första ridning 😝

Äran fick Evelinas gamla tävlingsponny Carl Hamilton!

Och tänk på att vi är hästtjejer. Vi vet vilka hästar som absolut inte kan ha en bebis på ryggen och jag höll Noel helatiden! 😉


Sabina är den där hästen vi inte kommer slänga upp bebisar på 😁

Hon var livrädd för oss 😂

Vi klappa lite och det räckte tyckte hon 😁

5 timmar i stallet var vi. Noel somna kanske i 10minuter när vi borsta dem. Annars var han glad, snäll, tyst och lugn.

Är ju alltid roligt om han vill börja rida men samtidigt nej. Då blir det ponny och ponny prylar och det innebär att jag inte kommer ha råd med min häst 😁

Men det verkar som han har känslan för hästarna iallafall.

Lugn och intresserad!

Min lilla riddare rävtass <3

Sen fick han en hel del faster mys och kusinen i Evelinas fina mage försökte sparka på Noel. 😂

Känns så skönt att han ska få en kusin i samma ålder!

Någon att leka med ❤

Livet med kräkbebis...

Så här ser kläderna ut hela tiden när man har en kräkbebis.

Tvättmaskinen går varje dag. Dregglisarna är dyra och urtvättade.

Men gör att man kan ha kläderna ett litet tag till.

Vi önskar oss dregglisar i massor!

Man får roa sig och se allt på ett positivt sätt.

Malmö Vernissage!

Kanske är jag knasig. Men nu har jag hängt på två vernissage i Skåne och det är super roligt!

Denna gång var i Malmö! Farmor hade fixa i flera dagar!

Fredrik skulle sjunga, farmors tavlor och många andra konstnärer satt uppe!

Så mysigt!

Noel blev såklart poppis bland alla tanter 😁

Våran snälla bebis som bara kräks!

Sov mest hela tiden.

Farmor fixa och pappa soundchecka!

Noel och jag ladda batterierna.

Konstnärs frukter och massa fina tavlor!

Snygg kille med gitarr och fixar farmor!

Så kul!

Vart är alla unga?

Tänkte på en sak. Detta är tavlor som människor gjort med färg och pensel.

Mycket idag är ju foto eller gjort i datorn. Men detta är ju riktiga tavlor med känsla och själ i.

Håller tummar att detta inte försvinner!!!

Levande tavlor gjorda för hand.

Jag är så sugen på att måla men tiden finns ju aldrig...


Noel vaknade och tanter turades om att hålla honom.

Sen tog farmor över och Noel fick gå på sitt första vernissage!

" Kom och köööp farmors tavloooooor"

👉https://guldduvan.se 👈

Farmor Christina har målat dessa fina!

Kika gärna in på guldduvan och se mer av hennes fina målningar.


Ni kan även lyssna på Fredrik och Evelina

👉https://www.youtube.com/user/properskillz👈


Lovar. Man bara myser i väg när man lyssnar ❤

Efter spelning och allt så lämna vi Noel med farmor och tog med Fredriks bror och leta upp mat och jag fick titta på Malmö.

Hitta mat 😊

Det där med att träna och vara hälsosam glömmer man lätt när man hamnar på Longhorn.

Älskar att dom ansträngt sig med att ha bild på huset på plasten 😂

Sen åkte vi hem och spela South park. Noel somna på en gång.

Älskar spelet❤

Sen lite vad jag tycker om #metoo

Jag tycker allt sånt där är skit.

Rätta mig om jag har fel. Men det är något man ska # och sen snacka om vad man blivit utsatt för? Om grabbar har tafsat och grejer..

Att man ska berätta om övergrepp eller liknande?

Jag förstår inte poängen.

Sen läste jag någonstans att män som tafsat och ångrar det kör på #ihave och blir hyllade.

Jag tycker så här. Alla får göra som dom vill.

Men jag lever med dom finaste pojkarna i världen.

Jag har dom snällaste killkompisarna man kan ha och jag tycker det är skit dumt att män kan svina.

Men är säker på att det finns tjejer som svinar också.

Jag tycker att det här tjafset om att alla män är svin och vi offerkoftor till kvinnor är så löjligt.

För vad jag vet. Så ska jag som jobbar på förskola, lära barnen om jämställdhet och lära barnen att alla är lika mycket värda.

Vilket jag inte tycker den här moderna trenderna gör. Där män är svin och våldtäktsmän.

Där vi tjejer måste jobba så brutalt mycket bara för att synas?

Kanske är det en fin grej och jag brukar inte orka säga vad jag tycker eftersom alla ska kommentera och trycka ner någon som har en en åsikt. Orkar inte med det. Orkar knappt kliva upp på morgonen för att mata Noel och sköta mitt egna liv.

Men ja. Man får göra som man vill och alla får tycka som dom vill.

Jag tänker iallafall lära Noel dessa saker.

* Alla människor är lika mycket värda.

* Det finns ingen som är ful eller fin. Alla har olika smak och man får tycka vad man vill men man får aldrig vara elak mot någon som inte faller en i smaken. För. ALLA människor är lika mycket värda. Det viktiga är hur man är på insidan.

* Att ett nej betyder nej. Alltid Nej. Att kunna ta ett nej och förstå Nej tack, nej jag vill inte, nej du får inte osv.

* Det kommer alltid finnas dom som inte tycker som du. Det kommer finnas elaka människor som inte fått lära sig vara rädd om människor, djur eller världen. Det viktigaste är att man själv är rädd om allt. Man kan bara förändra sig själv, inte någon annan. Men man har rätt att säga till om någon inte är snäll.

* Man ska fan vara snäll! (eller hur Helen? :) )

* Skit och elände finns det redan i världen. Se till att älska mer än att hata.

* Var dig själv, alla andra är upptagna.

* Nej är fortfarande nej.

* STOPP DET HÄR ÄR MIN KROPP! Betyder att du inte får röra personen eller att personen inte får röra dig.


Så ja. jag blir ledsen. Mest för att allt manshat. Att alla män tillhör den kategorien.

När jag har så fina pojkar omkring mig som inte är svin.


Så jag tycker inte att #metoo eller #ihave är nån super trend som gör skillnad.

Alla är lika mycket värda. Kvinna som man.

Kan man inte sprida #allaärlikamycketvärda eller #Stoppdethärärminkropp

#nejäralltidettnej


Så ja, alla får tycka som dom vill.

Jag får tycka så här.

Jag tycker det är skrip som skräp.

#STOPPDETHÄRÄRMINKROPP


Nu ska jag hitta kläder och ta mig iväg till stallet.


//Emilia

Likes

Comments