Igår var det dags för vårt efterlängtade rutinultraljud och gissa om vi var spända och nervösa. Barnmorskan gick igenom alla yttre och inre organ och allt såg bra ut! Bebis är frisk! Lättnaden 😍 nu kan jag börja njuta och faktiskt förstå att vi ska få ett till litet barn. Ofattbart! Bebis vinkade glatt till oss och gömde ibland huvudet i händerna som om den blev blyg. Fick veta att moderkakan ligger i framvägg precis som förra gången och högt upp så det inte är några problem för en vaginal förlossning. Man kollar så att den inte ligger för nära öppningen så att bebis skulle ha svårt att komma ut. Sedan blev vi tyvärr tillbakaflyttade 6 dagar :( så vi har hoppat tillbaka och är idag på 18+6. Byter nu vecka på lördagar. Nytt beräknat födelsedatum är 4 maj. Isolde är ju född 14 maj så risken finns ju att de kommer dela födelsedag. Men för allas vår skull hoppas jag att bebis kommer tidigare än så.

Vi bestämde oss till slut för att ta reda på om det är en pojke eller flicka vi väntar. Kommer snart berätta det här på bloggen, men först är jag nyfiken på vad ni tror. Är det en lillebror eller lillasyster vi väntar? 😍

Den glada nyheten firades med gofika 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag var gravid med Isolde kändes halva graviditeten väldigt surrealistisk. När jag försökte tänka på att vi skulle få ett barn kände jag mig fånig. Idén var så svår att nå. Det var inte förrän RUL (rutinultraljudet) i vecka 19-20 som jag kunde ta in det på riktigt. Då föll poletten ner och helt plötsligt visste jag att vi skulle få en frisk dotter. Då började min anknytning till Isolde. Jag trodde att jag skulle känna annorlunda denna gång och börja anknyta tidigare. Men helt ärligt fattar jag ingenting. Jag känner mig lycklig att jag känner sparkar regelbundet men jag kan ändå inte förstå. Magen växer men djupt inom mig känns det som att jag bara inbillar mig.

Kanske är det en självbevarelsedrift. Min erfarenhet som sjuksköterska på gyn som visade mig graviditetens baksida. Allt jag sett som gått snett. Och efter att ha jobbat där känns det vanligt att det går fel. Det är ju vardag. Men i verkligheten går majoriteten av alla graviditeter efter vecka 12 bra. Kanske har det ändå satt sina spår och jag kan inte börja greppa att vi ska ha ett till barn förrän jag vet att barnet är friskt. Jag är inte orolig egentligen, det är mer en känsla av att hålla allt på avstånd utan att jag medvetetet påverkar det. Jag längtar till RUL. Hoppas att jag kan börja ta in graviditeten mer då. Imorgon är det äntligen dags ❤️

Bild från gravidfotograferingen med Isolde. Hoppas kunna göra en sådan fotosession igen! 💕

Likes

Comments

I söndags var det första advent och vi lyckades faktiskt sätta våra planer till verket. Det blev riktig julstämning i lägenheten ❤️ vi plockade fram allt julpynt så nu är det adventsljusstakar och julstjärnor i fönstren. Julgardinen är på plats i köket. Plastgranen är uppe och lyser fint. Det doftade gott av lussekatter som vi alla tre var med och bakade. Det blandades med doften från nejlikeapelsinerna som nu hänger från dörrkarmarna. Härligt. Tyvärr var olyckan framme vid ett tillfälle då Isolde fick tag på en julgranskula som vi inte förstod var av glas. Lillan lyckades krossa den i sin lilla hand och jag ryckte snabbt bort henne från spillrorna. Hon blev rädd och arg och hade skurit sig lätt på sitt lilla finger. Jag tog bort henne till ett annat rum då Fredrik städade upp glassplittret i vardagsrummet och hon var så förbannad på mig. Hon stirrade på mig och vrålade som en galning. Hon fick även ett plåster som hon var lika förbannad på och som knappt fick sitta på i några minuter. Då hade det lilla såret slutat blöda. Stackars älsklingen. Sånt som händer och det kunde såklart gått mycket sämre. Men jag blev helt dränerad efter denna händelse och somnade med Isolde för en tupplur. Orken är som sagt inte på topp. Men sådär på det hela var dagen väldigt mysig och gav energi. Så härligt att känna att det ändå går att få till kvalitetstid ❤️

Likes

Comments

Söndag igen och ny graviditetsvecka! Vi har nu gått in i vecka 20 och 19 hela veckor av graviditeten har gått. Bebis är nu ca 24 cm lång och väger omkring 350 g. Från och med nu börjar vikt och längd variera smått mellan olika foster då de växer olika snabbt. Bebis har fått känsel och kan känna smärta. Hörsel, syn, lukt och smak börjar också utvecklas. Bebis kan nu göra mer avancerade rörelser såsom en bakåtkullerbytta. Blivande gymnast!

Nu börjar mammas mage växa ordentligt och graviditeten syns kanske för andra. Magen växer någon centimeter per vecka då fostret nu fokuserar på att växa till sig och magen måste hänga med. Många gravida känner nu rörelser. Det är vanligt att man har problem med halsbränna. Nästan 48% av graviditeten har nu gått!

Som jag skrev igår mår jag inte så bra just nu. Jag har urinvägsinfektion igen och är ordentligt trött i kroppen. Blodvärdet ligger på 102 så jag måste skärpa mig när det gäller järntillskott. Annars mår jag egentligen inte dåligt relaterat till graviditeten. Höften har varit bra senaste månaden och illamåendet är under kontroll. Men jag är psykiskt matt och graviditeten gör säkert sitt. Klurar på om jag kan förändra något i vardagslivet för att förbättra situationen just nu, har inget bra svar än. Annars längtar vi som attan till torsdag då det är dags för rutinultraljud. Vi diskuterar fortfarande om vi ska ta reda på kön så det får ni veta först när ultraljudet är gjort 😘

Tips! Finaste Sofi har en toppenbra adventskalender till förmån för barncancerfonden på sin blogg ❤️ Varje söndag fram till jul kan ni delta i tävlingen. Så in och delta!

Likes

Comments

Just nu är allt jobbigt. Känner att jag hamnat i en svacka. Min kontroll över det som pågår i livet är just nu begränsad och jag hinner inte med. Förkylningen som äntligen verkar ha släppt la grunden för mindre ork och mitt blodvärde har sjunkit. Jag är trött och orkeslös mest hela tiden och sömnen räcker inte till. Mitt tålamod är begränsat och det är svårt att hantera Isolde som just nu som pressar gränserna. Jag somnar när jag ska natta henne och kvällarna försvinner. Jag hinner inte bara vara som jag nog skulle behöva. Jobbet är fortfarande bra, men kanske är 100% för mycket. Jag känner mig ledsen och vill dra täcket över huvudet. Ångesten börjar komma igen. Jag måste nog fundera över hur jag ska lägga upp livet för att orka just nu. Bebisen har en tillväxtfas så det bidrar nog också till tröttheten. Jag måste hela tiden påminna mig om att ta det lugnt och släppa på kraven. Det är inte så lätt dock. Förväntningarna från omgivningen och från mig själv finns där. De onda sammandragningarna häromdagen kändes som droppen. Kroppen säger ifrån. Ja allt var okej just nu men det blir en påminnelse om att kroppen är mer skör än vanligt. Antibiotikan gör mig illamående och jag har inga resurser för att hantera det. Just nu vill jag bara ligga i soffan och gråta.

Likes

Comments

Idag började jag från ingenstans få ordentlig molvärk i magen. En stund senare fick jag en sammandragning som gjorde rätt så ont. Magen blev stenhård och smärtan höll i sig i över en minut. Det här var nytt. Sedan fortsatte molvärken. Den strålade från lågt ner i magen och utåt sidorna. Sedan började det i ryggen. Inte bra. Brukar aldrig ha ont i korsryggen. Fick Flashbacks till hur värkar kändes. Som en minivariant såklart inte alls lika smärtsamma, men helt klart som förvärkar. Kändes inte alls bra. Gick och la mig i soffan och vilade. Molvärken höll i sig och varierade i intensitet. En timme gick och smärtan var inte ett dugg bättre. Nä, nu fick det bli gynakuten för att kolla så allt va bra. Mamma, Sofi och min barnmorska höll också med om det. Världens bästa stödgrupp man har 🙏 Sen för mig som gammal gynsyrra klingar onda sammandragningar i vecka 19 inte bra. Jag hade ju inga blödningar eller andra symtom så jag kände mig inte jätteorolig. Men olustig till mods. Det blev några timmars väntan på gynakuten då jag hann prata med goa gamla kollegor. Sedan fick jag träffa läkaren. Undersökningen visade att bebis mådde bra och sprattlade runt där inne. Livmodertappen var opåverkad och stängd så inga tecken på en påverkan där. Skönt. Det var framförallt det jag ville veta. Läkaren tippade på en urinvägsinfektion och jag fick antibiotika direkt. Tog första tabletten direkt och molvärken släppte några timmar senare. Vet inte om det hängde ihop men skönt att smärtan gick över. Hoppas det inte kommer tillbaka.

Kan tillägga att jag åt antibiotika för 1 månad sedan då jag hade en konstaterad UVI. Det verkar vara ett problem denna graviditet. Då visade urinprovet på grupp B streptokocker (GBS). De är en rätt stor andel kvinnor som är bärare av det utan att egentligen få några besvär, men ibland kan det blomma upp. Man kan inte bli av med det helt utan behandlar med antibiotika vid ihållande symtom. Jag kommer även att få intravenös antibiotika i samband med förlossningen för att förebygga så bebis inte får en infektion. Så det gäller att komma i tid till sjukhuset 🙈 men det ska nog gå bra. Isolde tog ju tid på sig innan hon kom ut. Förväntar mig ingen jättesnabb förlossning denna gång heller.


Men men, för denna gång är allt väl. Känns alltid tråkigt att uppsöka vård, men ibland behöver man. Och en bonus var ju att man fick se lilla sprattelbebisen 😍 fick även med en liten bild!

Isolde synade även glatt bilden på syskonet och pekade förtjust på sin mammas mage 😍

Likes

Comments

Va fort helgen gick! Alltid lika skönt med helg när man får tanka hemmamys. Spelningen i lördags gick bra men det var lite kämpigt mitt i förkylningen. Rösten höll men orken var sisådär. Fick åka med mina föräldrar både till och från spelningen så det var extremt tacksamt! I övrigt stod shopping på schemat hela helgen på black weekend. Alla julklappar för i år fyndades på nätet. Längtar efter att få hem allt! Har redan fått hem en Aldoria bambusjal som jag fyndade inför bebis ankomst. Precis en sån jag kollat ut, till halva priset. Supernöjd!

I söndags blev det en tur centrum där vi fyndade massa nytt till Isoldes växagarderob. 25% på Lindex och massa fint till lillan. De flesta snygga plaggen fanns på killavdelningen. Sen fick mini några av sina första plagg också. Så himla små!

Minis plagg 💕

Några av Isoldes nya plagg 💗

Lite helgmys hann vi även med. Jag testade förra årets julklänning. Med en månad kvar till jul känns den lite tight. Hittade dock en annan på rean som kändes mer gravidvänlig 😍 men den får ni se en annan dag. Bjuder på lite gosbilder med mamma och dotter 💕

Likes

Comments

Vi har nu gått in i vecka 19 och 18 hela veckor av graviditeten har gått. Bebis är nu ca 22 cm lång och väger runt 280 g. Lillpysen kan nu knäppa sina händer. Kroppen täcks av fosterfett och små hårstrån som kommer falla av innan födseln. Hårstråna skyddar den känsliga huden när bebis ligger i magen. Anlag för både mjölktänder och permanenta tänder finns redan.

Livmodern kan nu kännas strax under naveln om man trycker ner med handen. Livmodern är nu lika stor som huvudet på en nyfödd bebis! Järnvärdet sjunker nu för de allra flesta gravida och det är vanligt att behöva järntillskott. Håret och naglarna kan reagera bra på den ökade blodvolymen i kroppen. Ca 45 % av graviditeten har nu gått!

​​​​​Ja det där med järnbrist känner jag till. Jag har kroniskt lågt järnvärde som sjunker duktigt under graviditet. Jag är dock jättedålig på att ta tillskott då magen blir helknasig av dem. Men jag vet att jag måste börja snart. Jag mår helt okej. Det fysiska måendet är bra förutom förkylningen som håller i sig. Annars känner jag bebis buffar varje dag nu. Främst morgon och kväll när jag ligger och vilar. Ibland är det små sparkar som känns utanpå också. Väldigt mysigt att få dessa små livstecken ❤️ Känner hur jag är mer andfådd nu och vet inte riktigt om det är graviditet eller förkylning som orsakat det. Kanske en kombination.

Likes

Comments

Natten till igår vaknade vi av en Isolde som hostade till, fick en kväljning och kräktes i sängen. Åh ljuva småbarnsår. Det blev till att byta sängkläder, pyjamas och snabbt skölja av lillan. Isolde verkade helt opåverkad och sprang glatt runt i blöja. Sedan var det bra resten av natten. Det blev en vabbdag för mig så Isolde och jag stannade hemma igår. Hon hade inga fler symtom resten av dagen och det blev en mysig innedag för oss. Vi kollade på tecknad film och sov tupplur i 3 timmar, så det var himla bra för mig och min förkylning. Lillan hjälpte till att laga middag och var generellt på myshumör. Inte den sämsta av vabbdagar. Hoppas hon inte börjar må sämre.

Idag är Fredrik hemma och vabbar och jag är på jobbet. Hade lite att komma ikapp med så kändes bra att komma iväg. Shoppar parallellt på Black Friday. Fynden får komma upp i ett inlägg nästa vecka, förutom julklapparna då 😊💕

Likes

Comments

Spanar för fullt inför Black Friday. Rean är redan i full gång men försöker ha is i magen inför imorgon. Försöker få till alla julklappar om möjligt. Här är lite saker vi funderar på. Ett bord och stolar till Isolde. Det är ont om såna jag verkligen gillar och tyvärr verkar de inte vara helt funktionella. Men så fina.

Tänkte även att vi behöver lite snygg förvaring till lekhörnan och Isoldes rum. Här är några saker jag fastnat för.

Lite smått och gott på önskelistan. Bland annat ett babyskydd till nya bebisen behövs inför våren. Hoppas på ett riktigt bra erbjudande imorgon!

Det mesta jag kikat på just nu kommer från jollyroom. Vad är era bästa tips inför Black Friday? Ska ni handla något?

Likes

Comments