View tracker

I fredags vad vi på det första babysimmet! Jag var så inställd på att det var kl 11 men icke, 11.30 skulle vi vara klara och vi var där 1h tidigare!
Som föreslog att vi skulle byta om och titta på under tiden men Alma behöver ju aktiveras! Så vi gick en promenad inne på sjukhuset (babysimmet ligger hos sjukgymnastiken på Lysekils sjukhus). Alma var så himla go och glad trots att det närmade sig en vila. När hon såg alla bebisar som kom så tjöt hon av glädje!!

Sen var det dags att byta om, åh herregud! Haha!
Alma va ju givetvis den ena som gick, alla andra bebisar låg stilla på en madrass på golvet som de ställt ut i omklädningsrummet. Alma ville ju fram och peta på allihopa så jag fick hålla fast henne med en arm och klä av mig med den andre, haha. Inte så lätt!
Men i duschen gick de jättebra!

Och sedan var det dags att gå ut i bassängen och Alma tjöt igen! Asså hon var SÅ glad! Hon skrattade högt och sprattlade i vattnet som aldrig förr! Alla skrattade åt henne, haha. Vi fick hålla oss lite i hörnan för hon skvätte så mkt vatten!! ;)

Hela halvtimman gick kanon, vissa övningar tog ett tag för henne att fatta, ex simma på magen så tog hon fram sina ben så hon "satt" i vattnet, och ligga på rygg var inte så kul, men de gör inget :) hon älskad babysimmet!!

Sen efteråt va hon så frusen och trött så så kunde hon sitta på en handduk och fleece och leka lite medan jag gjorde mig iordning. Sen åt vi en mellis i väntrummet och åkte hem. Alma somnade i bilen och sov hela vägen, även inne. Men vaknade efter 1h och 20 min, på tok för tidigt men hon ville inte sova mer och de gick jättebra ändå :) Hon är verkligen inne i en go period nu!

Kram/L

Likes

Comments

Millie har redan från när hon låg i magen fått ärva en massa kläder från sin yngsta kusin, som idag är snart 4år. Förra veckan fick vi en massa kassar med ännu mer kläder upp i storlekarna med så otroligt mycket fint!
Det bästa är att Millie och kusinen är födda på samma del av året så deras storlekar passar perfekt i årstiderna plus att hon är lik Millie en lång och smal tjej. Så det som suttit bra på henne kommer sitta bra på Millie.
Hur bra som helst ju!!

Och i helgen när vi var hos dem så var de lillebrors tur att få med sig massa kläder från deras yngsta pojk som är 16 månader nu. Så flera fulla kassar med kläder 56-68 fick vi till honom med super fina kläder!
Wow vilken tur barnen har som har sina små kusiner. Jag har rensat bland storlekarna, 50 och 56 får stanna inne i huset medan de större storlekarna får vänta i förrådet tills det är dags för dem att komma fram.
Och nu har vi allt klart i 50-56 till lillebror :-D

Kram Sylvia

Likes

Comments

Med tanke på Almas nya vila (mer om det senare) så åkte vi tidigt till mina föräldrar för att hon inte skulle somna i bilen, hon behöver en ordentlig vila nu när hon bara sover en gång. Vi kom dit vid 10-tiden igår och vi busade och lekte och Alma somnade i resesängen vid 12. Vi åt lunch och vid 12.30 gjorde vi oss i ordning för att åka mot VANN. Ett spahotell som ligger mellan Lysekil och Kungshamn (där mina föräldrar bor).

Precis när vi ska gå hör vi hur Alma gråter. Oh shit. Hon kan ju inte bara sova i 30 min. Jag sprang upp och försökte få henne att somna om men hon kom inte till ro, tog med henne ner och brottade ner henne i vagnen och hon somnade om och sov sedan 12-14.30. Pjuh!

Vi checkade in på vann och gick direkt till spaat! Badade lite, drack bubbel och käka rotfruktschips till fin utsikt och sedan hade jag en massage bokad!
Efter detta vilade vi en timme på rummet (jag stensomnade) och kl 18.30 hade vi middag bokat.
En trevlig middag och två glas vin gick på 1h, haha. Redan kl 19.30 var vi på rummet och låg i sängen, sambon somnade 20.30 ;-)

Han vaknade tidigt och vid 8 väckte han mig och vi käkade frukost och sedan mötte mina föräldrar upp oss halvvägs med Alma och så åkte vi hem :)

Ett mkt härligt barnfritt dygn! Det borde ske oftare!

Hur gick det för Almas del? Jo, kanonbra! Dom tyckte hon var så enkel och go o gla. Hon hade somnat vid 18.45 (ville inte äta så mkt gröt då hon ätit så ordentligt under dagen) och så nappen kl 22, 03 och morgon kl 06. Så ungefär 12h utan mat. Hade hon sovit hemma så hoppas ja att hon hade somnat om där vid 06 men det gjorde hon inte hos mina föräldrar i alla fall.

Här kommer några få bilder:

Kram/Linnea

Likes

Comments

Många gånger ramlar hon, vår vilding. Och fler gånger lär det bli :-(
Förut sprang hon mot mig när jag satt vid matbordet och så snubblade hon och for med huvudet in i stolsbenet. Jag kände i stolen jag satt på när hon dunsade i och att detta var riktigt ordentligt. Efter några sekunder var där en stor bula i pannan och fläskläpp.
Men huden är fortfarande hel och det gick bra ändå, men aj vad ont det gjorde i mitt hjärta.
Bilden är tagen snart efter och nu ser det ännu värre ut och bulan har vuxit ordentligt, stackars lilla hjärtat.

Kram Sylvia

Likes

Comments

Lillebrors rum blev klart igår, så fräscht och fint och större känns det nu.
Imorse gjorde vi iordning lite där inne och sedan tar sambon ner stegen till vinden och jag tittade frågande på honom... "jag ska hämta vaggan" sa han!

Så satte vi ihop den och ställde fram i lillebrors rum. Nostalgi!!
Där i låg Millie sina första månader. I just precis den vaggan, i just precis de babynestet och med just den mobilen hängandes över.

Nestet och allt ska tvättas och fräschas upp efter att ha legat i förrådet i flera månader. Men oj så sött det blev.
Idag ska linneskåpet målas klart och sedan ska de äntligen få komma in i värmen :-)

Kram Sylvia

Likes

Comments

Och så är äntligen lillebrors rum påbörjat. Grabbarna lägger golv, lister m.m. Spacklat och målat väggarna gjorde vi tidigare i veckan. Samma färg som var, men snyggade bara till hål och sånt.

Med varsin öl och fotboll på ipaden jobbar grabbarna på i sitt egna tempo, men jag är nöjd att det äntligt är igång!
Imorgon ska linneskåpet till lillebror målas klart. Himla kul detta att påbörja hans rum.

Vi kör jämställt här, så medan grabbarna jobbar på leker jag med barnen ;-)
Det är exakt ett års skillnad mellan tjejerna.

Hur ser er lördag ut?

Kram Sylvia

Likes

Comments

Igårkväll satt jag och kollade på Gravid vecka för vecka, och fortsatte sedan kolla på massa gamla avsnitt där dem visade upp BB-väskor och sånt.
Och så började jag fundera på just den kommande bb-tiden. Nu med andra barnet så tror jag aldrig partnern får vara kvar på BB hos oss. Ingen som jag känner har fått det i alla fall och då började jag undra några saker. Alltså hur gör man när man ska duscha? Eller gå på toa?
Har man med sig bebisen? Tar personalen hand om den så länge? Det är så många sånna frågor som jag funderar över nu helt plötsligt.

Sist på BB hade vi vårt egna rum där vi hängde hela dagarna. Vi hämtade mat och åt på vårt rum själva och ja, var helt enkelt BARA inne på vårt rum. Vi hade tv och allt vi behövde. Så jag gick runt i bara trosor hela tiden nästan. När personal kom in så var jag alltid mer eller mindre näck. Men nu.. ska jag dela rum med någon och behöva ha på mig typ nattlinne när jag sover?? Jag hatar att sova i kläder ju!
Men för andras trevnad så klart jag inte kan gå runt naken på rummet haha..

Kram Sylvia

Likes

Comments

Tänkte visa Bellas mirakel genom åren! :) jag började gå hos henne i dec 2014 och har fortsatt efter det :) Bella har blivit en vän till mig och hennes son och Alma är lika gamla, jätteroligt :)

Den tredje bilden gör inte rättvisa för hur jäääävla snyggt det var!! Det älskade jag nog mest men sen gillar jag förändring också :) eller ja, alla är ju snygga iofs! Haha!
Den näst sista är en gul hemmafärg som jag gjorde i somras, usch. Fruktansvärt!

Men man ser på hårkvaliten på de två näst sista va amning o graviditet gör. Mkt mer stripigt och runt hår, eller hur?

Kram/Linnea

Likes

Comments

Vikt:
Nu väger jag ungefär 64,5kg.
Totalt: +5,5kg
Jag gick ganska stadigt upp 0,5kg/veckan nu under flera veckor, men nu verkar de ha lugnat sig lite och istället har jag gått upp 0,5kg på två veckor nu. Men med min matlust så tror jag snart det ökar i hög hastighet igen ;-)

Symptom:
Det har inte hänt så mycket sedan förra veckan. Saker och ting är som de varit..
Foglossningen är lite lagom här, så länge de är såhär så klagar jag inte.
Punkten mellan revbenen gör fortfarande ont, som vanligt men ändå okej.
Sammandragningar har jag haft sedan tidigt, och även med Millie hade jag mycket sammandragningar redan från vecka 16-17. Men igår alltså, jag hade sammandragningarnas sammandragningar... ganska kraftiga som höll på hela kvällen med tre minuters mellanrum. Kroppen tränar för fullt! ;-)

Allmäntillstånd:
Inne i en lite tröttare period nu. Jag vilar ofta på förmiddagen när Millie sover, och sover riktigt gott på natten nu.
Och jag äter som en varg nu. Mina portioner har gott om sambons haha!

Jag kämpar med:
Ja du.. alltså jag tycker det går jävligt smidigt, denna graviditet också. Alltid är de ju små saker med kroppen, men så länge jag klarar av att ha hand om mig och Millie är jag nöjd.

Såhär skrev jag i vecka 28 med Millie:

Kram Sylvia

Likes

Comments

Igår var jag hos frisören! Ville få det grått och kallt och hon skakade bara på huvudet. Mitt hår var alldeles för förstört, först behövde vi klippa bort 15 cm som bara va typ dött hår och sedan hade jag mkt gul/orangea toner i håret. Något som va svårt o få en snygg övergång eftersom jag då var varm i färgerna och nu ville bli kall. Att få till de isiga topparna kunde jag inte räkna med, att bleka för mkt på mitt trasiga hår vore inte bra.

Hon rekommenderade mig först att göra slingor bara, men Gud va tråkigt kände jag! Eftersom jag egentligen inte är så rädd om mitt hår utan gillar att experimentera lite så ville jag chansa på att få en mörkare grå!

Längden känns ändå okej! Jag hade ju sparat så himla länge men det är ju inget kul att gå runt med förstört hår liksom. Och det gråa blev så mkt bättre än jag kunnat ana! :) på den översta bilden ser de mörkare ut än vad det är, den nedersta ger ljuset en bättre bild men det är kallt o grått! Precis som jag ville ha det.

Jag har verkligen världens bästa frisör! Hon utgör mirakel :) hihi! Men hon sa att ja borde bestämma mig för ett spår och inte byta hela tiden, haha! Kanske ;-)

Till nästa gång får det dock kanske bli slingor. Min ombre/utväxt börjar ju krypa rätt långt ner nu och vill man få bort det så är det ju slingor som gäller. Blä så trist :P

Va tycker ni?

Kram/Linnea

Likes

Comments