Ja nu är ju Edward 6 månader och har börjat mer och mer med vanlig mat. Än är bröstmjölk huvudföda för honom, men vi har börjat få lite struktur och rutiner på maten också.
Han äter en måltid vanlig mat till lunch, vid 10.30-11 tiden. Därefter vilar båda barnen, enda vilan för Edward som vi styr över, resten får han sköta som han vill.
På kvällen vid 17.30 får han gröt. Det är dem två målen han har, ibland får han lite frukt på eftermiddagen vid 15 när Millie har mellis men det är bara ibland.

Just nu håller vi på att styra om Millies måltider lite också, eller vi har hållt på i någon vecka för att hitta vad som passar henne bäst (hon har väldigt ont av lågt blodsocker precis som jag, så det gäller att hitta en balans) och samtidigt att det ska passa Edward. Vi vill ju att dem ska ha liknande rutiner för att underlätta för oss. Det är enklast om dem äter och vilar samtidigt.
Vi funderar på att testa ge Edward välling innan läggdags om ett tag. Millie dricker välling under bolibompan och när bolibompan är slut lägger vi båda barnen. När hon dricker välling så ammar jag Edward, men funderar som sagt på att ge välling istället. Det är ju så mättande och bra för dem så det hade varit toppen om han också drack det. Så det blir nästa steg...

Kram Sylvia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är jag så trött på att allt vad vård heter, trött och sviken av vården.
Som jag skrev tyckte 1177 att jag skulle söka vård direkt och dem bokade in mig på en tid idag 19.30 på vårdcentralen.
På vårdcentralen frågade läkaren direkt ”vad vill du uppnå med detta besöket?”
Läkaren berättade att dem kan inte göra något med mig, jag får vänta in min tid om 3 veckor.
Jag frågade om dem inte kunde skicka urin på odling för det sa 1177 till mig att dem bör göra, men det tänkte dem visst inte göra för det fanns ingen anledning till det trots att jag har ont i magen, feber och har tidigare legat inne pga njurbäckeninflammation(!!!!).
Dem ville inte göra något på mig men en snabbsänka kunde dem väl gå med på då da...

Ja, bemötandet är noll!
Jag frågade om dem inte kunde remittera mig till gynmottagning men nix. Det tycker dem inte. ”Inget är så allvarligt att de inte kan vänta några veckor” tills de ändå ska ta prover.
Jag tycker det är så sjukt att man ska behöva kämpa och be på sina bara knän. Funderar på att ringa gynmottagningen själv och prata.. någonstans får jag ju börja, för att bara sitta hemma i tre veckor och vänta känns inte ok.
Jag frågade också hur hög feber får jag gå med nu medan jag väntar...får jag gå med 39 grader i 3 veckor? 40 grader? Och till svar fick jag att man såklart inte ska ha någon feber alls, men nu får vi bara vänta oavsett hur jag mår. Bra svar!
Och att söka vidare vård själv avrådde läkaren mig till och sa att har jag nu gått med feber i nästan tre veckor då ska väl tre veckor till inte vara några problem, lite får jag väl klara av.
Ja, sluta klaga och bit ihop kostade mig ytterligare 100kr att höra...

Kram Sylvia

Likes

Comments

Alltså 1177 är så jävla bra. Dem tar en alltid på allvar, tar gott om tid på sig och är hjälpsamma och bara helt underbara!
Varför är inte hela sjukvården såhär?

Jag ringde 1177 nu och berättade om allt, och sa att jag fått en läkartid om 3 veckor men känner att jag inte kan vänta så länge med feber, jag mår ju inte bra. Och undrade helt enkelt vart jag själv kan söka vidare, någon gynmottagning (eftersom jag har mensvärk som kommer och går) eller någon annan mottagning som NÄL (största sjukhuset här omkring.. där barnen är födda).
Hon sa direkt att jag inte ska vänta i 3 veckor och sedan ringde hon själv runt till gynmottagningen och pratade med läkare och gynekologer som tyckte jag skulle ta det med min vårdcentral ändå, fast INTE om 3 veckor utan snarast.
Så frågade hon mig om jag ville att hon skulle ringa till min vårdcentral och prata med dem och boka en tid åt mig. ”Ja tack snälla!!” Var mitt svar.

Det känns som att dem kommer ta en sköterska från 1177 mer seriöst än om lilla jag ringer, IGEN.
Så nu sitter hon i kö till dem och skulle ringa tillbaka till mig när hon har pratat.
Hur snällt är inte detta?

Blev så glad att någon (mer än min oroliga sambo) är orolig för mig och vill hjälpa.
1177 är guld!

Kram Sylvia

Likes

Comments

Har pratat med vårdcentralen nu och jag fick en läkartid om.... 3 VECKOR!!!!!

Tre veckor!?!?!
Ska jag behöva gå med feber i tre veckor till?!
Fy fan... jag känner mig redan helt slut på denna skiten och så ska jag behöva vänta till 6 november innan dem KANSKE hittar något.
Hur ska jag orka?

Kram Sylvia

Likes

Comments

Mitt tålamod är det få som knäcker, men nu får det fan vara nog!
Som ni vet har jag haft feber länge, ja i 16 dagar(!!!!) med någon dag däremellan som jag inte haft feber på och sedan påt igen.
Har varit på sjukhuset två gånger och frågar ”stämmer detta? Hur länge ska jag ha feber?” De har tagit sänka, som sist var bra (låg på 12 vilket var ok) men jag fortsätter ju ha feber.
16 dagar med feber är tufft, min kropp börjar kännas svag och jag mår inte bra.

Jag har blivit så van vid febern att jag inte har lika ont av den. Jag menar dagarna rullar på och jag måste ”må bra”, finns inget annat alternativ med två barn.
Nu (klockan är 04,00) har jag legat vaken och känner att jag inte mår bra, har inte tagit tempen på många dagar för det är inte lönt att se på siffrorna. Men nu visade det 39 grader och jag känner bara det måste vara något fel på mig!
39 grader är ju faktiskt ganska högt.

Ehm., ja, det var de jag vill säga!

Kram Sylvia

Likes

Comments

Tack så mycket, det är så roligt att fota!
Grattis till tillskottet i magen <3
Vi har en Bugaboo Donkey och den köpte vi när vi väntade Millie och använde den då bara som enkelvagn. Vi var inne på att köpa en Britax go next, men vi föll pladask för bugaboon efter en weekend i Stockholm och den har aldrig gjort mig besviken.
Som enkelvagn är den rejäl men välsvarvad, den är inte bredare än nödvändigt och trots den extra varukorgen vid sidan av barnet är vagnen inte bredare än många andra vanliga vagnar. Vagnen mäter 60cm i bredd, medan Britax go next är 62,5.. så britaxen är alltså bredare.
Och när vi väntade Edward köpte vi då bara till en extra del och vips hade vi syskonvagn utan att ha lagt ut pengar på en helt ny vagn, smidigt!

Jag gillar designen, funktionerna och allt med vagnen. Sedan att man enkelt kan bredda vagnen eller skjuta ihop den är magiskt nu med två. Just den funktionen använder vi mycket faktiskt. Millie sover i sin vagn på dagarna inne på sitt rum och då slår vi ihop den till enkelvagn. Är vi bara runt i området har jag bara enkelvagn till Edward så får Millie gå, men går vi längre så är det dubbelvagn som gäller. Ska jag och Edward till bvc tex och ska lämna av Millie hos min mamma innan så går jag med vagnen som syskonvagn till mamma där jag lämnar Millie och slår ihop vagnen till enkel när jag fortsätter med bara Edward såå smidigt!! I bilen är det så smidigt att ta med sig båda sittdelarna och sedan kunna bestämma om man ska använda den som enkel eller dubbel. Alla affärer vill man inte gå runt med en syskonvagn så då kan man ta ena affären med enkelvagn och andra affären med dubbel utan att behöva ha med sig två vagnar.
Sedan att den är så smidig som syskonvagn med sina endast 74cm gör att jag kan ta mig in i alla små affärer i vår lilla stad där de flesta ställena inte direkt är handikappanpassat. Det är alltid exakt så att vagnen kommer in.

Men allt detta är såklart beroende på hur just din familjesituation ser ut. Millie var ju bara ett år när Edward kom, så syskonvagn för oss var ett MÅSTE!!
Och för mig var det viktigt att barnen satt bredvid varandra på bredden och inte på längden, så som vissa vagnar är. Det just eftersom Millie bara var året och jag ville ha bra uppsikt över henne, och vill fortfarande.

Ne jag har bara gott att säga om denna vagnen som vi nu haft i vår ägo i 2 år.
Vad har ni andra läsare med flera barn för vagn? Berätta vad du tycker om den!

Kram Sylvia

Likes

Comments

Kan inte förstå att det idag är 6 månader sedan vårt liv berikades med vår fantastiska Edward. I sex månader har han sprudlat och värmt våra hjärtan. Han kom verkligen och tog hela familjens hjärtan med storm. Han som gjorde vår familj komplett, vår sista pusselbit <3

Kram Sylvia

Likes

Comments

Godmorgon. Nu är det en mamma-helg för barnen, pappan jobbar 6-18 idag och imorgon, så han åker innan dem vaknat och kommer hem när de ska sova.
Igår var jag på after work med en kompis och pappan fick ta läggningen av båda barnen för första gången. Edward fick gröt och sedan ersättning och somnade bums. Han hade fortfarande feber och fick också alvedon innan han somnade.
Natten har gått bra för Edward, han har vaknat några gånger och gnytt men inte varit ledsen.
Imorse låg vi alla fyra och sov i sängen tätt ihop som vi brukar sista timmen/timmarna. Millie gillar att ligga uppe på oss, så att vi ligger mage mot mage lixom och imorse hade hon krupit upp på sin pappa och somnat på hans bröst, så när han skulle till jobbet strax efter fem vaknade hon också, annars brukar hon sova förbi hans alarm och han smyger iväg till jobbet och vi sover vidare till strax efter sex. Så det blev morgon lite tidigare och Edward har redan vilat en gång.
Ni med små barn(som Edward), hur många vilor har ditt barn och har ni alltid samma sovtider på dagen?
Edward sover fortfarande som han vill på dagen, han får sköta det själv och får även sova hur sent på eftermiddagen han vill.
Oftast sover han 3ggr per dag, där en av vilorna är lite längre och den försöker vi styra till när Millie vilar.
Jag minns inte när Millie började sova två ggr per dag faktiskt :-)
Så hade varit kul att höra hur ni har det!

Kram Sylvia

Likes

Comments

Puh... vilken natt.
Halv två inatt började det och höll på hela natten och morgonen. Edward var konstant ledsen och slutade inte oavsett vad jag gjorde. Han fick tutten, men fortsatte vara ledsen. Jag gick med honom, la honom på magen, buffade, satt, gungade, ja jag testade alla positioner jag kunde komma på men inget kunde trösta honom inatt. Han fick alvedon men inte ens det gjorde det bättre.
Så imorse tänkte jag att något ÄR fel, jag klämde på magen och försökte känna mig fram om jag kunde komma på vart han hade ont tills jag kollade och kände i munnen och fick en direkt reaktion av skrik.
Där fick jag se ett vitt streck i tandköttet nere, ett hudlager ligger fortfarande över tanden och är så spänt, aj aj!! Ev att en del av andra tanden också kommit upp, tror jag ser ett ”hörn” av den andra tanden. Men han skriker när jag kommer dit och vill kika så det är inte lätt att se.

Oavsett så vet jag nu varför han är som han är just nu. Det är så underlättande att veta även fast man inte kan göra något.
Nu har jag i alla fall fått orsaken till febern och gråten. Stackars Edward <3

Och Millie undrar såklart varför han är ledsen. Jag och Millie tog på oss kläder ock gick ut i förmiddags, vi båda behövde komma ifrån den ledsna Edward. Vi käkade äpple från trädgården, plumsade stenar i brunnar och sen fick vi höra grävmaskinerna så vi skyndade oss dig och stog länge och beundrade de stora maskinerna. Dem är verkligen helt galet starka! Jag är minst lika imponerad som Millie haha.

​Kram sylvia

Likes

Comments

Som jag skrev förut har Edward gnytt och inte varit helt nöjd idag, vilket är väldigt ovanligt för honom. Men jag tänkte att det var en fas som gör att han vill vara nära oss mer men nu ikväll var han kinkig när han åt gröt och aa.. inte alls var sig själv.
Jag valde att ta en temp och den visade 38.5, stackarn!! Och han som var så ledsen inatt, kanske hade han feber då också? Åh så dum jag känner mig nu i efterhand när jag tänker på att kanske haft feber hela dagen och mått piss.
Älskade Edward<3

Kram Sylvia

Likes

Comments