I dag startet lillegutt dagen med et stort glis rundt munnen. Ble litt kos før vi fikset oss og dro til mormor. Der koste vi oss masse, og lillegutt var veldig glad når onkel kom fra skolen.
Lillegutt og onkel satt å koste seg med koala bjørnene. Veldig greit at onkelen hans er kun 11 år eldre enn lillegutt, for de koser seg veldig sammen.
Nå sover han, og snart blir det vel kveld her og.
Lastet ned en app som jeg kan skrive inn mat, søvn, bleie skift osv. Enkelte ganger om nettene synes jeg det er vanskelig å huske når han har fått mat, husker det der og da men på mårran blir jeg ofte usikker, i allefall vis han har hatt en urolig natt. Så i natt skal jeg prøve å huske på appen.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Bestemte meg for at vi skulle trille tur selvom det regnet. Heldigvis så regnet det ikke så mye, men fikk prøvd regntrekket til vogna da i allefall. Så da ble det ut på tur en times tid, var veldig godt med frisk luft. Så da håper jeg store og små sover bra etter en time ute i den friske lufta. Ellers har dagen bare flydd av sted uten å ha gjort stort, litt leking, kosing og lillegutt fikk et deilig kveldsbad som falt i smak hos han i allefall.
Etter to urolig netter på lillegutt håper jeg han snart sover og jeg snart kan bli trøtt og få sovet litt. Det trengs

Ønsker alle en fin onsdag kveld videre :)

Likes

Comments

De siste dagene har flydd av sted. På mandag hadde jeg og lillegutt inne dag, vi lekte, og bare koste oss inne da det blåste, regnet og var bare ukoselig å gå utenfor døra. I går kom oldemoren til lillegutt, vi spiste lunsj før hun skulle passe lillegutt en times tid mens jeg var på dåps samtale. Heldigvis var det sol så kunne tusle ned til sentrum. Ei vennine møtte meg utenfor når jeg var ferdig så tuslet vi hjem til meg. Når jeg kom hjem møtte jeg en sovende liten gutt som hadde blitt helt utslitt av å kose og leke med oldemor. Dagen i dag blir nok stille å rolig, har noen æren å gjøre men veit ikke helt om vi skal trille tur eller kjøre bil. Det små regner ute, og jeg begynte å bli hes i går kveld og er mere snufsete / hes i dag. Så får nå se, lillegutt er jo go å varm i vogna uansett.
Er så lei av grått trist vær. I går var det såå deilig mens sola skinte, føltes ut som vår nærmest. Nå sover lillegutt litt før mat tid også får vi vel få rumpa i gir etter det en gang :)

Hva skal dere fordrive dagen med?

Likes

Comments

Vi alle mennesker har forskjellig syn på ting, vi alle tenker forskjellig.
Jeg er alenemor til en liten gutt, men betyr det at jeg må holde meg unna gutter for det ?
Jeg personlig syns ikke det, nei man skal ikke skifte ut gutter i hytt og pinevær. Men man må vel få lov å være lykkelig ? Vi som alle andre ?
Det er ikke sånn at bli gravid med en fyr og så bytte han ut med noen andre, for å finne en annen mann eller annen far til ungen. Jeg var veldig redd for at mennesker skulle tenke sånn om meg da feks. Men jeg prøvde å inkludere barnefar gjennom svangerskapet, prøvde alt etter lillegutt kom til verden, men ingenting hjalp og jeg ga opp å bruke tiden min på det, bruke energie på det som gjorde meg trist og lei. Og å finne en ny pappa te lillegutt det er jeg ikke ute etter, men vis lillegutt vokser opp med en annen man så kommer lillegutt til å se på han som en pappa for han, sånn er det jo bare.
Jeg syns det er viktig at man blir ordentlig kjent først, tar ting sakte men sikkert før man eventuelt vil prøve å være mer enn bare venner.
Jeg er alene med omsorgen om lillegutt, barnefar sluttet å bry seg i svangerskapet og finnes ikke interessert. Jeg ble kjent med en fantastisk fyr / mann som brydde seg fra dag 1. Om meg, om lillegutt.
Han har et fantastisk stort hjerte laget av gull. Han bruker den tiden han har på meg og lillegutt.
Alt er ikke enkelt siden jeg har han hele tiden, men alikevell får vi alt til å fungere, nettopp fordi denne fantastiske gutten veit at lillegutt tar såpass mye plass. Og jeg er rett og slett lykkelig sånn som ting er nå, lillegutt stortrives med han, han smiler og "prater" som aldri før, og kan ligge å kose / leke med han en stund. Og det er godt for mamma hjerte, for lillegutt trenger en mann i livet sitt og ikke bare meg hele tiden for han begynner å bli ganske mammadalt. Han er voksen av seg, stabilt, fast jobb og er noen par år eldre. Midt i blinken, for lillegutt trenger det stabilt rundt seg. Vi er utrolig gode venner, og kansje en gang i fremtiden blir noe mer. Hvem vet? Det er det ingen som vet. Men vi har det utrolig bra og er lykkelige. Og er godt at lillegutt får litt "mannfolk" rundt seg, at han har en fyr å forholde seg til litt innimellom. Blir ikke det samme med bestefar og morfar.

Alle fortjener og være lykkelig å ha det bra, uansett om du er en singel mamma, om du er alenemor, enke,'skilt osv. Man må gjøre det som er riktig for deg, for ditt hjerte, det som gjør deg glad og lykkelig. Og rett og slett drite i hva andre har å si eller mener.

Likes

Comments

I dag har lillegutt ikke vært noe særlig fornøyd i det hele tatt. Sovet lite og vært sutrete.
Spiser nesten opp hendene og blir helt gal å skal gjerne ha begge knyttnevene inn i munn.
Så dagen i dag har kun gått til å være hjemme, leke litt og kose seg. Han la seg greit men våkna etter en time og da var det ikke noe annet som nyttet utenom å ligge oppå meg.
Nå ser det ut som han har sovnet for kvelden,
Får krysse fingrene for det i allefall.
Håpe morgendagen er litt bedre for lillegutt sin del, for noe har plaget han i dag.
Han er jo kun 3 mnd og forsatt litt "liten" til tenner, men klør i munn gjør han i allefall og det plager han. Stakkars liten får vondt av han.

Ønsker alle en fin Torsdags kveld :)

Likes

Comments

Dagen i dag har vært super. Vi startet dagen 08.15 selvom jeg hadde ligget våken siden 04.40. Ble litt morgen kos før vi la av gårde til lillegutt sin mormor. La han i vogna og han sovna borti gata og sov helt til vi var fremme. Så lillegutt har fått masse mormor kos i dag. Oldeforeldrene hans kom på lunsj besøk, så har vært en super dag.
Seinere på kvelden skulle jeg kjøre samboeren til min mor for å hente bilen hans. Også skulle jeg handle, fikk så melding fra mamma at; jeg tror jeg må gi han mat, han har skriki i en time. Jeg ble litt stresset, og ikke skulle han ha mat før en times tid. Så noe plaget han. Når jeg kom tilbake sov han, jeg løftet han over i bilstolen han våknet, men sovnet i bilen igjen og sov til vi kom hjem. Tok kveldsstellet, jeg la han i senga med uroa på og gikk å lagde mat til han. Kom tilbake å der lå han å snakket med seg selv og var smør blid, og smilte som bare det. Så fikk med meg en blid unge hjem igjen i allefall. Nå satser jeg på at han sovner snart. I natt har det gått 6 timer mellom måltidene og det er kjempe bra for natten før våkna han mange ganger.
Nå ligger han å spiser for harde livet på hånda si, så satser på at både lillegutt og jeg snart tar natta.

Hvordan har deres dag vært ?

Likes

Comments

Finnes ikke en bedre følelse enn når lillegutt skal holde meg i hånda eller ha hånda si i min.

Elsker dette bilde her som ble tatt i går.
Alltid godt med lillegutt og mamma kos på kvelden.

Prøver å få inn mere rutiner på kvelden / natta. Da han forsatt kan være litt urolig og våkne en del.

Noen tips på å få han til å sovne lettere / bedre på kvelden og lengre på natta ? Veit det kommer av seg selv etterhvert. Men om noen har noen tips så skrik ut :)

Likes

Comments

Dagen i dag har vært inne dag for lillegutt og meg. Lillegutt har sett på koala bjørnene, han ni stirret på tv i vippestolen sin så mamma kunne fikse litt hjemme. Litt seinere på dagen fikk vi lunsj besøk av lillegutt sin oldemor og det var super koselig. Utenom det har han funnet ut at å sove på dagen, det er bare kjedelig for tiden. Så han har sovet lite i dag, men etter bade tid og litt mamma kos sovnet han fort og sov frem til mat. Nå håper jeg han sovner snart. Jeg har fått trent litt for 2 gang i dag. Har begynt med 30 days shred med Jillian fra ( the biggest looser) veldig morsomt å holde på med. Merker allerede etter 12 dager at jeg har mye mere å gi 💪🏻
Resten av kvelden blir forhåpentligvis litt mamma tid for meg selv, før det blir natta tidlig da lillegutt har hatt en urolig natt. Så kan vi lade opp til morgen dagen, da vi skal på en tur til lillegutt sin mormor, morfar og onkel.

Ønsker alle en fin tirsdags kveld videre :)

Likes

Comments

For 1 år siden hadde jeg aldri sett for meg livet sånn her.

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli mamma som 22 åring, og i allefall ikke alenemor, for det var ikke sånn planen skulle bli. Men som vi alle vet så går ikke alt som planlagt. Da jeg fant ut at jeg var gravid var det en ganske skremmende tanke, på førsten nektet jeg nærmest for det, det gikk ikke opp for meg. Jeg og barnefar skulle klare dette sammen, uansett hvordan det endte mellom oss det ble jeg lovet gang på gang. Men her sitter jeg, det er kun meg og lillegutt. Det er veldig enkelt for guttene å stikke vis de vill det og overlate alt til den andre.Men vi klarer oss, vi klarer oss mye bedre enn jeg noen gang kunne forestilt meg det. Og jeg skal ikke henge ut han eller si noe stygt om han, det ble som det ble og det får man ikke gjort noe med. Vi har det fint vi to lillegutt og jeg. 

De første helgene var vi hos mamma, jeg slet med bekkenet og noen hofter som ikke var helt bra så jeg klarte nesten ikke å gå, jeg hadde smerter døgnet rundt og var helt fra meg, fordi jeg følte jeg ikke klarte å ta vare på min egen unge. Men med behandling ble det fort bra.

Men det ble mye tanker, mye stress. Jeg måtte finne et sted å bo, jeg måtte klare meg selv, jeg måtte vikerlig bli voksen en gang for alle. Jeg bodde hjemme den første mnd, det var ganske greit det var tøft men det var veldig enkelt i forhold til når jeg flyttet for meg selv. Jeg fikk leie leilighet av en jeg kjenner ( langt utti familien) og jeg stor trives her, jeg kunne aldri hatt det bedre. De første ukene var det veldig tøft, følte at jeg ikke fikk gjort alt jeg skulle gjøre, fikk kun gjort ting og spist når det passa lillegutt. Men etterhvert ble det jo bedre og. Nå er han jo blitt så stor, så å ligge å leke litt for seg selv synes han er supert. Før sov han kun på meg når han tok lurer på dagen og sov kun i senga mi om natten. Men nå sover han kun i vogna på dagen og i sin egen seng, siden jeg kun har et soverom ligger han på samme rom som meg, men ligger i senga si hele natten. Enda har han noen netter som han er urolig, mens andre netter sover han mer. Men sånn er det jo med små barn.

Det å være aleine er tøft, det er slitsomt både psykisk og fysisk. Alle våken netter alene, alt som skal gjøres her hjemme pluss å styre og ordne med lillegutt, men jeg greier meg, jeg klarer meg så utrolig bra. Hadde aldri i verden trodd at det kom til å gå så bra som det går, og det går enda bedre enn det. Noen dager er tøffere enn andre. Jeg har han jo 24/7 helt alene med alt av ansvar. Jeg har ingen som jeg kan be stå opp med han om natten for å gi han flaske, eller legge han om kvelden. Og jeg merker at han blir mer og mer avhengig av meg, mer og mer mammadalt. Men det er verdt alle våken nettene, alt "slitet" i seg selv, å få se han utvikler seg, vokser opp ingenting er mer verdt enn det. Og at den andre personen går glipp av det, er jo synd i seg selv.

Etter jeg ble gravid har jeg endret synet mitt på ting, jeg har endret meg. Etter jeg fikk lillegutt har ting gått mer opp for meg, hvor viktige små ting i livet er, små ting som man kansje ellers aldri tenker på. Jeg vet hvordan jeg vill ha det, jeg vet hvordan jeg vil få ting til å fungere, hvem jeg vil ha i livet mitt, hvem jeg ikke vil ha i livet mitt. Lillegutt trenger det stabilt rundt seg, og det er det viktigste. De smilene han gir om morningen uansett hvor tidlig det er , er verdt å stå opp til. Uansett hvor trøtt jeg er, når han smiler om morningen så finnes det ikke noe bedre å våkne til. Smilene hans kan endre dagen min så mye, er jeg litt trist og lei, eller sliten og han smiler da smelter mammahjerte og alt føles bra.

Jeg har aldri vært mere fornøyd eller lykkelig med livet mitt som jeg er den dag i dag.

Likes

Comments

Det hele startet 28 oktober 2015.
Jeg dro inn på sykehuset for å bli satt i gang med ballongkateter. Jeg var veldig spent på hvordan dette kom til å bli, jeg og mamma ankom sykehuset og jeg ble koblet til ctg for å høre hjerte lyden til mini i nesten en time før de skulle starte.
Inn kommer legen og en sykepleier, legen var da en mann og jeg kjente jeg ble litt satt ut, aldri hadde jeg hatt en undersøkelse nedentil før og nå skulle jeg ligge å spre beina for en ukjent mann. Fikk beskjed om å kle av meg før jeg klatret opp på senga og la beina mine i de kalde "stolpene" det gikk så fort og merket ingenting til det. Fikk beskjed om at jeg kom til å få murringer og at jeg skulle gå mest mulig. Vis vannet gikk eller ballongen datt ut og jeg fikk regelmessige rier skulle jeg ringe, vis ikke skulle jeg komme til avtalt tid dagen etter. Jeg og mamma dro derfra og gikk for å spise lunsj, det tok ikke lang tid før murringen kom. Dro hjem til mamma og skulle tilbringe natten der. Når kvelden kom datt plutselig ballongen ut, men med kun murringer gikk jeg å la meg og den natten ble lang. Sleit med å sove, murringer i ny og ne og veldig spent på morgendagen. Dagen etter dro vi inn igjen og jeg ble lagt inn. Og hvem viste at jeg skulle tilbringe 2 netter på sykehuset før han kom. Jeg ble tildelt et bitte lite møkkete rom med to senger og en tv der fjernkontrollen ikke fungerte. Jeg fikk modningsgele og måtte ligge en times tid før jeg fikk bevege meg. Kvelden kom og ingenting hadde skjedd, mamma måtte dra hjem, ho fikk ikke være der i tilfelle det kom flere inn der. Jeg kjente tårene presset og ville helst hjem, synes det hele var skummelt. Tenkt om det skulle skje noe i løpet av natta ? De på sykehuset sa de skulle ringe om det var noe men tar ho jo værtfall 30 minutter å kjøre inn. Den natten sov jeg faktisk bra. Mamma kom tilbake dagen etter tidlig på morningen den 30 oktober, de ga meg en dose modningsgele til siden jeg ikke hadde blitt noe særlig mer moden. Timene ble brukt på å fly sykehuset rundt hundre ganger. 6 timer seinere sjekket de igjen, de ga ny dose modningsgele, og jeg var ute å ruslet enda mer. Jeg hadde fått rier nå og da men de var ikke regelmessige. Etter noen timer ga de meg drypp for å få mere fortgang og riene kom oftere. Jeg fikk beskjed om å stå litt og om å spise. Så der satt jeg i sykehus senga og spiste meg igjennom riene.
Klokken 9 på kvelden fant de ut at de skulle ta vannet mitt, rundt halv 10 tiden fikk vi tildelt føderom. Jeg fikk klyster, ikke at det hjalp noe. Og fikk enda mere rier. Så kom jordmor en eldre dame som var ringt etter og som egentlig var pensjonert. Og jeg syns ho brukte så lang tid og alt gikk i slow motion. Ho ba meg svelge en Paracet, jeg skjønte ikke vitsen med det og nektet,
Så dama tok nesten å stappet den ned i halsen min. Fikk også aktupuktur i øret og i panna, noe jeg ikke fikk velge selv. Riene kom oftere og mer intense, og de satte epidural på meg, noe jeg heller ikke fikk bestemme selv. Siden jeg ikke klarte å sitte oppreist under riene måtte de sette den i mellom riene, så når jeg satt med nåla rett i ryggen fikk jeg plutselig en rie, og de måtte påpeke at den satt i ryggen min og jeg måtte sitte stille. Like etter den var satt begynte jeg å kjenne pressetrang,
Mamma spurte flere ganger om ikke jordmor skulle ringe på barnelegen og fikk hele tiden til svar; snart snart.
Rett etter barnelegen kom så kom lillegutt til verden. Barnelegen rakk akuratt å komme, jeg fikk beskjed om at epiduralen ikke hadde vært nødvendig da den ikke virket helt.
3 timer og 26 minutter etter de tok vannet kom han.
3800 gram og 50 lang, verdens vakreste. Jeg fikk dusjet, fikk mat og flagg før jeg ble kjørt opp å fikk et stort familie rom ( der ligger en familie på et lite rom og jeg alene på et stort rom)
1 uke før termin så han verden for første gang, og jeg har aldri elsket noen noe så høyt før

Likes

Comments