Header

På fredag var vi hos Mamma og Pappa på ettermiddagen. Emilie tantebarnet mitt var på overnatting så vi lekte store deler av ettermiddagen og spiste krabber og reker da barna var i seng. Farmor kom også opp på mat, så det var veldig koselig. På lørdag reiste vi tidlig hjem for Mamma skulle på jobb. Koselig å overnatte der en gang i blant! Godt med litt selskap når A er i seng. Etter at Aleena hadde sovet er par timer på formiddagen reiste jeg min bror Christoffer og tantebarnet mitt Emilie til Leos lekeland som ligger i Vågsbygd. Det var jo stor stas da vi var i lekeland på torsdag, så når regnet plasket ned var det ingen tvil om hvor jeg hadde lyst til å ta med Aleena. Ungene storkoste seg og samme gjorde foreldrene. Eneste minuset var at det var vanvittig varmt! Da snakker vi 30 grader? Vi var alle helt svette, å vi var ikke de eneste for å si det sånn. Etter over halvannen time bestemte vi oss for å dra hjem med tanke på temperaturen der inne... Men gud for et flott lekeland!! Fargerikt og masse å gjøre for både store og små. Nå har vi fått testet ut begge lekelandene som ligger her på Sørlandet og jeg vet ikke helt hvilket jeg likte aller best. Men tror det må bli Leos, selv om de begge var utrolig store og flotte! Blir ikke lenge før vi skal tilbake hvertfall. Å da tenker jeg å bli hele dagen. Både Aleena og Emilie ville gjerne ha vært igjen.

I dag får vi besøk av ei venninne og hennes nyfødte lille Trym. Som jeg gleder meg til å møte den Lille skjønningen og Mamma'n. Ellers blir det nok en tur til mine foreldre eller besteforeldre litt senere i dag.

Ønsker dere en fin søndag!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Norsk sommer er ikke alltid så mye å skryte av. Men vi har i det minste hatt noen fine sommerdager med sol og skyfri himmel! Sommeren er snart over, å vi tar med oss mange nye og gode minner videre. Vi har vært mye på Lindland gård, en park som åpnet i mai i år. Gøy for både store og små! Ellers har det blitt mye leking her hjemme. Både ute og inne. Kvalitetstid med familien, sykkelturer, byturerer, mange turer på lekeplassen og gåturer. Som jeg nyter dagene hjemme med prinsessa mi! Barnehageplassen takket jeg nei til da jeg ønsker å ha henne hjemme et år lengre. Barnehage og skole blir det mange år med i fremtiden så syntes det er godt for både mor og barn å tilbringe de første leveårene sammen hjemme så lenge det lar seg gjøre. Klart det er både fordeler og ulemper men for min del som liker å være aktiv med Aleena så vil jeg si at det bare er fordeler. Hun skal ikke måtte sitte inne sammen med meg dag ut og dag inn, men oppleve nye ting og skape mange gode minner ute også. Det finnes jo ikke dårlig vær når man har gode klær, er det ikke det de sier?

I går var vi på sykkeltur til mormor/oldemor før vi sykler bort å hentet kusina til Aleena, Emilie. Syklet videre til farmor/oldemor å var der en stund før vi alle fire tok en tur på lekeplassen i fin været. Stas var det hvertfall. Deretter syklet vi videre til mormor/oldemor igjen for å leke videre ute i sola. Kusinene koste seg masse, å ekstra stas var det når oldefar kom hjem fra jobb. En fin dag med favoritt jentene mine ❤ vi er så heldige som har en god familie hvor alle bryr seg om alle. Det å ha spreke oldeforeldre er jo ingen selvfølge! 70 år er jo ingen alder. Vi var ikke tilbake før leggetid så dagen gikk i ett. Dagene før hadde vi en todagers på Lindland gård og grillet hos mi søster og typen sammen med Mamma, Pappa og Emilie som de passet. Koselig! Dagen i dag har også vært fin til tross for at Aleena har flere tenner på gang å ikke var helt i form. Meg og mi søster tok turen til Kristiansand for å ta ei runde på Sørlandssenteret før vi skulle i lekeland. Eneste jeg kom hjem med var en uv drakt til Aleena da planen er en sydentur en av de neste månedene. Lekeland var super stas for oss alle tre. Utrolig flott lekeland med masse leker for både små og større barn.

Likes

Comments

Mye har skjedd på barnerommet de siste månedene. Jeg har malt og styrt både den ene veggen og masse pynt. Fargene jeg valgte ut ble lilla, rosa og blå. Syntes fargene var så vanvittig fine sammen! For et par dager siden flyttet jeg senga vekk fra sengehimmelen slik at vi kan bruke det som et lite "telt". Lesestund og leking inni teltet har virkelig falt i smak hos både Aleena og meg. Så deilig å sitte inni den kosekroken på morgningen å kikke i bøker sammen.

Før:

Hadde lekekjøkkenet inne på rommet en stund. Det er nå flyttet ut i stua samt lekene fra stua er kommet inn på rommet.

Bildene under er tatt i går og er slik rommet ser ut for øyeblikket. Mangler noen småting som jeg holder på å lage. Resultat av dette kommer når jeg får det ferdig.

Likes

Comments

Tiden går alt for fort! Skulle gjort mye for å stoppe opp tiden altså.. Lille, store jenta mi er allerede rukket å bli 14.5 mnd. Dette året har vært fantastisk på så mange måter! Aleena har lært så vanvittig mye på disse månedene og jeg er så utrolig stolt! Hun har nå fått 10 tenner, har lenge sagt både mamma og pappa. Hun kan også vinke , og si hei (når hun bare gidder) 😅 hehe! Ellers sier hun bææ, titei, digidigidig, nei, å sikkert mer som jeg ikke kommer på i farten nå. Hun har jo krypt i mange måneder og også reist seg veldig lenge nå. Hun går etter gåvogn, og rundt bordet og reiser seg opp over alt. Hun kan gå noen skritt alene men syntes det er kjedelig for det går jo mye fortere å krype som en rakett. Men jeg har ingen hast, hun går når hun ønsker og er klar for det. Iblant er det stas å gå mens jeg holder henne i hendene, men ofte er det helt uaktuelt. Aleena er vanvittig sta. (Lurer på hvor det kommer ifra, haha). Får hun ikke viljen så kaster hun seg bak med hodet i bakken og hyler. Heldigvis har jeg klart å ta det imot med føttene mangeeee ganger. Hun elsker å spise selv og er fortiden ikke veldig begeistret for brød eller middag. Hun har skjønt at man kan spise pålegget på brødet og bare spytte ut resten. Smører jeg prim eller leverpostei som hun har vært glad i, kommer det bare i retur. Middagen skal også som regel ikke svelges for øyeblikket. I dag ble det spagetti og kjøtteig og overraskende nok så gikk hele middagen ned. Da var ho mor glad! Hun har også for 2? måneder siden knekt koden med å krype opp i sofa , stol, seng og ned igjen. Elsker å bade , og er ei stor solstråle. Som jeg elsker den perfekte jenta mi. For ikke å glemme å krype i trapper. Det er noe av det gøyeste hun vet. Elsker å kikke i bøker og leke. Være ute er hun også glad i.

Vi har også kjøpt sesongkort på Lindland gård som vi allerede har rukket å vært 5 ganger de siste ukene. Aleena bare elsker å se på sauene, å rope bæææ tilbake til dem. De andre dyrene er også spennende, samtidig som hun elsker å hoppe på trampolina og være i hoppeslottet, gå etter traktorne, leke i sandkassa og sist men ikke minst spise nystekte lapper. I går ble bestefar og mormor / oldemor og oldefar , Sandra , Christoffer og Emilie med. Vi koste oss masse alle sammen og kusinene hadde det kjempe gøy. Kan ikke annet en å smile når jeg ser de sammen. Så liten aldersforskjell og så utrolig mye glede i hverandre. Gir hverandre klemmer og ler og smiler sammen. Så takknemmelig for å være så nære sammen med resten av familien. Det er ingen selvfølge å kjenne familien sin så godt og tilbringe så mye tid sammen som det vi gjør så setter stor pris på at mamma og mine tanter, onkler og besteforeldre har satt av så mye tid sammen til hverandre. Det er ingen tvil om at jeg og mine søsken også prioriterer å tilbringe mye tid sammen i hverdagen og helger.

Likes

Comments

For ikke så lenge siden reiste jeg og mi lillesøster Caroline til Kypros sammen. Etter en tøff periode vet det fantastisk å komme seg bort litt og ikke minst lade opp batteriene. Min fantastiske mamma tilbydde seg å passe Aleena så jeg kunne dra for å slappe av ei uke. Det var utrolig rart, trist og samtidig godt å kunne gå ut døra alene uten å måtte planlegge måltid, bleieskift, solkrem, soving osv til snuppa. Å bare ha seg selv å tenke på var deilig, samtidig som jeg lengtet etter å være med Aleena. Var uten tvil mye verre for ho mor, en dattera! Ho storkoste seg jo sammen med bestemora og bestefaren. Så det at jeg visste at hun var i trygge hender gjorde jo selvfølgelig til at jeg kunne slappe godt av å nyte solen, god mat, fine strender og gode drinker. En flott tur med ei flott jente! Det var også stor gjensynsglede å komme hjem. Har for første gang vært vekke ei uke. Tidligere har jeg bare hatt barnevakt noen timer på dagen om jeg skal til legen osv, eller overnatting fra ettermiddagen til morningen etter. 

Jeg skal uten tvil tilbake veldig snart! Å da sammen med snuppa. Stor trivdes virkelig i Kypros. Alle virket så snille og gode!


Likes

Comments

Ut ifra de fleste profilene på Instagram og andre profiler i sosiale medier virker det som at alle lever det perfekte liv og er super lykkelige. For veldig mange er sannheten veldig annerledes. Mange sliter og har vanskelige perioder i livet, blant annet meg selv. Jeg deler mye av hva vi gjør i hverdagen, men jeg deler ikke alle de vonde tankene mine. Å slite psykisk er utfordrende! Det er det ingen tvil om. Det største problemet med å slite psykisk er uten tvil kveldene når snuppa sover. Da får jeg alt for god tid til å tenke på alt det vonde som var vært, spesielt de siste snart 4 årene. Å leve med blant annet voldtekts traumer er til tider svært vanskelig. I en periode føler jeg at jeg har lært meg selv å leve med det, å fokuserer bare på alt det gode og positive jeg har og opplever, men i et annet øyeblikk så blir tankene svært vonde. Tror ikke det har gått en eneste dag siden begynnelsen av august for fire år siden at jeg ikke har tenkt på det som skjedde. Fra dagen startet, til alt det vonde skjedde, til jeg klarte å få hjelp hos en tyrkisk familie, ble hentet av politiet for avhør og sykehusbesøk til jeg noen dager senere fikk ny billett å kom meg hjem. En ting er sikkert , å det er at det finnes mange mennesker der ute som skulle vært innelåst for alltid! Denne verdenen vi lever i har dessverre ikke bare gode minner å ta med seg videre. Veldig ofte når jeg er alene skriver jeg vanvittig mye i notatene på telefonen, for av en eller annen grunn så hjelper det meg på en måte å få ut de vonde tankene som dukker opp. Men notatene blir på telefonen , å gjerne fort slettet! Ikke bare sliter jeg med traumer, men også angst for veldig mye. Å det er så tungt å leve med.. Håper og tror at jeg en dag klarer å bli kvitt angsten, for det ville vært fantastisk!

Må også få med at jeg føler meg vanvittig heldig og er utrolig stolt over å være Mamma'n til Aleena. Er det en ting jeg mestrer så er det nettopp det. Jeg er virkelig takknemmelig for hva jeg har skapt! Den fineste jenta i hele verden ❤


Legger ved noen bilder fra den siste tiden :

Likes

Comments

De siste månedene har det virkelig skjedd mye.. Å det jeg sitter igjen med er en vanvittig vond og grusom følelse på innsiden. Noen ganger er det dumt å høre på hva alle mener og syntes istedenfor å følge magefølelsen. Jeg er en person som ofte tenker på hva andre tenker og syntes om det meste og det er en vanvittig dårlig egenskap på mange måter. For hva folk mener har jo egentlig ingen ting å si.. Det jeg har lært ifra dette er at jeg i fremtiden skal slutte å tenke på hva folk syntes og mener. Jeg skal følge magefølelsen å stole på meg selv om at jeg tar rette valg. Det er mitt liv og jeg skal gjøre det jeg syntes er best for mitt og Aleena sitt liv. Søvn løse netter, null energi, en sliten kropp, og et hode som er fullt av vonde tanker.. Klokka er bare 23, men kan forberede meg på å ligge i senga våken i flere timer. God natt!

Likes

Comments