Mamma

precis så är det som rubriken lyder.. Lördagar är alltid bäst. De är då familjen kan bara vara och man vet att hela dagen kan man bara slappa, hitta på en massa skoj och fixa en massa god mat o dryck sen kvällsmysa framför tvn hela familjen! Fredagar är såklart också lika mysigt men ofta är man trött efter jobb och orkar inte på samma vis.


Barnen får sitt lördagsgottis i form av godis, frukt och lite snacks. Vi föräldrar kan kanske dricka en öl eller 2 och självklart vi också inta lite kvälls-snacks!

Ikväll är kvällen vår för vi ska ha lite folk hit på mys och spela bingolotto, vi har slagit till på stort ;) Köpt 7 bingolottos, eftersom de är 25-års jubileum hoppas vi nu på storvinsten! hade varit så gött att köpa mitt drömhus. Även om vi bor i ett fruktansvärt mysigt hus så är mitt drömhus ett 1-planshus på minst samma yta som vi har nu 150 kvm, helst 170-180. :-) men för att finansiera detta måste man ju såklart ha en massa slantar över, och jag tänkte såklart att bingolotto kunde stoppa dessa slantar rakt ner i min egen ficka! ;) Risken är såklart väldigt liten, meeeeeen den finns!


Äsch givetvis blir de mest för skojs skull vi spelar, ;) men lite ostbricka o rödvin till! Gott som bara den. Men eftersom jag ammar så blir de bara ett- max 2 glas. sen får man ju pumpa iallafall till lillan.

När vi vaknade i morse, bakade jag lite bullar "färdiga" i ugnen, kokade kaffe o väckte mannen i mitt liv som varit så snäll och tagit lillan inatt. Vår lilla dotter Hailey har en tand på gång vilket gör att hon såklart inte vill sova för de gör så himla ont, vår lilla snutta... Så här hittade jag dom i morse:


Så himla söta!!! Åhh vad den mannen överraskar mig mer och mer för varje dag! Lyckliga jag!

Han gör så mycket här hemma och jag tror de är väldigt få förunnat.... Jag är glad varje dag i hans närhet och vår kärlek är precis exakt lika bra som den va när vi träffades, glöden finns fortfarande hos oss! ;)


Igårkväll hade vi Taco-mys! Alla i familjen nöjda! Vi har ofta taco-mys, både med köttfärs kyckling o fisk!


Nu måste jag tyvärr sluta skriva för nu vaknad vår lilla böna , vår 3 månaders dotter Hailey....
Likes

Comments

Mamma

Har du kommit så här långt är du säkert sugen på att läsa mer.. Väldigt trevligt tycker jag! Så.... VÄLKOMMEN!

Detta är väl min 5-6:e blogg som jag har haft troligtvis. Noll koll.. men vet att de är ett par stycken! Den mest "successfulla" är väl min gravblogg som säkert många av er läst sedan tidigare.
MEEEEN. för tillfället är man inte gravid så de fick bli en normal blogg istället om allt mellan himmel och jord... 
 
En liten presentation om mig själv.. 
Jag är en kvinna på snart 28 år som egentligen från början är uppväxt i Helsingborg tillsammans med min mamma. För mer än 5 år sen blev jag och min nuvarande man Daniel blixtkära i varandra efter cirka 6 års vänskap. Väldigt knepigt men de sa faktiskt PANG och sen dess har vi inte kunnat vara utan varandra.. Jag bodde då ensam i min 2a i Helsingborg. Daniel flyttade ganska snabbt in till mig. Han tog helt enkelt sitt pick och pack från Spanien och flyttade hit! 2012 friade Daniel till mig på midsommar efter ett helt underbart tal och han gick  ner på knä inför min familj o vänner, väldigt romantiskt!! 2013 föddes vårt första barn efter att vi planerat de ett tag, hon blev i princip till på/runt vår årsdag. Namnet fanns redan på våra läppar långt innan jag blev gravid, de var så givet för oss, Olivia! Hon skulle dock hetat Wilda hilda eller ngt för hon är så fylld med energi och livsglädje, våran lilla stora tjej. 
 fter en tid i stan så slog vi oss sedan ner i vårt nuvarande hus i Mörarp, cirka 1,5 mil från Helsingborg. Här trivs vi väldigt bra även om man saknar närheten till allt i stan så känns de tryggare här för barnen och vi har bekantat oss rätt bra med byn. 
Innan vi flyttade hit så planerade vi redan syskon till Olivia. Min dröm var att ha barnen tätt eftersom jag haft väldigt bra kontakt med mina kusinbarn som är 1 resp 2 år yngre och dessutom min bror som är 1 år yngre så valde vi att försöka med ett syskon, ville ha 2 år emellan men redan efter första månaden blev vår son till så han och Olivia är pseudotvillingar med 17 månader emellan. Efter en intensiv flytt under en mycket varm sommar så kom han äntligen den 25 sept 2014. Vår lilla Leon. ..............
 
Nu har vi bott här i 2 år ! Men drömmen är ett enplanshus i framtiden men vi får se vart de bär. 
I Oktober 2015 började jag mitt nya jobb på findus som supply chain ! Blev väldigt snabbt extremt trött o trodde att de bara berodde på min lunginflammation jag haft i september där jag blev inlagd men mådde illa o kände mig allmänt skum... Valde efter att jag även fick andra känningar att göra ett grav-test men kunde aldrig i mitt liv föreställa mig att jag skulle vara gravid eftersom jag hade mini-piller... men jooo ett starkt plus på stickan och en väldig chock som efter ett tag blev ren glädje <3   Våra barn skulle få ett syskon till nära och kunna känna gemenskap med och älska. De finaste man kan ge sina barn är syskon. 

Olivia & Leon leker väldigt fint tillsammans och även om de bråkar ibland men faktiskt väldigt sällan så älskar de varandra så mkt !! Finns inget som värmer ens mammahjärta mer än det. Och Hailey är också otroligt älskad av sina storasyskon, de älskar att kela med henne, hjälpa mig med henne och leka med henne. Hon är väl omhändertagen i vår smått kaotiska familj.
 
Lite mer om mig själv: Efter att jag gick ut gymnasiet så var jag lite osäker på vad jag ville bli så jag jobbade först 4 år tills jag hittade den utbildningen jag var intresserad utav. Internationella transporter och logistik på yrkeshögskolan. Så jag är både utbildad speditör och logistiker, trivs väldigt bra att jobba inom transport och vet att de finns goda utvecklingsmöjligheter. Visst har man ångrat lite ibland att man inte pluggade till sjuksköterska som man kom in på men nu när man ser hur kaosig vården är så hade jag aldrig velat byta yrke även om jag tycker de är så spännande att läsa om sjukvård.
 
För tillfället håller jag på att utveckla mitt egna företag men de kommer inte att startas upp förrän efter min föräldraledighet, tänker vara ledig med Hailey så länge de går eftersom jag har sparade dagar sen Leon så ´vill jag inte skola in henne för tidigt. Den ångesten man hade när Leon började dagis bara 1 år gammal vill jag inte uppleva igen, ständigt orolig! Så vi får se om man kör sitt egna företag på halvfart sen och ledig resten med barnen. 
 
Håller även på att skriva en barn/ungdomsbok sen 1 år tillbaka men den fick ligga lite på is eftersom vår lilla son inte lät mig sova på ett år så tappade jag motivationen lite och eftersom Hailey ibland sover dåligt också så är de svårt ibland. Men jag kämpar på! Har för tillfället hittat glöden och skrivit några sidor men tiden är ibland svår att få till..Den andra boken jag skrivit kommer troligen aldrig bli klar eftersom jag aldrig känner mig riktigt mogen att avsluta de jag påbörjat. Gör de mest för skojs skull, alltid älskat att skriva. Redan sen jag gick i andra klass fanns ett brinnande intresse, då skrev jag en berättelse på cirka 30 A4-sidor, rätt mkt för att vara i den åldern . :-) 
 
Annars så är jag styrelseordförande i en BRF för 9 villor och 20 radhus + en föreningslokal. De tar för tillfället väldigt mycket av min tid eftersom de finns en hel del att ta itu med, men samtidigt är de så otroligt kul att se saker hända och kunna påverka framtiden. 
 
Förutom allt detta är man då mamma till Olivia 3,5 år, Leon nyss 2 år fyllda och lilla Hailey 3,5 månad. Drömmen har alltid varit 3-4 barn så de känns otroligt härligt. Här är väldigt kaotiskt emellanåt men eftersom jag och Daniel har ett väldigt bra samarbete så funkar allt väldigt bra. Dock har han ett väldigt fysiskt arbete så jag försöker att inte belasta honom men han tar så mycket egna initiativ här hemma och de är jag verkligen inte van vid !! Men de känns helt underbart..... Vi är väldigt lika och vill så mycket. Båda är pedanter vilket känns bra att den ena inte är en skräp-pelle :-)  Dock hinner vi sällan med allt vi vill få gjort pga tidsbrist o sen vill man lägga mer tid på barnen! Han kan ibland bli irriterad på att jag är så överentusastisk när jag tar på mig grejer så kör jag på till 110 % vilket ibland de andra i familjen kan bli lidande för... men jag vill inte ta på mig saker o göra de halvdant utan jag vill göra saker ordentligt ! 
 
 
Hoppas ni fått en lite bättre bild av mig nu, ni som inte redan känner mig :-* ;) 
 
Kommer eventuellt komma lösenord på bloggen, vi får se.. ! 

Likes

Comments