Header

Jag är inte jätteförtjust i hösten, de fallande löven och de kalla morgnarna. Däremot så blir fotograferingen så mycket roligare. Efter flera månader av ljusa solbilder är det skönt med något dystrare 😅

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oavsett hur bra en bild är finns det alltid 4 steg jag behöver gå igenom innan publicering på Instagram. Det är små saker som gör stor skillnad. De appar jag använder är VSCO, Snapseed och Facetune. I ett inlägg väldigt snart kommer jag gå igenom hur jag använder apparna.

Här kommer de 4 stegen jag alltid genomför:

1. Rätar upp bilden
Absolut viktigast enligt mig! När man fotograferar fokuserar man mest på motivet och missar ibland att titta på bakgrunden. Efteråt kan man därför räta upp sneda horisonter och andra sneda linjer. Välj ut ett föremål som ska vara lodrätt eller vågrätt, och justera. I just exemplet ovan krävdes det inte mycket jobb.

2. Höjer skärpan
Det är inte förrän man höjt skärpan en inser att det fattades skärpa. Bilden blir så mycket tydligare!

3. Justerar värmen
Färgerna i bilden blir oftast inte som färgerna i verkligheten. Använd temperaturinställningen som finns i apparna för att få det som du vill.

4. Tar bort det som stör
Healer-funktionen finns i Snapseed och jag kan inte leva utan den! Ibland har jag en perfekt bild...förutom att det är en stor ketchupfläck på barnets tröja. Ibland så vill jag bara ha en renare bild och då editerar jag bort tuggummifläckar i asfalten. 😆

Likes

Comments

Kul att ni hittat hit! 👋🏻

Tanken med bloggen är att dela med mig av mina fototips - främst när det gäller att fotografera barn. Teman jag funderar kring är: hur förbereder man en fotografering? Vad är största skillnaden vid fotografering av vuxna vs barn? Hur motiverar man barnet? Hur editerar jag mina bilder? Förutom tipsen kommer jag dela med mig av våra fotograferingar.

Jetmira heter jag och har så länge jag kan minnas amatörfotograferat. När jag var yngre tog jag ofta långa promenader för att hitta unika motiv i naturen. Men det blev aldrig mer än så.

För två år sedan blev jag mamma till Benjamin och då tog fotointresset fart igen. Han var tre dagar gammal första gången jag plockade fram all fotoutrustning.

Benjamin är så van vid kameran att han till och med kräver att jag ska ta bilder på honom. Om han ser en färgglad vägg utomhus springer han fram och väntar ivrigt på att jag ska knäppa en bild. Jag har lärt upp honom (lite för) väl. 😅

Välkomna hit!

Likes

Comments