Header

I fredags under dagen så började Clara bete sig märkligt.. Under dagen ville hon verkligen inte somna och framåt kvällen när hon väl hade somnat så vaknade hon och skrek. Så höll det på hela natten...vi nattade om hela tiden, fick henne att somna men vaknade direkt och skrek. På lördagsmorgonen var det två trötta föräldrar men tänkte egentligen inte så mkt mer på det eftersom Clara var lika pigg som vanligt..dock ville hon fortfarande inte sova något på dagen och jag reflekterade även då på att hon var kladdig i örat... Men var osäker på om det va var från örat eller om det var kladd från maten som hon precis innan hade ätit och smetat runt i hela ansiktet! Men då började jag fundera på om det kunde vara öroninflammation som spökade!
På lördagskvällen blev det dock exakt likadant som på fredagen... Hon somnade, men vaknade och skrek. Då fick vi tillsslut nog och ringde till 1177. De sa att om de fortsatte skulle vi åka in med henne till akuten. Dock runt 04 fick vi henne att sova och hon sov då enda till klockan 07 :) hehe. När Clara vaknade var hon kladdig i öronen igen och jag förstod då att det antagligen var öroninflammation som jag misstänkte dagen innan. Vid 08 ringde vi istället till närakuten för att få en tid dit istället för att sitta på akuten... Vi fick en tid ganska direkt !

Där kikade en läkare lite snabbt i hennes öron, såg en viss rodnad sa han, de tog en sänka men skickade hem Clara igen med rådet att ge henne en alvedon!

Senare på dagen började det igen...hon skrek och skrek och hon skrek så mycket att hon kräktes. Då åkte vi in till akuten! Vi kom till akuten vid 18:30 ungefär.. Efter några timmar tyckte personalen att vi skulle åka hem istället för att sitta där...det kunde ta ganska lång tid sa de. Men Clara hade såå ont så vi lämnade inte sjukhuset ! VId 23-tiden började jag och Calle springa rundor till toaletten, vi hade åkt på maginfluensa. Men vi kämpade på.. och turades om med att vara på toaletten och ta hand om Clara! Klockan 05 fick vi träffa en läkare... hon kikade noga i Claras öron och konstaterade att Clara hade dubbelsidig öroninflammation och att trumhinnan hade spruckit på ena örat!

Allså...läkaren vi hade träffat på dagen... Bli galen när jag tänker på det ! Hade han bara gjort sitt jobb istället för att stressa sig igenom patienterna så hade inte Clara behövt ha ont längre än növändigt och vi hade inte behövt sitta på ett sjukhus i 10 timmar!

Nu är det Tisdag, jag och Calle mår bättre från maginfluensan.. men vi ska fortsätta hålla oss inne 24 timmar till ! Dock fick vår lilla Madame med öroninflammation idag även en släng av maginfluensa. Stackars :( Vi kämpar med att försöka att få i henne vätskeersättning...samt tajma hennes antibiotika för öroninflammationen imellan kräkningarna så hon får behålla iallafall den!

Såå synd om lilla C :( som om de inte är tillräckligt jobbigt med en av dem !


/ MammaMiiCa

Här kommer några bilder på Clara då det var ett tag sen jag la ut några :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ojojoj vilken helg vi har haft, helt fantastisk !

Helgen började med fredagen då jag var ute med mitt jobb på lite galej. En middag som senare slutade vid pingisbordet :) hehe ! Var dock hemma tidigt efter som man nu för tiden måste tänka även på morgondagen!

Lördagen åkte vi in till staden ganska tidigt för att titta när Claras Mosters man Paul sprang Stockholm Tunnelrun.
VI stod vi målgången och hejade fram honom... Efteråt gick vi tillsammans och käkade lunch på TacoBar !

Efter detta åkte vi vidare till Svenska Turnerföreningens årsmöte. Var väldigt roligt att få träffa andra föräldrar och kvinnor/ungdomar med Turner Syndrom. Fick mycket input och information om hur de har känt och hanterat olika situationer som garanterat Clara också kommer att hamna i genom åren. Till sommaren arrangeras det ett läger som vi funderar starkt på att åka på. Möjligen är hon lite för liten.. Men är ju bra för mig och Claras Pappa att få komma dit och socialisera. Direkt efter årsmötet åkte vi vidare då en kär vän hade återinflyttningsfest. Var ett tag sen vi hade sätts så det var väldigt mysigt!

Söndagen har bestått av en tur till parken, söndagspromenad och fika i solen. Clara fick prova att gung för första gången och hon älskade det. Kommer garanterat ske ett par gånger i veckan from nu, så kul tyckte hon att det var. Annars blev det lite pyssel i hemmet och så lite mys framför tv.n mot slutet av dagen!

Här kommer en liten film på Clara när hon gungar.

Nu är det dax för mig att sova.. Klockan är ställd på 05 imorgon bitti och två arbetsdagar väntar :)
Godnatt ! x0x0 / MammaMiiCa

Likes

Comments

Då var det snart helg och man kan nog äntligen säga att hela familjen är friska igen.. Wohoow! Det var på tiden.. Mitt i all förkylning, hosta och allt där till började dessutom Clara klia sig på kroppen något förskräckligt! Vaknade mitt i nätterna och kunde inte somn om utan låg bara och rev sig! Massor av utslag på kroppen.. Vi misstänker att det kan vara tvättmedlet ! Så vi har nu bytt ut det och tvättat om hela hennes garderob och lite till för att se om det blir bättre! Vi var också hos doktorn för att utesluta allt annat lurigt det skulle kunna vara! De ville då göra ägg och mjölallergi test också bara för att vara säkra. En annan sak de också kunde vara var kortisonet som Clara inhalerar varje morgon och kväll! En mindre förekommande biverkning av kortison var just hudutslag. Vår läkare skrev därför ut kortisonkräm som hon tyckte vi skulle smörja in henne med... Hahahaha !!! Har ni hört va? Helt galet ju... Vi har inte hämtat ut krämen och fortsätter istället smörja in henne med miniderm som vi också blev rekommenderade av en annan doktor.

De lyssnade iallafall på hennes andning igen med tanke på förkylningsastman..och vi fick klartecken att sluta med den båda inhalationerna nu! Det lät nämnligen jättebra. Såå skönt för Clara att slippa
den proceduren varje morgon och kväll!

Annars så tickar utvecklingen på..fort! Hon kommer på nya saker varje dag. Hela dagen idag har exempelvis bestått av pruttljud :) Hon är så söt ! Så alla vi mött idag har fått sig ett pruttljud och Clara har faktiskt fått några stycken tillbaka!

Idag invigde vi nya vårjackan som hon fått av sin Moster Jeanette... så fin och varm och skön!

Här nere kommer en liten film från när vi var hemma och anledningen till Claras Fashionistas coola frisyr :)

Nu säger jag godnatt för straxt ska jag nog upp igen :)

Godnatt, x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

Fredagsmys idag :) med Lets Dance och kinapuffar för mamman!! Övertrött tjej har nu somnat på min axel....det var på tiden... inget illa ment så allså. Men Clara sover normalt sätt väldigt lite, kanske runt 6 timmar totalt på natten med ungefär 2-3 gånger som hon vaknar och man får natta om. På dagen sover hon ungefär allt mellan 5 minuter till 2,5 timme totalt! Så om hon skulle ha en bra sovdag så får hon totalt ihop 8,5 timmars sömn... det är väldigt lite för ett barn i Claras ålder!!! Idag var det ingen bra sovdag :) därav att jag skrev på tiden! För Claras skull såklart !!!

Sen är det sjukstuga hör hemma också vilket gör att hon är lite smågnällig och klängig :)
Men jag klagar inte..man får vara det när man är sjuk! Tycker det också kan vara väldigt mysigt att ha henne på min axel innan hon somnat till ordentligt och man kan lägga ner henne i sin säng!!!
Det är bland det mysigaste som finns att ha henne sovandes på axeln och höra hennes andetag :) finns inte många saker som slår det just nu!!!

Som en vän till mig brukar säga.. Man får passa på att njuta av sånthär nu.. Om några år kommer hon inte vilja det!

// MammaMiiCa

Likes

Comments

Att en lila fjäril är Turner Syndroms symbol är något som jag fick veta ganska sent på vår resa genom detta.
Har dock aldrig fått förklarat för mig varför.. Men om man googlar på varför det är det så står det såhär:

"The butterfly is the Turner Syndrome symbol. The TSSUS chose the butterfly because the butterfly is feminine yet strong, every butterfly is unique, and butterflies fly on their own which is our hope for our girls. I think it fits so well because butterflies may at first glance appear fragile, but are truly strong and beautiful, just like these girls!

Hur fint som helst ju ! Jag har många år funderat på att tatuera in just fjärilar på min rygg.. Fjärilar som flyger från skuldran och upp till nacken där jag har texten "One Of A Kind" intatuerat.
När jag fick veta detta med den lila fjärilen blev det inte längre en fundering utan en självklarhet.. Såklart min nuvarande tatuering, att varje människa är unik och att ingen annan är precis exakt som du. Att det ska förstärkas med Claras symbol... Lila fjärilar kommer inom sinom tid att placeras och flyga på min rygg !!!

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

https://youtu.be/2p-ctD5YxbA

Man kan inte annat än att bli lycklig när man ser henne. Stolt också.. stolt över att jag får vara mamma till denna underbara tjej!

Igår när jag satt och kikade i Turnerföreningens facebook sida som vi medlemmar där har så kom jag till ett youtube klipp som en person hade postat. Kikade på det ! Och där satt jag efter denna en minut långa klipp med svarta ränder på kinderna och vårt vita bord hade blivit svart prickigt. Måste sätt rätt kul ut såhär i efterhand.. Men från att varit helt vanlig till snäppet förstörd.

Det var ett youtube klipp som jag såg i Januari förra året när vi precis fått veta att det antagligen kunde vara något fel på Clara. Att det var något, men än så länge inte visste vad de var. Vi hade fått information att det kunde vara Down Syndrom, Turner Syndrom eller någon annan kromosomavvikelse som gjorde att vi skulle bli tvungna att göra abort...(om ansökan som vi blev tvungna att göra skulle hinnas bli godkänt i tid eftersom jag redan var i v 22.. Vilket är sista veckan för att få göra en abort) Annars hade jag fått gå graviditeten ut och veta att mitt barn inte skulle överleva efter att hon hade kommit ut!

Men det var efter vi fått detta beskedet... Vi var i rätt så mycket chock och kom hem, satte oss i soffan och googlade...googlade på var Turner Syndrom var. För de var något som vi aldrig tidigare hört talas om. Googlandet tog oss till en youtube film, och det var denna som jag nu såg igen. Denna film som jag återigen fick se efter ungefär 1 år!!

Alla de känslorna som jag hade då kom nu tillbaka...men denna gången med så mycket lycka!
Lycka över vad vi fått i livet och vad vi efter allt detta har blivit och framförallt att allt hittills har gått så himla fantastiskt bra <3

​// MammaMiiCa

Likes

Comments

När det är dax för mys men Clara vill ta med sig en leksak också !!!

Självklart väljer hon ju såklart inte den mjukaste och skönaste leksaken av dem alla.. Näädå, det var verktygslådan som också skulle vara med och mysa!!! Jajamän :) hahaha!

//MammaMiiCa

Likes

Comments

Clara önskar Grattis på Internationella Kvinnodagen till alla vackra starka kvinnor där ute :) ni är grymma!

Likes

Comments

Mycket saker händer det och att blogga har dessvärre hamnat väldigt långt ner på min prioriteringslista.
Är mycket med Clara, Hemmet, Jobb, olika Relationer och annat som är viktigare och har därför valt att lägga ner min tid
på det istället. Inte så konstigt egentligen, men ibland kommer lixom livet imellan och man får välja vad man
ska och hinner lägga fokus på ! Dygnet skulle behöva ungefär 4-5 extra timmar varje dag för att jag ska hinna
med alla mina åtaganden. Det är något som jag är ganska bra på.. att ta på mig många olika saker,
och gärna samtidigt :) hahaha! Men det ordnar sig det också så småningom!

Claras tänder ploppar upp en efter en... hon har hela 4.a stycken nu! Dessvärre har hon fruktansvärt ont av det och
nätterna förra veckan var inte så speciellt roliga. Hon vaknade runt 5-6 gånger om nätterna av att hon hade ont!
Hon bli mycket bättre av Alvedon såklart.. Men hur mkt Alvedon kan man ge lixom.
När vi var inne på Linköpings Lassarett i juldagarna med Clara så sa de att man kunde ge henne Alvedon var 6.e timme fram till hon är 10 år om vi så vill det. Men hallå allså.. Det känns ju lixom inte riktigt rätt !!! Vi har iallafall kollat med BVC och de skulle kolla med sina läkare och höra av sig till oss nästa vecka!

Hon har också lärt sig krypa massor...och fort går går det nu också :) så roligt ! Hon kryper, springer runt i lära-gå-stolen och börjat äta mycket mycket bättre! Hon börjar bli såå stor allså..

Man får ta tillvara på tiden alltså...för snart flyttar hon väl hemifrån >.<

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments