Header

Då var det snart helg och man kan nog äntligen säga att hela familjen är friska igen.. Wohoow! Det var på tiden.. Mitt i all förkylning, hosta och allt där till började dessutom Clara klia sig på kroppen något förskräckligt! Vaknade mitt i nätterna och kunde inte somn om utan låg bara och rev sig! Massor av utslag på kroppen.. Vi misstänker att det kan vara tvättmedlet ! Så vi har nu bytt ut det och tvättat om hela hennes garderob och lite till för att se om det blir bättre! Vi var också hos doktorn för att utesluta allt annat lurigt det skulle kunna vara! De ville då göra ägg och mjölallergi test också bara för att vara säkra. En annan sak de också kunde vara var kortisonet som Clara inhalerar varje morgon och kväll! En mindre förekommande biverkning av kortison var just hudutslag. Vår läkare skrev därför ut kortisonkräm som hon tyckte vi skulle smörja in henne med... Hahahaha !!! Har ni hört va? Helt galet ju... Vi har inte hämtat ut krämen och fortsätter istället smörja in henne med miniderm som vi också blev rekommenderade av en annan doktor.

De lyssnade iallafall på hennes andning igen med tanke på förkylningsastman..och vi fick klartecken att sluta med den båda inhalationerna nu! Det lät nämnligen jättebra. Såå skönt för Clara att slippa
den proceduren varje morgon och kväll!

Annars så tickar utvecklingen på..fort! Hon kommer på nya saker varje dag. Hela dagen idag har exempelvis bestått av pruttljud :) Hon är så söt ! Så alla vi mött idag har fått sig ett pruttljud och Clara har faktiskt fått några stycken tillbaka!

Idag invigde vi nya vårjackan som hon fått av sin Moster Jeanette... så fin och varm och skön!

Här nere kommer en liten film från när vi var hemma och anledningen till Claras Fashionistas coola frisyr :)

Nu säger jag godnatt för straxt ska jag nog upp igen :)

Godnatt, x0x0 // MammaMiiCa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fredagsmys idag :) med Lets Dance och kinapuffar för mamman!! Övertrött tjej har nu somnat på min axel....det var på tiden... inget illa ment så allså. Men Clara sover normalt sätt väldigt lite, kanske runt 6 timmar totalt på natten med ungefär 2-3 gånger som hon vaknar och man får natta om. På dagen sover hon ungefär allt mellan 5 minuter till 2,5 timme totalt! Så om hon skulle ha en bra sovdag så får hon totalt ihop 8,5 timmars sömn... det är väldigt lite för ett barn i Claras ålder!!! Idag var det ingen bra sovdag :) därav att jag skrev på tiden! För Claras skull såklart !!!

Sen är det sjukstuga hör hemma också vilket gör att hon är lite smågnällig och klängig :)
Men jag klagar inte..man får vara det när man är sjuk! Tycker det också kan vara väldigt mysigt att ha henne på min axel innan hon somnat till ordentligt och man kan lägga ner henne i sin säng!!!
Det är bland det mysigaste som finns att ha henne sovandes på axeln och höra hennes andetag :) finns inte många saker som slår det just nu!!!

Som en vän till mig brukar säga.. Man får passa på att njuta av sånthär nu.. Om några år kommer hon inte vilja det!

// MammaMiiCa

Likes

Comments

Att en lila fjäril är Turner Syndroms symbol är något som jag fick veta ganska sent på vår resa genom detta.
Har dock aldrig fått förklarat för mig varför.. Men om man googlar på varför det är det så står det såhär:

"The butterfly is the Turner Syndrome symbol. The TSSUS chose the butterfly because the butterfly is feminine yet strong, every butterfly is unique, and butterflies fly on their own which is our hope for our girls. I think it fits so well because butterflies may at first glance appear fragile, but are truly strong and beautiful, just like these girls!

Hur fint som helst ju ! Jag har många år funderat på att tatuera in just fjärilar på min rygg.. Fjärilar som flyger från skuldran och upp till nacken där jag har texten "One Of A Kind" intatuerat.
När jag fick veta detta med den lila fjärilen blev det inte längre en fundering utan en självklarhet.. Såklart min nuvarande tatuering, att varje människa är unik och att ingen annan är precis exakt som du. Att det ska förstärkas med Claras symbol... Lila fjärilar kommer inom sinom tid att placeras och flyga på min rygg !!!

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

https://youtu.be/2p-ctD5YxbA

Man kan inte annat än att bli lycklig när man ser henne. Stolt också.. stolt över att jag får vara mamma till denna underbara tjej!

Igår när jag satt och kikade i Turnerföreningens facebook sida som vi medlemmar där har så kom jag till ett youtube klipp som en person hade postat. Kikade på det ! Och där satt jag efter denna en minut långa klipp med svarta ränder på kinderna och vårt vita bord hade blivit svart prickigt. Måste sätt rätt kul ut såhär i efterhand.. Men från att varit helt vanlig till snäppet förstörd.

Det var ett youtube klipp som jag såg i Januari förra året när vi precis fått veta att det antagligen kunde vara något fel på Clara. Att det var något, men än så länge inte visste vad de var. Vi hade fått information att det kunde vara Down Syndrom, Turner Syndrom eller någon annan kromosomavvikelse som gjorde att vi skulle bli tvungna att göra abort...(om ansökan som vi blev tvungna att göra skulle hinnas bli godkänt i tid eftersom jag redan var i v 22.. Vilket är sista veckan för att få göra en abort) Annars hade jag fått gå graviditeten ut och veta att mitt barn inte skulle överleva efter att hon hade kommit ut!

Men det var efter vi fått detta beskedet... Vi var i rätt så mycket chock och kom hem, satte oss i soffan och googlade...googlade på var Turner Syndrom var. För de var något som vi aldrig tidigare hört talas om. Googlandet tog oss till en youtube film, och det var denna som jag nu såg igen. Denna film som jag återigen fick se efter ungefär 1 år!!

Alla de känslorna som jag hade då kom nu tillbaka...men denna gången med så mycket lycka!
Lycka över vad vi fått i livet och vad vi efter allt detta har blivit och framförallt att allt hittills har gått så himla fantastiskt bra <3

​// MammaMiiCa

Likes

Comments

När det är dax för mys men Clara vill ta med sig en leksak också !!!

Självklart väljer hon ju såklart inte den mjukaste och skönaste leksaken av dem alla.. Näädå, det var verktygslådan som också skulle vara med och mysa!!! Jajamän :) hahaha!

//MammaMiiCa

Likes

Comments

Clara önskar Grattis på Internationella Kvinnodagen till alla vackra starka kvinnor där ute :) ni är grymma!

Likes

Comments

Mycket saker händer det och att blogga har dessvärre hamnat väldigt långt ner på min prioriteringslista.
Är mycket med Clara, Hemmet, Jobb, olika Relationer och annat som är viktigare och har därför valt att lägga ner min tid
på det istället. Inte så konstigt egentligen, men ibland kommer lixom livet imellan och man får välja vad man
ska och hinner lägga fokus på ! Dygnet skulle behöva ungefär 4-5 extra timmar varje dag för att jag ska hinna
med alla mina åtaganden. Det är något som jag är ganska bra på.. att ta på mig många olika saker,
och gärna samtidigt :) hahaha! Men det ordnar sig det också så småningom!

Claras tänder ploppar upp en efter en... hon har hela 4.a stycken nu! Dessvärre har hon fruktansvärt ont av det och
nätterna förra veckan var inte så speciellt roliga. Hon vaknade runt 5-6 gånger om nätterna av att hon hade ont!
Hon bli mycket bättre av Alvedon såklart.. Men hur mkt Alvedon kan man ge lixom.
När vi var inne på Linköpings Lassarett i juldagarna med Clara så sa de att man kunde ge henne Alvedon var 6.e timme fram till hon är 10 år om vi så vill det. Men hallå allså.. Det känns ju lixom inte riktigt rätt !!! Vi har iallafall kollat med BVC och de skulle kolla med sina läkare och höra av sig till oss nästa vecka!

Hon har också lärt sig krypa massor...och fort går går det nu också :) så roligt ! Hon kryper, springer runt i lära-gå-stolen och börjat äta mycket mycket bättre! Hon börjar bli såå stor allså..

Man får ta tillvara på tiden alltså...för snart flyttar hon väl hemifrån >.<

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

Allså, folk pratar om musarm !

Då skulle de bara veta hur det känns att ha buffarm >.< hahaha !

//MammaMiiCa

Likes

Comments

Throw back memory!

När ingenting var riktigt bra och man provat på 99% av alla de gravidkrämper man kan ha :) Detta är sista bilden på mig innan Clara kom!
Då kände man att det fick vara bra.. att ett barn är alldeles nog, hehe. Efter förlossningen bekräftades den känslan..

Men nu..såhär 8 månader senare känner man annorlunda! Att 9 månaders kämpande var sååå värt det.. det trodde man inte man skulle säga då! Men om man har tur kanske man någon gång i framtiden får äran att få bli gravid igen! Men det får bli någon gång i framtiden... just nu är det härligt att bara ha en liten Clara att rå om <3

//MammaMiiCa

Likes

Comments