Header
View tracker

Clara har en grej för sig..och har i princip alltid sysslat med det. Det är att hon alltid vill hålla i sig i något..
Hon tycker antagligen livet går så fort så det känns bäst att hålla i sig så man inte ramlar av lixom :) haha.

Här kommer lite olika typer av bilder så ni förstår vad jag menar !


​Det är ju endå lite roligt faktiskt ! Men man undrar ju varför?

// MammaMiiCa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det har blivit dåligt med skrivande här men mycket har hänt.. Samtidigt som jag var nere i Kalmar och köpte bil hamnade nämnligen min mamma på sjukhus. Så min tid har gått åt till lite annat förståeligt nog !

Men, uppe i Stockholm igen och ikväll är jag och mannen i mitt liv, pappan till min Clara ute på galej tillsammans med min syster och hennes man. Clara får hänga med sin farmor :)
Man måste ju endå vårda relationen !!

Såå, ikväll blev det Håkan Hellström och vidare till olearys på tolvan... Vilket ställe allså! Tar aldrig slut..haha!

Nu ska vi njuta vidare av kvällen :)

// MammaMiiCa

Likes

Comments

View tracker

Tidigt imorse steg vi hemifrån för att åka med flyg på en snabbvisit till Kalmar. Vi hade nämligen bestämt oss för att köpa en bil där.
Halvvägs till flygplatsen får jag ett sms att flyget är inställt...men, vi hade blivit omdirigerad till en annan flygplats 1 1/2 timme därifrån. Så dit fick vi flyga för ett sen åka buss i 1 1/2 timme!

Betalade ju faktiskt inte dyra pengar för att resan skulle ta ca 2 timmar längre och dessutom få sitta i en buss. Blir lite irriterad endå!!!

Men jag blir samtidigt såå stolt för Clara har varit så fruktansvärt duktig heeeeela resan !!

Hon har bara skrattat, varit glad och sovit !
Hon har varit fantastisk.. och då kan jag ju faktiskt inte vara så sur!

// MammaMiiCa

Likes

Comments

Om exakt en vecka fyller Clara 6 månader och då ska ansökan till olika förskolor vara klar. Det är sjukt svårt tycker jag att välja bara sådär så idag ringde jag runt till lite olika förskolor och har bestämt visning. Ska bli spännande!

Vi får välja 5 stycken olika förskolor som vi rangordnar från 1-5... Men i augusti när det är dax för förskola är det endå inte säkert att det finns någon plats på dessa 5 utan vi kanske får någon helt annanstans! Helt galet ju..

Stockholm stad ringde dock mig idag då Claras hittills 3.e hands val ska läggas ner/flytta till andra sidan Farsta. Så ikväll måste vi ha familjeråd och komma fram till något nytt alternativ.

Fick även då veta efter lite snick snack att Claras första alternativ som vi helst av allt vill ha, det hade varit helt fantastiskt, kommer vi antagligen inte få plats på fören om några år för den är så populär. Tänker då att det kanske inte ens är någon ide att ha den som första alternativ? Utan borde välja någon av de andra som vi har större chans på...

Det är rörigt detta !!! Men efter lite visningar kanske man känner helt annorlunda än hur vi har "rangordnat" dem idag !

// MammaMiiCa

Likes

Comments

Det här med utvecklingsfaser har jag aldrig varit speciellt insatt i utan det är mer Claras pappa som håller koll på alla dessa :) Men nu har vi nått en fas som vi faktiskt tycker stämmer väldigt överens med Clara !!

Clara har fått väldigt bra koll på vad som händer runt omkring.. Kommer ex. någon i trappan så hör hon direkt och vänder sig för att kolla vem som kommer. Likaså har hon börjat få in snitsen med att sitta själv.. (har väl iofs inget att göra med själva "utvecklignfasen" att göra, men endå) Visst, än så länge är det inte så många sekunder som hon klarar innan hon ramlar åt höger eller vänster. Men det är på G! Det är mycket som börjar komma nu och det är så sjukt spännande..

Däremot så är det lite andra saker som inte är lika kul i denna utvecklingsfasen.. Ex. sämre sömn och sämre aptit. Men även lite mer uppmärksamhets krävande men det är hon ju normalt sätt endå..haha!

Det som är synd är ju att Clara sover dåligt/lite redan som det är..så med denna utvecklingsfasen så blir det ju minimalt ! Men den går ju över så småningom den också..
 Idag ska Clara få äta makaronilåda som vi började med igår.. Gick faktiskt mycket bättre än spagetti och köttfärssås konstigt nog :) hehe!

Dags för mat !!!
Hoppas ni alla har haft en fantastiskt helg :) för det har vi haft !!
​// x0x0 MammaMiiCa

Likes

Comments

Blev ju en liten shoppingtur igår och några saker blev inhandlade..

Kappahl hade tag 3 betala för 2 så det fick blir några plagg i storlek 74. Den som väntar på något gott....
Blev även en fin klänning inför nyår inhandlat :)

// Clara Fashionista

Likes

Comments

Lördag idag och vi har bara tagit det lugnt...
Bestämde oss efter frukost/lunch (beroende på vem i familjen man frågar) att kolla igenom lite av Claras kläder. Hon använder idag storlek 68.. (tror hon är ca 67cm) så vi har en hel del som nu ska läggas ner i källaren samt endel ska vidare till Claras kommande kusin (hon kommer i februari).
Vi passade även på att kika igenom hennes storlek 74 kläder. Vi har fått en hel del kläder även här, både begagnat men även nya grejer. Men här har vi börjat köpa lite kläder..kom även fram till lite som vi måste komplettera med!
Så eftersom vi kikade på det idag så passade Clara Fashionista på att köpa lite på centrumet idag 😂
Kommer ett inlägg med de nya inköpen här lite senare!!

Clara somnade kl 19.30 idag !!!!!!!
(OMG-Vad hände?)
Så vi får se om hon vaknar om en stund och vill vara vaken halva natten istället !!

Hahaha..när man pratar om det ja !
Nu vaknade hon :)

Vi säger så !
X0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

Då är dottern snart 6 månader, eller rättare sagt om 10 dagar.
Hon fyller 6 månader på Lucia :)

Det här med mat då...det är omständigt faktiskt. Clara gillar ingenting annat än sin mjölk. Vi började redan vid 4.a månader med smakportioner. Allt hon provade tyckte hon var surt och rös till! Började då med olika fruktpuréer och efter ett par små skedar så var det totalvägran. Sedan har vi börjat med gröt samt försök att blanda i fruktpure för att göra det godare. Hon vill fortfarande inte ha! Har provat lite mer riktig mat som spagetti och köttfärsås sista dagarna också.. Funkar inte det heller!

Ikväll började vi med att fasa in välling.. icke sa nicke ! Det var tydligen äckligt det också.
Visst att jag själv är kräsen när det kommer till mat men Hallå ?
Nån måtta får det ju vara på det... Antar att det bara är att kämpa på och nöta det lite varje dag !!

Vi får väl se när någonting annat än mjölk plötsligt kommer att vara gott...haha!

Här är ett klipp från när hon får prova majs och sötpotatis!
Nästan så man kan tro att hon har sagt sitt första ord :)

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

Igår fick jag ett tips av en av mina läsare om att ett det finns ett Lasarett i Sverige som rekommenderar abort om man diagnostiseras med Turner Syndrom i fosterstadiet.

Det betyder isåfall att lasarettet tycker att min lilla flicka, min Clara inte borde leva ?

Denna lilla tjej skulle då inte ha fått komma till världen enligt dem och jag och min man skulle antagligen ha suttit barnlösa idag ?

Jag blev helt rasande när jag fick höra detta !

Tänk då som vi, förstagångsföräldrar som blir rekommenderade detta av en läkare... EN LÄKARE !
Rekommenderar en läkare någonting brukar det vara det man lyssnar på, speciellt när de nämner en kromosomavvikelse som man annars aldrig har hört talas om.
Allt man gör som förstagångsförälder är man i princip osäker på.. och är det något man är osäker på eller under över är det en läkare man vänder sig till.
Men då tycker de alltså att Clara inte borde ha kommit till !?

Det är helt absurt!

Detta måste tas vidare och upp till ytan så att något sånt här inte händer !
Hur många kvinnor där ute har kanske gjort abort för Turner Syndrom, för att de blivit rekommenderade det när de egentligen hade kunnat få ha något så fint som ett litet barn vid sin sida idag?
De kanske var deras enda möjlighet att få barn och en läkare rekommenderar abort?

Jag kan inte släppa detta !

Jag hoppas ni läsare kan sprida detta budskap, kanske dela mitt inlägg så det sprids och Lasarettet får sig en tanke ställare eller ännu bättre..Gravida kvinnor kan själva se och kunna tacka nej till de sjukt dåliga och fruktansvärda förslaget om att göra en abort !

x0x0 // MammaMiiCa

Likes

Comments

Började skriva här på bloggen för två dagar sen och jag har blivit överöst av fina ord och kärlek !
Det är helt fantastiskt <3 TACK!

Jag har fått kontakt med människor redan nu jag aldrig hade kommit i kontakt med om jag inte gjort detta och hur galet är inte det.. Tänk vad två länkdelningar på Facebook kan göra och dessutom på två dagar!?

Hoppas innerligt att ni tycker om det ni läser och att ni fortsätter att läsa :) När jag ser att jag har läsare blir det ju desto roligare att skriva och vara aktiv här !

Återigen stort TACK :) och hoppas hoppas att ni fortsätter följa oss !!

x0x0 // miiCa

Likes

Comments