Det har hänt så mycket de senaste månad så det fanns inget tid att skriva haha. Först och främst så handlar det mest om min lilla tjej som nu har blivit stor!

Nu är hon, Melissa, 5 månader och 20 dagar, hon somna väldigt lätt på kvällarna runt 18.30-19 och sover ända fram till kl.07 så det är skönt. Sedan för två veckor tillbaka så fick hon öroninflammation och så där ledsen och allmänt grinig så vi åkte in på akuten och fick antibiotika, hon blev bättre och nu är på bättringsvägen.

För en vecka sen så börja hon vilja sitta och kan nu sitta själv en stund men faller sedan fram så man våga inte lämna henne sittande själv inte.

Och det nyaste nyhet den här veckan är..........att hon har fått Tänder!!! Aaaaaaah det går så fort!den här månad eller utvecklingsfasen går så himla fort!! Min stor tjej!

Det är så svårt att fota men det finns där!! Ska börja köpa tandborste så hon kan borsta tänderna och speciellt nu klia det säkert mycket i tandköttet hihi.

Annars då jooo vi har bokat första resa med barn till Prag i slutet av Juni då det bli ju spännande att resa med barn för första gången!
Sakerna som vi har förberett är inte så mycket förutom jaa självklart Resevagn, solskyddskräm, uv-baddräkt och ersättning eftersom hon äter mp-fritt så måste vi beställa lite innan.
Vi tänker ta med oss bärsele också då för att det underlätta ganska mycket.

Längtar..... :)
/mammamelissa

1 เดือนที่ผ่านมามีอะไรเกิดขึ้นมากมาย ทุกอย่างผ่านไปเร็วมาก ไม่ว่าจะเรื่องลูก เรื่องเที่ยว เรื่องเวลา แต่ที่สำคัญที่สุดคือเรื่องลูก จากเด็ก4เดือน ที่เพิ่งนอนเล่นคนเดียวได้ กลับเด็ก5เดือนที่กำลังอยากเดิน อยากยื่น อยากนั่ง ล่าสุดคือฟันนางขึ้นแล้วจ้าาาาาา 5555 มันสุดๆๆไปเลย คือ พัฒนาการนางไปเร็วมาก

มาสรุปช่วง5เดือนเลยละกัน ช่วงนี้น้ำหนักจะขึ้นประมาณ 300-400กรัมต่อเดือน คือจะไม่เยอะละ คุณแม่ๆๆไม่ต้องตกใจ ตอนนี้ นางหนัก 6100กรัม สูง 65 เซนติเมตร

ช่วงนี้ชอบนั่ง ชอบยื่น ชอบเดิน ขี้อ้อนมากมาย
อยากให้อุ้มให้กอด ชอบกัดโน้นกัดนี้ เพราะคงคันฟัน

ตารางทุกวันของนางจะเป็นแบบนี้

07-08 ตื่น เปลี่ยนแพมเพิส เช็ดตัว บอกอรุณสวัสดิ์คนสวย นอนเล่น ดูการ์ตูน 5-10นาที
08 ทานข้าวบด ประมาณ 100กรัม
09 ดื่มนม 120-140มิล
09.30-10 นอน
11.30 ตื่น ทานผลไม้บด 50-70กรัม เล่นกับแม่
12.30 ดื่มนม 100-140มิล
13.00 อออกเดิน นอนหลับในรถเข็น
14.30-15.00 ตื่นมาเล่น ดื่มนม 70-100มิล
16.30 ทานข้าวบด 100กรัม
18.00 อาบน้ำ เปลี่ยนชุดนอน
18.30 ดื่มนม 140มิล
19.00 นออน
22.00 (พ่อแม่แอบให้นมในขณะที่หลับ) 140มิล
05.00 ดื่มนม 100มิล

จะประมาณนี้ทุกวัน คือสบายมากๆๆ
แต่ก่อนจะมาเป็นแบบนี้ ต้องฝึกต้องสอน
ใช้ความรักความพยายาม ใช้ใจ ไม่เร่งไม่รีบ ทำไปตามลูก

ก่อนหน้านี้นางก็ป่วยเป็นไข้หวัด จนเป็นโรคที่คนไทยเรียกว่า โรคหูน้ำหนวก ซึ่งในหูเด็กจะแดงบวม ลูกจะเจ็บเวลานอนกรือเวลาหัวอยู่ต่ำๆ ซึ่งจะเป็นเวลาที่เป็นหวัด ต้องกินยา ปฏิชีวนะช่วย ไม่กี่วันก็ดีขึ้น แต่สงสารลูกมาก เป็นช่วงที่คนเป็นพ่อแม่ทรมานที่สุด คือตอนลูกป่วย
แต่ที่เจ็บปวดกว่านั้น คือ นางยังอารมณ์ดี นางไม่รู้เลยว่าเจออะไรมา แต่นางก็กลัวบางทีที่นางรู้ว่าต้องโดนทำร้าย
เช่นที่โต๊ะเปลี่ยนแพมเพิส เพราะตรงนั้นพ่อกับพ่อจะดูดน้ำมูกออกให้ พอนอนลงตรงนั้นปุ๊บ นางร้องเลยจ๋า 5555
ใครบอกเด็กยังไม่รู้เรื่อง ไม่จริงงงงงง

เอาแค่นี้ก่อนละกัน มีเรื่องจะมาคุยเยอะ แต่รอเวลาลูกหลับก่อน อิอิ

/แม่น้องฮันนี่

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Glad påsk allihopa :) 

Här firar vi påsken hemma med familjen. 

Dagens planer är bytt ersättning till Nutramigen åt Melissa i 2 veckor då läkare misstänkte att hon kanske är mjölkproteinallegiker och i eftermiddag åka till en 2årig födelsedagskalas.

Imorgon får mormor vara barnvakt åt Melissa medans jag och mannen ska ut på dejt med middag och bio.

På söndag är det en lugnt dag då blir det barnvagnspromenad och fika. 

Just nu ligger jag i soffan med Melissa sovandes på min bröst och lyssnar på Ebbas gravidpodd :) så mysigt.


Likes

Comments

Oj oj måste jag börjar med.... De senaste 2 dagarna har jag och min kompis rullat 900st vårrullar😯😯 men härligt att det är så många som få äta dom goda vårrullar som vi gör själv. Mycket uppskattat kan jag nog tror.

Igår så slutade min man lite tidigare från jobbet och solen sken så vi tog oss ut på en promenad till stan, fikade och shoppade blommor och vin inför helgen.

Fått en rekommendation av en kollega att det är så himla mysigt att pimpa upp inför helgen då när man är mammaledig så är alla dagar lika. Bäst att göra något fint att det blir skillnad mellan vardag och helg :)

New in
En elefantkudde till min lilla. :)
#wish

Kram
/mammamelissa

Likes

Comments

God morgon!

Hur har eran natt varit? Själv ammade jag vid 23 och lade mig sedan efter det. Sedan vaknade lillan 05 för amning och redo för dagen. Våran rutin har varit väldigt bra även om jag ammar delvis och ger ersättning så har lillan varit duktigt på att vid 20 är det läggdags och vaknar sedan 23-24 tiden och sen vid 04.30-05 och tar morgon vid 07.30-08.
Så jag och min man har haft tur ändå :)


Plan för dagen är då fortsätta med vårrullar tillverkning och mysa med lillan.
Som sagt är min flicka 3 månader gammal nu så det blev nya kläder i veckan.

Dessa söta kläder är från Livly :)

Kram
/mammamelissa

Likes

Comments

Dagens middag : Äggnudlar soppa med rödkryddad fläskkarré

Mango med sticky ris och kokosmjölk 👍

När middag och efterrätt är uppäten, lilla Melissa sover i sin säng så måste jag återgå till min extra jobb nu när jag är mammaledig hihi. Och vad gör jag då? Jo vårrullar take away :) Heltidsjobb men kul är det. Om ni vill ha recept så hojta till så ska jag fixa det.


Kram
/mammamelissa

Likes

Comments

Hej alla på NOUW och alla ni som läser min blogg, här kommer en liten presentation av mig.

Jag heter Sukanda, 26 år gammal, är gift och har en liten flicka. Jag jobbar som undersköterska på Neonatalavd i Umeå. Jag är egentligen från Thailand men har bott mer än halva livet här i Sverige och trivs bra här, åker dessvärre 1-2ggr per år tillbaka till Thailand och hälsa på mina släktingar samt ha semester.

Denna blogg kommer att handla mest om min vardagsliv som mamma, bäbis kläder och leksaker då jag har en flicka som är just nu 3 månader, resor och semesterställen.

Ni kan också följa mig på instragram #IvI_i_ik_i

Kram
/@mammamelissa

Likes

Comments