Nu r plutt 5 veckor. Förr veckan på tisdag var vi på en månads kontroll allt var bra. Han fick en okej stämpel av doktorn. han hade gått upp bra i vikt. Han käkar och växer. är vaken längre stunder nu. och Fäster blicken. Han är så go. en snäll bebis. Freja hade fortfarande ögoninfektion så hon och Gustav Fick var hos en vän medans jag och plutt var på bvc. Han vägde 3480 och 53cm lång. Alicia gick hem från skolan en dag förr veckan för hon hade oxå fått ögoninflammation , Nån timmer senare kom pappan i huset hem och hade fått de. På natten fick Gustav de. så hade ingen tid över att blogga förra veckan. Jag fick tvätta som en galning sängkläder och handdukar. Fixa mat och så. Men på Fredan var Freja frisk en vecka efter hon hade fått. de. Helgen blev vi hemma då jag hade så ont i halsen. Fick åka till jourmottagningen. Hade virus på stämbanden. Kunde knappt svälja. På Måndag var dem andra friska Alicia och Gustav fick en lindrig version dem var ju nästan frisk på lördag. På söndag var dem friska. Jag som trodde jag å lillen hade klarat oss. jag har fortfarande ont i halsen. och i måndags åkte jag på ögoninflammation. blivit bättre men inte helt bra ögon är super röda. Dem är geggiga på morron...


Lillen har gegga i ögonen. Nu hoppas jag att vi är friska snart. trött på att vara inne inte träffa folk. :(

Nu ska jag villa innan jag ska hämta gustav på dagis.


Ha en bra dag.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har man varit 4 barns mamma i 3 veckor vilket har varit underbart. Älskar våra 4 diamanter. Fast ibland driver ni mig till vansinne. Nioåring som charmig och go på sitt sätt, Men trotsar ibland men det tillhör väl åldern ibland :) En 11,5 åring som är go, glad men oxå har nån för tonårs humör som går upp och ner men go ändå båda två är hästtokiga och rider och sjunger i musikskolans kör. Sen en 3,5 åring som har en livlig fantasi och dra sin historier som man få lyssna på. Men även han har börja trotsa men det hör åldern till oxå :) så mini som mest äter, sover och skiter. Mini börja vaken mer och mer nu. Vår go älskade barn.

Plutt har inte varit på dagis på 3 veckor då pappa har varit hemma och det har varit höstlov. Han skulle ha börjat imorron men blir hemma då syrran har ögonfluss, Höstlovet har varit lungt, Varit hemma barnen har varit med kompisar. Stora tjejerna har varit och bowla. Vi och pojkarna var på spökjakt på ikea. Vi tog med en kompis son med. Igår var det middag hos svärisarna och spökvandring i skogen. Alla var skit skraja alla utom äldsta kusin och plutt.

Imorron börjar skolan stora tjejen får gå men lilla får var hemma nån dag då hon har ögonfluss. håller på häver i antibiotika salva i ögonen så hon är snart bra :)

'Att vara 4 barns mamma är kul fast man inte sover hela nätterna utan matar en liten på nätterna. så mysigt.

man luktar konstant barnspya. Barnspya är min nya parfym. :) Ibland blir man kiss på sig när man byter blöja så charmigt :P

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner och sova nån timme.


God natt

Likes

Comments

Sista inlägget var dan innan bebisen kom. Jag gick här hemma hade små ont hela dagen men tänkte att de var sammandragningar. Det var ju 15 dagar kvar till bebis skulle komma. Men på eftermiddan blev det värre. Mannen kom hem. börja laga middag vi klocka mina värkar. jag ringde förlossningen. jag sa att de var 8-12 min mellan värkarna. jag hade inte riktigt koll de var mannen som hade. Det var 5-6 min. åt mat. och ringde barnvakten. Svärisarna tog väskan åkte in. Vägen in vart jobbig då värkarna kom tättare. När vi stanna utanför ingången och jag klev ur bilen gick vattnet. Väl in på rummet gick allt så fort dem satt Ctg på magen och elktron på bebisen huvudet. Jag hade lustgas hann inte få min epiudral som jag vill ha. vi var inne på förlossningen vid 18:45 och 20:45 är han ute. Det var den snabbas förlossning jag har varit med. Den som gjorde ondast men inte som jag trodde. Så nu har jag prova föda utan smärtlindring visst jag hade lustgas men de tog inte bort smärtan.. Han vägde 3035g och 50 cm lång vi fick ligga kvar 2 dagar eftersom han hade bajsa i fostervattnet. Syskon var så stolta och glad över lillebror. Även plutten som vart jättestor nu. Vi åkte hem på torsdagen. Men åkt tillbaka på lördag för pku testet och hörsel testet. Då upptäckte att han blivit väldigt gul och rasa för mycket i vikt. Han fick sola en dag och jag amma och han fick ersättning son tillägg. Men han orka inte suga lite. så han fick en sondmatas. han både sondmatas och jag amma. Han blev piggare . jag amma. Men till slut så sa jag att de fick bli flaska. Amma när jag kände att de funka för han fick inte i sig tillräckligt av mig. Vi låg in helgen fick åka hem på permis på måndag. Fick åka in på tisdag och väga och och kolla gulheten. Värdet stod stilla. vikt hade gått upp för lite. Så vi åkte hem men på permis. In på fredan igen värdet var så mycket bättre och han hade inte gått upp så mycket som dem ville men han var pigg och frisk. så vi blev utskrivna. Idag var vi på bvc idag. Han hade gått upp ganska bra. Ska till bvc på fredag för att väga. Han är snart uppe på sin födelsvikt. :)

Likes

Comments

Nu är det nära till bebisen kommer. Det börja bli tungt nu. gör ont när jag vänder mig sängen. Kan knappt  gå. fötterna  svullnar på mig så fort  jag kliver  upp  i sängen.  Tar mig inte  upp  på övervåningen.  så vi har skaffa  en tv i   sovrummet nu.  så jag slipper  titta  på datorn.  Plutts op  gick bra   nu sover  han så tyst på nätterna.   I fredags  var  han en  kort stund på dagis  första  gången efter op.  Dem tog  kort.  Jag  var in på usö  för kolla  hur bebisen låg.   Den  låg  med huvudet neråt.   Gud vilken lättand.  Behöver  inte  oroa  mig för det.   Har  haft  lite  känningar. så bebisen  kanske  kommer  snart.  Så lång tråkigt att  bara  gå hemma  inte kunna  gör nåt.Ha  en trevlig kväll

Likes

Comments

​I Måndags morse  opererade plutten  sig  tog bort halsmandlarna och sina poplyperna.  Så nu är  han  hemma  från dagis  fram till  på fredag tidigast.  Jobbigt se  att  han ha ont i  munnen.  Skulle  vilja  ta hans onda. Men Snart kommer  han vara bättre om  några dagar.   Han går på  smärtstillande  nu.  Men man märker  skillnad nu  han snarkar  inget längre. Vilket är skönt  för  han nu.  Han snarka  rätt  mycket innan.

I torsdags var  jag till bm på en  extra koll. Hon är osäker på  hur bebisen ligger. så  väntar på att  dem ska ringa  från Usö  så vi får åka in kolla  hur  bebisen ligger. Om det är  som vi  och barnmorskan tror  att den  ligger med rumpan ner.  Jag  hoppas dem ringer imorron.  Ligger bebisen med  rumpan neråt  så blir det snitt. vilket  jag bävar för.  Jag är  nervös över det.  inte  själva snittet. utan de är  för snittet  och efter.  tycker  det jobbigt.  Många  kanske  tycker att  inte är nån  big deal  men för  mig är det.  Eftersom  jag inte har  nån  bra upplevelse  av det,  De som är lika  säkert som förra gången  är att man  får ut nåt  fint av det.  Men jag hoppas  den  inte ligger  med  rumpan neråt.

Idag är det 24 dagar kvar till bf.  Hade  hemska  sammandragningar inatt  och förut  idag.  Fötterna  svullnar  så fort jag går eller  står lite,  Nu  dem sista veckorna har jag haft  grymt ont bäckenbenet och blyg benet.  Tar mig  inte   upp för  trappen  hemma  vissa dagar  och inte  i ur  duschen.  Vända mig  i sängen är värst.  Men de är snart  över  och  vi får nåt fint  av det,

Ha  en trevlig  kväll


Likes

Comments

Nu är det 31 dagar kvar till bebisen kommer :) Vi längtar så jättemycket efter den lilla nu <3 Händer inte så mycket jag har varit sjukskriven sen augusti. Men i fredags kväll när jag skulle gå upp på övervåningen kom jag knappt upp utan att börja tjuta och inte ner heller. Kan inte knappt ligga i sängen så ont gör de i bäckenbenet nu :( Smärtan haft förut i rygg, fogar och bäckenet har gått handskas med. Men Nu är jag gråtfärdig. Svullna fötter har jag fått med. ser jätterolig ut haha. Inget ont som inte har nåt posetivt med sig. snart har vi en skatt till här. Nu går jag inte upp på övervåningen om jag inte behöver. Så det blir att sitta i sängen istället med datan.

Tjejerna går i skolan. De går framåt. Var på utvecklings samtal för F. Det var så bra man blir så stolt.

Plutten går på dagis. Han älskar det men nu är han hemma han ska operera sig imorron. Sen måste han vara hemma i tio dagar. Mammas hjärta blöder. fast jag vet att det kommer gå så bra. Han ska ta bort halsmandlar och polyper.

Det tur jag har min underbara man och Barn Älskar dem så oerhört mycket.


Var hos bm i torsdags. Allt såg bra ut. Hon är osäker på bebisen ligger så ska dit på torsdag se om hon kan avgöra. Annars blir det ultarljud.

nu ska jag surfa vidare.

Likes

Comments

Veckorna rullar på som vanligt. Det händer inte så mycket nu. Barnen går i skolan och på dagis. Jag ligger hemma vilar för att jag har ont i fogarna och ryggen. Nu har fötterna börja svullna oxå. Men nu är det inte länge kvar 44 dagar kvar till bf. Jag sover dåligt vaknar när jag ska vända mig och pga halsbränna. sen vaknar jag vid halv 5- 7 på morron. Nu är det mesta fixat skötbordet, kläderna har fått förvaring, Nu ska korgen och vagnen bäddas. B.B väskan packas. Skulle behöva handla lite pyjamser till den lilla och strumpor. Mysbyxor till mig att ha efter förlossningen.

Min andra plutt har varit hos doktorn. kolla halsmandlar och polyper. Han ska operera bort dem nu innan bebis kommer och innan dagis foto är.


Nu ska jag slappa i soffan.


Ha en trevlig kväll.

Likes

Comments

Nu  har tjejerna gått  över  en vecka  i  skolan. Dem  tycker  det är kul att  börja  igen  och träffa  kompisarna igen.  Lilleman har  börja  på  dagis  igen.   Han  tycker  det är  jättekul att  få komma tillbaka  och träffa kompisarna.  Jag är  sjukskriven fram till på  måndag.  Det börja  bli tungt  får  ont  när jag går   eller håller på grejar  för  mycket.  Men  nu  är det inte länge  kvar..  54  dagar kvar  till  bebisen  kommer.   Jag börja  bli  lite  stressad för  har inte  allt  klart ännu.  Vissa  dagar är  bättre  och sämre  hos  mig.  Beroende på hur  mycket  jag har gått  och hållt  på greja  hemma.

Nu är  de  helg  ska  väl  inte.  ska  väl  inte   göra  så mycket. 

Far och son ska på flygardan  i örebro.  Jag och  tjejerna ska  vara  hemma.

 Nu blir   de  snart  dags  för tacos och sen  tv mys  framför  fångarna på fortet.

ha  en trevlig kväll

Likes

Comments

Idag är det 70 dagar kvar till bebisen kommer till oss. Vi har köpt barnvagn och babyskydd. Har börja tvätta bebiskläder. Börja få ont i fogarna till och från. Men snart är det över hela familjen längtar efter den lilla i magen nu, Fullt ös i magen. Få se om jag pallar jobba nåt mer. ska träffa läkaren och sjukgymnasten på tisdag.. lite små grejer kvar att handla.

nu ska jag jag se teve

Likes

Comments

Nu  är snart sommarlovet  slut.  På  måndag  börjar tjejerna  skolan och  Gustav börja dagis igen. Ska  bli skönt  med Vardgas rutiner  igen.  Men det har varit skönt med ledighet. Vi har hunnit med  massor. roligheter  västkusten 2 dagar och shopping på Ullared. Sen hemma  en stund.  Sen  till Norrland  och  hälsa på  nära och kära  som man inte  träffar så ofta. Hitta på roliga  saker där och ätit gott.   Så  har vi varit på skara  sommarland 1 dag  med vänner  hade  en toppen  dag med massa bad och karuseller. Sen  tog  vi  med 2 av kusinerna till  Söderköping  till  smultronstället åt  glass och sen åkte lille putte  tåget genom  Söderköping..  Sen har vi badat lite  och  träffa  vänner  och ätit  gott.  och  myst. Har  firat en 60åring   med  god  mat  och tårta och  roliga  lekar på kalaset. 


Hoppas  ni andra haft  en trevlig  sommar

Likes

Comments