Innan graviditeten

Lanjelin har fått sin mens igen. Efter jul/nyår kommer vi att starta igång igen. Ett försök kvar + IVF då. Så totalt två, kan en väl säga. Nu är det bara hålla tummarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Innan graviditeten
Hejsan.

Jag sitter i biblioteket idag i vanlig ordning, som alltid på torsdagar. Har precis reserverat lite böcker jag vill läsa så jag hoppas dom kommer så snart som möjligt. Gärna på måndag då det är nästa gång jag befinner mig på bibblan.

Annars så har lite kollegor till mig frågat hur det går, har gått och så vidare. Jag var ju nästan tvungen att berätta varför jag skulle vara ledig och min chef sa att om jag ville, fick jag gärna vara öppen med varför jag försvann och var borta, så det inte blev några konstigheter. Så därför har jag varit relativt öppen på min arbetsplats om vart vi befinner oss och varför jag ibland har åkt iväg. Alla är lika nyfikna, tycker det är häftigt och undrar hur det går till, så då är det helt enkelt bara att utbilda dom så mycket som jag bara kan. Berätta om hur man går till väga, vad som sker, varför och så vidare, men det är roligt. Om det är något jag älskar, så är det att prata om just sådant här, för det är något jag kan något om. Jag vet hur två med snippa skaffar barn. Så det är kul att kunna dela med sig. Planen i framtiden är ju att starta upp en youtube-kanal med fokus på homosexualitet och hur det fungerar att skaffa barn, sen kommer den såklart röra mitt liv överlag, men med fokus på just min läggning. Jag hoppas att det kommer uppskattas. Måste prata med Lanjelin bara om när hon är okej att jag börjar tala mer öppet om det. Tror en kanal är lättare att hitta till än en blogg nu för tiden, nämligen.

Nåväl. Det återstår att se när det påbörjas. Om 20 minuter har jag lunch, sen ska jag vara rastvakt innan jag ska möta upp ÅK 2 för mellis. Sen är det fritids för hela slanten. Tänk att det redan är onsdag. TIden går fort när en har roligt.

Likes

Comments

Innan graviditeten, Lanjelin skriver

Så var det gjort!
Vi var i Uppsala idag och gjorde insemineringen, hela morgonen kändes det som en helt vanlig dag, det började inte kännas verkligt förrän vi faktiskt var på sjukhuset. Min mamma följde med och tog kort på allt. På. Allt.
Tack vare två Alvedon så var det inte en så hemsk upplevelse som första gången, jag fick lite ont och var lite yr men det var också allt.
Nu är det gjort!

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan. Första gången var jag nervös, rädd, uppspelt och glad. Nu är jag glad, uppspelt och det känns på ett sätt som om jag går omkring och drömmer. Jag känner mig mer säker nu ön förra gången, det känns... ja, mer säkert helt enkelt. Jag vet inte om det är typ önsketänkande eller någonting, oavsett vad så spelar det ingen roll. Jag är så lycklig.
Alex log typ precis hela tiden, att se henne så glad och lycklig har gett mig fjärilar i magen hela dagen, det är så fantastiskt.

Om två veckor ska vi ta ett grav-test, och förhoppningsvis så visar det vad vi vill se. Fram tills dess kommer jag antagligen vandra omkring på dom här molnen och behandla min kropp som den dyraste skatt, för inuti finns kanske vår mest dyrbara lilla skatt.

Är så lycklig, den här resan ger oss så mycket.

Likes

Comments

Innan graviditeten

Hej!

Sitter just nu i bilen tillsammans med Lanjelin och Svärmor. Vi ska vara där klockan 14.00 men det tar sin lilla tid att åka och vi vill ändå vara ute i god tid. Dels för att hitta parkering och sådär. Svärmor kommer att följa med in och fotografera om barnmorskan är okej med det, vilket jag hoppas hon är. Lovar att lägga in bilderna här då, såklart.

Nu ska jag vara social men jag skriver nog ett inlägg ikväll!

Likes

Comments

Innan graviditeten, Lanjelin skriver

Så. Jag var ju på en undersökning i fredags, efter strul och krångel med ägglossningen. Läkaren sa att jag skulle antagligen få ägglossning nu i måndags eller igår, men ingenting. Jag var så besviken, och jag tog ett till test inatt, som också var negativt.
Men så tog jag ett imorse! Den lilla glada gubben på skärmen som visar att jag har ägglossning dök upp och jag trodde först att jag såg i syne! Lyckan jag kände när jag insåg vad det innebar är obeskrivlig!
Ringde uppsala och fick alltså en tid för inseminering!!!
Jag är så fruktansvärt lycklig, och att min Fru kommer hit idag är liksom underbart! Jag är så uppspelt och glad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, det känns ungefär likadant som när vi gjorde vår första inseminering, all oro och ångest för att det ska gå dåligt är borta. Jag svävar liksom runt på moln och kan inte sluta le. Jag älskar den här känslan, jag är inte ens rädd för hur jag kommer må efter insemineringen!

Sist vi gjorde en så mådde jag riktigt dåligt. Jag mådde illa, hade ont i magen - som någon typ av mensvärk och jag trodde helatiden att jag skulle svimma. Jag satt och sket, kissade och spydde samtidigt som det liksom svartnade för ögonen. Jag skulle göra om det hundra gånger om det skulle leda till en liten bebis!

Jag vet inte vad mer jag ska skriva, är så glad och förväntansfull! Vi får se när jag kommer ner från molnen, om jag nu gör det!

Likes

Comments

Innan graviditeten

Hello!
Även om läkaren i Uppsala hade misstankar om att Lanjelin skulle ha ägglossning måndag eller tisdag så har hon ändå tagit nu lördag och söndag. Det har inte visat något så det är väl helt enkelt bara att hoppas på måndag eller tisdag. Så fort hon har ägglossning och vi fått en tid kommer jag åka upp till Stockholm, men det tror jag att jag redan nämnt i ett annat inlägg.

Annars är jag själv hemma, har ju varit det sen torsdag. Igår var jag på 70-årsfest då min mosters snubbe fyllde år och det var kul. Drack lite vindrinkar, dansade, sjöng och åt god mat. Så det var trevligt!

Likes

Comments

Innan graviditeten, Lanjelin skriver

Det är jag som är Lanjelin, jag som ska vara gravid. Det är spännande och läskigt på samma gång!
När vi började med det här med barn så kändes det mest som en dröm, sånt som man typ bara pratar om, såna där saker man önskar kunde hända fast man någonstans känner att det kanske alltid bara kommer vara en dröm. Det var när vi faktiskt började träffa folk som det blev mer och mer verkligt.

Första gången vi gjorde en insimenation var jag bombsäker på att nu var vi gravida, nu skulle vi bli föräldrar. Vi hade ju fått höra att det är sällan det tar när man gör det första gången, men jag är envis så jag tänkte att det händer på en gång! Som om jag skulle bli gravid av att bara se på spermier bara, typ.
När allt visade negativt så ville jag först inte tro på det, och jag blev väldigt ledsen när jag insåg att nej, vi var inte gravida.
Sen insåg vi också att jag hade en störning i ägglossningen. Typiskt mig att krångla till allt.

Efter några om och men så verkar allt se bra ut. Jag var hos läkaren idag, han sa att jag har två öggblåsår som är lite större, och det är tydligen jättebra. Han sa också att jag antagligen kommer ha ägglossning på måndag, och då ska vi ringa dom på en gång, för då är det dags igen!

På ett sätt så skrämmer det mig. Jag vill det här så mycket, och jag vet att min fru vill det minst lika mycket som jag. Jag är rädd att gå och hoppas, önska och drömma, så blir det som förra gången. Samtidigt är det liksom okej. Jag vet vad jag har att vänta mig, och självklart hoppas jag på att det blir någonting, och självklart blir jag ledsen om det inte blir den här gången heller. Men det är okej. Vi slutar inte kämpa.

Åh, vet inte vad mer jag ska skriva. Är trött och väldigt uppspelt samtidigt, längtar tills måndag och hoppas verkligen jag har ägglossning då!

Likes

Comments