Dagens MammaMadsen fick bli nåt som jag varit sugen på länge😩😋o handen på ❤️hur gott är det inte med redig Husmanskost 👌🏻
Jag gjorde Kålpudding med gräddsås 😋det är nog enda gången jag använder blandfärs o inte nötfärs 🙂gott blev det iaf 👌🏻
Till 4 port behöver du:
Blanda:
500 gr blandfärs
1 ägg
1 dl grädde
Salt o peppar
Kålblandningen:
5-600 gr strimlad vitkål
Smör att steka i
1 msk sirap
1 msk soja
1 dl vatten
Till såsen :
Spa ifrån kålen
3 dl grädde
Soja
Salt o peppar
Ev. redning
Tillbehör :
Potatis o rårörda lingon
Gör så här:
Blanda ingredienserna till färsen
Stek den strimlade kålen mjuk i en rejäl klick smör
Krydda med salt o peppar,tillsätt soja,sirap o vatten o låt det småputtra ca 5 min så kålen blir mjuk
Häll av vätskan med hjälp av ett durkslag (här har du grunden till såsen)
Sätt ugnen på 200'
Varva färsen med kålen i en form,avsluta med kål
In i ugnen ca 40 min
Koka under tiden potatis
Sås:
Blanda vätskan från kålen med grädde,koka upp o smaka av med salt,peppar o soja
Red såsen om den blir för tunn

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En sån där bra effektiv söndag 👍🏻Har bakat glutenfritt fröknäcke 🙂( det receptet finns redan på bloggen)
Sen passade jag på att göra sån där Mormorgurka 👵🏻nu när gurkan är så billig 👌🏻
Gör så här:
Skiva 1 gurka tunt (jag använde osthyvel )lägg den i ett durkslag o blanda med 1 tsk salt,ställ en skål som tyngd o låt det stå nån timma minst ,så vätskan rinner av lite
Blanda :
1 dl vatten
1/2 dl socker
1/4 dl 12% ättikssprit
Vispa tills sockret löst sig
Rör ner 1 msk hackad persilja o några varv med pepparkvarnen
Lägg gurkan i en glasburk o häll lagen över
Ställ in den i kylskåpet o låt den dra ett par timmar innan du smakar 😋

Likes

Comments

Gårdagens MammaMadsen blev schnitzel med vitlöksrostad delikatesspotatis,körsbärstomater o kantarellsås 👌🏻😋
Schnitzel vet ni ju hur man gör nu elr hur? 🤔men potatisen är ny så den kommer här
Till 2 port behöver du:
Ca 400 gr delikatesspotatis
2 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225'
Dela potatisen o tomaterna
Skala vitlöksklyftorna o hacka dom fint
Lägg allt i en smord ugnsfast form,krydda med flingsalt
In i ugnen ca 15 min tills potatisen är mjuk
Kantarellerna steker jag bara i smör,kryddar med flingsalt o lite peppar , häll på ca 2 dl grädde o låt det koka några minuter tills det tjocknar 👌🏻

Likes

Comments

Idag har mina barnbarn varit här varsin stund o bakat en Hallonpaj o en Rabarberpaj 👌🏻😋
Vi börjar med Hallonpaj med kokostäcke som Saga gjorde 🙂
Vi köpte en färdig pajdeg det finns både glutenfri o vanlig,supersmidigt om man har lite ont om tid
Till fyllningen behöver du:
50gr smält smör
1 dl socker
100 gr riven kokos
1 ägg
Allt detta blandas
250 gr hallon
Förgrädda pajdegen i ca 10 min på 225'
Lägg hallonen i pajskalet o bred kokossmeten över
In i ugnen ca 12-15 min
Servera med vaniljglass 👌🏻
Saga är 6 1/2 år o gjorde den här pajen helt själv 👌🏻
Sen kom brorsan Axel o jag hade ju lovat att han skulle få plocka raberber o göra en paj sist när han var här👌🏻så därför blev det 2 pajer idag ❤️o för mig är det viktigt att barnen är med i köket o lär sig tidigt ❤️
Det blev en enkel smulpaj som han oxå gjorde helt själv
Blanda :
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
100 gr rumstempererad smör
Skär ca 400 gr raberber i bitar o fördela i en smord pajform
Fördela smuldegen över
In i ugnen ca 15-20 min 225'
Servera med vaniljglass elr vaniljsås

Likes

Comments

Jag äter sällan bröd nu för tiden👍🏻men en kantarelltoast är en toast🍞gjort på vitt bröd👌🏻nyplockade kantareller en skvätt grädde lite salt o peppar,toppa med lite Västerbottenost 🧀jag unnade mig ett glas Riesling till det 🥂

Likes

Comments

Det är lätt att göra bra mat om man har bra råvaror 👌🏻
Jag gjorde schnitzel idag av fläskkotlett som jag bankade ut o panerade 👍🏻 stekte lite vaxbönor i smör o så lite av skogens guld stekta i smör o på med en skvätt grädde 😋😋jag använder svenskt kött o mejerivaror från svenska gårdar o närproducerade ägg ifrån Ormesta

Likes

Comments

Lövbiff med kantarellsås ,kraschad potatis o lite smörstekta sockerärtor 👌🏻det får bli fredagens middagstips 👍🏻
Till 2 port behöver du:
4 lövbiff
Kantareller
2 dl grädde
Smör
Salt o peppar
6-8 färskpotatis
Ca 50gr smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
50 gr sockerärtor
Gör så här:
Tvätta potatisen o koka den nästan klar i saltad vatten
Sätt ugnen på 200 gr
Smält smöret o pressa i vitlök
Dela potatisen o krossa den med en stekspade elr stor sked
Lägg den i en ugnsfast form o häll över vitlökssmöret,krydda med salt,peppar o timjan
Skjuts in i ugnen ca 10 min
Hacka kantareller o stek i smör,häll på grädde o låt det tjockna
Stek under tiden lövbiffen o krydda med salt o peppar
Sockerärtorna vänder du bara ner i lite smör o flingsalt 👌🏻

Likes

Comments

Jag hade en bit kassler i kylen🙂o med handen på ❤️så är jag inte jätte förtjust i det 🤔men detta blev gott👍🏻
Wokade lite blandade grönsaker o strimlade kasslern,som jag stekte för sig 👌🏻
Gjorde en sås på créme fraiche o sweetchilisås o lite flingsalt 😋😋

Likes

Comments

Grillat är godast elr vad säger ni 🤔Idag så blev det egna kebabspett med tabbouleh,ajvar,tzatziki ,kaymak,halloumi o lite libabröd 😋😋älskar dom här smakerna 👌🏻
Till tabboulehn behöver du:
4 port
100 gr bladpersilja
1/2 dl bulgur
1 salladslök
Saften från 2 citroner
400 gr Romanticatomater
Lite flingsalt
Ca 10 färska myntablad
Gör så här:
Skölj o hacka alla grönsaker
Pressa citronerna
Blanda alla ingredienser väl o rör ner okokt bulgur (den suger åt sig all saft ifrån grönsakerna o blir mjuk)
Till kebabspetten så använde jag 800 gr blandfärs o 1 påse kebabkrydda,1 dl vatten
Blanda o forma till spett elr biffar
Kaymak var en ny röra 👌🏻😋
Blanda:
100gr rumsvarmt smör
200gr färskost
1 dl créme fraiche

Likes

Comments

Kantarelltider nu 👌🏻👌🏻o jag plockade massor idag 😋
Så det resulterade i en kantarell/Västerbottenpaj (utan pajbotten)
Jag gjorde den förra året till kräftor o den blir väldigt god 👍🏻servera gärna med lite vispad créme fraiche o lite hackad rödlök
Enkel att göra är den oxå 👌🏻
Till en paj behöver du:
Kantareller
Smör att steka i
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 påse riven västerbottenost
Salt o peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225'
Rensa o hacka kantarellerna
Stek dom i lite smör
Blanda ägg,grädde o västerbottenost,krydda med lite salt o peppar
Smörj en pajform
Lägg i dom stekta kantarellerna o häll äggstanningen över
In i ugnen ca 15 min
Servera med hackad lök o créme fraiche

Likes

Comments