En av mina stora förebilder här i livet var min fina mormor❤hon var en sån där liten gumma som älskade att laga mat o samla familjen ❤det är nåt som jag oxå tycker är viktigt 👍🏻o det där med att låta barnen vara med i köket o dela med dig av dina kunskaper o recept ,så just eran familjs matkultur lever vidare genom generationerna ❤
Så idag gjorde jag Dansk husmanskost 🇩🇰när mormor gjorde det här så malde hon alltid fläskfärsen själv av fläskkotletter,men jag köpte färdig färs👌🏻
Det heter Krebinetter på danska ,men jag kallar dom för falska Wallenbergare för det påminner om det 🙂
Det här behöver du till 4 port:
600gr mager fläskfärs
1 äggula
Salt,peppar
Ströbröd
Smör att steka i
Gör så här:
Blanda i äggulan i färsen o krydda med salt o peppar
Forma till biffar o panera i ströbröd
Stek dom gyllenbruna i smör på ganska låg värme
Jag hade Palsternacksmos o ärtor till👌🏻
Till Palsternacksmoset behöver du:
600 gr palsternacka
2 msk fryst persilja
Smör
Salt
2 msk grädde
Gör så här:
Skala palsternackan o skär i mindre bitar,koka den mjuk i lättsaltad vatten
Mixa i matberedare med övriga ingredienser o smaka av med salt
Servera med ärtor o lite lingonsylt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Älskar söndagar när vi kan äta tsm hela familjen❤det är värt mycket för mig 🙂
Jag gjorde Grekisk pytt i panna o till efterrätt jordgubbar o vaniljglass😋
Vi var 6 pers o alla var jätte hungriga👍🏻 så det gick åt en del mat idag, precis som det ska vara 🙂
Köttet är bra att förbereda dagen innan elr åtminstone några timmar innan ni ska äta
Det här behöver du:
Drygt 1 kg kycklingfilé elr fläskfilé
Som du skär i tärningar o steker i lite smör,krydda med salt o peppar
Lägg i en skål o häll på 1/2 flaska kyckling elr kalvfond ,låt det stå o dra några timmar minst
2 påsar klyftpotatis (jag hade 1 påse potatis o 1 påse sötpotatispommes )
2 paprikor
Tomater
Gurka
Sallad
Oliver
Färsk timjan
Tärnad fetaost
Tzatziki
Aioli
Ajvar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225'
In med potatisklyftorna i ugnen ca 20 min
Skär alla grönsaker i mindre bitar o lägg i skålar
När det återstår 5 min ca på potatisen så lägg köttet uppe på potatisen o låt det bli varmt
Servera med såserna o grönsakerna

Likes

Comments

Lördagens MammaMadsen blev Fläskfilé med Curry o MangoChutney👌🏻jag serverade smörstekta Vaxbönor till men man med fördela servera med t.ex färsk pasta,ris elr bara en sallad
Till 4 port behöver du:
500gr fläskfilé
150 gr färska champinjoner
1 paprika
1 gul lök
2 msk MangoChutney
Curry o flingsalt
2 dl grädde
Smör att steka i
Lite persilja
Valfria tillbehör
Gör så här:
Skär fläskfilén i mindre bitar o stek i lite smör
Skär under tiden grönsakerna i mindre bitar o lägg dom i stekpannan tsm med köttet,stek en stund tills grönsakerna fått färg o köttet är genomstekt
Krydda med curry o salt
Häll på grädde o MangoChutney ,låt det småkoka ca 5 min
Smaka av med salt o curry,toppa med lite hackad persilja
Servera med valfria tillbehör 👌🏻
Vill du ha smörstekta vaxbönor ,så beräkna 150-200gr/pers,stek i en rejäl klick smör i 8-10 min så dom får lite färg
Krydda med flingsalt

Likes

Comments

Dagens lunch fick bli en sån där Hm🤔vad har jag i kylskåpet 🙃så det blev kycklingwok 👌🏻
Till 2 port behöver du:
2 st kycklingfiléer som du strimlar
1/2 rödlök
1 liten paprika
5-6 färska champinjoner
125 gr färsk broccoli
2 vitlöksklyftor
Smör att steka i
Salt o peppar
1 msk KetjapManis
1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
Gör så här:
Stek den strimlade kycklingen i lite smör o krydda med salt o peppar
Skär under tiden grönsakerna i mindre bitar
OBS! Använd inte samma skärbräda som till kycklingen
När kycklingen är genomstekt så tillsätter du alla grönsaker o stek tills löken är glansig
Häll på vatten,grädde o KetjapManis
Låt det puttra ytterligare ca 5 min
Jag tycker att det är godast om det är lite tuggmotstånd på grönsakerna 🙂o vill man så är det gott med ris elr pasta till 👌🏻

Likes

Comments

Jag gillar ju att testa nya recept 👍🏻o det här hittade jag i senaste nr av Buffé😋😋jätte gott o enkelt med lite bacon till 👌🏻Påminner om potatisbullar
Morots o Halloumibiffar
Detta behöver du till 4 biffar:
125 gr rivna morötter
100gr riven halloumi
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk Chiliflakes (prova dig fram)
Flingsalt
Smör att steka i
Gör så här:
Skala o riv morötter
Riv halloumi
Blanda alla ingredienser o forma till biffar
Stek i lite smör
Servera med bacon o lingonsylt 👌🏻

Likes

Comments

Dagens MammaMadsen fick bli Strimlad biff med brysselkål 👌🏻
Till 2 port behöver du:
300gr ryggbiff elr lövbiff som du strimlar
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 dl grädde
1/2 dl vatten
1 msk KetjapManis
1 msk kalvfond
1 msk fryst basilika
300 gr brysselkål
Salt o peppar
Smör att steka i
Grönsallad
Lite riven parmesan
Gör så här:
Stek lök o vitlök glansig i lite smör
Dela under tiden brysselkålen
Lägg i biffen o bryn den,krydda med salt o peppar
Tillsätt brysselkålen o övriga ingredienser
Låt det koka ihop ca 5-10 min
Smaka av med salt o peppar
Strö på lite riven parmesan o servera med grönsallad

Likes

Comments

Hade besök av en söt liten bagare i veckan ❤o vi passade på att baka CupeCakes med Cream Cheese frosting 😋🎂
Till 12 st CupeCakes så behöver du:
100gr smällt smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl elr glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
12 muffinsformar
Till frostingen behöver du:
50gr mjukt smör
100 gr philadelphiaost
5 dl florsocker
1 msk kaffe
1 msk lemoncurd
1 msk kakao
Gör så här :
Sätt ugnen på 225'
Blanda alla ingredienser till frostingen o ställ det kallt
Vispa ägg o socker poröst
Blanda i smör o mjölk
Rör ner övriga ingredienser
Fyll formarna till 3/4 o grädda i mitten av ugnen ca 15 min
Låt dom svalna innan du spritsar på frostingen

Likes

Comments

Fiskgratäng på spenatbädd med champinjoner o bacontäcke o till det smörstekt brysselkål blev riktigt gott 😋👌🏻
Till 4 port behöver du:
400gr torsk
1/2 pkt bacon
150 gr färska champinjoner
1/2 dl riven ost
1 dl strimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
150 gr bladspenat
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Fryst dill o persilja
Salt o peppar
Lite smör att steka i
Tillbehör:
400gr brysselkål
Gör så här:
Sätt ugnen på 200'
Koka brysselkålen i lättsaltad vatten i ca 5 min,häll av vattnet
Fräs spenaten,purjon o vitlöken i lite smör,häll upp det i en ugnsfast form.
Krydda fisken med salt o peppar ,lägg den på spenatbädden
Skär bacon o champinjoner i bitar o stek i lite smör
Koka under tiden ihop grädde o créme fraiche ,smaksätt med dill o persilja ,salt o peppar
Häll såsen över fisken
Toppa med bacon,champinjoner o riven ost
Skjuts in i ugnen ca 20-25 min
När fisken nästan är klar så steker du brysselkålen i lite smör o kryddar med lite flingsalt 👌🏻

Likes

Comments

Gårdagens MammaMadsen blev en svamp o kycklinggryta ,jag hade bara sallad till men den är säkert jätte god med pasta elr ris till 👍🏻
Till 4 port behöver du:
600gr strimlad kycklingfilé
1 rödlök
2-300 gr champinjoner
1 msk ketjap manis
1 msk balsamvinäger
2 dl grädde
Salt,peppar
Lite smör att steka i
Riven parmesan
Sallad
Gör så här:
Bryn kycklingen o krydda med salt o peppar
Strimla lök o svamp o rör ner i pannan,stek några minuter
Tillsätt ketjap manis,balsamvinäger o grädde
Låt det koka ihop några minuter,smaka av toppa med riven parmesan o servera med valfritt tillbehör

Likes

Comments

Gjorde fyllda Lowcarb tortillas oxå jätte enkelt o går att variera i oändlighet 👌🏻
Detta behöver du:
4 st tortillasbröd,vanliga elr Lowcarb
Philadelphiaost
Salami
Smör att steka i
Gör så här:
Bred ost på Tortillasbrödet
Lägg på salami o lägg ihop bröden
Smällt smör i en stekpanna o stek på svag värme på båda sidor
Dela med en pizzadelare

Likes

Comments