Dagens MammaMadsen fick bli en sån där klassiker igen 👌🏻
Jag steker torsken i smör,men vill du hellre koka elr tillaga i ugnen så går det lika bra 👌🏻för det är helt klart såsen som gör det 😋
Torsk med äggsås🐟
Till 4 port behöver du:
Potatis
Gröna ärtor
4 hårdkokta ägg
4 portionsbitar torsk
2 msk smör
2 msk mjöl
4-5 dl mjölk
Salt o peppar
Ca 1/2 dl persilja
Gör så här:
Skala o koka potatisen
Smällt smöret i en kastrull
Vispa i mjölet
Tillsätt mjölken lite i taget under vispning,låt det koka upp
Smaka av med salt o peppar
Rör i persiljan
O vänd försiktigt ner dom hackade kokta äggen
Stek torsken samtidigt som du gör såsen 👌🏻
Servera med potatis o ärtor 😋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagens MammaMadsen fick bli en Italiensk köttfärslimpa 👌🏻
Till 4 port behöver du :
500gr nötfärs
1 ägg
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk oregano
1/2 msk basilika
Salt o peppar
10 st skivade svarta oliver
4 st soltorkade tomater som du skär i bitar
(Blanda alla ingredienser ovan)
125gr mozzarella
1 msk grön pesto
1 rödlök
2 msk pinjenötter
250 gr cocktailtomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200'
Blanda ingredienserna till färsen
Skär mozzarellan i bitar o blanda med peston
Skiva löken o dela tomaterna
Lägg färsen i en ugnsfast smord form o forma den till en limpa,gör en skåra o lägg i ost o pestoblandningen
Toppa med den skivade löken,tomater o pinjenötter
Skjuts in i ugnen ca 30min
Grundreceptet är ifrån Ulrika Davidsson
Servera med en sallad 😋

Likes

Comments

Får sån energikick av soliga promenader ☀️🏃🏼‍♀️o träning 👊🏻så jag passade på att baka en plåt Hastbullar med vaniljkräm 😋😋👌🏻
Googla på Lindas Hastbullar 👍🏻enkla o klara på 30 min

Likes

Comments

En fantastisk fin dag här ☀️☀️🍄🍁🍂jag älskar dom här fina höstdagarna 😍så efter en riktig långpromenad 🏃🏼‍♀️🐶på 7,5 km o en tim på gymmet 👊🏻så var jag hungrig som en varg o lunchen var klar på 10 min👌🏻
Dagens MammaMadsen blev Pasta med en supergod laxsås 😋
Till 4 port behöver du:
Valfri pasta
300 gr rökt lax
1/2 röd paprika
1 dl svamp
1 brk créme fraiche med tomat/basilika
1 dl grädde
8st små tomater
Riven parmesan
Smör att steka i
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet
Skär paprika o svamp i bitar,stek i lite smör
Tillsätt créme fraiche o grädde,låt det koka upp
Strimla laxen o dela tomaterna,lägg det i såsen o låt det bli varmt
Servera med pasta o lite riven parmesan 👌🏻

Likes

Comments

Jobbar helgen är gjort 👊🏻tog en promenad på 9,5 km direkt efter jobbet o plockade en massa kantareller 😍👌🏻efter det så smakade det bra med lite mat 😋
Idag så gjorde jag Flygande Jakob😋man kan servera ris till men jag brukar bara ha en sallad till 🙂
Till 4 port behöver du:
Köttet från 1 grillad kyckling
3 dl vispgrädde
1 dl riven ost
2 msk tomatpuré
Curry
3/4 dl cashewnötter
1 pkt bacon
100 gr färska champinjoner
Smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225'
Skär bacon o champinjoner i bitar,stek i lite smör
Lägg kycklingköttet i en smord ugnsfast form
Lägg på bacon o champinjoner
Blanda grädde o tomatpuré ,smaka av med lite curry
Häll blandningen över kycklingen o toppa med riven ost o cashewnötter
In i ugnen ca 15-20 min
Servera med ris o en sallad

Likes

Comments

Idag så har det bakats kladdkaka i mitt kök 😋👨🏻‍🍳Bästa Axel läste receptet helt själv,o lärde mormor att knäcka ägg mot pannan👨🏻‍🍳❤️
Här kommer vårat recept:
3 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl (vanligt elr glutenfritt)
2 ägg
100 gr smällt avsvalnat smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 160'
Blanda alla torra ingredienser
Rör ner ägg o smör
Häll i en smord ,bröad pajform
In i ugnen ca 30-35 min
Pudra på lite florsocker o servera med vispad grädde 😋👨🏻‍🍳

Likes

Comments

Idag är en sån där toppendag att gå ut i skogen o plocka lite svamp🍄🍁🍂☀️jag är jätte dålig på svamp o plockar faktiskt bara kantareller(trattisar o gula)
Så dagens MammaMadsen får bli den här goda kantarellsoppan👩🏼‍🍳med parmesanchips
Sen gillar jag ju Prosecco o det passar utmärkt bra till kantarellsoppa👌🏻
Till 4 port behöver du:
1 lit blandat svamp(rensat)
2 schalottenlökar
2 msk grönsaksfond
4 dl grädde
5-6 dl vatten
Smör att steka i
1 msk persilja
Salt o peppar
Till parmesanchipsen behöver du:
2 dl riven parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200'
Lägg parmesanosten i små högar på ett bakplåtspapper
In i ugnen ca 5-6 min,tills osten smällt o fått lite färg
Hacka löken o stek den i lite smör
Dela svampen o lägg den i grytan tsm med löken,stek tills vattnet kokat bort
Häll i buljong o grädde ,låt det sjuda i 7-8 min
Mixa soppan så den blir nästan slät,häll tillbaka i grytan smaka av med salt o peppar om du tycker att det behövs
Servera med lite persilja på toppen o parmesanchipsen

Likes

Comments

Det bästa som finns är ju när vi kan träffas o äta tsm ❤️barn o barnbarn 👌🏻o igår var en sån dag 😍😍
Jag gjorde Grekisk🇬🇷pyttipanna o en klassisk Gino till efterrätt 👌🏻
Till pyttipannan så behöver du till 4 port:
1 kg klyftpotatis (jag köpte ICAs frysta)
800 gr fläskfilé
1/2 flaska kalvfond
Tillbehör:
1 gul o 1 röd tärnad paprika
Fetaost
Oliver
1 ask körsbärstomater som du delar
Aioli
Ajvar
Tzatziki
Smör att steka i
Gör så här:
Putsa fläskfilén o skär den i tärningar,lägg den i en skål o häll på kalvfonden. Låt stå i kylen minst ett par timmar
Sätt ugnen på 225'
In med potatisen o stek under tiden köttet i lite smör
Tärna alla grönsaker o lägg i småskålar,så kan man själv välja vad man vill ha 👌🏻🇬🇷

Likes

Comments

Jag har jobbat hela helgen ,så idag är jag jätte trött😴
Så jag gjorde en enkel kycklinggryta med kokosmjölk o curry 👌🏻👌🏻jag åt bara grytan ,men den är jätte god med nudlar elr ris till 🙂
Till 4 port behöver du:
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
250 gr broccoli
100 gr sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk currypasta 

1 burk kokosmjölk
Flingsalt
Saften från 1/2 lime
Smör att steka i
Gör så här:
Strimla kycklingen o stek i smör
Under tiden så skär du alla grönsaker i mindre bitar,skala o hacka vitlöken o när kycklingen är genomstekt så lägger du i grönsakerna o steker dom en stund
Häll på kokosmjölk o currypasta,krydda med lite salt
Pressa över saften från 1/2 lime
Låt det småputtra ca 5 min,det ska vara tuggmotstånd på grönsakerna
Smaka av o servera antingen som det är elr med ris elr nudlar 👌🏻

Likes

Comments

Fantastiskt fint väder idag☀️👌🏻så jag passade på att avnjuta lunchen på balkongen ☀️☀️
Dagens MammaMadsenblev panerad Rödspätta med hemlagad remouladsås 👌🏻
Beräkna ca 150gr fisk/port ,panera den i ägg o ströbröd ,stek i smör o krydda med citronpeppar
Remouladsås 4 port :
Blanda följande ingredienser :
1/2 dl hackade cornichoner ( elr saltgurka )
1dl majonäs
1dl créme fraiche
1 msk citronsaft
1 msk hackad persilja
1 tsk dijonsenap
Salt o peppar
Servera med kokt potatis o sallad

Likes

Comments