tänkte börja blogga lite nu eftersom jag ej kan göra så mycket på 4 veckor nu.
i torsdas blev jag ärr bråcksopererad som blev lite större än väntat. jag hade tuntarmen som satt fastklämmd och när dom sku ta lös den så fick dom ett litet hål på den. jag vaknade upp när dom pratade med mig jag var aldelles svettig och hade sett hemsk dröm under tiden. allt blev så skrämmande för mig så jag ville hem samma dag som jag blev opererad.
läkaren var lite tvivlande på att släppa hem mig men slutligen slapp jag hem på kvällen.
sambon var efter mig till malmska och vi for hem direkt och jag var så trött så jag somnade nästan direkt.
vaknade några gånger under natten av smärtan.

fredag:
sambon for till malmska efter en nu gördel åt mig för den jag hade hade blivit aldeles blodig och våt.
sen var han och hämtade ut min värkmedicin .
barnens fammo har varit här sen onsda kväll så henne har vi haft bra hjälp av.
för när jag tar min medicin blir jag så trött så jag orkar knappt va uppe 1 h så somnar jag. mina dagar blir mellan sängen å soffan mäst. när jag orkar vara uppe siter jag å stickar sockorna åt barnens faffa .

lördag:
jag var en sväng till oravais med jonas men konstaterade att bilsittande var inte riktit min grej ennu så det får nog vänta några dagar ennu och så provar vi på nytt igen. det hände inte så mycket på lördag.

söndag:
det var riktit snöstom här och sen till kvällen natten blev det plus grader och regn.
har orkat vara uppe lite mer idag.

måndag:
här sitter jag uppe och får ingen sömn. skall snart koka mannagrynsgröt och försöka få i mig lite mat. har bara fått äta flytande mat nu efter operationen så vi får hoppas jag börjar klara av att äta mosad mat några dagar nu för att en återgå till normal mat.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

tänk att tiden har gått så fort, efter 2 veckor går jag in i vecka 30 å då skall jag på ultra till kokkola :) längtar så att få si lilla tösen.
jag blir snittad så 2 augusti lägger vi datum när det sker :) spännande tider...

till dagen solen lyser ute och hoppas det inte börjar blåsa så hårt idag. dom har lovat lite sämmre väder så vi får hoppas det inte börjar regna iaf. det finns så mycket som borde göras så solen får nog vara framme en stund iaf.
på onsda skall jag å handla lite blommor och sen efter en rutschkana åt jossan, hon har så längtat att få en till gården. 
tycker jag bara skriver om olika sakär så nu får det vara bra för i mårn ha en bra dag :)Likes

Comments

​hej på er tär ut. tänkt berätt liti om hu häljin ha vari för oss

lörda mårgon: steg upp kl 6 ställde oss och packade oss i bilen å körde mot kemora för att kolla historic race,
vi kom fram strax föri kl 9 vi gick runt å kolla på bilan å kolla tå di kört på banan, he va int så varmt så vi va int tär na riktit läng så for vi mot kokkola tär va vi å sökt neti ti hoppa matton men int hitta vi na rätt så vi styrt oss mot jeppis för att äta på korv görans och si om vi sku ha hitta na på skutnäs loppis men di börja plock bort på ti flesta ställen så e vart int na fynd.

kl vart så pass mycki så vi fick fa rakt ti viktors kals, jossan va glad ti få spring å leik me all adä båne tär, vi for ca 8 på kväldin tärifrån å all va vi slut å e vart soffläge tå vi kom heijm :)

sönda: ida ska vi ti kvimo så får flickona leik ov se liti å mamma får viil opp se liti å hald lillen i famnin, tänk på tisdan gar ja in i vecka 28 så he er int läng tills vi har lilla tösen me oss :) 

nu ska ja fara ut å sita å virk en stund ha de så bra :)

Likes

Comments

sköönt att solen kom fram idag, för jag borde tvätta en hel del kläder och få ut alla mattor. har inte hunnit plantera nå blommor ute ennu heller så idag blir en full bokad dag för oss :)
behöver bara ta en liten paus med allt när jag skall till en skola för att prata med lärarna där om hur jag går till väga för att i augusti blir vi ju en till i familjen.
men tillbax till allt vi borde göra idag

  • laga sandlådan åt jossan
  • räfsa rästen som jag inte han med förra gången
  • hämta våra utemöbler till föräldrarna
  • laga blommbänkarna
  • så syrenen jag handlat
          gör färdigt terassen

det kan finnas saker jag inte nämnt nu men det är så med det. nu hoppas vi bara att vädret håller i sig några dagar igen så kaniske man skulle få färdigt denna gång. 
och nu är jag tillbax och hoppas jag har tid att skriva lite varje dag iaf. har varit lite fullt upp :)

Likes

Comments

​go kväll på er alla

rubriken säger det mesta är trött har huvudvärk sku bara vill läx ner och sov. men praktiken närmar sig fort och det är bara några dagar så drar den igång skall vara där 7 veckor och efteråt skall jag 1 vecka i skolan. men före jag kan göra mina et dagar behöver jag ha färdigt alla uppgifter i alla kurser och det blev lite mer för mig att göra denhär gången eftersom jag var borta nästan hela veckan när vi var i skolan och med sjuk dotter så det ledde till en massa "kompleteringsuppgifter"(strafarbete) men nåja kämppa på får man väl säga det ska gå för jag skall klara det. 

förra praktiken blev inte som tänkt så jag valde att vilja avbryta den platsen och läraren var på möt dit och pratade och där ljög dom ihop en massa skit så dom från skolan tyckte också att den inte var lemplig för mig mer. 
före jag börjar praktiken borde jag förutom att laga skolarbeten städa hela lägenheten och hitta en skötare till tisdag :)
men nu skall jag fortsätta göra uppgifter så 

 

Likes

Comments

​nu är jag inne på tredje veckan på min praktik och jag trivs jätte bra på stället där jag är
men nu jyst är det både skolarbeten och praktiken och et planen skall vara inne nästa vecka.
tyckär det blir allt för lite tid med josefin och jonas nu jyst men snart blir det snart lugnare igen men inte nån lång tid framöver för då startar en ny praktik igång igen :) 
men häljen har varit lite att ta en tid med familjen och andra nära vi var först till gravgården och tände ljus till minea <3 en stor saknad kom upp igen sen for vi och firade systers flicka som fyllde 7 år. 
på sönda packade jag väskorna med simkläderna och for med syster och hennes familj och mina föräldrar till tropiclandia och simmade därefter for vi till rax och åt oss mätta. en lugn och skön dag att bara ligga och plaska och simma med alla :) 
tack för en jätte fin hälj alla inblandade. men nu blir det et planen för min del så skriver när det kmr lite tid igen :P 
ha en bra kväll alla 

Likes

Comments

​idag var första dagen på min praktik, å jag tyckte det var jätte trevligt att komma dit. jag fick värkligen den känslan att jag var välkommen dit, alla var jätte trevliga och behandlade mig bra. 
jag fick följa med och se vad som skulle göras på olika ställen jag fick till och med själv göra mycket fast det var första dagen och alla åldringar var jätte gulla och trevliga :)
fick förklara vem jag var många gånger till alla och de ville veta min historia i livet :) jag kunde ju inte berätta hela min historia men dom fick veta att jag har en familj och att jag tänker söka till akutvård när jag kommit mig så långt. 
och dagen kändes kort för att endå ha börjat 7 och slutat kl 14 :) 
nu blir det att städa upp lite här hem och ta itu med någon skol uppgift för att få den färdig. jag har ganska många kvar att göra fören mina etn kan börja som är om ca 4 veckor :)
jag hoppas jag kmr att trivas bra där jag är. som jag nog tror att jag skall göra. 
ha en bra fortsatt dag 

Likes

Comments

snart kör praktiken igång på ålderdomshem. känns bra att man har kommit så lång men nu har jag några kämppiga veckor framför mig för fören man kan laga etn så måste man ha färdig alla uppgifter och tenter skall ennu skriva anatomi
jag tycker att anatomin e en jätte svår kurs på vissa grejor får int alls inpräntade de svåra latin orden.
men det skall vell nog gå bara man läser och läser och läser :P
men övergå till nåt roligare en skolarbeten. igår va ja å shoppade lite med syster och det slutade med att jag kom hem och hade hjälpt tomten lite också med paketen :) det känns bra att man har fåt påbörjan på det när man vet att snart är det jätte brotom med kransar, mössor å allt man skall ha till julmarknaderna man skall på, jag har nu bokat in till 2 ställen redan så jag hoppas jag hendar laga tillräckligt med grejor dit.
snart blir det att söka ris för att laga kransarna .
men nu skall jag forstätta städa när jag är sådär bra igång medans mina 2 gullisar sover :)
ha en bra dag

Likes

Comments

hej på er alla
 vintern kmr i sakta mak. nu jyst har jag en massa skolarbeten och praktik börjar nästa vecka, hur skall jag hinna med allt fören veckan är slut. på fredag skall jag och skriva anatomi så då hoppas jag att jag får klar en del av den biten. har läkemedels som måste göras och vårdplan mm.
men inte så lätt när man har en övertrött dotter som vägrar sova och vill inte i vagnen dugär bara med famnen nu. men jag får köra hårt på när jag får henne att sova ist :) 
idag skall vi också få hemm ett nyt kylskåp äntligen får man nåt som funkar som det ska. 
men nu skall jag klä på oss och gå ut å försöka få henne att sova så ses igen hejdå :) 

Likes

Comments

hej på er jag lovade ju att fortsätta om häljen. som sakt på freda slapp jag hem och mina föräldrar och jossan var eftär mig till vasa och körde hem mig. äntligen hemm kan man säga, det värsta är ju när man är i flyttkaos när lådor och väskor liggär över allt och man inte får lyffta nåmer en 3 kg. 
jag har försökt plocka upp lite jossans kläder och smått då jag orkat göra något. jag är sjukskriven enda till 25.9 men får inte lyffta nå tungt på 1 månad. 
så flytase tar vi i sakta fart och i den andra lägenheten har svärmor städat och plockat .
på tisda kmr mamma hit å då ska vi städ upp så vi får ett sovrum att sova i. nu jyst kan jag inte sova i sängen så jag sover på soffan men skall bli skönt att få ett rum att sova i.
nu skall jag si på skolarbeten så ha en bra dag :)

Likes

Comments