Ombyggnaden

Trotts dåligt väder så har bygget fortsatt så långt det har gått fram tills att plattan ska gjutas. Nu är det dock för blött så vi får se vad som händer i veckan.
Värmepumpen bör kopplas in eftersom den behövde flyttas. Vi tickar på med elpatron så länge så de går ingen nöd på oss. Men tur de inte är kall vinter än 😊
De nya rören till vatten och avlopp är på plats och framsidan är återställd. Eller återställd är att ta i.. gården är en enda stor geggapöl! Det går inte va ute i vanliga skor utan stövlar gäller här 😅

Nu kan vi se var den nya toaletten kommer vara placerad och ungefär hur stora barnens rum blir. Så häftigt!

Idag tog vi en sväng till Ikea för att se om deras badrumsmöbler är något vi kan tänka oss och faktiskt känns de bra. Tyvärr har jag så otroligt svårt att se saker tillsammans framför mig, men jag hoppas verkligen att huset ska få en någorlunda genomgående stil✌
Ska sätta upp en plan tänkte jag där jag varje vecka har fokus på vad som ska kollas och bli klart innan nästa del kopplas på.
Fokus nu är kök, badrum med möbler, kakel och klinkers och även golv i hela huset.

Golv tycker jag är så svårt! Med små barn borde vi ta något som är reptåligt eller som går att slipa efter några år. Så trägolv är där vi har blicken just nu.

Denna vecka ska jag göra klart båda toaletterna med möbler och gärna garderoberna i samtliga sovrum och hallen.
Golv borde också bli klart eller antalet kandidater bör iallafall bli färre 🙈

Vi får se vad jag kan meddela är klart vid nästa uppdatering 😉

Det är häftigt att se varje del växa fram och vi fotograferar så vi minns om 100 år också 😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Barnen

Vilken skillnad det är att vara mammaledig denna gång! Tryggheten i att ta hand om en bebis finns verkligen här och att styra ihop dagarna med två storebröder flyter på riktigt bra.
Mycket för att dom är så hjälpsamma. Thor kan göra dom här enkla sakerna som att hämta tutten, sätta på speldosan eller slänga en blöja. Adam fixar ju dom större uppgifterna som han också känner sig stolt över att hjälpa mig med. Att sitta med Hugo i soffan medan Andreas och jag styr med annat eller lära Thor hur man uppför sig i affären. 😆
Båda två är så viktiga för mig ❤

Så lilla Hugo. Han sköter sig så bra. Snäll bebis på alla sätt och han kommer få lära sig allt tidigare än vad han behöver tack vare sina bröder 😄

Pratade med läkaren i onsdags och hans vidgning i njurbäckenet har minskat kraftigt och ligger nu under gränsvärdet för behandling. Det känns så skönt!
Det innebär att vi har slutat med antibiotika och vi tycker nog han är piggare redan.
Egentligen är det inga mera kontroller som behövs i och med detta men efter diskussion med läkaren får vi komma på ett ultraljud i mitten av december för att vara säkra på att nivåerna inte ändrats uppåt igen. Det har hänt tidigare för honom.

Det är så skönt att det verkar gå bra för honom. En liten klump i magen som försvann.

I torsdags var de även dags för läkarbesök. Rutiner för alla bebisar i den åldern. Han växer så fint på alla kurvor ❤

Sen ska den lilla kroppen kännas och klämmas på. Bland annat höfter och leder. Den undersökningen ser inte nådig ut när en vuxen karl trycker på de små benen så de ser ut att dom ska trilla av. Så är de ju såklart inte.
Men iallafall så upptäcktes ett "klick"-ljud i vänstra höften.
Jaha. Bort med det ena och fram med det andra. Remiss till ortopeden i Västervik väntar oss nu.
Han lugnade mig ändå att säga att det är en väldigt liten känning men bör ändå kollas vidare så tidigt som möjligt. 
Åtgärden som blir om det skulle visa sig behövas är att Hugo får som en ställning på sig som ska hålla höftkulan på plats. Alternativt en typ av blöja (inte en sån han kissar/bajsar i) om det inte är så mycket som behöver stödjas.

Fram tills vi vet något annat njuter vi av dagarna i ett ruskigt men mysigt höstväder!

Hugo har börjat ge oss mer och mer leende och glada, gurglande ljud ❤

Höstpyssel har vi hunnit med hemma och på Öppna. Och kolla så lika avtryck på Thor och Hugo! ❤

Likes

Comments

Ombyggnaden

Allt började 2011, när vi insåg att det här huset är för litet för oss när vi är en större familj.  Med bara en toalett och ett litet kök var det också svårt att drömma om stora kalas och julaftonsfirande med hela tjocka släkten. Så vi tänkte så här att vi gör det vi måste för att sen kunna sälja huset och flytta till något större.

Så vi började.
I källaren var det fuktproblem så dränering behövde göras.
Adam behövde ett rum på övervåningen så vi köpte hem tapeter till det, vilket slutade med att vi tillslut hade rivit bort precis hela övervåningen då det var fukt även där upp emot taket och ett enormt hemmabygge som inte riktigt höll måttet. Väggarna var bland annat byggda utav gamla tikbord..
Den renoveringen drog med sig ett takbyte så fukten inte skulle vara ett problem igen längre fram när övervåningen blev precis som ny!

Efter det började färgen på den reviterade fasade  att trilla bort.
Det visade sig att den var målad med en färg som var för tät vilket gjorde att den började släppa.
Jaha tänkte vi, vad gör man åt ett hus där all färg borde tas bort innan man kan måla med en ny? Jo man brädklär det!
Från gult till grått med vita knutar och nya Elit fönster var snart på plats.
Vilken skillnad det blev! Huset blev ju snyggt!
Någonstans här, när huset fick en helt annan look, började tankarna om att på något sätt kunna bo kvar, gro sig större..

I all denna renovering har vi, framför allt Andreas varit 100% delaktiga i och endast elarbete samt takläggning har yrkesarbetare gjort. Det har verkligen varit tidskrävande att få ordning på detta lilla hus och vi har lärt oss massor längs resans gång.

Viljan att bo kvar har bara blivit starkare av flera anledningar. Barnen har kompisar runt omkring. Det är nära till skolan och dagis. Ett stenkast från skogen och bara en kort resa in till stan och jobb. Vi har ett hus som nästan är totalrenoverat och att börja om med samma typ av renoveringar igen känns inte lockande.

Så när vi satt en kväll och jämförde plus- och minuslistan med att flytta eller bo kvar så blev det verkligen tydligt för oss vad vi prioriterar. Och nu sitter vi här med ett godkännt Bygglov och ett färdigt starbesked i handen!
Tänk så det kan gå och så rätt det känns!

Utbyggnaden består av 100kvm boyta i två plan. Där kommer ett stort vardagsrum, två sovrum och en stor toalett att växa fram.

Ombyggnaden berör 70 kvm av befintlig boyta där köket får en ny placering i huset, sovrum byter plats och en stor toalett byggs där köket är idag.

Så nu har resan börjat. Material ska väljas, möbler ska beställas och livet ska på något sätt flyta på så lätt de bara går under dessa månader som det beräknas att ta. Denna gång har vi inte tänkt göra mer än att tapetsera några enstaka rum och kanske göra lite jobb med penseln. Firman som är anlitad sköter totalentreprenad vilket känns så skönt!

Uppdateringar från bygget och småbarnslivet lär det bli mycket av nu! 😅

Bilder från grävning på framsidan och nya vatten- och avloppsrör är på plats.

Grävning baksida och förberett för nytt avlopp i källaren.

Likes

Comments

Familjen

Har sedan den 16 september kopplat bort det mesta som inte har med det närmaste i familjen att göra. Vi har haft två helt underbara föräldralediga veckor tillsammans jag och Andreas❤
Den mesta tiden spenderades på att lära känna vår lillebror. Adam har haft skolan om dagarna men kommer hem direkt när den är slut eftersom han slipper fritids när jag är mammaledig. Det uppskattar verkligen Thor som lätt blir uttråkad här hemma när Hugo behöver mycket tid. Jag tänker att det blir bättre och att dagarna kan innehålla mer som passar Thor också.  Han behöver aktiveras på sin nivå för att inte vara helt omöjlig. Men det går inte ha tusen saker inbokat heller. Det måste jag inse för allas skull 💙 Att vara hemma tillsammans och få mera tid utan att vara stressade och helt slut om kvällarna när pappa kommer hem är ju ändå målet och det som betyder mest.
Vi har flera nära vänner i samma situation som jag tycker har samma tänk och förståelse till det. Vilket känns bra! 💕

Under veckorna vi var lediga kom vi långt med uppstarten av utbyggnaden av huset och ombyggnad av det befintliga. Totalt ska över 170kvm byggas/renoveras. GALET!✌ Kan inte riktigt förstå att vi är där nu..

För två veckor sedan var vi i Västervik med Hugo för att se hur hans njurbäcken ser ut. Det har blivit mera vätska sedan förlossningen så nytt UL blir nästa vecka igen och vi har kvar antibiotika tillsvidare. MEN han mår bra. Vi märker inte av att han lider av detta på något sätt just nu och vi hoppas för allt i världen att han inte ska få några infektioner . Lilla hjärtat ❤

I helgen var barnens moster hemma. Det var så mysigt! Blev mycket tid tillsammans med oss alla och bowlade innan fredagsmyset här hemma. Det tyckte både Adam och Thor va super kul! Till allas förvåning kom Andreas på 1:a plats! haha förlåt älskling men det hade inte någon, inte ens du själv, trott på! 😁
Kul och mysig kväll på alla vis ❤

Tidigare under sommaren sökte Andreas en annan tjänst på Västerviks Kommun och under våra lediga veckor fick han sitt besked och om några veckor axlar han rollen som Redovisningschef!!
Jag kan inte säga hur stolt och imponerad jag är! Du har visat att du kan och får ett stort förtroende. Det kommer passa dig perfekt! Stort grattis hjärtat!!
Jag ska stötta dig på bästa sätt jag kan här hemma, för nu har vi många bollar i luften..
Bebis, nytt jobb, eget företag och byggnation..
Vi skulle aldrig ge oss in i detta om vi inte trodde på det eller visste att vi kommer klara av det. Ibland kommer vi vara jätte trötta och slitna, men vi fixar det! Vi vill det här så mycket! ❤

I och med att Andreas började jobba i måndags denna vecka så behöver även jag komma ur bubblan här hemma. Lyckoruset kommer finnas kvar men omvärlden måste kopplas in 😄Det är dags för tider att passa i skolan och sköta om allt här hemma om dagarna med saker som tillhör mammaledigheten. Det bara måste göras även om vi skulle kunna vara ledig tillsammans med varandra i evigheter och bara göra det som passar för dagen. ❤
Sen har vardagen sin charm. Det är ju den som är livet. Och nu ska vi börja fylla alla dessa dagar med liv och härliga minnen medan barnen fortfarande är små. Dom blir aldrig yngre än såhär. 💙

Nu är det dags för lilla Hugo att få mat. De stora grabbarna är ute i stormen och hoppar på studsmattan innan den plockas ner i helgen.

Hösten är här och är faktiskt ljuvligare än någonsin! 🍁

Stor kram L

Bilder från Bowlingkvällen och promenad i Saltvik där pappa Andreas lär barnen allt man gjorde när han var liten där.. Eller ja inte precis allt kanske men klättra på berg är kul träning 😄❤

Likes

Comments

Barnen, Familjen

Klockan visar 06.10 och första rummet på förlossningsavdelningen i Västervik fylls av de första och efterlängtade skriken från vår bebis. Tiden stannar och luften är fylld av så mycket lycka och kärlek när han för första gången läggs upp på mitt bröst. Andreas håller mig i sina armar. Personalen som alldeles nyss var så nära och så engagerade i att han skulle komma ut, dom märks inte av längre.
Det är bara vi tre. Vi tre som får tid att känna varandra, hud mot hud. Det går inte förklara med ord. Det är så fantastisk!

Förlossningen denna gång var så annorlunda mot när Thor föddes. Jag kände att jag verkligen var förberedd på ett annat sätt när vi väl kom in på rummet och det är klart det kan känns så när man gjort det en gång innan, men det var så häftigt att känna "Jag vet verkligen vad jag ska göra här. Jag vet hur jag vill ha det." Och jag är tacksam över att jag var så närvarande och kunde säga till hur jag ville ha det i de olika faserna. Går inte in mer på detaljer men jag är så imponerad av kroppen och vad den orkar med! För mig har båda mina förlossningar varit en härlig upplevelse och det är jag tacksam för. Sen skulle jag inte klara mig utan stödet som Andreas gav mig.

Från tidigare kontroller vet vi redan från dag ett att vår bebis behöver behandlas med antibiotika i förebyggande syfte för infektioner då han har vidgat njurbäcken. Det kan växa bort- vilket vi hoppas på, i annat fall behövs det göras ett ingrepp när man har konstaterat vad som är orsaken till problemet. Det är för tidigt att avgöra nu vad som kommer att göras men vi följer ett program från Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Linköping och det känns bra än så länge. Det innebär att han ska få antibiotika på obestämd tid och genomgå kontroller under tiden. Annars tar vi just nu en dag i taget och observerar hans hälsa som vanligt.

Adam och Thor kom till BB för att hälsa på sin lillebror och vilket möte det blev! Thor tyckte det va häftigt att bebisen rörde på sig och sa "Titta titta! Han lever!" Adam som nu fått sitt fjärde småsyskon är ordentligt varm i kläderna och ville byta blöja och sköta om honom direkt. Hugo kommer få så mycket kärlek från sina storebröder och jag kommer garanterat gråta (läs stor-böla) flera gånger igen❤ Känslorna är verkligen utanför kroppen just nu och går inte att kontrollera det minsta.
Har gråtit lite varje kväll här hemma nu.. när Adam sjöng nattvisor för Hugo var jag otröstlig resten av kvällen. Det var så mycket kärlek mellan dom när dom satt i soffan bara dom två.

Vi är alla överlyckliga att Hugo är hos oss nu och vi ser fram emot att få börja leva livet med denna lilla krabat hos oss.

Andreas är hemma nu och även nästa vecka vilket är så skönt. Thor blir rastlös så vi turas om att aktivera honom eller att ligga i soffan och gosa med Hugo. 

Nu blir det att krypa ner i sängen och se hur denna natten blir. Allt har gått mycket lätt hittills med sömn och matning. Imorgon kommer BVC på hembesök, hoppas att det ska gå bra.

Välkommen till världen, älskade lilla Hugo❤

Fortsättning följer från oss en annan dag,
Kramar L

Bilder från BB. Hugo är 1 dag gammal❤

Under veckan har vi haft mycket mys i soffan, varit på promenader (med både gammal och ny vagn) och fått blommor från kollegorna på Swedbank!
🌺

Likes

Comments

Familjen, Ombyggnaden

Sitter nu i soffan med magen rätt ut i vädret och en vaken bebis där inne - galet att det är BF på onsdag! Men det där datumet blir man lätt så insnöad vid.. Andreas tror att det blir den 9/9 och jag gissar 12/9. Olika bud finns även nedskrivna från vänner och familj och kanske har någon gissat rätt - spännande! 🙈

Liten söndagsångest idag som kan komma inför en ny vecka, som egentligen ger en massa nya möjligheter att ta vara på. Men vi har haft en så go helg som jag vill vara kvar i lite till!

Adam kom ju hem i fredags och då finns det ingen som är mer nöjd än Thor! (såklart Andreas och jag också, men det är något speciellt syskonen emellan). Det blev hopp och lek på gården medan vi grillade på balkongen för sista gången ever!
Thor var helt slut redan vid sju så fredagsmyset fick han hoppa över. Dagen hade varit lång med lek hemma hos Jennifer på morgonen med bankmammor och alla barn - så glad att vi har varandra!
Men jag tror Adam tyckte de va lite mysigt att få ha oss för sig själv där på kvällen framför Fångarna på Fortet 💙 Minns själv att det kändes lite speciellt att vara vaken med bara mamma och pappa ibland och visst var det just Fångarna på Fortet som gick på tv även "på den tiden" 😄

Så lördagen, vi har börjat riva balkongen! ✌️ Har ju tänkt göra ett Bygglovs inlägg och det kommer nog nu i veckan - så mycket spännande på gång för oss!
Mamma och pappa kom till oss och mamma lagade lördagsmiddagen här hemma och det uppskattades massor! Hade en mysig kväll tillsammans 💛

Idag när vi vaknade så vet jag inte vad som hade flugit i ungarna egentligen.. De va inte en lugn minut från det att vi gått ur sängen!
Dom skulle brottas, åka skateboard, gå till grannen, sälja jultidningar- verkligen allt dom kunde komma på skulle dom göra NU!
Jag vet att jag har kompisar som är uppe typ 05.00 med sina barn och detta skedde ändå strax innan kl 9, men en söndag och vi äter frukost, ta de lite lugnt tack 😅
Det slutade iaf med att Andreas fick med sig barnen ut och fortsatte plocka ner balkongen och jag stekte plättar till lunch som vi åkte ut till Uvö och njöt av i solen där ☀️
Vi var iväg i 3,5 timme och vandrade runt där ute på Ön! Så fint det är där! Både hav och skog på samma gång. Blir flera turer i höst - det har vi redan bestämt.

Såklart att barnen är rastlösa emellanåt och tjatar om allt men när vi fick ha en så fin dag ute i naturen med extremt nöjda grabbar så betyder det allt! ❤️

Nu ska vi snart krypa ner och har förberett morgondagen med skola och jobb igen för halva familjen.
Skickar med ett tack från Adam också som redan fått in några beställningar till sina jultidningar! 😃

Detta blev en helg med massa ny energi till oss alla och några mysiga bilder 💙

Sov gott, Kram L 💫

Haha, kolla Andreas barkjolle och mitt barkskepp! Såklart att jag vann! 😄✌️ Hans segel var dock snyggare men vad hjälpte det😉

Likes

Comments

Familjen

Känner att jag vill börja med att säga att jag är tacksam över att jag har en lätt graviditet och jag mår jätte bra för att vara så nära BF! Känns som att min kropp trivs med att bära runt på en liten bebis.
Jag har inte ont i ryggen, jag är inte svullen eller fylld med vatten, jag sover faktiskt helt okej om nätterna (nu när det är lite svalare igen), jag har än så länge inga bristningar och inga migränsymtom på snart hela 9 månader. Jag är så tacksam för detta!!

Idag är jag 9kg upp sedan start och det är likt sedan vi väntade Thor. Även att vikten nästan är som förra gången så har jag ändå känt att jag är mindre denna gång.
Några säger "Hej tjockis" och andra säger "oj vilken fin liten mage".
Helt okej för mig med vilken kommentar som, jag är ju gravid och tjockare än vanligt och har mest bara magen på mig.

Men sedan i fredags när vi var på rutinkontroll för vecka 38 så har "vilken fin liten mage" varit lite jobbigt. Den är liten. Magen har inte vuxit på 4 veckor och vi låg under den där kurvan som visas på skärmen. Min oro kom inte direkt när vi satt där hos barnmorskan, Thor var med så han avbröt lite då och då i samtalet. Det bokades iaf en tid för UL i V-vik till idag och tankarna har snurrat mer och mer i takt med att klockan gått.

Kanske ligger bebis bara annorlunda? Kanske mätte hon fel? Kanske får den inte tillräckligt med näring? Kanske är något annat fel? Måste vi sättas igång? Blir det akut snitt? Ja, när man väl är igång så kommer massa tankar..

Det gick bra idag. Vad dom kan se är det en liten bebis där inne som väger ca 2,9kg. Måtten avviker med -12,5% och det får max avvika -15% vid denna tid annars går dem vidare med utredning om att sätta igång förlossningen. Näringen genom navelsträngen till bebis var bra så därför känns det lugnt och att den ändå får i sig vad den behöver tiden som är kvar där inne.

Något som dem också kontrollerar via UL är njurarna. Vidgat njurbäcken kallas det för när måttet mäter en större mängd vätska i njuren hos bebisen. Och det gjorde det hos vår bebis. Detta ska ev följas upp igen innan förlossningen (vi blir då kontaktade av läkare från BB), men oavsett så tittar dem på bebisens njurar med UL efter förlossningen för att se så vätskan/urinen kan rinna undan av sig själv.
Gör den inte det är det risk för urinvägsinfektioner som man inte vill ska drabba en liten bebis och då blir det antibiotika en längre tid. Annars ska det inte vara några komplikationer med detta och barn som drabbas blir ofta helt friska före 1 års ålder.

Det var lite känsloladdat i bilen hem. Dels för att det mesta gick bra- lättnad, dels för funderingar på det här med njuren- lite oro över något vi inte haft en tanke på!
Men det är ju fantastisk vilken möjlighet det finns att förbereda vården i samband med förlossningen tack vare kontrollerna vid ett UL.

Det var skönt att komma hem till Thor som fick en ordentlig spark från brorsan i magen 😄
Nu hoppas vi här hemma att det blir en härlig tid fram till BF och att allt startar av dig själv när det är dags. ❤️

Puss och kram L

Bilden är från helgen när vi var vid stugan
💙

  • Familjen
  • 1223 readers

Likes

Comments

vänner

Idag går vi in i gravidvecka 38 och 92,9% är avklarat. "Graviditeten räknas nu som fullgången", står det i Gravid och Baby-appen, tänk att det snart är vår tur igen!!

Idag hade vi bokat in en lekdejt med mina arbetskamrater från Swedbank och alla härliga barn hemma hos Jennifer.
Det blir verkligen många när vi ses och alla har någon att leka med, så perfekt!
Tänk så mycket roligt vi kommer hitta på tillsammans! Sara var den som saknades idag då dem precis kommit hem från BB med sin lilla prinsessa 💗 Vi är så glada att hon är här nu!

Sen visade det sig att det inte var en vanlig torsdag med en vanlig lekstund på förmiddagen.
"Välkommen till din Baby Shower Louise!" ropar dom precis när vi ska gå in till bordet som var dukat med dom godaste frallorna vi vet och den snyggaste vaggan gjord av blöjor! 😍
Vilka fina vänner jag har! Kunde inte alls gissa att det skulle bli av och verkligen inte idag!
Tack snälla 💗 Ni är bäst, det ska ni veta💗

Hela veckan har vi hittat på massa roliga saker med fina kompisar. Det är lite typiskt mig att vilja ha något planerat nästan varje dag, jag mår lixom lite bra av det. Sen är det nog tur att min sambo kan sätta ner foten ibland och be mig att lugna ner mig - vilket jag troligtvis skulle glömma bort annars😁
Så i eftermiddag ska vi bara vara hemma. Behöver bara handla inför helgen och kanske hoppa i några vattenpölar också ☔️

Måndag - Fallebogård med Swedbank-gänget och Lisa! Vilket ställe det är! Så härligt nära naturen med djur och bra leksaker att få låna på den stora gräsmattan. Klart det är lite beroende av bra väder, vilket vi verkligen hade! ☀️
På eftermiddagen lyckades vi halka in hos min fina vän Emelie och hennes Goa grabbar Theo och Wille! Thors dagiskompis Madicken med mamma och bror var där också, gissa om han var nöjd! Två favoriter samtidigt🙌

Tisdag - Nya kompisen Melvin och mamma Lisa kom till oss. Barn har verkligen så lätt att skaffa nya kompisar! Inget krångel, bara lek och skratt!

Onsdag - "Kusinen" Meya var hos oss hela dagen. Det går alltid så bra! Lyssnade på musik, var på lekplatsen, kollade film och hoppade studsmatta- fullt upp och fullt ös😅

Imorgon kommer äntligen storebror Adam hem igen💙 Funderar på att göra en tavla till Thor med veckans alla dagar på för att visa när storebror kommer, vilken dag (rättare sagt vilka dagar, som det är hos oss) man får äta godis och när det är helg osv osv. Han blandar lätt ihop alla dagar när vi är lediga så länge och lite pedagogiskt måste de ju ändå vara😆

Ska avsluta med att faktiskt vara tacksam över hur bra jag mår och hur mycket jag orkar trotts att kroppen bär på ett litet liv och förbereder sig för att ta sig igenom ankomsten av det snart 🙏
Tack kroppen - du är fantastisk!

PS. Hoppas att nästa inlägg ska kunna berätta lite om vårt bygglov vi väntar på 😃

Puss och Kram L

Fallebo 💚

Baby Shower 💙

Meya och Thor
🌟

Magen vecka 38

Likes

Comments

Familjen


Allt för ofta tycker jag mig själv säga ”Vad fort tiden går, jag hinner ju inte med alls vad jag vill!”, och låter gärna lite klagande samtidigt.

Andreas har varit ledig i åtta veckor nu, både semester och pappaledigt har kombinerats till något som har varit en väldigt bra sommar för honom, barnen och oss.
Jag är imponerad över att allt har gått så bra! Både här hemma för Andreas och barnen och för mig på jobbet.
Och det är såklart jag tycker det har gått fort!

Jag har varit ledig fyra av de veckorna tillsammans med honom. Två precis i början när vi spenderade en hel vecka på Böda Sand vilket var så himla härligt! Det lär nog bli något liknande nästa år. Bara komma iväg, bara kunna vara. Inga måsten. Ingen stress.
Sen har vi haft hans två sista veckor tillsammans också där vi tagit dagarna lite en i taget.
Vi har varit en del vid Dragskär där min familj har sitt sommarställe. Barnen tycker det är så härligt när vi bara kan gå ner till vattnet.
Fiska lite eller ta en sväng med båten. Vilken frihet det är. Tar det så lätt för givet men det är helt underbart att kunna få ha det så.

Ibland anser nog min sambo att jag bara går runt med den där telefonen i handen hela tiden. Okej, alla gånger gör jag verkligen INTE nödvändiga saker.. det är så lätt att bara scrolla och scrolla när man väl har börjat ju? Lite nyheter där, lite rea där, leta inredning och inspiration.. Ni vet hur de är! (Sen är jag nog inte värre än någon annan egentligen..)

Men samtidigt, vilken tur det är att vi har den där telefonen vs kameran vs surfmogrejen vs spelapparaten osv…

Det är ju alla bilder som vi tar som gör att jag faktiskt kan stanna upp ibland för att inse hur mycket man hinner med på åtta veckor.
Och alla bilder som får känslan att stanna lite längre eller komma tillbaka om den har försvunnit helt. Det är alltid något vi minns på olika sätt som gör att man kan prata och titta på bilder i evigheter!

Så nu då, söndag kväll. Jobbångest? Jo lite måste jag nog säga har krupit sig på Andreas. Och jag förstår honom!
Hur underbart är det inte att ha dagar hemma med familjen!? Men jag är säker på att vi kommer ha en fantastisk höst.
Något jag hörde på nyheterna var att man skulle låta sig komma tillbaka till jobbet i lugn och ro. Ge det flera dagar innan man har förväntningar på sig själv att minnas allt. För samma tid det tar att varva ner, måste det få ta att varva upp. Helt logiskt tycker jag. En sak i taget så det blir en bra start från början.

Det ska ändå bli skönt med mina två veckor semester till innan bebis kommer och barnen och jag får hitta på det jag orkar nu den sista tiden av graviditeten. Lite ensamt kommer dr nog kännas utan Andreas hemma.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan bredvid Andreas och ta fram godisskålen – för jag har ju ändå semester! ✌

Puss och Kram L

En bild från en fin dag på sjön med mina favoriter. Som jag älskar er ❤️

Likes

Comments

Barnen

Igår kväll kände jag att kroppen var trött och det hade den verkligen själ till att vara. Klippte gräset hemma på förmiddagen, packade i ordning för att bo på Dragskär i några nätter, handlade och avslutade kvällen på sjön med att fiska lite. Inget av det som är jobbigt annars men just nu är jag inte lika smidig när jag ska ta mig i och ur båten till exempel. Så på kvällen kom de första sammandragningarna eller känslan av sån där extrem mensvärk. Tack och lov så var det borta när jag vaknade idag på morgonen och har försökt att ta det lite lugnare idag.
Det är ju faktiskt bara 1 månad tills vi är beräknade att få lillebror till oss 💙

Han kommer ha dom finaste bröderna man kan tänka sig. Både Adam och Thor är otroligt hjälpsamma och omtänksamma.
Även om dom kan ryka ihop ordentligt och retas med varandra så vi tror att dom aldrig ska bli vänner igen - så skyddar dom varandra till 100%. Precis som äkta Syskonkärlek ska vara.

Mellan Adam och Thor är det ganska exakt 5 år. Tidigare har jag tyckt att det varit för stor skillnad men nu finns det näst intill bara fördelar med det!
Adam kan hjälpa till att hålla koll på Thor på ett sätt vi verkligen kan lita på. Sen lär sig Thor saker mycket tidigare än vad jag tror han hade gjort annars. Tror att 3 år mellan Thor och bebisen kommer bli perfekt det också. Det är ju egentligen perfekt hur det än blir med åldern mellan syskonen. Alla familjer är unika, precis som det ska vara och Syskonkärlek kommer det alltid att finnas ❤️


Nu fortsätter vi njuta av vårt underbara Dragskär, tänkte jag skulle ge Dragskär ett eget inlägg någon gång. Det finns mycket att berätta här ifrån.. 💙

Likes

Comments