Familjen, vänner

På Nyårsafton tog vi hand om att en resa tillsammans med våra vänner @lillaamanda och hennes Robin och Ava skulle bli av detta år. Sagt och gjort!!


Igår bokade vi två underbara veckor på Mallorca! Jag har varit nöjd med att en vecka räcker men Andreas tycker två veckor eller ingen alls, typ. 🙊 Och när vi väl är där så kommer tiden garanterat gå så fort!


När Andreas och jag träffades så bokade vi en resa till Rohdos men som blev inställd då det var för få resenärer från Kalmar just den dagen. Jättekonstigt men så blev de. Vi fick pengarna tillbaka och började dränera huset i stället. Och så har det fortsatt. År in och år ut har det renoverats. Och nu, mitt uppe i den största renoveringen av dem alla så känner vi att vi behöver en paus. Ge barnen och oss själva fokus på något helt annat!


Thor och Adam har redan börjat packa 😅 Så att vi längtar är det ingen tvekan om!! 


Så pass ska fixas och terapigrupper ska bokas, för så flygrädda som både jag och Andreas är så lär de behövas, haha!! 😉

Cala Millor
☆☆☆☆

Likes

Comments

Barnen, Familjen, vänner

Tack, tack och tack igen till alla Er som uppvaktade Hugo på sin dopdag! ♡

Trotts flera motgångar hela vägen fram till dopfunten i kyrkan så var dagen fylld av så mycket kärlek från både släkt och vänner. Med en dubbelbokad lokal, tårta som inte motsvarade beställning, bilolycka och scharlakansfeber så kommer vi verkligen att minnas den här dagen med blandade känslor!

Dopet är en mysig dag som på något sätt planeras eller funderas på ända från det att man kommit hem från BB känns de som. Så att det nu är avklarat känns ganska skönt.  Vi har fått otroligt mycket hjälp av mina föräldrar och Andreas mamma. Utan Er hade vi fått jobba dag och natt för att få ihop allt!

Måste även berömma alla som frivilligt hjälpte oss i lokalen där lunchen och kaffet serverades. Ni vet vilka ni är och ni är guldvärda! ☆

Hugo fick tillslut fyra Gudföräldrar som vi tycker känns så bra!
Farbror Niclas och hans fru Marika ♡ Barndomsvännen Robin och hans fru Amanda @lillaamanda

Dopklänningen som Hugo har på sig har även jag, min syster Emelie och Thor haft på sig vid våra dop. Så fyra namn och datum kommer att vara graverade på den som min mamma och mormor har sytt tillsammans för över 27 år sedan ♡ Det är lite speciellt tycker jag.

Jag är så glad att min mormor och morfar finns med och orkade vara med hela dagen. Morfar blir 94 år och när jag pratade med honom på kvällen så sa han att det varit en helt underbar dag. Han hade fått en så fin känsla i hela kroppen han inte kunde beskriva med ord. Jag älskar er ♡

Alla dopgåvor Hugo fick av Er alla var otroligt fina!

♡ Hugo • Andreas • Christer ♡

Likes

Comments

Familjen

Så var även Nyårsdagen snart passerad och många jobbar imorgon igen. 2016 var ett år med lite lediga dagar kring både jul och nyår. Så att Andreas kunde vara pappaledig i två veckor känns så lyxigt! Vi har alltså hela denna vecka som kommer nu tillsammans också♡ Det behöver han för att ladda upp 2017 med den nya tjänsten och även alla val vi fortfarande ska göra till huset får vi extra och värdefull tid till nu.

Våra vänner från Stockholm, Amanda, Robin och deras fina Ava kom till oss i fredags så vi kunde ordna allt inför nyårsfirandet i lugn och ro. Adam var kvar ända till eftermiddagen på Nyårsafton och ingen va nöjdare än Ava denna gång! Så roligt dom har ihop alla barnen, det känns så kul!
Både Amanda och Ava var två modiga tjejer som dessutom vågade hålla i Schack (ormen) redan vid första mötet! Imponerande!

På fredagen så ordnade papporna med HELA HANDLINGEN! Raketer, dryck och mat. Så skönt för oss mammor som tjuvstartade med en kopp kaffe innan papporna även kom hem med fika.. Så uppskattat! Barnen var också hemma och väntade in bastubad och fredagsmyset.

Nyårsafton var en lyckad dag! Promenad på förmiddagen, grillade korv till lunch hemma på gården - i typ storm så inte super lätt när lågorna for runt, men de gick och korven blev varm!
Sen en kaffe och fix inför kvällen.

Kl 17 bjöd OskarshamnsTidningen, enligt tradition, på ett fantastiskt fyrverkeri nere vid hamnen. Tycker varje år är värre än det förra. Vilka raketer! Eller paketer som barnen säger, haha!
Det är alltid så mycket folk så att ta en promenad fram och tillbaka tjänade vi nästan på tidsmässigt och lite luft gör oss alltid gott!

Hela kvällen var super lyckad! God mat och dryck! Duktiga Hugo åt på flaska hela kvällen och natten utan protester. Vill gärna att han kan ta den ibland så övergången inte blir så allvarlig. Tänker att han får äta på flaska vid dopet också för att jag ska kunna hjälpa till med annat runt omkring och för att kunna vara med hela tiden bland gästerna. Men att pumpa är ju ett jobb för sig alltså..

När tolvslaget väl kom sov alla tre som stockar. Kändes inte aktuellt att väcka dom - vi hade ju redan sett så fina raketer tidigare på kvällen har även smällt lite själva innan tolvslaget. Så vi föräldrar gick ut och lekte av oss med både raketer och smällare för oss själva! Det känns som vi hade tur att inget hände med tanke på allt som flög runt oss, haha!

Nyårslöfte har aldrig varit något jag tagit på större alvar. Inte mina föräldrar heller vad jag minns. Typ att sluta med godis och få någon belöning eller så. Och de blir inget sånt löfte i år heller. Inte heller något löfte om att träna mer eller köpa gymkort. Nix.
Utan i år tänker jag så här: TID.
Inget är dyrbarare än den tid vi har och får tillsammans. Läste en text på ett Instagram konto för lite sedan som löd:
"Det är inte hur länge du lever som spelar någon roll. Utan kvalitén du ger till den tid du har och får."

Så jag ska göra allt vad jag kan för att uppskatta den tid ännu mer som jag får tillsammans med min familj och med våra vänner.
Inte klaga över saker som inte blir gjorda. Göra det som betyder något.
Vara närvarande.
Minnas saker.
Leva.
Skratta.
Njuta.

För en dag är jag förhoppningsvis 93 år, som min morfar. Och minns saker. Ser på att livet har varit fullt av stunder värda att berätta om för mina barn och barnbarn.
Det blir mitt "nyårslöfte". ☆

Nu är ögonen verkligen trötta efter bara 3,5 timmars sömn natten som var. Så sov gott,

Allt väl, L ♡

Mammor och barn i ett försök att få ett bra kort!♢

Tack ni fina vänner för en lyckad Nyårsafton och en härlig start på 2017!
Nu ser vi fram emot alla äventyr vi har framför oss!

Likes

Comments

Familjen

Tänk att en dag på hela året är så speciell för både stor och liten!
Som likt hos nästan varje familj så har vi två julaftonsfiranden. Men det är bara det ena varje år som känns på riktigt. Just det på själva julafton såklart. Känslan i hela kroppen är speciell redan från morgonen och barnen är så förväntansfulla och vi lika så över att allt ska bli så mysigt och lyckat som möjligt. Men med en avslappnad twist på det hela.
Inte lätt. Verkligen inte lätt när en bebis ska ammas, få fina kläder på sig utan att kräkas ner dem direkt. Hjälpa storebror 1 och 2 med kläder och hårstyling.  Duscha mig själv, sminka mig och få på kläder utan att även dem ska kräkas ner innan vi kommit iväg. Packa allt som ska med (som tur var lämnade vi det mesta dagen innan) och komma fram I TID!
Och tänk. kl 12 var vi klara för att åka! Hela 60 minuter innan vi skulle äta så när vi satte oss i bilen kändes det som att vi glömt tusen saker! Men vi lyckades idag, på själva dopparedagen! Med glatt humör hos oss alla! ☆☆☆☆☆

Julafton i år firades med Andreas familj och allt var så bra. Matilda och hennes Andreas flyttade in i sitt hus för bara två månader sedan och vi kunde inte haft det mysigare! Stor gran, massor av paket och god mat som  vi alla bidragit till. Så bra jobbat av oss alla!

Såklart kom tomten till oss också.
Bästa julklappen för Adam i år blev den omtalade majsorm en som hans farbror Niclas köpt.. Orm är fascinerande djur. Om jag tycker om den? Nej. Men nu har vi en och jag gillar läget, haha.. Adam är nöjd och då är vi nöjda!
Thor fick också massor av fina saker men tror att Ninjagodräckten är hans favorit!

Andreas och  jag bestämde oss för att inte ge något till varandra i år. Vi har ju ett helt hus att inreda på nytt om några månader så vi har massor av saker att kunna ge till oss då. Det kändes som ett bra beslut just i år men annars ÄLSKAR jag att få paket! Som ett barn verkligen!

Faktiskt så fick vi ändå två julklappar från det  julklappas-spelt som vi vuxna hade. Vi körde Bingo med riktiga kulor och brickor och den som fick Bingo först, fick välja paket först. Alla paket var så bra! Årets julklapp hos oss var nog ljuslykta! Tror spelet hade 4 lyktor som lottades ut! Så fina och vi vann en av dem☆ Annars var de allt från vin, presentkort, spel, sängkläder mm.

Efter en lång dag åkte vi hem till egna sängar runt kl 21. Thor somnade i bilen men Adam höll sig vaken.

Och lilla Hugo. Han har varit exemplarisk hela dagen. Lilla hjärtat.

Vi, jag och Andreas, varvade ner lite framför tvn och summerade dagen innan vi kröp ner i sängarna, mätta och nöjda. Och med massor av kärlek i våra hjärtan ♡

Juldagen firas hos min familj på Dragskär och får ett eget inlägg när tiden räcker till ☆

Ni är det finaste jag har ♡

Lilla fina Hugo ♡

Schack heter han/hon. Ca 4 år och 120 cm läskig. Jag förstår inte hur Adam kan tycka det där är mysigt.. 😅

Likes

Comments

Ombyggnaden

Nu har det gått ett bra tag sedan sista inlägget bara om huset. Men har uppdaterat lite i övriga inlägg och med lite bilder♢

Vi bor sedan snart en månad tillbaka i mina föräldrars hus, nära hem till vårt egna projekt, så vi är där flera gånger i veckan för att kolla läget, nypa oss i armen över att detta verkligen händer och mäta alla rum för att hitta inredning som passar!

Köket är nu beställt och kommer levereras i januari. Electrolux Home i Oskarshamn är leverantör till detta och det känns riktigt bra. Att ha kontakten i stan för en så stor och viktig del i huset är ett stort plus!
Vi kommer att ha en mörk laminatskiva mot vita luckor med rostfärgade handtag och vitvaror. Bänkskivan har lite struktur i sig för att kännas mer "levande". Men vi ändrade oss tre gånger innan Marcus tryckte på knappen! Så nu ska vi nog bli nöjda med den också :)

Ikea kommer att stå för inredningen i våra badrum och samtliga garderober. jag har hela tiden haft en bild framför mig hur jag vill att det ska se ut och personalen på Ikea var så trevliga och hjälpsamma med att lägga ordern med alla tillbehör. Det va bara att peka på vad vi ville ha. Kändes nästan lite väl lyxigt faktiskt och jag hoppade lite av materiell lycka inne på Ikea!

Uppe i badrummet blir det vita möbler och nere, där vi även har bastun så kommer det vara valnötsfärgade möbler. Allt ur serien Godmorgon och Odensvik. Dessa ska utgå under våren 2017 men reservdelar är man garanterad under 10 år som garantitiden gäller.

Våra garderober blir utav PAX-SERIEN och det finns ju oändligt med kombinationer!! I hallen kör vi två spegeldörrar som gömmer kläd- och skoförvaring samt tvättskåp. Några viktiga delar för oss var att barnen måste själva kunna hänga in sina kläder och hitta vantarna i lådan. Även ryggsäck och cykelhjälmar får en egen plats. I städskåpet ska alla tillbehör få plats så det är lätt att ta fram och går snabbt att plocka undan. Tidigare har städhinken med alla flaskor stått i trappan till källaren tills den ska användas igen. Inte trevligt eller barnvänligt.. Det blir så enorm stor skillnad för oss denna renovering.

I sovrummet anpassade jag och Andreas varsin garderob för vad vi tycker passar oss bäst. Vi var mkt nöjda med ordern när vi gick där ifrån!

I mellandagarna nu har vi även varit inne på Harald Svenssons Måleriaffär här i Oskarshamn som hjälper oss så bra varje gång. Kakel, klinker, färg, golv och tapeter - ja allt kommer väljas där ifrån!
Allt utom färg och tapet är klart. En stor del vi kan bocka av i "Att göra-listan".

Snickaren har ledigt fram till mitten av januari innan det drar igång igen. Då är det fokus på att bygga upp invändigt och material som vi valt ska börja monteras. Det är mycket som händer påvägen som är svårt att formulera kortfattat i text. Men det absolut viktigaste att tänka på  vid en större renovering eller nybygge är helt klart ett avtal mellan Er och Entreprenören. Allt annat löser sig om man bara har ett avtal att luta sig tillbaka mot! Så viktigt för att båda parter ska hålla sig till samma spår och vara nöjda i slutet.

Igår var vi och visade mina föräldrar och min syster hur det ser ut just nu. Det finns inte ett spår av hur det en gång sett ut i den gamla delen. Nästa gång min syster är hemma är det förhoppningsvis nya delar att visa upp ☆

Trappan till nedervåningen, eller det som förut var källaren, blir boyta och får en ny trappa snart.

Väggen i vardagsrummet kommer skilja av mellan tv och middagsbordet.  Den stödjs av två stolpar som fästs i tak och golv. Tror det blir någon typ av fondtapet på denna vägg. Liten och lätt att göra om! 

Det bästa stället i hela huset! Utsikten och ljusinsläppet! Här blir de många mysiga stunder och med den öppnaspisen strax intill..

Såhär blev årets gran hos oss🎄 En precis lagom stor! Perfekt, men utan stjärna☆

Likes

Comments

Familjen

"När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran. Och alla människor räknar, dan före dan före dopparedan."

För några år sedan fick vi lov av vår granne som äger skogen uppe vid Norrby att hugga en gran. Jag var så glad över det för jag minns när vi följde med morfar till skogen när vi var små och hämtade en gran till Dragskär. Så mysigt att välja en själva! Nu skulle jag få göra det igen. Och där stog den - granen som vi fick hugga i grannens skog. Helt perfekt tyckte jag med en härligt grön färg, en omkrets kring midjan som skulle få plats i vårt lilla vardagsrum och lagom hög. Så vi högg. Eller sågade, eller hur de nu va.. Hur som så gick vi hem med denna fina gran  över axeln och jag längtade så efter att få klä den med ljus och glitter.
Väl på plats så kunde vi inte annat än att skratta. Vet inte vad som fick mig att vilja ha just DEN där ute i skogen. Den orkade ju knappt hålla ljusslingan uppe och alla kulor fick inte plats för de var så några grenar! Bra övertalnigsförmåga har jag nog eftersom jag är då fick med den hem, hahah!
Den fick ändå vara med hela julen och jag kan fortfarande  känna att den var speciell, min lilla gran! 🎄

Åren efter detta har Andreas valt gran som vi köpt vid Maxi. Men, igår fick jag försöka igen! Innan vi parkerade bilen  hade jag fått ögonen på en grön kompis. Och tänk, i år känns de som jag valde rätt! Ikväll fick den sitt pynt och några julklappar har hittat dit. När granen är inne kommer tomten med julklapparna säger Thor. Och då är de viktigt att det blir så tycker vi :) Ska bli kul att se hans  glädje imorgon och nu är det lagom att räkna ner! Julafton på lördag! ☆  

Fick en så mysig bild på Thor från mamma ♡
Han har sovit hos dem inatt på Dragskär medan vi gjorde Kalmar för badrum, garderober och julklappar

Likes

Comments

Laddar lite bilder för den nyfikna läsaren :)

Hallen, där garderober ska på plats och en ny trappa♢

Vardagsrummet innan, här ska köket flytta in. Nytt, mindre fönster är på plats.

Vardagsrummet som är hela utbyggnaden på entréplan. Så nöjda över valet av våra fönster. Väggen som är mitt i rummet ska dela av tv-hörna och matplats. Stolpar i stål ska monteras istället för vanliga reglar upp i taket för att hålla den stabil. Kommer se mer modernt ut tror jag.

Likes

Comments

Barnen

För tre månader sedan satt jag och Andreas hemma i soffan på Gullvivan. Thor var hos mormor och morfar för att sova över då lilla Hugo i magen började ge oss tecken på att vilja komma ut snart.
Vi hade precis hunnit äta upp maten som bestod av den godaste kebabrullen  någonsin innan det var dags att åka mot Västerviks BB. All energi den gav gick åt till att kämpa sig igenom en underbar förlossning ca 10 timmar senare.
Tänk att redan tre månader har gått nu ♡ Minns allt så väl. Minns även Thors förlossning väldigt väl. Med Thor var det en lååång väntan men med Hugo gick det lite snabbare, gick dock över tiden med 9 dagar, bara 7 med Thor.
Och nu börjar det kännas som att Hugo alltid har varit hos oss! Som Sara brukar säga att "dom har ju varit här hel livet känns de som!" Och ja de gör det♡ Allt kring barnen  betyder så otroligt mycket och tar all vår uppmärksamhet. 

Även att tiden går fort (som man alltid konstaterar) så tycker jag vi har hunnit med så otroligt mycket på 3 månader. Det är nog tackvare att vi träffar våra kompisar regelbundet och att vi bygger ut huset. Så mycket som hänt på så kort tid kring det. Och nu är vi halvvägs tills att allt ska vara klart. Helt galet!!

Den här veckan har varit intensiv.  Tycker alla veckor är det just nu så de är väl bara att vänja sig och kämpa på!

I måndags var det dags för Adam att gradera sig i kempon. Så nervös han var! hela helgen pratade han om denna dag, så han längtade verkligen!
När man som förälder ska peppa ett barn eller få dem att känna sig trygga och säkra, vilket jag tycker vi lyckades väldigt bra med, så finns ju alltid risken att det inte går som man hoppas.
Att det är något hinder man river påvägen. Och det var nog jag mest nervös över, hur ledsen skulle han inte bli då!?
Minns hur besviken jag kunde bli på alla hästtävlingar man anmält sig till. Men upp i sadeln igen gällde alltid! Och motgångar kommer och måste hanteras.
Men det var det inte dags för denna dag.
Vilket jubel när alla blev godkända och klarade sig!! Ett rött bälte rikare och så mycket självförtroende som sköljde över våra fina, underbara Adam! Det var så härligt att se! Han var stolt och vi var stolta! Vilken bra kväll det blev. Det var så himla härligt att höra honom säga "Alltså, jag är så stolt över mig själv! Tänk att jag klarade det verkligen!" ♡ - Underbart!

I måndags var vi även på ett sista kontroll UL i Västervik med Hugo för hans njurar och på tisdagen ringde läkaren och sa att allt fortfarande ser bra ut sedan sist. Det känns så skönt! tror vi kan släppa tankarna på detta nu och se honom som att allt gick vägen. Ytterligare en bra dag!

På onsdagen var det dags för 3-månaders vaccinering. Ett stick i varje ben och sen får vi trösta. Behövde inte ens ta fram tutten innan han var lugn och faktiskt glad igen. Men första sprutan brukar gå lättare än de kommande.. Lite feber har han nog haft idag och tröttare än vanligt men han har klarat sig utan Alvedon. Fina killen♡

Förra veckan anmälde vi Thor till lek och plask. Tisdagar kl 15 ska vi bada tillsammans från och med vecka 5. Det ska bli så mysigt att ge honom en aktivitet som ger honom lite utmaning och egentid med oss. ♡ Tur att vi kan få hjälp av mommo, moffa och farmor att vakta Hugo då och Adam kommer kunna följa med och bada också!

I helgen blir det att köpa gran och gå igenom de sista klapparna. Om en vecka är de jul! Kul!

God natt, L

Ett äkta glatt och stolt leende ☆

Ni kör slut på mig och mitt tålamod flera gånger i veckan, men ni betyder allt i hela världen. För varandra och för oss ♡♡

Du förstår inte mycket av det vi hittar på, men söt och glad är du!! ♡

Likes

Comments

Familjen

"När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr. Och alla bakar kakor, och har ett väldigt styr"

Idag har jag nog fått en hel del extra julkänslor ändå! Blev tomtegröt till frukost. Tyvärr inte hemmagjord utan köpte färdiga "korvar". En vanlig och en laktosfri och jösses vad söta dom är!! Känns som en sockerbomb hela tallriken! Då är den vi gör själva så mycket bättre tycker jag.

Är så glad också att Thor faktiskt verkar klara av att äta vanlig mjölk nu. Eller i allafall det laktosfria, lite snällare mot magen. Det var ju egentligen mjölkproteinet som han inte tålde som bebis och det finns ju även i laktosfria produkter. Så de ska nog gå båda sorterna hoppas vi. Alla vi ändra i familjen äter laktosfritt så vi håller oss till det ändå. Mår lixom bättre av det och jag själv slutade med laktos för över tio år sedan. Märker verkligen skillnad när jag fuskar..
10 år. Det var på gymnasiet det. Minns så otroligt mycket från den tiden och det känns inte alls så länge sedan!

Efter lunch var vi bjudna till Tilda och Andreas för att planera julafton som vi ska fira där. Det kommer bli så mysigt! Där har barnen varandra och alla hjälps verkligen åt ♡

Påvägen dit pratade vi lite om Tomten. Adam vill så gärna tro på Tomten! Men han är så stor nu att han förstår ju att det är vi som köper alla paket och sådär ju. Men så pratade vi om vättar och små väsen som kanske ändå finns där ute i skogen och tar hand om djuren och så. Och det kom vi fram till att vi tror på ändå, haha!  Sen vill han så gärna att Thor ska tro på den riktiga tomten som gör paket och kommer på julafton, för han tyckte själv det var mysigt när han va lika liten som Thor är nu. Fina Adam ♡

Och så slutade ju kvällen med lite snö också! Hoppas, hoppas den är här för att stanna!

Imorgon blir det återbesök i Västervik för lilla Hugo och hans njurar. Allt såg ju bra ut sista gången men för att kunna vara helt trygga i det vill vi ta en kontroll nu när tiden gått lite längre. Snart tre månader nu, den lilla underbara bebis som vi fått till oss ♡
Han är verkligen underbar!
Alltid glad, lugn, nöjd och trygg.
Ikväll fick han ligga lite i sin säng och göra bubblor med munnen som han verkar tycka är så kul! Sen var det dags att släcka lampan för att sova och då fick han sin tutte och snutte och somnade efter några minuter utan några sura miner alls! Så fin ♡

Lite kort om bygget också som för övrigt tar otroligt mycket tid. Inte minst för Andreas.. Ibland känner jag mig så hjälplös till honom för det är så mycket jag inte kan helt enkelt. Och i all stress över det så börjar jag planera in och prata om helt andra saker än just bygget som kräver vårt fokus just nu. Så otroligt många val att göra HELA TIDEN!

Och när vi var där i lördags så är det inte många delar som är orörda nu.. Känns nästan som ett hopplöst fall där borta. Haha... Men de är ju såhär det måste se ut för att allt det nya ska kunna komma på plats med rätt förutsättningar. Gör ett inlägg i veckan med lite bilder från huset ☆

Dags att sova. Och äntligen har Thor och Adam lyckats somna också.  De ligger i samma säng nu när vi bor hos mina föräldrar och mycket bus, skratt och prat blir de.. Minns ju själv hur man va.. Eller ja, kanske inte jag, för jag somnar innan huvudet nuddar kudden!

Allt gott, Kram L ♡

Otroligt gott fika hos Tilda och Andreas! Så kul att få se deras nya fina hem också!

Likes

Comments

Familjen, Ombyggnaden

"När andra ljuset brinner, då är Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär."

Vilken otroligt hektisk helg vi har haft! Andreas har jobbat hemifrån sedan i torsdags för att kunna hantera jobb och byggande parallellt- vilket har varit så välbehövligt!
Både torsdagen och fredagen var det massor med frågor från elektriker, rörmokare och genomgång med byggfirman.

Andreas har verkligen 100% koll på alla delar och jag fattar inte hur han kan ha allt i huvudet så fort han får en fråga.. Eller att han är så pass inläst på alla material och kan avgöra vad vi ska ha var utifrån alla dess egenskaper... Ibland önskar vi båda att han hade en "off-knapp" till hjärnkontoret😂

Igår och idag har vi tömt hela entréplanet så det ekade när vi låste dörren ikväll. Det är ca 70kvm som ska göras om till helt nya rum i den gamla delen av huset.
Utan familj och underbara vänner som ställer upp hade vi aldrig fått ihop detta projekt. Vi är så tacksamma ♡♡

Thor och Hugo har båda skött sig exemplariskt hela helgen! Även att vi gör hela den här grejen för familjens skull så är de ändå med dåligt samvete just när de tråkiga delarna måste göras.
Som tur är så tycker Thor om att vara pappas hjälpreda så han springer gärna runt och hämtar/ lämnar saker.
Sen har vi satt fram Adams PS4 hos mina föräldrar (där vi nu ska bo den närmaste tiden) så han har kunnat spela och blivit riktigt grym faktiskt! Det gör honom nöjd ♡
Thor har börjat med ett nytt uttryck idag som vi inte hört förut, och det är alltid lika svårt att hålla sig för skratt de första gångerna vi hör något nytt, även om det han säger inte borde uppmärksammas positivt.. "Meh , spela roll mamma!?" Sa han vid flera tillfällen, bla när jag bad honom sluta leka med lampan.  Nu va de ju som tur var inte värre än så men det lät så stöddigt! Haha.. en tonåring som flyttat in.. tillfälligt får vi hoppas! 

Vi var "hemma" från Gullvivan innan kl 18 så vi både lagade mat och tog en bastu tillsammans innan läggdags. Att vi får bo i mina föräldrars hus och där jag är uppvuxen är verkligen lyx. Nära till skola, skidbacke, affären och vännerna (som jag hoppas på att börja träffa i veckan igen)♡
Hoppas att mamma och pappa ska trivas lika bra på Dragskär ☆ Nära havet men långt till allt annat, typ.

Så nu ligger vi och ska sova, trötta i hela kroppen! Hugo har precis ätit nu så hoppas på några lugna timmar innan nattlampan behöver tändas igen.

Katterna har fått lite kärlek ikväll och dom har inte flytt ur huset än trotts nya värdar. Får bli tonfisk varje dag för att hålla dom kvar, haha..

Imorgon blir de tippen och kanske, kanske kolla tapeter med Thor till hans rum. Gult ska de va tydligen! Hoppas vi får vara med och påverka valet lite iallafall...

Syster har kommit hem från uppdrag i London över helgen. Känns skönt att hon är i landet igen och det ska bli kul att höra hur allt har gått ♡

Sov gott! Kram L

Thor kröp in i ett skåp och gömde sig. Samma skåp som han bjöd oss på fika sen, ja de va inte större än så! ☆

Likes

Comments