Igår gjorde jag delprovet.

Och jag var så nervös att jag höll på att spricka.
Det började med permanent rullning på en dock och jag tyckte att jag hade ett snabbt lugnt och kontrollerat tempo. jag har ingen koll på hur lång tid det tog men jag tror jag slutade runt kanske 40 min.
Det momentet fick jag ett A på. Så det är jag super glad över!

sedan var det ingen ro att vila eller andas. Då var det dags för teoriprovet. Det tyckte jag var svårare än vad jag hade trott och jag var så extremt stressad efter permanenten. Men det gick ändå vägen och jag fick ett C på det.

Sen var det dags för festfrisyr. Emma var min modell. Det visade sig att hennes hår hade växt längre än väntat så jag fick panikklippa hennes hår.
Sedan rullade jag upp hennes hår på spolar på 30 min. Sen fick hon sitta i torkrum i ca 40 min och under tiden försökte jag få i mig lite mat. Men all adrenalin gjorde att jag inte fick i mig någonting.

Efter ca 40 min tog jag ut alla rullar ur Emmas huvud och började forma festfrisyren. Jag vart inte alls nöjd. Men det fanns ingenting att göra efter att tiden var ute. Men det visade sig att jag fick ett B på den. Så det är jag jätte nöjd med.

Sen var det dags för mamma och färga hennes gråa utväxt. Allt gick jätte bra, hade ett bra tempo och var super noga så jag inte glömt något hårstrå. Men sen när jag torkar håret så ser jag en liten slinga som hade blivit fläckig. Så det vart jag jätte irriterad över. även fast jag annars var nöjd med färgen. På den fick jag även där ett C.
Sen klippte jag även mamma och jag var super stressad eftersom jag förstod att jag inte skulle hinna styla håret. han platta igenom det lite grann men hann inte ens ha i lite hårspray.
Fick även på klippningen ett C.

Efter detta moment var jag helt slut. Var nästan helt säker på att herrfrisyren och skägget skulle gå dåligt eftersom jag var så trött i huvudet. Och så var jag så nervös inför klippningen. Men det gick bra och på något vänster så tror jag att jag aldrig har gjort en sån bra finishnacke tidigare. jag fick ett B tillslut och Mathias som var min modell sa att jag förmodligen "bara" fick ett B för att strukturritning en var fel framme vid luggen.  där hade jag ritat lika längder men det var en ökad längd där. Men jag var nöjd ändå.😊
Sen var det skägg och samma där så blev jag jätte nöjd, jag tror jag hade en stor nytta av barber utbildningen vi hade fått när vi var i Uppsala.
På det här momentet fick jag ett A.
Så jag avslutade denna dag på topp!
När det var dags för svar så var jag så himla nervös. Men när en av examinatorerna ropade upp mitt namn så var det med ett leende så jag hade en positiv inställning. Hon sa att det hade gått jätte bra för mig och jag även hade fått bra betyg. Sen när jag kom ut och såg min lärare så var inte tårarna långt borta. Min klasskompis Caroline klarade sig också!

När jag kom hem väntade mina vänner med blommor och bubbel! Hade en helt underbar dag igår! Men herregud så trött jag var.
Men nu är det över och nu släpper en stor sten från mina axlar! Nu har jag en månad kvar i skolan. Och bara roliga moment kvar. Årets frisör (elev), makeup, examnesprovet "gör-om-mig" m.m.
Kommer sakna skolan så oerhört mycket sen! Men det ska även bli kul att komma ut och jobba i salongen på riktigt🤗

Idag är det söndag och andra advent! Två veckor kvar till jul. kanske dags att börja med julklapparna snart 😄

Ha en trevlig söndag❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments