Allmänt

Ska iväg och simma med Linda och Emelie alldeles strax. Ska bli skönt. Får se dock hur mycket jag orkar med. Ska inte överanstränga mig iallafall.. Går ju in i vecka 38 idag. Helt sjukt att det är så lite kvar.

 

En otroligt skön och rolig nyhet är att jag och Mathias nu har köpt våran egna första otroligt fina och perfekta lägenhet! Flyttar nog in i början av Januari.. inget direkt datum har vi.

 

Nu måste jag kila!

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt


Nu går jag och magen in i vecka 38!

 

Likes

Comments

Allmänt
Woho! På onsdag skriver vi kontraktet på den nya lägenheten! Världens bästa. Verkligen! Nära till dagis sen. Känner väldigt många i samma länga. Nära till Mathias föräldrar. Uteplats. Inga jobbiga trappor. Jag är uppvuxen på samma område! Och till ett bra pris för oss! Det går bra nu!

 

Likes

Comments

Allmänt
Hjälp. Nu går det stört fort. Går in i vecka 37 idag. Samtidigt känner jag hur "nu är jag trött på detta"- känslorna börjar smyga sig på. Försöker att hålla dom tankarna och känslorna borta. Men nu vill jag på riktigt ha min tjej här. Och jag längtar till att börja få ont och vill känna smärtan snart. Hahah. Stört det låter. Men åh ja. Kom nu hjärtat! Nu ska jag åka och gymma:))
 

Likes

Comments

Allmänt

 

Namn: Linda Rajamäki
Ålder: 22
Graviditetssymtom: ont i brösten, tappade aptiten för mat och alkohol. Trött och lite illamående
Positivt gravtest: 15 maj 

Då berättade jag för:
Pappan: ringde direkt och sa att testet visade ett plus
Mamma och pappa: Veckan efter tror jag det var

Mina bästa kompisar: ca en månad efter

Min barnmorska heter: Hannah
Vikt vid inskrivningen: runt 52
Vikt vid förlossningen: Inte där än… men väger nu 61

Mat jag var tokig i: inget speciellt. Men kan äta flera kilo med mandariner! 
Mat som fick mig att vilja kräkas: köttfärs och McDonalds 
Illamåendet började: Vecka 19 typ
Och slutade: ca vecka 30

Mina första mammakläder: En långärmad grå tröja från Ullared 
Min största modetabbe: att jag bara går i mjukiskläder och stora kläder
Första bebisprylen: inget speciellt. Åkte till Ullared och storshoppade alla möjliga saker på en dag
Då kände jag första sparken: 24juli
Jag trodde att bebisen i magen var: En Flicka
Namn jag funderade på: Lea, Alice och Liam

Grejer som hände med min kropp: inte mycket. Fick bara större mage. Inga bristningar än iallafall. Knappt nå vätska ikroppen heller
Så motionerade jag: gym!
Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: ingetspeciellt.
Konstiga kommentarer jag fick höra: man kan knappt tro att du är gravid. Syns ju ingenting. Du är så himla liiiiten!!
Konstigaste bebisrådet: oj, har fått många råd, men alla har varit bra.En del har väl varit lite konstiga som har fått mig och undra om det är en fem åring de pratarmed. Som om jag är helt bakom flötet...

Värsta gravidminne: spyorna i Ukraina och ja, alla spontana spyor incidenter...
Bästa gravidminne: Ultraljudet! Ögonblicket då vifick veta att det var en tjej som gömde sig där inne. Blev så lycklig! 

 

Likes

Comments

Allmänt

Gudars. En månad kvar! Snart ligger jag där och klämmer ut mina älskade dotter.  Kan inte förstå att det är så få dagar kvar. 

Både igåroch idag har jag följt med Emma och gymmat:) så skönt även fast jag inte kan göra allt jag vill. Men går en massa. Hon kanske vill komma tidigare om jag går mycket...

Har också fått reda på att en nära vän skaflytta till Blekinge imorgon.. Känner mig inte direkt så förvånad att det kommer så hastigt.. Har ju hänt förr att man får reda på såna nyheter lite för hastigt. Men men.. Hoppas hon får det bra där nere. Men inte ens ett lycka till till förlossningen eller ja, helt enkelt de närmaste veckorna fick man, bevisar bara på en sak... Ska inte säga för mycket men lite tråkigt tycker jag faktiskt att det är.

Nu ska jag se på vik-Leksand . 

 

 

Likes

Comments

Allmänt

 

Vecka35!!

 

 

  •  Första dagen for din senaste mens var 15-Mar-2012
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 20-Dec-2012 
  •  Du är gravid i vecka 34+1 
  •  Bebisen väger c:a 2445 gram. *
  •  Bebisen är c:a 46,5 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 85% av graviditeten.
  •  Du har 40 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 15-Mar-2012 till 13-Jun-2012
  •  Din andra trimester varar från 14-Jun-2012 till 11-Sep-2012
  •  Din tredje trimester varar från 12-Sep-2012 till 20-Dec-2012

 


herregud. 85%avklarat. 40 dagar kvar. 2445 gram! 

Jag vägde 2840gram när jag föddes. Så sjukt. Snart kan hon verkligen komma när som helst. Och jag ska till Ullared på torsdag och gå runt i flera timmar. Haha hur ska det gå? kanske kommer hem med en liten bebis till Mathias ;) haha nejdå. Inte innan december kommer hon inte:) har inget datum än som säger mig så mycket. Mathias säger 2 december .. Vi får se helt enkelt.

 

När tror ni hon kommer? 

 

Likes

Comments

Allmänt

Att bli gravid heltplötsligt och ens sambo inte har fast jobb än och veta att nu kommer mycket stå på spel är ingen dans på rosor. 

Sedan maj så har vi smällt att vi ska bli en liten familj.Slängt ut bedrövligt med pengar för att kunna vara så förberedda som möjligt på vårt lilla underverk.Samtidigt som man försökte spara till lägenhet så har mycket pengar gått åt till saker som vi annars hade kunnat väntat med att köpa. Som ny säng, matbord tv m.m 

Vi hade tänkt att flytta tidigare. Men det gick inte för att Mathias inte hade fast jobb. Det skulle han få nu i december. Så vi har fått hållt oss ifrån hemnet mot våran vilja för att inte bli frestad och frustrerad till att vi inte kan köpa en lägenhet. 

 

Men nu igår fick matte äntligen fast jobb. Fast på papper! Nu tänkte vi, kan vi äntligen söka lån hos banken så vi kan bjuda på den där lägenheten som vi vill så gäääärna ha. 

Men nej, ingen dans på rosor som sagt. Nästa käftsmäll. Eller ska man säga, vår vanliga tur. Vi får inget lån bara för att vi innan, han fick fast jobb , ansökte om lån som gjorde att de olika bankerna skickade ut kreditupplysningar. Så bara för att vi gjorde för många sökningar så får vi inget lån idag och att vi måste vänta ett helt år innan vi kan ansöka igen! 

Hör ni hur frustrerande det låter? Båda har fast jobb. Får ut närmare 30.000 tillsammans i månaden inga betalningsanmärkningar, men ändå får vi inget lån. Så irriterande så man nästan skrattar åt det. Så ett år får vi trängas i vår lilla tvåa innan vi får söka om lån igen. Nu är inte allt helt hopplöst, jag hoppas ju såklart att allt löser sig. Men ville bara få ut lite av min irritation här.

 

Tack för mig. Och SBAB kan ta ta sig nånstans!!

 

Likes

Comments

Allmänt


Nu har Leas fina säng kommit på plats! Äntligen. Jag har vetat länge att när den är på plats så är det inte långt kvar. Nej. Herregud. Snart bara 5 veckor kvar. Nästan en hel semester och den vet ju alla att den går fort. Höhö :))) även bilbarnstolen är kommit hem ifrån mamma där den har stått ett tag. Men den kommer inte på plats i bilen förrän typ samma dag som hon föds.
Barnvagnen ska vi hämta om ca 2-3 veckor.
åh mitt älskade hjärta. Fy vad du är efterlängtad nu!!

 

Likes

Comments

Allmänt

6 veckor, en och en halv månad.snart min älskling är du här! <>

 

Likes

Comments