Idag vaknade William straxt efter 9, NIO!! Det är ju en småbarnsförälders dröm att få sån sovmorgon. Men sen hade han ju bökat en massa under natten och planerade att egentligen gå upp vid 5 men det tyckte inte jag va okej.  Så efter välling somnade han om.
Sen lekte vi i säkert 2 timmar på hans rum, byggde med duplo, åkte bil, läste sagor och hade supermysigt. Vid 12 försökte jag få han att sova för att inte rucka på rutinerna alldeles för mycket, men troligt att han va trött då. Då bada vi istället och försökte med sövningen efter det. Och nej, det funka inte då heller. Då starta vi tvättmaskinen, gjorde amerikanska pannkakor, bakade munkar, va ute en stund och hade bara en supermysig dag. UTAN gnäll. Han pysslade alldeles själv med saker och hängde inte runt benen en endaste gång tror jag. Wow.
Sen blev mamman helt slut och tog en paus i soffan. Tydligen var William också tröttis för han somnade helt plötsligt när han satt i soffan. Nu försöker Linus få han att sova igen men det verkar gå sådär. Man märker ju direkt när rutinerna ruckas..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag har jag varit och kollat bebis en extra gång. Vid förra besöket så hade h*n ju inte följt sin kurva och hade vuxit för lite. Men det visade sig idag att det inte är någon fara, för magen har vuxit på sen sist. PUH! Jag tänkte att det skulle vara intressant att veta hur långt ner bebis ligger, eftersom jag hela helgen har sagt att det känns som h*n är på väg ut. Det känns som ett bowlingklot mellan benen som borrar sig ner riktigt ordentligt. Men det visade sig tydligen att bebis inte alls ligger så långt ner, utan lite på sniskan.. Hm. Känns himla konstigt med tanke på att jag har ilningar och stickningar från helvetet som känns långt ner i fiffin. Ska tillbaka om två veckor och se så bebis lagt sig tillrätta iaf. Jag som trodde att h*n var fixerad och klar för avfärd! men icke!

Jag har också varit barnfri sen kl 12 idag. Lämnade William hos Jessica då och hans kusin ville så gärna leka med honom efter skolan vid 14 så det blev så att jag fick åka hem själv och Linus hämtar honom nu efter jobbet. Och OJ vad jag har städat och fixat. Borde egentligen kanske tagit den längsta powernapen någonsin men näh, sova gör man ju på nätterna, nu var jag bara så sugen på ett städryck utan att ha någon som klänger i benen :p

Nu har jag ändå suttit i soffan ett tag och försökt skrivit ett förlossningsbrev. Det var ju inte det lättaste. Men jag tror jag fått med det viktigaste iaf. Nervösa. Enbart lustgas, men INTE för mycket. Jag vill vara klar i huvudet denna gång! Herregud, det är ju snart! Denna skräckblandade förtjusning är helt galen!


Likes

Comments

Att bli förälder är nog den största förändringen som sker i ens liv. Från att bara ha sig själv att rå om, till att ha ansvar för ett annat liv. En liten människa som helt plötsligt bara finns där och man ger upp allt för att denna lilla person ska må bra. Det blir så automatiskt, livet kretsar kring bebis och man vill bara vara nära hela tiden. Inget annat ät viktigt.

Men det finns såklart saker man saknar som man kanske inte ens reflekterat över innan. Jag är väldigt nöjd med mammalivet och är ganska tills fred med det man får leva utan. Men en sak jag saknar är att vakna upp på helgerna och ligga och dra sig i sängen med sin kära. Bara ligga där i varandras famn och känna att där skulle jag kunna ligga hela livet. Med snuskiga morgonandedräkter och ligga och prata om allt och inget. Det saknar jag.

Likes

Comments

Diskuterade bröllop med karln förut och blev helt fast i bröllopstankar, idéer och planering! Det är ju mer än ett år tills den dagen är här, men man måste ju va ute i god tid! 😀

Likes

Comments

Igår började dagen väldigt segt. William vaknade ganska sent men jag orkade ändå inte gå upp så Linus gick upp även fast det var "min" tur. Jag sov till 10 men hade ändå hemsk huvudvärk och var paj i kroppen. Sen gick Linus och la sig när jag kom upp och jag var ett hormonmonster hela dagen. William vägrade sova, jag kände mig ensam och som jag gör allting (även fast Linus hade tagit min morgon och gör mycket), jag hade ont i hela magen och kände mig tjock, va orolig över hur vi kommer klara av två barn och kände mig bara sådär usch som man kan göra när man har pms. Ingenting är rätt och allting är fel.
Men sen efter att William varit uppe två timmar längre än han brukar så somnade han och vi låg i soffan och sov båda två.
Tjugo över två var alla i familjen vakna och då hände något. Linus fick städryck och jag åkte och köpte mat. Sen städa vi hela eftermiddagen och kvällen.
Slängde oss på soffan sen när William somnade vid 20.30 (alldeles för sent egentligen)! Kollade på nya beckfilmen och var allmänt degiga och onyttiga!
Men det var en lördag som började förjäkligt men som sen blev rätt så bra! :)

Likes

Comments

Den här dagen har inte gått i många knop. Linus är hemma från jobbet igen för han mår pyton. Även jag vaknade och kände mig överkörd av en buss och Williams näsa rinner hela tiden.
Men jag och William tog oss ut i alla fall en stund. Allt är ju så mycket knöligare och omständigare med tjocka magen, men vi gick en bit i snigeltempo. Sen hittade jag en skogsglänta där solen lös in så där stannade vi en stund. Så härligt! Solen gör så galet mycket i både kropp och knopp! William luktade på granar (han luktar på allt ny för tiden), kollade in kottar, pillade med löven och tyckte att livet var på topp!
Ska verkligen försöka komma ut på promenad en gång varje dag, det är ju skönt när man väl är ute även fast man får stå ut med sammandragningar efteråt!

Älskade sol ¤

Likes

Comments

Idag vaknade Wille 6.30, väldigt mycket bättre tid än igår! Men eftersom han inte somnade förens 20.30 igår så var han extremt trött på förmiddagen ändå. Så en trött mamma och en gnällig pöjk tog sitt pick och pack och åkte till syster/moster. Det va ju meningen att vi skulle dit ändå senare men blev väldigt tidiga.
Sen lämnade jag lillkillen där för att först besöka en aurorabarnmorska. Jag hade väl inte så höga förväntningar av besöket egentligen men efteråt så kändes det skönt. Jag har haft en otrolig rädsla inför denna förlossning eftersom den förra var traumatisk och nu ser jag nästan fram emot förlossningen igen! Vi gick igenom journalen, hon förklarade och jag fick berätta om mina känslor och upplevelser. väldigt nyttigt.
Sen träffade jag min vanliga barnmorska och allt såg väl bra ut, förutom att magen inte hade vuxit så som den skulle. Ska tillbaka om några dagar för att se så att det ser bra ut. Tror inte att det är någon fara, men man blir ju orolig.

Likes

Comments

Jag förstår inte att vår lilla kille blir så stor så fort! Han kan saker som man inte ens trott att man lärt honom, det visar ju bara hur mycket han snappar upp av det vi gör och det han ser. Nu när vi skulle sova så förstod han precis vad som gällde och gav pappa en puss och kram, tog sin snutte och napp, vinkade och gick in till sovrummet. Klättrade själv upp i sängen och la sig och väntade på vällingen. NÄR blev han så stor?!

Likes

Comments

Första inlägget här, tanken är ju att importera min gamla blogg hit så jag har allt på samma ställe, men vi får se hur det går med det :p

Jag har ett ilandsproblem. Ett kaffeproblem. Jag måste ha kaffet på morgonen för att bli pigg, men jag har börjat må illa igen. Så fort jag tänker på kaffe så rynkar jag näsan och vill verkligen inte ha. På eftermiddagen går det lättare att få i sig, men det resulterar ju i att jag är en zombie halva dagen. För sån stor skillnad blir det nu för tiden på mig, tror att mycket av det sitter i hjärnan dock!

Idag har vi ändå haft en mysdag i pyamas. Vi är snoriga hela familjen och det verkar inte ge med sig. William ville gå upp 5 imorse, men det tyckte inte mamman va okej för jag vet hur jobbig förmiddagen blir då. Han har ju absolut inte sovit färdigt då. Så efter en flaska välling och mycket prat från Wille så somnade han faktiskt om vid 6! Sen vaknade vi vid 8 (!) Dock så var ju jag lika trött då och sövningen vid lunch som annars brukar ta 5 sekunder tog 1 timme. Så jag tror jag går upp vid 5 nästa gång istället :p Så man inte ruckar allt för mycket på rutinerna, de är faktiskt väldigt bra just nu. Sova 19-6 och 11-13. Det passar oss väldigt bra!

Likes

Comments