Ja det är en för jävla bra uppfinning alltså! 😍

Ikväll blir det marinerad kycklingfilé och pommes från fritösen!

Trevlig fredag allihopa!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår flyttade Sookie in till oss. En liten kisse på 12 veckor.

William blev helt till sig och har sen stunden hon kom innanför dörren bara katt i hjärnan. Han har älskat katter sen han var bebis och den där lyckan man ser i hans ögon nu är helt obeskrivlig. De kommer bli bästa vänner, jag tror't!

Likes

Comments

​William ogillar mat. Väldigt mycket. Han har aldrig varit intresserad och tycker fortfarande inte att det är kul att äta. Det har varit jättejobbigt för mig som mamma. Den där känslan att inte kunna ge sitt barn något som man måste ha för att överleva. Oron att han inte ska få i sig ordentligt. Men han har fått ersättning och får det fortfarande idag. På måndag ska en läkare kolla i halsen, äntligen, för att se så det inte är något fel i halsen på honom. Jag tror att han är trång eller att det är något som stör. För han har alltid satt i halsen, ofta. Och gillar mest mat som slinker ner lätt. Nudlar med buljong är en favorit.. Men inte så näringsrikt däremot, men jag är glad för det lilla som går ner.

Ellie däremot.. Hon älskar mat. Och det känns så skönt och roligt att ha ett barn som äter. Allt man introducerar går ner. Rån med leverpastej, gröt, frukt, pure, kyckling, bananpannkaka m.m. Det är så kul att se hur glad hon blir när hon stoppar något gott i munnen och vill ha mer. Jag är inte lika nojjig med henne heller, men det beror nog på att hon faktiskt inte satt i halsen någon gång än. När William var lika gammal hade han satt i halsen x antal gånger. Så det har jag insett nu, att det var faktiskt inte normalt att sätta i halsen så mycket och jag var inte överdrivet orolig. Barn är bara olika och William behövde (och behöver) ständig bevakning när han äter.


Likes

Comments

..har jag äntligen första arbetspassen inbokade! Kommer få gå introduktion i november och sen är det bara att köra. Jag är så taggad. Samtidigt som jag är lite orolig. Orolig över att jag inte ska orka med, orolig att jag inte ska klara av jobbet, orolig att jag ska vara borta från familjen. Men utmanar man sig inte så kan man inte utvecklas. Och jag vet att Linus kommer klara galant att ha hand om båda barnen, det är bara kvällarna som jag vet kan bli förjävliga. Vi har ju 2 barn som hatar att sova. Williams läggningar tar en timma eller mer, men när han väl sover så sover han. Ellie skriker ofta när hon ska sova och brukar halvsova i någon timme eller två. Sådär att om man låter för mycket så vaknar hon till och vrider och vänder på sig hela tiden. Så man får sitta beredd vid vagnen för att hon inte ska vakna till ordentligt. Våra älskade, bråkiga barn! :p

Men det här kommer bli galet bra ändå, det vet jag!

Likes

Comments

Jag har aldrig förut varit speciellt förtjust i tårta.. Men när jag va gravid med Ellie var jag sugen på det hela tiden och det har inte gått över än. Jag vill ha tååårta nu!!

Likes

Comments

Idag var det första dagen som William inte var ledsen vid lämning till förskolan. Han vinkade till och med till oss i fönstret när vi gick. En stor lättnad i mammahjärtat!

Likes

Comments

Vi valde att skaffa barn tätt av olika anledningar. Men mest för vi tänkte att det var smidigt. Och visst har det varit smidigt eftersom vi hade allt kvar från william och slapp köpa nya saker och det kommer vara smidigt sen när Ellie är lite äldre och den här småbarnsperioden är över. Men jag ljuger om jag säger att det har varit en dans på rosor. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli såhär tufft. Ellie har varit väldigt krävande som bebis och missnöjd konstant. Samtidigt behövde jag underhålla en uttråkad 1,5 åring som ville ha uppmärksamhet hela tiden. Plus att jag inte fick sova på nätterna. Och får inte göra det nu heller. Det som är jobbigast är nog sömnen. Ellie får panik när hon ska sova. Williams läggningar tar ofta 1 timme. Sen turas de om att vakna på natten. Standard är att gå upp 1, 3 (ellie) och 5 (Wille). Sen är det morgon för Ellie vid 5.30-6. 😴
Så nä, det har varit en större utmaning än jag föreställde mig men man klarar det ju. Man anpassar sig. Och jag skulle aldrig vilja ha det ogjort.
Jag älskar att se hur william har vuxit och tagit på sig rollen som storebror. Jag älskar att se hur Ellie lyser upp varje gång hon ser honom. Jag älskar att se hur mycket de tycker om varandra och jag längtar tills de kan börja leka och busa ordentligt. De kommer ha så stor nytta av varandra och det är den största anledningen till att vi ville ha de tätt och när jag ser de växa upp tillsammans kommer jag se tillbaka på den här jobbiga tiden och tänka att det var så värt det ♡

Likes

Comments

Förut hade william sitt lekrum på övervåningen i ett ganska litet rum. Men när Ellie föddes och började få saker så insåg jag snabbt att det rummet blir alldeles för litet att ha som lekrum för båda barnen. (sen så äääälskar jag ju att flytta runt på alla saker hör hemma 😆)

Vi flyttade i alla fall upp lekrummet till vindsvåningen där vi aldrig brukade vara. Det var ett gästrum och det kändes ju onödigt att så mycket utrymme stod oanvänt.
Det är inte helt färdigt än, men vi är nöjda med det än så länge och wille älskar det!

Likes

Comments

Förr var jag blyg. Extremt blyg. Såhär efteråt tror jag att jag led av social fobi för varenda liten grej som innefattade andra människor var jobbigt. Jättejobbigt.
Jag har även alltid haft dålig självkänsla så jag har inte kunnat vara mig själv med folk förutom familjen i princip.
Men det förändrades när jag började på universitetet. Jag fick utmana mig själv och mina rädslor totalt och det gjorde susen. Jag träffade människor som hjälpte mig hitta mig själv och hjälpte mig övervinna den där rädslan.
Men jag har den senaste tiden börjat komma tillbaka dit. Jag känner att det är jobbigt att träffa nya människor, att gå in i ett rum där det sitter folk, bara att gå förbi någon okänd är jobbigt. Även när jag var gravid fick jag dålig självkänsla och visste inte hur jag skulle bete mig i folkgrupper. Jag blev tyst. Jag blev blyg. Jag försvann.
Nu har jag äntligen börjat må bra igen. Och jag har gett mig fan på att komma tillbaka dit där jag var. Till den roliga Joline. För jag kan faktiskt va rolig. Jag kan faktiskt vara social och prata om allt och inget. Jag kan vara jag. Jag har bara tappat bort mig lite på senaste tiden. Och jag ska jobba gärnet för att få bort den där sociala fobin. Jag ska tillbaka!!

Likes

Comments

Idag hänger vi i soffan. Och i tvättstugan.
Men mest i soffan 😉

Likes

Comments