Det va nu ett tag sen jag bloggade, men har verkligen inte haft nån lust till det. Men ska försöka börja igen!
Vad har hänt sen sist?
- lillan har fyllt 1år 🌸
- hon har börjat gå
- jag har börjat jobba
- jag har börjat äääälska sushi
- och såå mycket mera!
Men detta få bli första inlägget så upt jag snart igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen ska vi flytta!
Från vår 3:a på mariehem till en 4:a på Sandbacka.
Är så glad & taggad på flytt nu! Inreda Rut's rum, få känna att de är vårat hem och inte Davids hem.

Är hemma just nu är det sjukstuga... Rut är så snorig och mår inte bra.. Själv är jag bara lite snuvig så hoppas det går över! Vi myser framför tv:n idag, Rut ligger och leker i soffan med en flaska och jag ser tv. Sov inte många timmar inatt så blir en slö dag.... Men en promenad är ett måste!

Likes

Comments

Jag har så svårt med vad jag ska blogga om, vad vill ni läsa? Vill ni se mer bilder? Vad vill ni se?

För jag har ingen fantasi om vad jag ska blogga om nu, det står still.. så snälla hjälp!

Likes

Comments

Det här är min förlossningsberättelse.

Kan börja med att jag valde kejsarsnitt. varför? för jag va rädd att tappa kontrollen, att jag skulle få panik mitt i allt. Så pratade med en Aurora barnmorska några gånger just för att jag va rädd. Vill ni veta mer om varför jag valde kejsarsnitt så gilla inlägget så kommer det ett sånt inlägg, kan redan säga nu att det är massa känslor involverade i varför det blev de val jag gjorde.

För oss blev det kejsarsnitt på Lycksele BB för i Umeå så var det fullbokat innan min BF tid hade gått ut. Men lLycksele gick super bra för oss så det va inga problem!

18/7 vecka 38+4 klockan 7:30 blev jag inskriven på Lycksele BB. Så fick duscha, fick dropp även en kateter så jag kissade i en påse i mååånga timmar. ganska äckligt om jag får säga det själv... Klockan 13:30 va det sakt att snittet skulle ske så när klockan va 13:30 va vi överspända, men det kom ingen för att hämta oss efter ett tag kom en barnmorska in & sa att det kan dröja ett tag till... glömde säga det men jag va ju tvungen att fasta. Så där låg jag, förväntansfull trött & otroligt hungrig.. Känslan att veta att hon kommer komma när som helst den dagen var en pina... Har aldrig blivit så frustrerad som jag va då. Klockan 14:40 kör dom ner till operationssalen, men fick stanna just utanför dörren för dom skulle fixa till allt där inne innan jag skulle in dit. Dom som jobbade under min operation va underbara, speciellt en man, han va så otroligt lugnande och skön. så stort tack till dig! När jag skulle få bedövnignen så gick det inte så bra första gången så det blev två stick. När dom sprutade in det så kändes det som att nått tungt körde över mig, trycket va så otroligt starkt.. hemskt. Själva snittet kändes, men det gjorde inte ont. Men när dom började slita i mina magmuskler och allt annat inne i magen så gjorde det ont, bedövningen hade inte tagit helt, jag kände mig så svimfärdig.... men jag höll ut. Sen kändes det som ett vakum och några sekunder senare hörde jag min ängel skrika. Den känslan va helt underbar!! när dom tagit ut henne så kunde jag inte hålla mig, tårar kom både för att jag fick höra min dotter och för att det gjorde ont, sen så fick jag nån spruta, vad den innehöll vet jag inte, men yr i bollen blev jag. David fick klippa navelsträngen inne i ett annat rum där dom torkade av Rut och linda in henne i filtar. När dom kom ut och David höll henne och jag fick se henne ansikte blev jag helt till mig, (men så otroligt snurrig på de jag fick) kunde inte släppa blicken från henne. Sen under operationen så tappade jag ca 1liter blod, sånt kan hända eftersom det är en operation, David och Rut gick till vår sal på BB och dom sydde ihop mig och körde mig in på en avdelning där jag fick pigga till mig. Dom 30minuterna jag låg där kändes som en evighet, jag ville bara hålla min dotter! Sköterskor kom in lite då och då och frågade hur jag mådde, om jag kunde röra på benen igen (vilket jag även kunde på operation...så ja, bedövningen hade inte tagit helt...) Sen sa jag att dom måste komma ner, vilket dom gjorde nån minut senare. Att få henne på mitt bröst var en obeskrivlig känsla, att få hålla hon som låg i min mage kändes overkligt. Tanken att de va mitt barn kunde jag inte fatta. Testade på en gång att ge henne bröstet, myste och prata med David. Den upplevelsen va underbar. Sen blev vi uppkörda till vår sal på BB och när vi kom ut ur hissen så såg jag en vän till mig Josefin som skulle bli inlagd, på natten kom henne lilla son! Så vi fick en BB kompis.

Jag blir bara glad när jag tänker tillbaka på händelsen, den största dagen i våra liv. Rut är det bästa som hänt oss, att hon har blivit 6månader är bara underbart, tiden går så otroligt fort.. Jag längtar tills nästa gång. Hur den förlossningen går till vet jag inte i nuläget, men oavsett val så kommer det vara en dag vi aldrig glömmer!


Likes

Comments

Fundera på att börja filma vår vardag, och lägga upp (på youtube eller nått liknande) men är osäker. Skulle det vara nått ni vill se? Jag tro att det även kommer vara roligt för Rut sen när hon bli äldre att kunna se och även på jag och David, även släkt som inte träffar Rut nå ofta, så se hennes utveckling. Skulle de vara nått? Hjälp mig!

Magen några minuter innan Rut kom ut

Likes

Comments

Just nu söker jag jobb för fulla muggar här i umeå... & det går inte så jätte bra skulle jag säga. Har kollat på allt, telefonförsäljare till lokalvårdare. Men jaaa... känner att jag är så pass ung så att jag är öppen för alla alternativ, men inte inom äldrevården eller assistans, för sånt klarar jag inte av. Men det är bara att leta på! För i april vill David gå på föräldraledighet, det förstå jag! Vi får det mycket bättre ekonomiskt när han är hemma & jag jobbar, så på så sätt så ser jag det vara som en ännu bättre vardag för oss. Jag känner en sån oerhört stor press på att hitta jobb, känner även att jag måste trivas på jobbet annars kommer det inte att funka.. vet inte riktigt hur jag ska ta mig till. Fundera på en mindre tjänst och jobba tex nån helg på ett annat ställe, men vill helst vara ledig helgerna nu när jag har barn, men det är väl nått jag får drömma vidare om. Har en skönhet företag som jag kan börja jobba för, men har inget driv för det... Känner inte pepp till det, måste ha nån som "sätter mina krav" eller hur jag ska förklara, för jag som person är ganska lat, så de här med att jobba hemifrån vet jag inte om det skulle funka.. Men det känns som att jag ska ge det ett bra försök så jag då iaf får in pengar! Har ni några förslag i hur jag ska göra? känner just nu att jag behöver all pepp jag kan få...

Bild på min mormor & Rut

Likes

Comments

Imorgon har jag tid hos frisören, klipp & färg! Det behövs verkligen & känns tryggt att det är hos min älskade frisör Sofia ( Dead Head) i Lycksele. Så mamma min kommer och hämtar lillan efter en stund hos frissan så man kan väl kalla de lite egen tid! Hahah. Fundera på nått åt de gråa hållet, lite grå lila som jag hade sist, trivdes så bra i det! Men vi få se vad som händer!

(Nått i den stilen)

Likes

Comments

Fredags: min mamma kom med Ulrika från Tranås och Siv & Thure, dom åt här och myste!
Lördag: vid 11 for vi till café kakmonstret för att träffa några från föräldrautbildningen. Lilla Stig & Caspian, supet trevligt verkligen! Fikade & lät barnen få prata.
Ja, helgen har varit full med roligheter! På lördag kväll for jag & David ut, middag och krogen blev det, verkligen en super trevlig kväll. Mamma min va hemma med Rut & myste bara på.

Likes

Comments

Igår på förmiddagen så var Rut så hängig... Hon ville bara sitta i knä och sova.. Ingen feber som tur va! Men hon fick en alvedon och vilade en stund. Blev perfekt tills pappa kom hem, då va hon iaf glad och ville prata! Man känner sig så hjälplös när en skatt inte mår bra, inge roligt alls. Och värre saker kommer man vara med om.

Men idag så vakna hon halv sju och värkar ge 110%! + att hon kissade ner hela toan idag, Hahahah! När man tar av blöjan får man passa sig!

Likes

Comments