Ja vart ska man börja.

FK strular som vanligt. Trots att vibrerande ringt och pratat om månadens peng så blev det ändå fel. Vem fan ska kunna leva på 1998kr? Hur ni hur dumt det låter! Nästan lika mycket (eller de får nog lite mindre) som grundskoleelever får i barnbidrag!

Så jag fyller 30 och får leva på barnbidrag typ. Ni hör det inte men jag applåderar i slow motion.

Nog om den skiten.

Bvc var vi på med Snuffe idag! Så nu är han besiktigad med OK stämpel på rumpan. Vaccin fick han idag också stackarn! Fast blåsbubblor är ju bra fina så det blev inte så mycket skrik ändå. Han var så duktig!!

Sen besiktigade vi morsan. Det vet vi inte hur det gick nu men snart snart vet vi om min cancer fortfarande är lugn eller om den börjat leva rövare igen.

Jag är så trött.

Jag vill inte vara sjuk längre.
Jag vill ha normala problem.
Jag vill ha tråkiga gråa vardagsrutiner.
Jag vill ha slentrian och lugn.

Så vi hoppas på bra svar för den 6 maj åker min make till USA med jobb så vi hoppas på bra besked innan så det inte blir knas att vi är på olika världskontinenter om vi vill gråta och kramas!

Vi gick och blev med ny vagn idag också! Oops som man brukar säga. Vi skulle bara titta och känna men den rean som var hade vi inte kunnat få igen och jag behöver en smidigare vagn! Såå vi köpte oss en Emmaljunga Scooter Air/S. Låter som en bil fast den är billigare än en.

Så detta blev ett "såhär var min dag" inlägg. Jag personligen tycker sånna inlägg är riktigt trista men men man kan inte ha roligt jämt.

//MammaJansson

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Japp! Som titeln lyder så var vi barnfria igår och vi spenderade den ensamtiden hemma i vår soffa!

När man får småbarn så försvinner pengarna och trötta föräldrar orkar inte mer än att gosa i soffan med ett par filmer!

Jag vet att det finns föräldrar som orkar hur mycket som helst. Sylta, safta, träna, baka surdegsbröd, storstäda varje kväll men vi är inte av den typen.

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

Nu har vi fått hem vårt troll igen. Min underbara unge! Fast jag tror mormor har haft sönder honom för han vill bara gosa och mysa nu.

Kan ju vara för att han saknat oss också, för det hoppas jag på lite! Skulle vara kul att känna sig lite speciell! För mormor är ju favvo annars.

Nu ska vi titta på Bamse.

//MammaJansson

Bjur på en trumpen liten kanin 😂

Likes

Comments

Pippi är extremt uttjatad här hemma. Erik älskar henne så när han blir ledsen/är trött så startar man Pippi på tv och VIPS så är alla hans problem bortblåsta!

Han skulle kunna titta på den serien 24/7 men vi får ju dosera lite. Han tittar självklart inte på tv 24/7.

Erik har fått en Pippi docka med tillhörande docksäng men de är inte på långa vägar lite kul som serien. Kan vara så att han är lite liten än men ändå.

Samtidigt är jag överlycklig över att favoriten är just gamla hederliga Pippi för det överlever man att titta på. Hade varit värre med något fultecknat, som jag kallar det, typ power puff pinglorna eller nått. Nä fy! Tacka vet jag Pippi.

Vi har introducerat i stort alla Astrid Lindgrens filmberättelser och böcker. De är alla bra men Pippi är bäst!

Jag har ju lyckats köpa många böcker på Tradera och det är så kul att få hem en gammal begagnad bok där det står namn och årtal. Så då har vi fyllt på med namn och år så om de flyttar vidare nån gång så får nästa person en mysig bok med historia. Skickar med bilder på två av de böcker jag köpt (inte mina bilder).

Kan någon berätta hur man censurerar gamla böcker (50-tal) utan att förstöra? Barnen på Bråkmakargatan är extrem och likaså de gamla Pippi böckerna. Just nu hoppar jag över när jag läser bara men sen när han blir äldre tänker jag på.

Ja, det blir nog bra.

//MammaJansson

Likes

Comments

Idag fick Erik en kallelse till sin förskola. Så sjukt spännande och sjuk kul!

Älskar att avdelningen heter Lönneberga! Vi är ju riktiga Astrid Lindgren fans så helt perfekt.

//MammaJansson

Likes

Comments

Idag fick jag avboka mina uppdrag och istället ringa efter min mamma så Erik fick en dag med mormor.

Jag har mest sovit. Jag var hur trött som helst! Fy farao som Lotta på Bråkmakargatan säger.

Tog tempen på eftermiddagen när maken kom hem och ja jag hade tydligen feber!
Dessutom vaknade jag med en massa utslag på halsen. Jippie!

Snart åker ju min man till USA i en månad på kurs så torsdag till fredag ska sonen vara hemma hos mormor och morfar en natt. Jag och maken ska umgås och slappa! Ha en typ av date night.

Vi hade tänk middag, bio och hotell men ekonomin säger en skål popcorn hemma i soffan framför Netflix typ. Det är inte så illa pinkat det heller faktiskt.

Blir lite ensamtid med maken innan en hel månad utan varandra.

Vi ville ta en helg men våra barnvakter va upptagna typiskt nog men maken har en snäll chef.

Nån som ser ifall jag har mässlingen? Bild bifogas 😂

//MammaJansson

Likes

Comments

Gå ut? Nä jag ska bara upp för trappen.

Så imorgon ska jag berätta för sjukgymnasten hur duktig jag var. Att jag testade att ha skor på mig i trappen och att det faktiskt kändes stabilare.

Så nu ska jag bara lära mig att ha skorna, knäskena och fotskena på mig och inte slarva!

//MammaJansson

Likes

Comments

Det har varit grymt mycket i helgen.

Jättetrevligt men inte bra för min hjärntrötthet. Inte stressa och att vila passar inte ihop med att fara runt på kalas.

Det blir automatiskt att man stressar på morgonen/förmiddagen och jag är inte den som lägger mig på andras soffor för en powernap. Det känns inte rätt.

Skapligt trött är förnamnet.

Imorgon är det sjukgymnasten och arbetsterapeuten igen. Ska försöka ta reda på om vi kan få bidrag/hjälp med att införskaffa en trehjulig elcykel. Cykeln kostar ändå 17000kr ca så lite bidrag skulle sitta fint.

Hoppas på det iallafall för det skulle vara kul att bli mer fri och att kunna komma ut i naturen.

//MammaJansson

Likes

Comments

Jag vill skriva men vet inte vad jag ska skriva.

Försäkringskassan håller inte det de säger och jag får mindre än existens minimum. Som mammaledig fick jag runt 3000 och nu som heltids sjukskriven får jag typ samma och jag förstår inte varför.

Varje månad har jag panik.

Varje månad mår jag skit över ekonomin.

Ska man verkligen behöva stressa över ekonomin när man är sjukskriven? Blir man friskare då? Jag har fan cancer. Kan man inte bara få fokusera på hälsan och att bli frisk?

Tackar gudarna för att jag har en make med bra lön.

//MammaJansson

Likes

Comments

Helgen har varit helt underbar för oss och riktigt hemsk för andra. Jag vill inte gå in på och prata om terrorn som hände för då vill jag bara köpa ett torp i urskogen och bli självförsörjande.Vi var på en 4H gård i helgen. I stort hela lördagen var vi och tittade på djuren. Morsan önskade att lillkillen ville hälsa på får, getter och hästar men nä. Han ville bara titta på höns och ankor. Morsan tycker höns och ankor är ganska tråkiga att titta på så vi försökte locka honom till de "gosiga" djuren men ja. Det gick inget vidare haha!
Bara snuffe är nöjd så är det väl bra!

//MammaJansson

Likes

Comments

Idag ska vi till en 4H gård och titta på djuren!

Ska bli kul och se hur snuffe kommer reagera. Han älskar tuppar och hönor men han har ju aldrig träffat några.

Vi har katt hemma men den är inget att ha tydligen! Katten gillar ju inte honom heller så för dom är det väl win win. Bara jag som tycker det är jättetråkigt!

Får se om jag lyckas med några bilder för då skrivs det mer senare idag eller kanske att det blir imorgon. Beror på allt möjligt!

Tjipp o hej

//MammaJansson

Likes

Comments