Nä vet ni vad alla tomtar, troll och enhörningar.

Jag har bestämt mig för att börja med "dieten" på måndag.

Så där som man alltid gör. "På måndag börjar mitt nya liv". Jag har bokat den här helgen till vänner så rutinen blir på måndag. Då ska jag och skruttungen börja ha det mer planerat.

Matrutin, komma ut på en liten promenad osv så får vi se hur det går!

//MammaJansson

Likes

Comments

Idag känns alla muskler efter gårdagens påtvingade träning! Att försöka hålla sig kvar är jobbigare än vad man tror.

Så idag värker det överallt och mitt ben vill inte riktigt böja sig och när det väl gör det så går knät åt fel håll. Tack kroppen! Det är en underbart skön dag idag.

Min lilla kille är väldigt lugn och gullig idag så det är ju skönt! Han har också sin allra första klipptid inbokad! Nästa lördag ska han få en riktig frisyr istället för att gå runt med en Gustav Vasa page!

Hoppas han kan sitta still bara.

//MammaJansson

Visst är han söt! Hahaha

Likes

Comments

Mötet med onkologen gick jättebra! Inga tecken på ny aktivitet så tumören sover fortfarande vilket är helt underbart! Kanske att man kan få lite vila i det helvetet så jag kan få lite lugn och tid till att bara vara mamma och fru.
Försöka fokusera på att bli världens bästa mamma och fru!

Livet är ganska skönt just nu ändå. Imorgon börjar jag med att testa modifast eller om jag ska vänta till måndag eftersom vi får besök i helgen. Svårt det där men tror nog jag kan bjuda på mat och fika utan att jag äter. Kan ju försöka iallafall.

Det var mitt modifast paket som jag skulle hämta ut på macken iallafall när olyckan var framme. Jag skulle gå ut ur bilen. Isigt som fan på backen och mina fötter glider. Hade jag varit som alla andra i kroppen så hade det nog inte varit nått problem men jag är svag i hela vänstersidan av kroppen och om jag hamnar på backen så kommer jag inte upp. Så där ligger jag med ben och halva rumpan utanför bildörren och desperat försöker hålla mig kvar i bilen. Lyckas få fram telefonen och ringer min man.

Han är hemma med vår 13månaders son och steker pannkakor så han hör inte när jag ringer så istället ringer jag min mamma och ber henne åka hem till oss för att vara med sonen medan min man ska komma och rädda mig. Efter 10 minuter kommer min mamma istället. Jag trodde det skulle bli för tungt för henne att hjälpa mig, jag är ju en bbw så därav modifast paketet. Ironiskt va!

Hon lyckas iallafall hålla emot mina ben så jag kan knöla in mig i bilen igen så jag kan parkera utanför dörren till macken istället! Så nu är min kropp så jävla trött då jag fick använda alla muskler till att hålla mig kvar i bilen!

Tanken är ju dock. Var det ingen som såg mig? Jag ropade ju inte efter hjälp visserligen bara för att jag skäms över mitt handikapp och för att jag är tung att hjälpa. Fast var det verkligen ingen som reagera på att det var en kvinna som låg halvvägs ut ur sin bil? Att det stack ut två ben och en halv röv varav det ena benet har en stor skena. Såg ingen att det inte såg rätt ut?!
Jag låg med svanskotan ytterst på bilsätet. Det måste ju sett konstigt ut.

Fast som sagt så frågade jag ju inte om hjälp.

Så nu ska jag träna och försöka bli mindre så jag förhoppningsvis inte behöver hjälp och om jag skulle behöva hjälp så är jag lättare att hjälpa. Så jag kan bli självständigare igen.

//MammaJansson


Bbw = Big Beautiful woman

Likes

Comments

I lördags var jag ute och rastade min nya tröja!

Den är så fiiin! Alla mina favorit karaktärer och filmer finns avbildat på den. Sen älskar jag väl inte alla men de är bra och kult.

Köpte den genom wish appen så det är nog 500 barn som sytt den men den är fin ändå haha!

Jag är dock väldigt förvirrad av asiatiska storlekar. Jag är ett svenskt/skandinaviskt xl. Tröjan är 5xl just för att jag vet att det inte är "vanliga" storlekar men att den skulle vara tajt trodde jag inte!

//MammaJansson

Likes

Comments

Klockan 14 får jag reda på ifall min tumör fortfarande hållt sig still sen cellgifterna och jag har nästan panik.
Jag visar det inte men jag har hemsk panik. Får inte visa det bara. Visar jag det så får min man panik och då får mina föräldrar panik osv osv som en dominoeffekt. Då är det bättre att jag inte visar det öht.

Jag vill bara ha det lugnt.
Jag vill bara vara mamma.
Jag vill bara vara fru.
Jag vill bara vara en härlig familj utan problem.

Jag vill inte ha cancer...

//MammaJansson

Likes

Comments

Tänk att jag startade den här bloggen för att kunna häva ur mig skit och så använder jag inte alltid bloggen när jag behöver.

Jag är ju ett pucko. Jag går och håller in känslor, rädslor och ilska för att inte göra andra illa till mods. Jag har inte tänkt på mig.

Jag har fortfarande(!!!) inte fått gråta av mig, se tidigare inlägg, utan allt ligger fortfarande och guppar.
Det har gjort att jag smygrökt emellanåt.

De flesta tar ett glas rött/vitt/öl/sprit/alkohol/skit när de vill sitta ner och andas ut. Jag som äter medicin kan inte dricka men jag behöver också fixet.

Nä det är tydligen ok att dricka tre starköl på lördagkvällen när sonen somnat men tre cigg är äckligt? Det är farligt och beroendeframkallande. Fast ursäkta mig. Är inte alkohol farligt och beroendeframkallande också? Dela gärna med er om ni finner logiken.

Snäll som jag är så röker jag inte nu. Inte på heltid i varje fall. Så nu har jag inget som lättar trycket i ett par minuter. Varför ska jag göra massor uppoffringar när det som är okej i samhället är minst lika farligt?

Pfft

//MammaJansson

Likes

Comments

Jag vet. Helt galet längesen. Har inte riktigt haft tid/orkat på ett tag men nu efter Melodifestivalen börjar jag tänka på tisdag. Då jag ska få reda på svaren för min senaste röntgen.

Just Nanos låt om att vara trött på att bara överleva och att man ska kämpa på. Den träffade mig. Hårt. Ända in i själen.
Jag har sån fruktan inför tisdag då jag får veta om min skit fortfarande håller sig still. Hela tiden går man och tänker på det. Usch! Jag orkar inte.
Jag vill bara vara frisk och normal.
Bara behöva tänka på sovrutiner, dagisplats och yrke. Det här räcker nu. Snälla låt det fortfarande vara bra!

På tal om annat så är min port ute nu! Det är så jävla skönt att inte ha en massa onödig skit under huden. Den hade gjort sitt och nu är den borta igen! Så nu kan jag klia mig på halsen utan att få äckelkänsla av "slangen".

Maken och jag önskade oss ett lugnt år på nyårsslaget. Vi vill ha ett lugnt, tråkigt och händelselöst år. Vi vill bara vila och vara. Vi vill ha en paus från sjuka och bara vara familj.

Har lite olika djurparksbesök inbokade mycket mer än så blir det nog inte. Ja, maken drar iofs en månad till USA med jobbet. Han ska gå en kurs så han kan bli ordentlig helikoptertekniker och inte bara mekaniker.
Spännande va! Jag skulle så gärna vilja packa ner mig och sonen i väskan också. Det hade ju varit lovely.

// MammaJansson

Likes

Comments

Har fortfarande inte fått gråta..

Sista cellgiftsbehandlingen idag så nu hoppas jag på att tumören fått stryk!

Diskutera om att få ta ut porten också för den stör mig. Känner mig sjuk så fort jag tittar mig i spegeln. Dosan som "sticker ut" ifrån huden. Slangen som går mellan dosa och blodåder kliar!
Jag vill ha bort den..

//MammaJansson

Likes

Comments

Det bränner. Det bränner i halsen. Det bränner bakom ögonen. Känslorna på utsidan men det kommer ändå inte ut. Har varit glad i flera dagar men med brinnande klump.

Jag har haft kul i helgen, skratten har varit genuina så missförstå mig rätt.

Jag behöver vrålgråta. Då menar jag vrålgråta. Jag gör det ibland när jag är ensam, helt ensam. Fast när man har barn så händer det där med ensamhet väldigt sällan.
Jag är trött och får hjälp av Eriks mormor och farmor i vardagen för att orka. Jag vill orka själv men det är jobbigt med känslor utanpå, trött, illamående osv osv buhu stackars mig!

Har inte skrivit på evigheter men behövde skriva av mig. Mina ögon gör ont. Vill verkligen gråta och inte nått jävla fint gråt utan ett riktigt jävla högljutt skrikgråt där snoret rinner, ögonen svullnar och grannarna tror du blir mördad.
DET är vad jag behöver!

Har inget direkt anledning egentligen förutom det vanliga
Cancer, cellgifter, trött frustrerad småbarnsförälder, ont i magen som ena dagen är stopp och nästa en kran (varsågod för bilden), FK krånglar (fick 994kr), katten bajsar på felplats, Jag är nervös för bröllopet vi ska gå på.

Hade jag inte slutat röka så skulle jag ha rökt två limpor idag..

//MammaJansson

Likes

Comments

Fasen va det läggs upp bilder på mat! Jag blir så äcklad! Nu under de här tio dagarna jag har varit sjuk/sängliggandes så har jag ätit väldigt lite och har inte direkt någon aptit öht.

Kände mig hungrig idag vilket är ett stort plus men maten smaka inte tyvärr. Köttfärspaj som jag älskar. Min portion fick åka ner i komposten tyvärr..

Magen suger efter något men inget passar. Så jäkla kräsen då!

//MammaJansson

Likes

Comments