Sju cm har jag tappat runt magen. Vill säga midjan men jag tror att jag mätt fel. Jag tog mått rakt över naveln, alltså på tjockaste delen av mig och inte över höftbenet eller var midjan nu sitter!

Så sju cm på typ en vecka, utan träning. Jag är nöjd att de är borta men jag vet inte om det är snabb eller långsam förändring dock. Skitsamma egentligen.

Jag blev dock itvingad 2 varma mackor idag. Maken och min mamma sa att jag var blek. Jag sa att jag är/har varit sjuk precis. Fast jag åt de där mackorna så de blev nöjda. Dessutom hade maken köpt chips till oss så jag tror jag lever med feeders!

Hur ska jag kunna tappa vikt om jag blir bjuden på gott och blir "itvingad" mat. De beter sig som om jag har en ätstörning fast jag bara tar en kur modifast.

Vet inte hur de resonerar men ja, de vill ju bara väl.

//MammaJansson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lillen aka Katten Jansson älskar att lillhusse och husse är borta hos farmor.
Då får han matte helt för sig själv! Speciellt när hon dessutom är sjuk!

Katten och jag har suttit så här hela dagen i stort!

//MammaJansson

Likes

Comments

Är bara pytte lite sjuk med halsont men jag är värre än en karl som är förkyld.
Efter alla mina behandlingar så har jag blivit mycket känsligare!

Mannen är hemma och "vabbar" för jag är död när jag blir bara lite sjuk. Min hjärna stänger av helt.

Så är så tacksam över att vi fått special vab så min hubby kan vara hemma med Erik när jag är sjuk.

Nu ska jag sova ... igen!

//MammaJansson

Snapchat ftw!

Likes

Comments

Nu har jag och sonen myst hela morgonen. Bara suttit och tittat på Barnkanalens morgonshowen efter att vi ätit god frukost! Ja, hans var nog god åtminstone.

Fast nu är det dags att äta igen typ så nu ska det kokas ägg och rosta bröd till vår second breakfast!

Jag får ju inte äta det heller så jag ska plågas lite igen. Hoppas att unge herr Jansson blir nöjd iallafall.

Senaste dagarna har min lille kille varit så himla gosig! Jag älskar det! Att sitta och mysa med min pojk är ju det bästa för det lär ju tyvärr gå över med åldern. Jag hoppas verkligen att han inte blir helt ogosig. Jag är så stolt över honom!

Så himla fin och duktig! Försiktig, lyssnar och bråkar sällan. Jag är så nyfiken på hur han kommer vara på förskolan sen när han börjar där.

Han har sprungit iväg och gömt skorporna nu på morgonen också. Jag har ingen aning om var de är. Jag har redan kollat i favoritlådan (ugnslådan) men där fanns bara plåtar, en använd strumpa, ett plast får, en stekspade och tre vispar. Så det blir spännande att se vart de är!

//MammanJansson

Likes

Comments

Som vanligt blev dieten uppskjuten. Jaja. Idag har jag iallafall hållit ihop och gjort rätt så nu ska jag bara fortsätta med det i 20dagar till! Som om det kommer gå lätt HA HA!

Jag får dricka lightläsk så det får väl bli fredagsfyllan. Nä men tanken med den här perioden är inte att rasa 20kg (som om det skulle hända! Haha!) utan det handlar om att jag vill byta riktning på tänket runt mat och vad för mat jag äter.

Tanken är att efter det här så ska jag äta mindre portioner och välja rätt mat. Äta mer rent men inget krångel för då kommer jag tröttna bara för att det är bökigt. Rent och smidigt.

Maken vill köra in på LCHF igen efter min period. Hans mage mår toppen av det och jag får inte så mycket ut av det men jag mår ju inte dåligt av det heller.
Sonen älskar ju den typen av mat också så. Kommer ju få koka lite pasta och ris till honom kanske. Jag vet inte hur det är med barn och LCHF kost? Fast hur dåligt kan det vara med fett, proteiner, grönsaker och inget socker egentligen? Det borde väl vara okej.
Lördagsgodis lär det bli till honom men annars så går det ju att hålla ner det.

Egentligen vill jag inte tänka på kost öht. Jag vill ha den där "acceptera din kropp" grejen. Kruxet är att min kropp skulle må bättre av att vara lättare både för sjukgymnastikens skull och för alla de som hjälper mig. Vill ju inte knäcka ryggar.
Jag har dock försökt förr men då har det inte gått och nu kan jag ju inte träna som andra.

Jag kan inte simma
Jag kan inte springa
Jag kan inte cykla
Jag kan inte göra yoga
Jag kan knappt gå i terräng

Där har vi problemet! Ska bara hitta det jag kan så kör vi sen

//MammaJansson

Likes

Comments

Nä vet ni vad alla tomtar, troll och enhörningar.

Jag har bestämt mig för att börja med "dieten" på måndag.

Så där som man alltid gör. "På måndag börjar mitt nya liv". Jag har bokat den här helgen till vänner så rutinen blir på måndag. Då ska jag och skruttungen börja ha det mer planerat.

Matrutin, komma ut på en liten promenad osv så får vi se hur det går!

//MammaJansson

Likes

Comments

Idag känns alla muskler efter gårdagens påtvingade träning! Att försöka hålla sig kvar är jobbigare än vad man tror.

Så idag värker det överallt och mitt ben vill inte riktigt böja sig och när det väl gör det så går knät åt fel håll. Tack kroppen! Det är en underbart skön dag idag.

Min lilla kille är väldigt lugn och gullig idag så det är ju skönt! Han har också sin allra första klipptid inbokad! Nästa lördag ska han få en riktig frisyr istället för att gå runt med en Gustav Vasa page!

Hoppas han kan sitta still bara.

//MammaJansson

Visst är han söt! Hahaha

Likes

Comments

Mötet med onkologen gick jättebra! Inga tecken på ny aktivitet så tumören sover fortfarande vilket är helt underbart! Kanske att man kan få lite vila i det helvetet så jag kan få lite lugn och tid till att bara vara mamma och fru.
Försöka fokusera på att bli världens bästa mamma och fru!

Livet är ganska skönt just nu ändå. Imorgon börjar jag med att testa modifast eller om jag ska vänta till måndag eftersom vi får besök i helgen. Svårt det där men tror nog jag kan bjuda på mat och fika utan att jag äter. Kan ju försöka iallafall.

Det var mitt modifast paket som jag skulle hämta ut på macken iallafall när olyckan var framme. Jag skulle gå ut ur bilen. Isigt som fan på backen och mina fötter glider. Hade jag varit som alla andra i kroppen så hade det nog inte varit nått problem men jag är svag i hela vänstersidan av kroppen och om jag hamnar på backen så kommer jag inte upp. Så där ligger jag med ben och halva rumpan utanför bildörren och desperat försöker hålla mig kvar i bilen. Lyckas få fram telefonen och ringer min man.

Han är hemma med vår 13månaders son och steker pannkakor så han hör inte när jag ringer så istället ringer jag min mamma och ber henne åka hem till oss för att vara med sonen medan min man ska komma och rädda mig. Efter 10 minuter kommer min mamma istället. Jag trodde det skulle bli för tungt för henne att hjälpa mig, jag är ju en bbw så därav modifast paketet. Ironiskt va!

Hon lyckas iallafall hålla emot mina ben så jag kan knöla in mig i bilen igen så jag kan parkera utanför dörren till macken istället! Så nu är min kropp så jävla trött då jag fick använda alla muskler till att hålla mig kvar i bilen!

Tanken är ju dock. Var det ingen som såg mig? Jag ropade ju inte efter hjälp visserligen bara för att jag skäms över mitt handikapp och för att jag är tung att hjälpa. Fast var det verkligen ingen som reagera på att det var en kvinna som låg halvvägs ut ur sin bil? Att det stack ut två ben och en halv röv varav det ena benet har en stor skena. Såg ingen att det inte såg rätt ut?!
Jag låg med svanskotan ytterst på bilsätet. Det måste ju sett konstigt ut.

Fast som sagt så frågade jag ju inte om hjälp.

Så nu ska jag träna och försöka bli mindre så jag förhoppningsvis inte behöver hjälp och om jag skulle behöva hjälp så är jag lättare att hjälpa. Så jag kan bli självständigare igen.

//MammaJansson


Bbw = Big Beautiful woman

Likes

Comments

I lördags var jag ute och rastade min nya tröja!

Den är så fiiin! Alla mina favorit karaktärer och filmer finns avbildat på den. Sen älskar jag väl inte alla men de är bra och kult.

Köpte den genom wish appen så det är nog 500 barn som sytt den men den är fin ändå haha!

Jag är dock väldigt förvirrad av asiatiska storlekar. Jag är ett svenskt/skandinaviskt xl. Tröjan är 5xl just för att jag vet att det inte är "vanliga" storlekar men att den skulle vara tajt trodde jag inte!

//MammaJansson

Likes

Comments

Klockan 14 får jag reda på ifall min tumör fortfarande hållt sig still sen cellgifterna och jag har nästan panik.
Jag visar det inte men jag har hemsk panik. Får inte visa det bara. Visar jag det så får min man panik och då får mina föräldrar panik osv osv som en dominoeffekt. Då är det bättre att jag inte visar det öht.

Jag vill bara ha det lugnt.
Jag vill bara vara mamma.
Jag vill bara vara fru.
Jag vill bara vara en härlig familj utan problem.

Jag vill inte ha cancer...

//MammaJansson

Likes

Comments