Hej på er! Som jag skrev i ett inlägg som heter (Första inlägget på bloggen) så nämnde jag att jag håller på att gå ner i vikt. Det som jag mest vägt är 117 kg. Idag väger jag 82 kilo (gått upp nästan 2 kg) då jag slutat med min tidigare medicin som hjälpte mig med sötsuget, haha. Men på väg ner igen. Mitt mål har alltid varit 68 Kg, men ett hälsosamt mål för mig enligt läkaren är 74. Så därför är mitt slutmål 72 kg =). Jag har alltså då, lite mindre än 10 kg kvar att gå ner till och jag måste erkänna. Dom känns väldigt långt bort, och det känns i stort sätt omöjligt just nu. Men med lite tillbaka blickar och jämförelser från tidigare bilder så får man alltid "orken" tillbaka. Just nu är det tiden som inte räcker till, - Till att besöka gymmet. Men äta rätt är ju ett dagligt projekt. Hur som haver, så är jag grymt stolt över mig själv att jag idag gått ner 35 kg, med uppehåll för bebis då. När Molly föddes vägde jag 111, så denna omgången har jag gått ner 29 kg. Helt fantastiskt enligt mig själv! Tänkte nu låta er se en bild där, vänster fotot är från Mollys dop i Mars-15 samt den till höger tagen nu i september-16. Där är viktnedgången på 25 kg.

Varje dag är en kamp, en rolig kamp. För att lära sig äta rätt saker och i rätt mängd. Lära sig nya recept och nya varor att använda sig utav. Men också kampen att få ihop arbete, studierna, familjelivet och träningen. Varje dag försöker jag komma ut på minst 5 km promenad men det är inte alltid Molly vill sitta i vagnen. Gymmet har jag som sagt inte besökt på länge, och det beror mest på att min ma arbetar och kommer ganska sent, och då är min ork för dagen slut. Men tanken är att jag 2 gånger i veckan ska ha minst 3 timmars gymträning. Men som sagt, det får ta sin tid, för jag har ingen brådis. Jag är hälsosammare och mindre storlek än innan. Stor ska jag aldrig bli igen.


HEJA OSS SOM KÄMPAR MED VIKTEN <3 & allt annat <3

Likes

Comments

Hej alla fina människor där ute. Tänkte att jag nu efter min inlämning skulle skriva ett inlägg när jag ändå hade datorn igång. Jag ska alldeles strax lägga Molly. Hela morgonen idag har gått ut på att torka spyor, tvätta massa tvätt och försöka få i Molly riktig mat eftersom att hon vägrar äta när hon har sina perioder (feber attacker).

När vi vaknade idag kräktes hon i sängen, tog upp henne och kolade hennes temp som var en undertemp. Försökte få i henne lite att äta då hon inte gjort det sen igår eftermiddags, men det kom också upp igen. Tog tempen efter 1,5 timme och då hade hon helt plötsligt över 39 grader (detta är dock normalt hos barn med diagnosen Pfapa).

Efter lite extra sömn och gos med sin mamma, så piggnande Molly på sig och fick i sig lite av min hemmagjorda pizza, som btw Alltid går hem =). Nu är det som sagt dags för henne att sova igen, det är trots allt den bästa medicinen när febern är på besök. Lite frisk luft fick det bli förut och så snabbt in igen då hon har väldigt ont av ljuset i dessa sammanhang. Min lilla plutt!

Pappan i huset jobbar lite idag, och när han kommer hem ska jag ut på en löparrunda för att komma i form igen. Eftersom det varit så intensivt med sista praktik veckor osv, - sedan aug så har gym besök få ligga på hyllan och ja, Kroppen är inte så slimmad som vid vårt bröllop om man säger så, Haha. Men - Det kommer med tiden. Har haft lite viktigare saker att tänka på faktiskt. Motionen får man ju på dom dagliga Power walk men gymmet hjälper ju till med lite mer än så =).

Bädda rent och dammsuga skall göras i eftermiddag, samt lite gos middag. Annars blir vår kväll ganska lugn.

Jag önskar er alla en fantastisk helg <3

Likes

Comments

God kväll!

Kallt och gott ute och jag älskar det. Molly och jag har varit ute 3 gånger idag, varav en gång nere på bageriet för hon ville ha en bulle. Men det var inte så populärt i alla fall, så vi tog oss en ordentlig promenad igen. Nu sitter vi i soffan och väntar på att pappan i huset ska komma hem, efter det ska Molly få gå och lägga sig. Ikväll kommer ett utav mina favorit program (Syrror) på kanal 4. Så himla bra serie!

Imorgon ska jag ha min näst sista Tenta och helt ärligt så tror jag att denna gången kommer gå lite illa, har inte pluggat så mycket som jag borde men det har vart så mycket annat som tagit över den tiden faktiskt.

På fredag så kommer mäklarhuset hit och ska göra en värdering på huset, det ser vi fram emot med lite pirr i magen må jag säga. Men vi har gjort så himla mycket ute och inne så det lär bara vara bra nyheter.

Hoppas ni alla haft en bra höst dag, God natt!

Likes

Comments

Hej kära vänner!

Många av er känner nog igen namnet Mammaihalland, och det beror på att jag för ett år sedan stängde ner min gamla blogg som var ganska stor. Jag hade mycket samarbetet och det var riktigt kul. Men verkligheten tog över när min mammaledighet var slut och jag skulle återgå till allt det "vanliga" igen.

Molly, min lilla älsklings tös som i december blir 2, har diagnosen Pfapa (Periodisk feber) samt lågt immunförsvar (lätt för att få infektioner), som sätter sig mestadels på lungorna tyvärr. Halsfluss har hon haft vid flera tillfällen, likaså urinvägsinfektion (och detta ör typiskt för barn med diagnosen Pfapa). Jag tänkte att genom att jag skriver detta i första inlägget, så blir frågorna kring våra hemmadagar inte så många. Det är nämligen så att Molly ligger under det normala i sina immunprover och därför får hon inte gå på förskola (enligt läkarens ordination). Utan hon kommer, om alla prover höjs och blir normala - Skolas in på förskola till våren-17. Så först då kan jag gå och jobba på veckodagarna och därför är vi alltid hemma. Jag jobbar då helger och skall ev. börja jobba nätter snart.

Utöver detta så är vi en helt vanlig familj med lika mycket kärlek och skoj som alla andra, men mer på hemmaplan än vissa andra familjer bara. Så det är ju bra att vi trivs på landet =).

Jag är utbildad undersköterska inom psykiatri men håller just nu på att läsa in även Akutsjukvård så att jag kan jobba på soma avdelningar samt Labbet på sjukhuset. Passade på nu när Molly ändå inte får gå på förskola. Då har jag ju en Undersköterska utbildning med en fördjupning på 3 håll (för innan min utbildning har jag även läst in fördjupningskurser i hälsa och Missbruksproblematiken). Men just nu jobbar jag som Mentalskötare!

Innan jag slutade blogga så visste många av er att jag höll på med mitt körkort, och det har jag nu. Fick körkort i Mars så har "snart" haft det i ett år, Hehe. Skönt som attan. Jag höll också på med min viktresa- som fortfarande är i fullgång. Jag ar idag tappat ca 35 kilo och ingen är lyckligare än jag. Men nu står det still lite måste jag erkänna och mycket handlar nog om att jag inte kunnat besöka gymmet så mycket dom sista veckorna. Men ska försöka ta mig ett ordentligt träningspass i helgen faktiskt. Sen är det nog så, att eftersom jag bara har ca 10 kilo kvar till målvikten så är det extra segt att komma ner på vågen, haha. Men så är det nog med alla som sitter i samma båt. Jag känner inte längre att "jag måste" gå ner till just Målvikten, men jag tycker det är roligt med mål och ganska kul och se hur man ser ut i den viktklassen (som jag senast hade vid 17 årsålder). Heja mig och alla andra som kämpar. Något annat roligt som har hänt sedan jag bloggade sist, är att jag och Richard gift oss (i Juli), så mysig dag vi hade och så fina kort vi fick till. Tänka sig att vi är gifta (vi träffades som 15 åringar på moppekursen). Roligt!

Nej nu ska jag och Molly ut på dagens motionsrunda och sen laga soppa, Ha en bra dag =)

Likes

Comments