Bara några minuter efter att jag skrivit förra inlägget så fick jag en blödning. Vi får helt enkelt satsa på den här månaden istället. Jag trodde jag skulle vara mer besviken men känner mig faktiskt peppad till att försöka igen.

Sambon kom hem och sa att han verkligen hade hoppats på ett plus imorse, det känns skönt att han verkligen vill.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Nu har jag inte hört av mig till er på ett tag. Jag väntar på att min mens ska komma, jag vill såklart inte att den ska göra det och hoppas varje gång det känns som att den ska komma och den inte gör det ger mig en gnutta hopp. Idag är det BIM (beräknad icke mens) -1. Alltså ska mensen enligt beräkningar komma imorgon. Men nu har det känts som att den kommer vilken sekund som helst i två dagar. Jag tog ett gravtest imorgon som jag vid första anblick tyckte var solklart negativ, men vid en andra titt kunde jag se det svagaste plusset någonsin. Antar att jag önskar att det är ett plus så jag ser ett spöksträck.

Nu väntar jag och ser. Jag ska iaf ge det tills på söndag innan jag testar igen, men jag är 89% säker på att mensen kommit tills dess. Det är bara vänta och se. Jag sa till sambon imorse som låg spänd och väntade på sängen medan jag tog testet att det var negativt. Så om det mot förmodan skulle vara positivt på söndag och att spökstäcket faktiskt var där så får han sig en rejäl överraskning. Han var väldigt pedagogisk imorse och sa att det är bara att hoppas på nästa månad och berättade att det inte var så vanligt att man plussade på första försöket. Gulliga han.

Jag uppdaterar er om mensen skulle dyka upp.

Likes

Comments

Tog ett test imorse, var nästan lite pirrig i magen. Det var ett negativt test. Trodde jag skulle bli ledsen och besviken men istället glädjer jag mig åt att jag har molvärk i magen konstant sedan igår, det kanske helt enkelt var för tidigt att testa. Nu väntar jag till BIM på fredag!
Sambon verkade bli mer besviken däremot. Han sa att han såg fram emot att fira lite idag och att han längtar tills vi kan berätta för nära och kära.
Vi får se vad det visar på fredag annars är det bara att köra på nästa månad.

Likes

Comments

Hej på er!
Jag har idag känt som mensvärk i magen, men vet inte om jag inbillar mig. Det är 6 dagar kvar till mens. Kan det vara möjligt att det skulle kunna vara ett tidigt tecken på graviditet? Känns alldeles för tidigt.
Jag sa ju till mig själv att jag inte skulle testa mig förens den 16:e men jag kan säga redan nu att jag kommer testa mig imorgon med ett tidigt graviditetstest. Det vore så häftigt om det skulle visa ett svagt plus. Förstår att det inte kommer vara ett starkt plus om det nu skulle vara det då det inte har gått så lång tid. Det är ju inte ens säkert att det visar positivt även om jag skulle vara gravid.
Hoppas iaf på det bästa. Kommer garanterat uppdatera här hur det går imorgon. Nu ska jag kolla vidare på Eurovision som alla andra svenskar. Har inte direkt varit imponerande än så länge.

Likes

Comments

Något som jag vet att fler än jag gör är att drömma sig bort i materiella ting som små barnkläder och barnvagnar. Jag har sedan jag var 16 år haft koll på de senaste barnvagnsmodellerna och deras nya funktioner. Jag vet att det låter sjukt men jag har inte bara haft koll på det utan jag har haft lika mycket koll på vilka brudklänningar som är nya för säsongen.

Att gå i en affär och kolla på pyttesmå barnkläder har också varit en hobby. Det bästa är när man är med någon som har barn eller är gravid för då kan man låtsas kolla åt dem när man i själva verket kikar för sin egen skull. Jag har alltid varit den som köpt mycket saker till barn i min omgivning och det beror på att jag tycker att det är kul.

Jag vet vilken vagn jag skulle vilja ha om jag skulle bli gravid just nu, eller iaf så vet jag på ett ungefär. Jag känner också ibland att jag skulle vilja köpa vissa bebisplagg inför kommande bebis bara för att de är så fina, men där har jag hejdat mig. Det kommer alltid nya fina kläder.

Jag roar mig med detta under tiden som jag väntar på att få ta ett graviditetstest.

Likes

Comments

Jag tror inte att det hör till vanligheterna men jag har blivit rekommenderad att testa tidigt (Några dagar innan beräknad mens) från min barnmorska. Anledningen är att vi har ärrliga sjukdomar i släkten som kan påverkas av en graviditet. Jag ska då få en tidig läkarbedömning och utifrån den bedömningen så kommer jag eventuellt få ta några utredningsprover sen så behöver jag förhoppningsvis inte göra något mer. Om proverna skulle visa något så kan det bli så att jag får ta mediciner under graviditeten.

Så fort jag plussar ska jag alltså ringa till barnmorskan. Jag vet ju inte hur det funkar i vanliga fall, visst brukar man väl ringa till en barnmorska så fort man blir gravid annars också? Men läkarbedömning kanske man inte har så tidigt? Jag är som sagt dåligt insatt. Jag håller iaf alla tummar och tår att det inte visar något.

Likes

Comments

Jag är inte så bra på att vänta. Just nu är ju allt en enda lång väntan tills man kan ta ett graviditetstest. Det tar ju ca 7 dagar innan ägget fäster i livmodern och sedan bör man vänta ytterligare några dagar innan hormonnivåerna har ökat så det ger utslag på testet. Min tanke är att jag ska vänta tills den 16 maj typ innan jag tar testet, men känner jag mig själv så kommer jag testa tidigare än det. Jag vill dock ha karaktär nog att vänta tills den 16:de. Det är mycket barnsnack från min sida eftersom jag lätt blir exalterad och det märks att sambon inte är lika uppjagad än så länge så jag försöker hålla igen lite. Det kan ju som sagt ta lång tid men jag tycker nog att jag kan få vara lite exalterad när det är första försöket och att vi verkligen lyckades logga ägglossningen. Nu är det bara att hoppas, jag hoppas så jag spricker.

Ja, nu börjar nedräkningen. 8 dagar kvar, sen är det ju inte 100 att det visar positivt då heller eftersom det är tidigt. Jag tänker också ta ett test då min mens skulle kommit, alltså den 20:e maj.

Likes

Comments

Idag har jag känt att det är något som händer i nedre delen av magen. Misstänkte ägglossning då det stämmer i tiden, och mycket riktigt, så var det. Jag tog ett ägglossningstest som visade starkt positivt. Jag räknar inte med att vi ska lyckas på en gång, men det vore häftigt. Ska bli spännande att se de närmsta veckorna om mensen kommer eller inte.
Jag har bebisar i min omgivning så jag får snosa ibland och i förmiddags hade jag turen att få göra det. Att man kan bli så glad av en liten människa. Leendena går rakt in i hjärtat.

Hoppas ni får en bra helg!

Likes

Comments

Jag ska vara ärlig mot er. Det finns mer än en anledning till att vi valde att ta ut spiralen i april/maj istället för t ex februari. En av anledningarna, vilket är den största anledningen är att vi i februari flyttade in i vårt hus och att vi nu börjar känna att vi kommit i ordning. Men.. Det är inte hela sanningen för en liten orsak var också att vi inte ville ha utgångspunkten från början att det blir ett barn som föds i november/december. Jag bryr mig inte om det är att det blir så i slutändan men jag ville inte att det skulle vara utgångsläget. Jag känner folk som fyller år i december som tyckte att det var hur tråkigt som helst när de växte upp. Av den anledningen och tidigare nämn orsak så blev det just i april/maj.

Är jag en dålig person på grund av detta? Allt ska vara så perfekt hela tiden och man får inte säga/skriva vad som helst.. Jag skulle aldrig någonsin älska mitt barn mindre eller på något sätt vilja få det ogjort om jag skulle bli gravid med ett barn som föds i december. Jag vill som sagt bara inte ha den utgångspunkten.

Jag längtar så tills den dagen jag blir gravid och den dagen mitt framtida barn föds och det spelar ingen roll när det blir, vilken årstid, vilken månad, vilken vecka, vilken dag.


Likes

Comments

Det finns vissa saker som man måste göra (uppenbarligen!) för att kunna bli gravid. Det första steget bör då vara att sluta med eller ta bort sitt preventivmedel. Jag har haft hormonspiral sedan 2015 så det var dags för den att ryka. Jag bokade en tid hos en ny (för mig) barnmorska då jag flyttat så kändes det lite lättar att ta sig till närmsta barnmorskemottagning. Jag var faktiskt lite nervös då jag tyckte att det var ganska obehagligt att sätta in spiralen och hade då en tanke att det skulle vara lika obehagligt att ta ut den. Jag hade läst på en sida att massa tjejer känna sig tomma efter att ha tagit ur spiralen, som att något fattades dem. Det var iaf ingen känsla jag hade, det kändes mer som en lättnad på flera plan. För det första så känns det alltid lite konstigt att ha icke hemmahörande saker i kroppen och för det andra så kunde jag äntligen känna att jag börjar komma vidare i processen att skapa familj.

Jag var ensam på besöket då min sambo jobbade. Man behöver ju inte sitta ihop. När jag satt i väntrummet så kände jag ändå att jag vill dela varje litet steg i den här processen med honom så jag skickade uppdateringar på sms. Under tiden jag väntade så kom det in ett par. Det var en man som hade åkt från sitt jobb på annan ort för att vara med sin älskade när de skulle, på vad det såg ut, sista besöket hos barnmorskan innan födseln. De såg så otroligt lyckliga ut. Man blir glad i hela själen av att se sånt. Jag kände mig dock som värsta puckot som satt där och halvt stirrade på dessa stackars människor som bara ville får dela deras ögonblick med varandra. Inte med någon random person som satt tre stolar bort i ett övrigt tomt väntrum. En person som till synes inte ens var gravid! Som tur var så kom barnmorskan som en räddare i nöden så att situationen slapp bli ännu mer stel.

Barnmorskan var så underbart gullig och verkade genuint intresserad av vad jag hade att säga. Hon drog ut den där spiralen i ett nafs. I ett nafs!! Så kan man ju inte skriva.. Det gick fort i alla fall och inget kändes det. Direkt när jag kom ut från mottagningen så ringde jag sambon och sa att henne ska vi ha när vi blir gravida. Han höll med utan att veta varför och det står fortfarande fast, jag vill ha henne som min barnmorska. Kan man begära det? Jag har hört att man ska kunna byta om man inte är nöjd men kan man verkligen begära från början? Det märks.

Likes

Comments