- OKTOBER 2016 -

Och så var det redan November och den första snön har kommit till Motala. Jag känner redan nu att jag inte är redo för minusgrader och en massa snö. Vanligtvis älskar jag vintern, men inte nu. Inte redan. Jag har aldrig varit med om att tiden har gått så här fort förut.

Den här månaden har varit tuff, på många sett och vis. Men jag försöker hålla huvudet högt och tänka positivt. Och samtidigt måste jag vara stolt över mig själv och faktiskt klappa mig själv på axeln. Och samtidigt är jag så himla tacksam över att jag den senaste tiden har fått se vilka fina vänner jag har runt omkring mig. Vad hade jag gjort utan mina tokstollar till vänner och min fin fina familj.

Siktar på ett bra avslut detta år.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Söndagsmiddag.

Jag kommer allt för ofta in i svackor, där jag går vilse och lixom tappar bort mig själv. Det har hänt allt för ofta, och jag har insett att jag måste ta en dag i taget för att inte tappa det.

Men en sak är jag så himla säker på, utan mina två helt underbara lärare, hade mitt huvud sprängts av en känslomässig röra. Tacka vad vet jag, för att de finns.

Likes

Comments

Ugnspannkaka med blåbär.

Ja, jag älskar blåbär. Och jag älskar denna kombination. Så himla gott och jag rekommenderar att strö i lite blåbär när ni gör ugnspannkaka nästa gång.
Själv föredrar jag inte fläskpannkaka, utan gör alltid som ovan, helt neutral eller med blåbär. Mums.

Likes

Comments


Så var denna vecka över och jag hoppas att kommande vecka blir minst lika bra.

Likes

Comments

Panerad rödspätta, dillkokt färskpotatis med remouladsås.

Ikväll har jag varit iväg på hamnkrogen för att fira min storasysters 35 års dag. Detta var en överraskning för henne, då vi blev ett gäng på cirka 35 personer blev hon ganska chockad. Kvällen fortsätter för en hel del av dem, men jag avsluta den tidigt.

Denna helg har än så länge varit så himla bra, och jag har en så bra känsla inom mig. Fortsätt så.

Likes

Comments

Saga saltkvarn, drömmar | jordgubbe & rosépeppar

Dessa kryddor har jag spanat på länge och jag förälskade mig i dom första gången jag såg dom. Dock har jag bara klämt och kännt på dessa, då det finns en hel djungel av olika sorter och jag kan aldrig bestämma mig för vilken jag ska ha. Men denna fick min uppmärksamhet omedelbart, och den fick bli den första i samlingen.

Detta ska bli spännande och jag ska surfa runt och undersöka hur och till vad denna kan användas till. Ett stort plus är att det blir även en fin inredningsdetalj i köket.


Likes

Comments


Jag har under denna vecka, sedan förra onsdgan varit kattvakt till vår grannes Bengal. Så himla fin. Eftersom jag sagt att jag oftat är hemma så kan jag vara kattvakt när hon behöver. Så hon förlängde sin lilla semester på Öland med ett par dagar. Så härligt när man ändå kan, och så kul att hjälpa till.

På Öland hade hon varit inne i en gårdsbutik, där de gör egna produkter så som marmelad. Så hon köpte med en liten "tack för hjälpen - present". Jordgubbs- och flädemarmelad. Och detta passar mig så bra, för jag älskar sådanna produkter. Och jag är så glad att jag lärt känna våra grannar så bra. Det gör det så enkelt att trivas här.

Likes

Comments

Kvällsgott!

I kväll spenderar jag lite tid med mig själv medan barnen sover. Detta är min absoluta favorit att plocka fram på kvällen. Dock verkar jag vara ensam om det här hemma, men då blir det ju mer till mig, haha.

Tredje omgången med tvätt är i gång, och sommar med Ernst rullar på tvn. En bra kväll enligt mig.

Likes

Comments

Idag började jag min dag med en helt underbar sovmorgon. Casper har minsann tidigare varit känd för att vakna väldigt tidigt, oavsett hur dags han lägger sig dagen innan. Men idag gav han mig en skön sovmorgon, och jag vaknade av att Lea lekte på sitt rum och Casper sov. Skönt.

Sedan intog jag denna läckerhet till frukost. En mangosmoothie. Så himla god. Jag har hela frysen full med blåbär, men borde inse att jag borde köpa hem minst lika mycket mango. Så himla gott, toppat med solrosfrön, havregryn och kokos.

Likes

Comments

Blåbär- och kokos smoothie.

Smoothie är bland det bästa jag vet, alla tider på dygnet. Men bäst är det väl ändå på morgonen och kvällen. Denna är i smak av blåbär och kokos. Jag försöker hitta andra alternativ än yoghurt och mjölk att ha i smoothien, och i denna har jag kokosdryck. Så gott!

Till denna hade jag enbart :
En banan
1 1/2 dl frysta blåbär
1 - 2 dl Alpro kokosdryck
Toppat med rostade kokosflakes.

Lagom mättande och så gott.

Likes

Comments