Nu är det ett bra tag sedan det uppdaterades här på mammadotter bloggen.
Det har varit ganska så fullt upp, dem senaste 2-3 veckorna.

Mamma har jobbat och stått i, varit ute och dansat och festat (utan alkohol för hennes del) med sina väninnor på 30+.. Bland annat.

Jag har jobbat på olika skolor och dagis i 2 veckor och denna veckan startade med jobb på dagis, men resten av denna veckan har jag fått sjukanmäla mig och vara hemma och vila.
Hunnit med en jobbintervju..
Nu börjar dunder förkylningen äntligen att släppa helt. Förhoppningsvis.
Förrförra helgen var jag på middag/fest och firade min vän F som fyllde 20år! Det var en bra kväll med god mat och dryck..
Förra helgen var jag iväg på kalas igen och firade min ena kusin E som fyllde 7år, tiden går snabbt.
Snart är det min tur att fylla, 20år!
Sist men inte minns så har jag ätit stora mängder av min favorit glass också 😂

Vi har dessutom varit hemma hos våra kära vänner och ätit och umgåtts. Alltid lika kul!
Vi har hunnit med mycket nu under denna tid..

Ikväll startar melodifestivalen så det blir kanske något utöver det vanliga, denna lördag.
Ha en trevlig helg allihopa!

//Cornelia
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 221 Readers

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev här nu. Närmare bestämt 6 dagar sedan.

Vi har haft fullt upp. Vovven hämtade vi hem från Hässleholm djursjukhus i onsdags eller torsdags och nu är sitt gamla vanliga jag. Så skönt att allt gått bra.
Mamma sköter hans medicinering och det går hur bra som helst, dem är så duktigt båda två :)

I helgen så har jag varit ute på krogen, både fredag och lördag. I fredag var jag ute själv, social som jag är, så träffar jag alltid nytt kul folk.
I lördag var jag och mamma ute med hennes väninna och en vän till dem.
Det var super trevligt!

Just nu är mamma och lillebror iväg på hans tyngdlyftnings träning. Men när dem kommer hem så vankas det våfflor. Det var ett bra tag sedan. Gott ska det bli.

//Nelija
  • 248 Readers

Likes

Comments

Denna dagen har inte varit så bra för mamma och mig.

Jag kan ju börjar med att berätta att vår hund har varit sjuk i några dagar, det har kommit blod ur ändtarmen och han har inte alls varit sig själv. Idag blev det värre så mamma och mormor tog och körde till Hässleholm djursjukhus med vovven. Han är fortfarande där och ska bli där över natten. Han har gått igenom röntgen och prover under dagen/kvällen så vi hoppas på att få hem honom imorgon. Vår lilla prins!

Detta har därför inte varit en så bra dag. Då vi varit rädda och hoppats att allt går bra.

Jag var på praktiken imorse, som vanligt. Sen jag kom hem har det inte hänt så mycket mer än att jag och mamma ätit smörgåstårta som hon gjorde igår kväll. Den blev super god som vanligt. Hon är ju trots allt utbildad kock och kan allt om goda smaker.

Ikväll ska vi gå och hämta pizza hade vi tänkt, vilket passar bra eftersom vi är trötta efter denna långa dagen.
Gäller att le även om det känns tufft!

//Cornelia

  • 279 Readers

Likes

Comments

I helgen har familjen varit samlad.
I fredag var vi (som sagts i ett annat inlägg) på kalas hos kusinen.
I lördags (igår) var näst in till hela familjen i ishallen hela dagen.
Jag (Cornelia) jobbade i VIP-en, serverade mat och dricka, med mera.
Mamma och lillebror var också i ishallen och kollade på matchen. Det var en bra match. Med vinst.

Fast trött var man efter en hel eftermiddag/kväll i ishallen. Så på kvällen blev det lite spel med bröderna och film.

Sån storm i Skåne!!

Idag (söndag) stannar familjen hemma, jag ska kolla film, ovanligt?! Resten av familjen ska nog ner i ishallen (tror jag). Kusinen spelar match idag..
Idag ska jag bara vila upp mig inför den kommande veckan med jobb.
Hadee!

//Cornelia


  • 332 Readers

Likes

Comments

I helgen har familjen varit samlad.
I fredag var vi (som sagts i ett annat inlägg) på kalas hos kusinen.
I lördags (igår) var näst in till hela familjen i ishallen hela dagen.
Jag (Cornelia) jobbade i VIP-en, serverade mat och dricka, med mera.
Mamma och lillebror var också i ishallen och kollade på matchen. Det var en bra match. Med vinst.

Fast trött var man efter en hel eftermiddag/kväll i ishallen. Så på kvällen blev det lite spel med bröderna och film.

Sån storm i Skåne!!

Idag (söndag) stannar familjen hemma, jag ska kolla film, ovanligt?! Resten av familjen ska nog ner i ishallen (tror jag). Kusinen spelar match idag..
Idag ska jag bara vila upp mig inför den kommande veckan med jobb.
Hadee!

//Cornelia


  • 332 Readers

Likes

Comments

Hej på er fina läsare! 

Idag grattar vi ​min kusin Felix. Hela 13 år fyllde idag, tiden går snabbt. Vi har haft en super trevlig kväll hemma hos moster, hennes man och mina två kusiner. Det har spelats pingis, ätit och fikat, snackats och skrattats. Super trevligt. 

Drinkat med moster och mormor. Det är inte varje dag man gör det. Nu är vi hemma och är klara för läggdags hela familjen. Jag ska upp i tid imorgon för jobb i ishallen, kan förmodligen se matchen lite också :) 

GRATTIS FINA KUSINEN FELIX!

cornelias blogg

//Cornelia

Likes

Comments

MAMMAS DAG: Idag har mamma varit ledig. Hon har tvättat och stått i. Hon har även varit med lillebror på tyngdlyftnings träningen. Nu lagas det mat, det sköter mamma bra. Utbildad kock som hon är.

DOTTERS DAG: Idag har jag varit på min praktik 09:00-11:00, Idag var det inga gamlingar som ville gå ut och gå, helt förståeligt med tanke på det regniga och blåsiga vädret som vi har haft idag. Så i stället för dem vanliga promenaderna så blev det prat med dem gamla. Efter praktiken blev det en sväng hem för att äta, byta kläder och fixa. Vid 14:30 var jag hos mormor och hon körde mig till jobbet i Hammar. Bussarna krånglar och går inte passande, så bästa mormor ställde upp och körde mig dit. Jag jobbade i några timmar på fritids. Super kul, det ända jag gör är att rita och pyssla med dem små :)

Ikväll ska jag locka håret igen på "mitt" sätt, hade jag tänkt. Med penna, aluminium folie och plattång. Det blir super fina lockar och tar inte speciellt lång tid.

1. Man klär pennan med aluminium folie.
2. Tar en slinga hår och rullar runt den inklädda pennan.
3. Drar/trycker med plattången på hår slingan.
4. Drar försiktigt ur pennan (med folie på) från hårslingan.

Cornelias blogg!

//Cornelia

Likes

Comments

Hej läsare!

Idag är det jobb som står på schemat för både mamma och mig. Mamma jobbar till sent ikväll. För min del så har jag Varit iväg på min praktik. Idag har det snöat som bara den i Kristianstad, Skåne. Det var inte det lättaste att gå ut och gå med rullstolar i snön, kan jag berätta. Min praktik är på olika äldreboende. Inte det roligaste yrket men jag får komma ut och träffa olika människor och dem ger en ett gott skratt.

Jag fick för en stund sedan en inringning om jobb imorgon eftermiddag på en skola, Fritids! Det gäller att jobba så att jag kan betala resa och lägenheten i Turkiet. Som jag längtar. http://nouw.com/thetruestoryofmylife

//Cornelia

Likes

Comments

Idag har mamma jobbat och jag har städat lägenheten. vid 17:00 tiden fick vi besök av mammas väninna G och hennes två döttrar. Det blev middagsbjudning och massa prat. Fint sällskap, helt enkelt!

Imorgon är det jobb för bådas del så nu ska det sovas. Hadee!


//Cornelia

Likes

Comments

Kärlek till min mor!

Min mamma är en människa som är väldigt viktig i mitt liv, Hon ställer upp i alla lägen. Hon dömer inte mig för vad jag gör när jag gör fel. För jag har ofta gjort fel och gör ofta fel, det kan handla om att ta fel beslut eller när jag inte tar några beslut överhuvud taget.

Jag är en väldigt spontan ungdom. Det var inte länge sedan jag var i Turkiet i drygt 3 månader för att jobba. Jag hade det mesta planerat, så som boende och jobb. Men enligt mamma och mig kunde jag inte bo kvar där.

Lägenheten innehöll ingen dusch eller toa vilket var mina krav och enligt "ägaren" skulle det finnas. Men toaletten var ett hål i golvet.

Jag Blev även sjuk när jag var i Turkiet och fick åka till sjukhuset, infektion. Det kostade mig 3000 kronor + medicin avgifter. Då ställde min mamma självklart upp på mig, Hon skickade pengar till mig då jag inte hade dem pengarna just då.

Jag blir ännu mer impulsiv och spontan när jag dricker alkohol. Jag tål väldigt mycket sprit och kan dricka stora mängder, det gör att jag inte riktigt vet när jag ska stoppa. Ibland slår det till. Jag kan tänka mig att mamma var väldigt orolig när jag var i Turkiet och hon befann sig hemma i Sverige och kunde inte göra något. Jag gick hem själv på nätterna efter fest och jobb, ungefär 1 mil.

Jag är inte rädd av mig och kan försvara mig men vad som helst kan ju som sagt hända. Jag har många vänner i Turkiet lika så mamma. Det är en av anledningarna till varför vi alltid åker dit på semester. Dessa vänner har hjälpt mig mycket men också lurat mig väldigt mycket. Det finns dem människorna som man vill hjälpa som sen bara ger skit tillbaka,                  but, KARMA is a bitch!

Trotts allt dumt jag gjort, trots alla misstag. Så ställer mamma alltid upp, Ger mig råd och kloka ord. För det händer ibland att jag gör bort mig. Jag tänker liksom inte igenom saker innan jag gör. Dålig vana.

Min mamma är min bästa vän, bästa ovän och den bästa mamman jag kunnat få. Dock är jag inte så bra på att tala om det för henne. Tråkigt nog.

Min mamma och jag festar ofta ihop, tro det eller ej. Mamma dricker ingen sprit, bortsett från några öl per år. Men hon är den roligaste och socialaste människa jag vet (dock blyg vid första mötet). När vi är ute och festar tror ofta folk att mamma är jätte full, men så är inte läget. Vi är lika min mamma och jag, Sociala och skrattar mycket, det är väldigt bra egenskaper som jag tackar mamma för!  Jag däremot dricker ibland, som sagt. Jag brukar ofta följa med min mamma och hennes väninnor ut på krogen. Speciellt nu när dem flesta av mina vänner har flytt landet.  Jag trivs i min mamma sällskap och med hennes väninnor. 

PS. Jag älskar dig mamma.

//Cornelia

Likes

Comments