Femåring i hus betyr naturligvis at tenner skal mistes og nye tenner skal komme, men med en mamma som får helt vondt i magen av løse tenner har jeg virkelig mye å jobbe med altså.

I går spurte Thea Celin meg så fint om jeg ikke kunne trekke ut den løse tannen hennes, den var så løs at den var irriterende sa hun. Jeg svarte pent at det turde jeg ikke, men at den snart kom til å falle ut.

I det Alexander kom hjem fra jobb stuper Thea Celin i han og spør om ikke han kan trekke tannen hennes, til svar får hun at joda, det kan han!

En stolt femåring la seg i sengen i går med tannen i et glass vann. En enda stoltere femåring våknet i dag til penger i glasset, blad på nattbordet og et brev fra tannfeen.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 4 lesere

Likes

Comments

Nå er det over en måned siden vi kjøpte oss nytt hus, og ting er endelig begynt å skje på tomten! I går begynte de med borringen og allerede i dag er de godt i gang med å skyte ut stein. Ting blir plutselig mer virkelig nå som vi ser at ting faktisk skjer og at det går framover.

Foreløpig overtagelsesdato er satt i midten av desember så jeg har sannsynligvis enda litt tid på meg til å bestemme meg for fliser, kjøkken, gulv, farger på veggene og alt det andre som hører med.

Jeg og Alexander er blitt enige om at vi vil ha en helt annen stil i det nye huset. Her vi bor nå har vi hatt en veldig romantisk og rolig stil, mens i det nye huset blir det nok en litt røffere stil med mørkere farger tenker jeg!

Om dere har tips til interiørblogger som jeg kan hente inspirasjon fra blir jeg veldig glad for linker i kommentarfeltet.

  • 6 lesere

Likes

Comments

.... I hvertfall nesten!

Nå er jeg nettopp ferdig med 7 timers nattevakt. I det jeg kom hjem var det fire om var veldig glade for å se meg og Alida skulle såklart ha melk i det jeg tok hun opp. Thea Celin trengte litt morgenkos og Alexander måtte få morgensuss.

Nå skal Thea Celin straks i barnehagen etter godt over en uke med fri, mens vi andre skal en tur til Åsane før jeg og Alida skal kose oss på babysang.

Dagene (og nettene forsåvidt....) går virkelig i ett for tiden og jeg nyter de fridagene jeg har, de er virkelig gullverdt i en ellers hektisk hverdag.

Jeg sliter litt med blogglysten for tiden, men det er nok fordi at jeg ikke helt vet hva jeg skal blogge om. Har dere noen ønsker eller tips til hva jeg kan blogge om?

  • 5 lesere

Likes

Comments

Etter noen fine timer på båten i går og en litt mindre fin natt er vi endelig framme i Danmark og veldig klag for å gripe dagen.

På planen står Aalborg Zoo og Gokart kjøring - noe for alle med andre ord. Tipper guttene gleder seg mest til gokart kjøring, men det gjør nok vi jentene også.

I skrivende stund sitter vi faktisk i bilen på vei til Aalborg, egentlig er vi på frokostjakt - men siden alt er stengt ser det litt dårlig ut. Vi får ta det igjen til lunsj heller!

Senere skal jeg og Marianne kose oss i baren mens guttene passer på barna, det blir kjekt!

  • 6 lesere

Likes

Comments

Når jeg ble kjent med Alexander viste jeg veldig godt at han hadde en datter, en datter på nesten ni måneder. En datter han var hjemme i permisjon med og som han brukte masse tid sammen med når han ikke skrudde på bil eller var med venner. En datter som han har ansvar for i mange år framover. Om dette skremte meg når vi bestemte oss for å ta steget fra vennskap til noe mer? Helt klart.

Det å være mamma er ingen enkel oppgave, og det finnes heller ingen oppskrift på hvordan en god mamma skal være. Det å skulle være "mamma" i et bonusbarnsliv er ufattelig vanskelig, det er vanskelig å vite hva som er greit og ikke greit, hvem skal sette grenser? Hvem skal ta seg av hovedstellet? Hvem skal ta seg av oppdragelsen? Hvem skal gi beskjed til barnet når barnet gjør noe det ikke har lov til?

Jeg og Alexander har ikke snakket så mye om dette, men alt har falt veldig på plass for oss og slik som ting er blitt får vi ting til å fungere. Det finnes ikke mine og dine oppgaver her i huset, jeg tørker hans datter på samme måte som han tørker min datter når hun har vært på do. Jeg kan legge hans datter, mens han kanskje steller min datter i mens.

Vi er blitt veldig bevist på at det ikke er min og din, det er våre - våre jenter som vi skal behandle likt, våre jenter som alltid skal føle at både jeg og Alexander gjør noe sammen med de - både kjekke og mindre kjekke ting.

Jeg har ved flere anledninger tatt Thea Celin fri fra barnehagen for å hente Lykke på tysnes mens Alexander har vært på jobb. Rett og slett for å få litt tid sammen med jentene alene!


Jeg tror at oppskriften på en god bonusforelder er å være rettferdig og å se begge barna like mye. Det er viktig å sette grenser, men det er enda viktigere med ros og positiv oppmerksomhet. Et godt samarbeid er et viktig punkt også, fungerer ikke det - fungerer ingenting.

Jeg elsker å være mamma til Thea Celin og Alida, men jeg elsker også å være bonusmamma til Lykke.

  • 10 lesere

Likes

Comments

Hei dere!

På min tidligere blogg og generelt rundt i vennegjengen har det vært endel spørsmål rundt fødselen og tiden etterpå - så derfor tenkte jeg å dele det i ett innlegg her slik at alle som vil kan lese om det.

Søndag 29. Mai kom Alexander hjem fra Stavanger hvor han hadde vært hele helgen sammen med jobben. Jeg hadde kjent litt murringer, men ikke noe mer enn ellers i svangerskapet egentlig. Jeg vasket husket grundig og stod på alle fire for å skrubbe fugene på badegulvet. Når vi la oss var alle murringer borte og jeg var igjen sikker på at jeg kom til å gå til termin og vel så det.

Mandag 30. Mai kjørte jeg Thea Celin i barnehagen rundt ni som vanlig. I det jeg kom inn døren hjemme igjen måtte jeg skikkelig tisse, løp inn på do og der gikk vannet. Jeg var usikker på om det var vannet eller om jeg virkelig måtte tisse så mye. Etter en telefon til kvinneklinikken ble vi enige om at jeg skulle komme på en kontroll neste dag hvis ikke det kom rier i løpet av det neste døgnet. Dagen gikk som normalt, jeg hentet Thea i barnehagen, vi laget middag og lekte sammen før det ble tidlig kveld på alle sammen.

Tirsdag 31. Mai var det tid for kontroll. Alexander var dratt på jobb, Thea Celin var levert i barnehagen og jeg kjørte mot sykehuset. Kvinneklinikken her i Bergen har ekstremt dårlige parkeringsmuligheter så jeg parkerte i en bakgate med parkering forbudt skilt...

Kom inn til jordmor og ble sjekket raskt. Jordmoren så på meg og smilte: Du min venn, du blir her til prinsessen er ute. Her er vannet gått og du har tre centimeter åpning.

Jeg fortet meg å sende melding til både mamma og Alexander "Vannet er gått, jeg får ikke reise herfra før Alida er ute. Bilen står ulovlig parkert i en bakgate." Det tok ikke lange tiden før begge to ringte og spurte hva de skulle gjøre. Alexander dro fra jobb, plukket opp den ulovlig parkerte bilen og kjørte hjem for å pakke fødebagen som jeg ikke var begynt på engang! Mamma hentet Thea Celin i barnehagen den dagen og koste seg masse hjemme med hun.

Klokken 12 fikk jeg første modningspille uten virkning, jeg fikk litt murringer i en timestid før alt bare slapp taket igjen og jeg følte at dette kom til å ta lang tid. Klokken 18 ble nye modningspiller satt og det samme skjedde denne gangen. Litt murringer før alt gav seg.

Onsdag 1. Juni ble det like over midnatt bestemt at jeg skulle få drypp for å få i gang riene, vi ventet på ledig føderom så skulle de sette meg på drypp. Når klokken nærmet seg fem kjente jeg at murringene kom tilbake, rett over fem ble vi lagt inn på føderom og riene kom på løpende bånd. Jeg hadde nå fremdeles bare tre centimeter åpning, men kun 2-7 sekunder mellomrom mellom riene. Dette var så ubeskrivelig intenst at jeg ba om epidural. Epidural ble bestilt rundt klokken 06.

06.20 kommer de for å sette epidural, da må Alexander bare sende de ut igjen for å finne en jordmor for nå var hodet på vei ut og jeg var snart i mål. Jordmoren kommer løpende og tar i mot hodet som var godt på vei ut, på neste press var hele Alida ute klokken 06.35. Dette er hva de kaller styrtfødsel og alt gikk rimelig fort!

Klokken 14.00 var jeg i barnehagen å hentet Thea Celin så man kan jo trygt si at det var en rask og fin fødsel og at jeg var raskt på bena igjen.

Tiden etter fødsel levde jeg i min egen boble full av adrenalin, følte ikke at jeg nettopp hadde født et barn annet en at hun var der - og trengte mammaen sin konstant ❤️

  • 9 lesere

Likes

Comments

Dette året kommer til å være så spennende, viktig og ikke minst fult av bekymringer. Vi har ikke bare to små å bekymre oss for lenger, vi har nemlig tre.

Som jeg nevnte i tidligere innlegg har vi kjøpt oss nytt hus, et hus som vi skal forme slik vi vil ha det. De neste månedene blir derfor veldig spennende; det skal velges gulv, fliser, farger, innredning, kjøkken og alt som hører med et nytt hus. Jeg vet allerede hvordan jeg vil ha det, men min bedre halvdel har litt andre ønsker enn meg på enkelte ting så vi må komme til en enighet der.

Først av alt håper jeg at huset blir solgt etter visning over påsken, da kan jeg på en måte fokusere fult og helt på det neste store som skjer i hverdagen vår; Thea Celin som skal på skolen.

Etter det er det Alida sin tur å få fult fokus til barnehagestart i september. Tiden går så alt for fort og jeg er absolutt ikke klar for å gi helt slipp på hun enda. Derfor vurderer vi nå og kun ha hun to dager i barnehagen i uken det første året så heller øke etterhvert.

Før jeg i det hele tatt skal tenke mer på visning, det nye huset og skolestart skal jeg ha noen dager fri med velfortjent påskeferie i Danmark sammen med et vennepar. Det blir så utrolig godt å bare koble av litt, rømme hverdagen litt og nyte tid sammen med gode venner.

Bare to nattevakter igjen nå 🇩🇰

  • 9 lesere

Likes

Comments

Som mamma til små barn som konstant vil ha oppmerksomhet fra klokken 05/06 om morgenen til 19 om kvelden er det veldig greit å kunne unne seg ting som gjør hverdagen lettere.

Litt luksus i hverdagen må være lov å unne seg, i tillegg til litt alenetid så klart. Det er ingen hemmelighet at etter at prinsessene kom til verden er de alltid første prioritert og jeg har dårlig samvittighet når jeg ikke er med de.

Derfor har jeg heller ikke unnet meg noe særlig med alenetid etter at minste frøkna kom til verden. Etter å ha blitt sparket litt bak av sjefen i hus tok jeg meg tid til å ligge tre timer på benken hos flinkeste Emilie. Hun er virkelig på det hun driver med.

Er det rart jeg kaller hun for den beste vippedamen i Hordaland? Nå har jeg prøvd to andre utenom henne, men det er virkelig ingen som slår hun - hun er på både volum og klassiske vipper altså!

Litt luksus i hverdagen som sparer meg for mye tid om morgenen i tillegg til at jeg kan føle meg fresh når jeg våkner er jo fantastisk.

  • 14 lesere

Likes

Comments

Åh, i dag er det faktisk bare rett over en uke til vi tar påskeferie og reiser til Danmark sammen med et vennepar. Thea Celin skal til syden med pappaen sin og Lykke skal feire påske sammen med mammaen sin - så det blir noen litt roligere dager en vi er vandt til tror jeg.

Det blir en svipptur med gode venner, god mat og masse latter tror jeg. Vi koser oss alltid rundt dette venneparet og de har en datter som er noen måneder større en Alida så Alida har også noen å leke sammen med ❤

Sist vi var i Danmark for noen måneder siden både shoppet vi, kjørte rundt å tittet og vi var innom Aalborg zoo. Det blir nok samme runden denne gangen også, men jeg tipper guttene også vil prøve seg på gokart om det lar seg gjøre!

Forholdet vårt har godt av en tur bort innimellom, da kan man virkelig slappe av og nyte hverandres selskap til det fulle. Jeg teller ned vakter på jobb og har faktisk bare en kveldsvakt og tre nattevakter igjen før avreise!

  • 16 lesere

Likes

Comments

Hei dere!

Nå er det lenge siden dere har hørt fra meg, men med 2 barn på fulltid i hus går dagene virkelig i ett.

Siden sist har det skjedd mye. Thea Celin er blitt fem år, Lykke er blitt tre år og Alida er allerede blitt ti måneder. Tiden går så fort at jeg må av og til knipe meg selv i armen for å henge med.

Utenom det har Thea Celin vært på innskriving på skolen, vi har kjøpt oss nytt hus og er midt i hussalg av huset vi bor i nå.

På toppen av det hele har jeg begynt i ny jobb og trives overraskende bra. Alexander styrer showet hjemme om natten mens jeg er på jobb, mens jeg får masse tid med jentene på dagen ❤

Jeg skal bli mye flinkere til å blogge framover, og har satt meg som mål at jeg skal klare MINST to blogginnlegg i løpet av uken - det burde jeg nå virkelig klare!

  • 17 lesere

Likes

Comments