Er det noe kroppen min er blitt vandt til det siste året så er det minimalt med søvn. Fra Alida ble født og fram til hun var åtte måneder våknet hun 1-3 ganger i timen for melk eller smokk. Nå våkner hun 1-2 ganger om natten når pappaen er hjemme med hun, mens når jeg er hjemme med hun er hun våken som oftest 4-7 ganger i løpet av natten.

I går var en kjempe fin feiring, vi spiste frokost og lunsj hos et vennepar sammen med et annet vennepar. Tog, aktiviteter på skolen, is og gassballong stod nok mest i fokus hos barna.

Når dagen var omme og vi fikk slengt oss på sofaen like før klokken 18 kjente jeg det at det faktisk var førti timer siden sist jeg sov... Det er heldigvis ikke ofte det skjer, men det skjer!

De dagene jeg jobber natt sover jeg i gjennomsnitt 2-5 timer i døgnet så at kroppen min er vandt til lite søvn er det ingen tvil om.

Nå er jeg nettopp kommet inn dørene hjemme, klar for frokost med prinsessene før Thea Celin skal i barnehagen mens jeg og Alida skal spise lunsj med to venniner og prinsessene deres!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Åh, i går fikk jeg to fantastiske jenter og barna dees på lunsj - og det var koselig!
Vi spiste deilige nybakte rundstykker med pålegg før vi avsluttet med skillingsboller til dessert. Jentene plukket på hverandre mens de lo og koste seg! Tre måneder er det mellom jentene våre, men herlighet som de koser seg sammen!

Nå er jeg nettopp ferdig med 7 timer på jobb og jeg gleder meg til Alida skal ha sin første lur veldig snart slik at vi kan sove litt sammen før vi skal på babysang litt senere.

I ettermiddag får vi voksne middagsbesøk mens Thea Celin skal ha overnattingsbesøk av en venninne. Jeg har to nattevakter igjen før det er langhelg til mandag 🙏🏼

Likes

Comments

Bergen er virkelig fin for tiden. Solen skinner, temperaturen stiger og fuglene kvitrer. Det er så deilig å komme hjem om morgenen for å så kunne nyte dagene til det fulle i det nydelige været.

Nå som solen skinner har vi måtte finne fram solkremen og Alida har for første gang blitt smurt godt inn i solkrem.

Nå er det bare en natt på jobb igjen før jeg har fri til mandag kveld, det skal bli godt å nyte helgen hjemme sammen med familien ❤️

Likes

Comments

Hei dere!

Jeg føler meg virkelig som en zoombie for tiden, men får heldigvis høre fra fine folk rundt meg at jeg er en superhelt og at de ikke kan se på meg at jeg sover minimalt!

Når man får barn snur hverdagen seg opp/ned, og det eneste man ønsker er å tilbringe mest mulig tid sammen med barna. Etter at Alida kom til verden ville jeg ikke ha en 08-16 jobb, jeg ville ikke være borte fra både hun og Thea Celin i ti timer, fem dager i uken.

Heldigvis for oss har vi løst det slik at jeg jobber fra 00-07 tre til fem dager i uken, slik at jeg får masse tid sammen med jentene. Alida begynner jo ikke i barnehagen før i september og siden Alexander er i full jobb får jeg masse tid sammen med hun på formiddagen og masse tid med hele familien på ettermiddagen ❤️

Nå er jeg ferdig med tre av fire nattevakter denne uken og gleder meg veldig til å krype under dynen sammen med Alexander i morgen kveld. Da er det faktisk tre dager med fri før det er på an igjen med natt.

Likes

Comments

Femåring i hus betyr naturligvis at tenner skal mistes og nye tenner skal komme, men med en mamma som får helt vondt i magen av løse tenner har jeg virkelig mye å jobbe med altså.

I går spurte Thea Celin meg så fint om jeg ikke kunne trekke ut den løse tannen hennes, den var så løs at den var irriterende sa hun. Jeg svarte pent at det turde jeg ikke, men at den snart kom til å falle ut.

I det Alexander kom hjem fra jobb stuper Thea Celin i han og spør om ikke han kan trekke tannen hennes, til svar får hun at joda, det kan han!

En stolt femåring la seg i sengen i går med tannen i et glass vann. En enda stoltere femåring våknet i dag til penger i glasset, blad på nattbordet og et brev fra tannfeen.

Likes

Comments

Nå er det over en måned siden vi kjøpte oss nytt hus, og ting er endelig begynt å skje på tomten! I går begynte de med borringen og allerede i dag er de godt i gang med å skyte ut stein. Ting blir plutselig mer virkelig nå som vi ser at ting faktisk skjer og at det går framover.

Foreløpig overtagelsesdato er satt i midten av desember så jeg har sannsynligvis enda litt tid på meg til å bestemme meg for fliser, kjøkken, gulv, farger på veggene og alt det andre som hører med.

Jeg og Alexander er blitt enige om at vi vil ha en helt annen stil i det nye huset. Her vi bor nå har vi hatt en veldig romantisk og rolig stil, mens i det nye huset blir det nok en litt røffere stil med mørkere farger tenker jeg!

Om dere har tips til interiørblogger som jeg kan hente inspirasjon fra blir jeg veldig glad for linker i kommentarfeltet.

Likes

Comments

.... I hvertfall nesten!

Nå er jeg nettopp ferdig med 7 timers nattevakt. I det jeg kom hjem var det fire om var veldig glade for å se meg og Alida skulle såklart ha melk i det jeg tok hun opp. Thea Celin trengte litt morgenkos og Alexander måtte få morgensuss.

Nå skal Thea Celin straks i barnehagen etter godt over en uke med fri, mens vi andre skal en tur til Åsane før jeg og Alida skal kose oss på babysang.

Dagene (og nettene forsåvidt....) går virkelig i ett for tiden og jeg nyter de fridagene jeg har, de er virkelig gullverdt i en ellers hektisk hverdag.

Jeg sliter litt med blogglysten for tiden, men det er nok fordi at jeg ikke helt vet hva jeg skal blogge om. Har dere noen ønsker eller tips til hva jeg kan blogge om?

Likes

Comments

Etter noen fine timer på båten i går og en litt mindre fin natt er vi endelig framme i Danmark og veldig klag for å gripe dagen.

På planen står Aalborg Zoo og Gokart kjøring - noe for alle med andre ord. Tipper guttene gleder seg mest til gokart kjøring, men det gjør nok vi jentene også.

I skrivende stund sitter vi faktisk i bilen på vei til Aalborg, egentlig er vi på frokostjakt - men siden alt er stengt ser det litt dårlig ut. Vi får ta det igjen til lunsj heller!

Senere skal jeg og Marianne kose oss i baren mens guttene passer på barna, det blir kjekt!

Likes

Comments

Når jeg ble kjent med Alexander viste jeg veldig godt at han hadde en datter, en datter på nesten ni måneder. En datter han var hjemme i permisjon med og som han brukte masse tid sammen med når han ikke skrudde på bil eller var med venner. En datter som han har ansvar for i mange år framover. Om dette skremte meg når vi bestemte oss for å ta steget fra vennskap til noe mer? Helt klart.

Det å være mamma er ingen enkel oppgave, og det finnes heller ingen oppskrift på hvordan en god mamma skal være. Det å skulle være "mamma" i et bonusbarnsliv er ufattelig vanskelig, det er vanskelig å vite hva som er greit og ikke greit, hvem skal sette grenser? Hvem skal ta seg av hovedstellet? Hvem skal ta seg av oppdragelsen? Hvem skal gi beskjed til barnet når barnet gjør noe det ikke har lov til?

Jeg og Alexander har ikke snakket så mye om dette, men alt har falt veldig på plass for oss og slik som ting er blitt får vi ting til å fungere. Det finnes ikke mine og dine oppgaver her i huset, jeg tørker hans datter på samme måte som han tørker min datter når hun har vært på do. Jeg kan legge hans datter, mens han kanskje steller min datter i mens.

Vi er blitt veldig bevist på at det ikke er min og din, det er våre - våre jenter som vi skal behandle likt, våre jenter som alltid skal føle at både jeg og Alexander gjør noe sammen med de - både kjekke og mindre kjekke ting.

Jeg har ved flere anledninger tatt Thea Celin fri fra barnehagen for å hente Lykke på tysnes mens Alexander har vært på jobb. Rett og slett for å få litt tid sammen med jentene alene!


Jeg tror at oppskriften på en god bonusforelder er å være rettferdig og å se begge barna like mye. Det er viktig å sette grenser, men det er enda viktigere med ros og positiv oppmerksomhet. Et godt samarbeid er et viktig punkt også, fungerer ikke det - fungerer ingenting.

Jeg elsker å være mamma til Thea Celin og Alida, men jeg elsker også å være bonusmamma til Lykke.

Likes

Comments

Hei dere!

På min tidligere blogg og generelt rundt i vennegjengen har det vært endel spørsmål rundt fødselen og tiden etterpå - så derfor tenkte jeg å dele det i ett innlegg her slik at alle som vil kan lese om det.

Søndag 29. Mai kom Alexander hjem fra Stavanger hvor han hadde vært hele helgen sammen med jobben. Jeg hadde kjent litt murringer, men ikke noe mer enn ellers i svangerskapet egentlig. Jeg vasket husket grundig og stod på alle fire for å skrubbe fugene på badegulvet. Når vi la oss var alle murringer borte og jeg var igjen sikker på at jeg kom til å gå til termin og vel så det.

Mandag 30. Mai kjørte jeg Thea Celin i barnehagen rundt ni som vanlig. I det jeg kom inn døren hjemme igjen måtte jeg skikkelig tisse, løp inn på do og der gikk vannet. Jeg var usikker på om det var vannet eller om jeg virkelig måtte tisse så mye. Etter en telefon til kvinneklinikken ble vi enige om at jeg skulle komme på en kontroll neste dag hvis ikke det kom rier i løpet av det neste døgnet. Dagen gikk som normalt, jeg hentet Thea i barnehagen, vi laget middag og lekte sammen før det ble tidlig kveld på alle sammen.

Tirsdag 31. Mai var det tid for kontroll. Alexander var dratt på jobb, Thea Celin var levert i barnehagen og jeg kjørte mot sykehuset. Kvinneklinikken her i Bergen har ekstremt dårlige parkeringsmuligheter så jeg parkerte i en bakgate med parkering forbudt skilt...

Kom inn til jordmor og ble sjekket raskt. Jordmoren så på meg og smilte: Du min venn, du blir her til prinsessen er ute. Her er vannet gått og du har tre centimeter åpning.

Jeg fortet meg å sende melding til både mamma og Alexander "Vannet er gått, jeg får ikke reise herfra før Alida er ute. Bilen står ulovlig parkert i en bakgate." Det tok ikke lange tiden før begge to ringte og spurte hva de skulle gjøre. Alexander dro fra jobb, plukket opp den ulovlig parkerte bilen og kjørte hjem for å pakke fødebagen som jeg ikke var begynt på engang! Mamma hentet Thea Celin i barnehagen den dagen og koste seg masse hjemme med hun.

Klokken 12 fikk jeg første modningspille uten virkning, jeg fikk litt murringer i en timestid før alt bare slapp taket igjen og jeg følte at dette kom til å ta lang tid. Klokken 18 ble nye modningspiller satt og det samme skjedde denne gangen. Litt murringer før alt gav seg.

Onsdag 1. Juni ble det like over midnatt bestemt at jeg skulle få drypp for å få i gang riene, vi ventet på ledig føderom så skulle de sette meg på drypp. Når klokken nærmet seg fem kjente jeg at murringene kom tilbake, rett over fem ble vi lagt inn på føderom og riene kom på løpende bånd. Jeg hadde nå fremdeles bare tre centimeter åpning, men kun 2-7 sekunder mellomrom mellom riene. Dette var så ubeskrivelig intenst at jeg ba om epidural. Epidural ble bestilt rundt klokken 06.

06.20 kommer de for å sette epidural, da må Alexander bare sende de ut igjen for å finne en jordmor for nå var hodet på vei ut og jeg var snart i mål. Jordmoren kommer løpende og tar i mot hodet som var godt på vei ut, på neste press var hele Alida ute klokken 06.35. Dette er hva de kaller styrtfødsel og alt gikk rimelig fort!

Klokken 14.00 var jeg i barnehagen å hentet Thea Celin så man kan jo trygt si at det var en rask og fin fødsel og at jeg var raskt på bena igjen.

Tiden etter fødsel levde jeg i min egen boble full av adrenalin, følte ikke at jeg nettopp hadde født et barn annet en at hun var der - og trengte mammaen sin konstant ❤️

Likes

Comments