Hei dere!

Noen har kanskje sett meg i bloggverden før, dette er nemlig ikke første gang jeg prøver meg på dette - men kanskje dette blir siste og beste gang?!

Vel, nå har det seg nemlig slik at vi er i en litt tøff periode i livet hvor vi har fått konstantert et kroniskt sykt barn - heldigvis er det ikke så alvorlig (tror vi!), men det er nok til at tankene surrer og jeg drømmer ofte om at Alida plutselig ikke er her mer med oss.

Hun skal nå gjennom en operasjon på Haukeland i løpet av kort tid hvor de skal fjerne mandler og ta CT av hodet - først da kan vi forhåpentligvis med sikkerhet vite veien videre.

Utenom det så har vi jo nettopp flyttet inn i et helt nybygget hus - så jeg håper at jeg kan proppe dere litt full i inspirasjon også!

Vi blogges plutselig!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 1 Lesere

Likes

Comments

Etter noen fine timer på båten i går og en litt mindre fin natt er vi endelig framme i Danmark og veldig klag for å gripe dagen.

På planen står Aalborg Zoo og Gokart kjøring - noe for alle med andre ord. Tipper guttene gleder seg mest til gokart kjøring, men det gjør nok vi jentene også.

I skrivende stund sitter vi faktisk i bilen på vei til Aalborg, egentlig er vi på frokostjakt - men siden alt er stengt ser det litt dårlig ut. Vi får ta det igjen til lunsj heller!

Senere skal jeg og Marianne kose oss i baren mens guttene passer på barna, det blir kjekt!

  • 75 Lesere

Likes

Comments

Hei dere!

På min tidligere blogg og generelt rundt i vennegjengen har det vært endel spørsmål rundt fødselen og tiden etterpå - så derfor tenkte jeg å dele det i ett innlegg her slik at alle som vil kan lese om det.

Søndag 29. Mai kom Alexander hjem fra Stavanger hvor han hadde vært hele helgen sammen med jobben. Jeg hadde kjent litt murringer, men ikke noe mer enn ellers i svangerskapet egentlig. Jeg vasket husket grundig og stod på alle fire for å skrubbe fugene på badegulvet. Når vi la oss var alle murringer borte og jeg var igjen sikker på at jeg kom til å gå til termin og vel så det.

Mandag 30. Mai kjørte jeg Thea Celin i barnehagen rundt ni som vanlig. I det jeg kom inn døren hjemme igjen måtte jeg skikkelig tisse, løp inn på do og der gikk vannet. Jeg var usikker på om det var vannet eller om jeg virkelig måtte tisse så mye. Etter en telefon til kvinneklinikken ble vi enige om at jeg skulle komme på en kontroll neste dag hvis ikke det kom rier i løpet av det neste døgnet. Dagen gikk som normalt, jeg hentet Thea i barnehagen, vi laget middag og lekte sammen før det ble tidlig kveld på alle sammen.

Tirsdag 31. Mai var det tid for kontroll. Alexander var dratt på jobb, Thea Celin var levert i barnehagen og jeg kjørte mot sykehuset. Kvinneklinikken her i Bergen har ekstremt dårlige parkeringsmuligheter så jeg parkerte i en bakgate med parkering forbudt skilt...

Kom inn til jordmor og ble sjekket raskt. Jordmoren så på meg og smilte: Du min venn, du blir her til prinsessen er ute. Her er vannet gått og du har tre centimeter åpning.

Jeg fortet meg å sende melding til både mamma og Alexander "Vannet er gått, jeg får ikke reise herfra før Alida er ute. Bilen står ulovlig parkert i en bakgate." Det tok ikke lange tiden før begge to ringte og spurte hva de skulle gjøre. Alexander dro fra jobb, plukket opp den ulovlig parkerte bilen og kjørte hjem for å pakke fødebagen som jeg ikke var begynt på engang! Mamma hentet Thea Celin i barnehagen den dagen og koste seg masse hjemme med hun.

Klokken 12 fikk jeg første modningspille uten virkning, jeg fikk litt murringer i en timestid før alt bare slapp taket igjen og jeg følte at dette kom til å ta lang tid. Klokken 18 ble nye modningspiller satt og det samme skjedde denne gangen. Litt murringer før alt gav seg.

Onsdag 1. Juni ble det like over midnatt bestemt at jeg skulle få drypp for å få i gang riene, vi ventet på ledig føderom så skulle de sette meg på drypp. Når klokken nærmet seg fem kjente jeg at murringene kom tilbake, rett over fem ble vi lagt inn på føderom og riene kom på løpende bånd. Jeg hadde nå fremdeles bare tre centimeter åpning, men kun 2-7 sekunder mellomrom mellom riene. Dette var så ubeskrivelig intenst at jeg ba om epidural. Epidural ble bestilt rundt klokken 06.

06.20 kommer de for å sette epidural, da må Alexander bare sende de ut igjen for å finne en jordmor for nå var hodet på vei ut og jeg var snart i mål. Jordmoren kommer løpende og tar i mot hodet som var godt på vei ut, på neste press var hele Alida ute klokken 06.35. Dette er hva de kaller styrtfødsel og alt gikk rimelig fort!

Klokken 14.00 var jeg i barnehagen å hentet Thea Celin så man kan jo trygt si at det var en rask og fin fødsel og at jeg var raskt på bena igjen.

Tiden etter fødsel levde jeg i min egen boble full av adrenalin, følte ikke at jeg nettopp hadde født et barn annet en at hun var der - og trengte mammaen sin konstant ❤️

  • 57 Lesere

Likes

Comments

Dette året kommer til å være så spennende, viktig og ikke minst fult av bekymringer. Vi har ikke bare to små å bekymre oss for lenger, vi har nemlig tre.

Som jeg nevnte i tidligere innlegg har vi kjøpt oss nytt hus, et hus som vi skal forme slik vi vil ha det. De neste månedene blir derfor veldig spennende; det skal velges gulv, fliser, farger, innredning, kjøkken og alt som hører med et nytt hus. Jeg vet allerede hvordan jeg vil ha det, men min bedre halvdel har litt andre ønsker enn meg på enkelte ting så vi må komme til en enighet der.

Først av alt håper jeg at huset blir solgt etter visning over påsken, da kan jeg på en måte fokusere fult og helt på det neste store som skjer i hverdagen vår; Thea Celin som skal på skolen.

Etter det er det Alida sin tur å få fult fokus til barnehagestart i september. Tiden går så alt for fort og jeg er absolutt ikke klar for å gi helt slipp på hun enda. Derfor vurderer vi nå og kun ha hun to dager i barnehagen i uken det første året så heller øke etterhvert.

Før jeg i det hele tatt skal tenke mer på visning, det nye huset og skolestart skal jeg ha noen dager fri med velfortjent påskeferie i Danmark sammen med et vennepar. Det blir så utrolig godt å bare koble av litt, rømme hverdagen litt og nyte tid sammen med gode venner.

Bare to nattevakter igjen nå 🇩🇰

  • 51 Lesere

Likes

Comments

Som mamma til små barn som konstant vil ha oppmerksomhet fra klokken 05/06 om morgenen til 19 om kvelden er det veldig greit å kunne unne seg ting som gjør hverdagen lettere.

Litt luksus i hverdagen må være lov å unne seg, i tillegg til litt alenetid så klart. Det er ingen hemmelighet at etter at prinsessene kom til verden er de alltid første prioritert og jeg har dårlig samvittighet når jeg ikke er med de.

Derfor har jeg heller ikke unnet meg noe særlig med alenetid etter at minste frøkna kom til verden. Etter å ha blitt sparket litt bak av sjefen i hus tok jeg meg tid til å ligge tre timer på benken hos flinkeste Emilie. Hun er virkelig på det hun driver med.

Er det rart jeg kaller hun for den beste vippedamen i Hordaland? Nå har jeg prøvd to andre utenom henne, men det er virkelig ingen som slår hun - hun er på både volum og klassiske vipper altså!

Litt luksus i hverdagen som sparer meg for mye tid om morgenen i tillegg til at jeg kan føle meg fresh når jeg våkner er jo fantastisk.

  • 54 Lesere

Likes

Comments

Åh, i dag er det faktisk bare rett over en uke til vi tar påskeferie og reiser til Danmark sammen med et vennepar. Thea Celin skal til syden med pappaen sin og Lykke skal feire påske sammen med mammaen sin - så det blir noen litt roligere dager en vi er vandt til tror jeg.

Det blir en svipptur med gode venner, god mat og masse latter tror jeg. Vi koser oss alltid rundt dette venneparet og de har en datter som er noen måneder større en Alida så Alida har også noen å leke sammen med ❤

Sist vi var i Danmark for noen måneder siden både shoppet vi, kjørte rundt å tittet og vi var innom Aalborg zoo. Det blir nok samme runden denne gangen også, men jeg tipper guttene også vil prøve seg på gokart om det lar seg gjøre!

Forholdet vårt har godt av en tur bort innimellom, da kan man virkelig slappe av og nyte hverandres selskap til det fulle. Jeg teller ned vakter på jobb og har faktisk bare en kveldsvakt og tre nattevakter igjen før avreise!

  • 44 Lesere

Likes

Comments

Hei dere!

Nå er det lenge siden dere har hørt fra meg, men med 2 barn på fulltid i hus går dagene virkelig i ett.

Siden sist har det skjedd mye. Thea Celin er blitt fem år, Lykke er blitt tre år og Alida er allerede blitt ti måneder. Tiden går så fort at jeg må av og til knipe meg selv i armen for å henge med.

Utenom det har Thea Celin vært på innskriving på skolen, vi har kjøpt oss nytt hus og er midt i hussalg av huset vi bor i nå.

På toppen av det hele har jeg begynt i ny jobb og trives overraskende bra. Alexander styrer showet hjemme om natten mens jeg er på jobb, mens jeg får masse tid med jentene på dagen ❤

Jeg skal bli mye flinkere til å blogge framover, og har satt meg som mål at jeg skal klare MINST to blogginnlegg i løpet av uken - det burde jeg nå virkelig klare!

  • 46 Lesere

Likes

Comments

Å gjøre ting man aldri har gjort før er skummelt, det er spesielt skummelt når det kommer til graviditeten syntes jeg. Vi fikk nemlig en skummel beskjed på ordinær ultralyd; morkaken lå foran åpningen og jeg måtte nok belage meg på keisersnitt før termin.

Keisersnitt er noe som skremmer meg, rett og slett fordi at jeg vet at kroppen min takler en fødsel og fordi at jeg har ingen erfaring med keisersnitt. Under et planlagt keisersnitt hadde jeg vært våken og hadde fått sett Lille A. i det hun kom ut - men hvor lang tid det tar å komme seg etter et keisersnitt kan variere veldig.

Uansett så var vi på KK i går siden jeg hadde kjent lite liv, og til vår (og overlegens) store glede har morkaken flyttet seg vekk fra åpningen og drømmen om en vanlig fødsel kan kanskje gå i oppfyllelse! Det er som om mange kilo er fjernet fra skuldrene mine og jeg har for første gang på veldig lenge klart å sove en hel natt.

Nå må vi bare krysse fingrene på at det han så i går er godt nok på neste kontroll i mars og at de da ikke setter meg opp på keisersnitt, men heller la meg gå til termin å lar ting gå sin gang der.

  • 129 Lesere

Likes

Comments

👶🏼 Du våkner om natten for å gå på do.
👶🏼 Du drømmer om mat, og har lyst på mat hele tiden.
👶🏼 Å barbere seg er en treningsøkt i seg selv.
👶🏼 Puppene plutselig er ballonger.
👶🏼 Du plutselig begynner å gråte, men aner ikke hvorfor.
👶🏼 Du aldri får sove når du legger deg fordi at mageboeren har turntimen sin da.
👶🏼 Du må på do, men drøyer det så lenge som mulig siden du vet at du straks må på do igjen uansett.
👶🏼 Lukter du egentlig liker blir fæl, mens lukter du tidligere ikke har likt blir plutselig gode.

Fler som kjenner seg igjen?

  • 132 Lesere

Likes

Comments

♡ På vei: 21 uker og 1 dag
♡ Igjen til termin: 135 dager
♡ Kjønn: En liten prinsesse
♡ Navn: Navnet er bestemt, men delvis hemmelig en liten stund til. Det begynner på A 💗
♡ Utålmodig: Ikke enda, men gleder meg veldig til å møte henne.
♡ Hodet ned: Så tidlig er hodet og kroppen alle veier der inni!
♡ Aktivitet innenfra: Kjenner bevegelse hver kveld og noen ganger litt på dagen. Frøkna er blitt sterkere så nå kan det også kjennes utenpå magen.
♡ Mangel på utstyr: Føler vi mangler alt, men det er ikke så rart siden jeg ikke er halvveis engang. Vi har vugge, seng, stellematte og endel klær klart. Vogn er også i hus, men ikke alt tilbehøret til den.
♡ Plager: Helt ekstremt trøtt, men det kommer seg sakte men sikkert. Sover ekstremt dårlig om natten og får heller ikke til å sove på dagtid. Ellers er blodtrykket endelig stabilisert seg og det merkes!
♡ Humør: Humøret er på topp for tiden, og jeg prøver å nyte hver eneste dag med lille A. inni magen 💗

  • 145 Lesere

Likes

Comments