Dagen startet tidlig for oss i dag. Er alltid så vanskelig å beregne kjøretid mot Oslo midt i rushtiden. Vi sparte jo selvfølgelig masse tid på å kjøre inn til Sandvika i går, så etter en nydelig hotellfrokost satte vi kursen mot Rikshospitalet.

Vi fikk beskjed om å være her rundt 10-tiden,men skjedde ikke så stort før nærmere kl 14. Man blir godt på å vente når man har vært en del på sykehus. Da vi kom ble vi tatt hånd om av sykepleier, som gjorde de målingene hun skulle, vi fikk rom og vi fikk slappet av litt. Tomine har ikke sovet særlig godt i natt, så hun har vært sliten hele dagen.

Rundt kl 14 hadde vi innkomstsamtale og legeundersøkelse, før de målte lungekapasitet og tok blodprøver. I morgen er det klart for bronkoskopi. Vi er veldig spent på det og krysser fingrene for at noe kan gjøres så lungen blir bedre.

Da vi kom tilbake fra legeundersøkelsen hadde vi fått nytt rom, da det første vi fikk var dobbeltrom. Der hadde de laget skilt på sengen til Tomine, og det er hun veldig stolt av. Som regel er det bare en av foreldrene som får sove på avdelingen sammen med barnet, men vi har fått lov til å være her begge to. Så nå har vi slått oss til ro på et tredje rom, som er mye større enn enkeltrommet vi fikk. Rommet har en sofa KR skal sove på, og jeg skulle få en feltseng. Gleden var stor da de kom inn med en sykehusseng til meg isteden. Små gleder i hverdagen!

Stine-Mari

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 232 lesere

Likes

Comments

Da er det vel kanskje på tide med en liten oppdatering herfra.

De siste dagene har vært preget av mye frem og tilbake, og stress. Eller, jeg har vel mest vært stresset fordi jeg har gått og ventet og ikke visst helt hva som skal skje.

Det hele startet i midten av forrige uke, da vi tok nytt røntgen av lungene til Tomine. Da hadde vi gått en uke på antibiotika og kjørt på intensivt med inhalasjoner ( 5 - 6 ganger i døgnet) og CPAP (2x15min hver dag). Røntgenbildene viste ingen forbedring, og Rikshospitalet ble derfor kontaktet da planen videre har vært at vi skal inn dit for undersøkelser. De fleste legene som var involvert i saken hadde ferie forrige uke, da det var høstferie. Så skjedde ikke så mye mer ift Rikshospitalet den uken.

Fredag ble vi ringt etter fra barnehagen, da Tomine var slapp og ikke helt i form. Så hele den dagen gikk til nye bilder og blodprøver, pluss legeundersøkelse. Fredag ettermiddag, 30 min før jeg skulle være på jobb, var vi klare til å dra hjem derfra. Vi fikk da en muntlig beskjed om at vi skulle videre til Rikshospitalet tirsdag uken etter, men skulle få nærmere beskjed på mandag. Jeg hadde arbeidshelg denne helgen, så Tomine og pappaen hadde en rolig helg hjemme.

Da mandagen kom var beskjeden at vi skulle innover på tirsdag, og bare kort tid etterpå ble vi ringt etter og vi skulle ikke inn likevel. Veldig rart syns vi, siden hun står som øyeblikkelig hjelp på Rikshospitalet, siden hun ikke har blitt bedre etter behandling.

Legen vår hjemme har ordnet opp, så i går fikk vi beskjed igjen at vi skal innover denne uken likevel på torsdag. Vi vet jo aldri hvordan Tomines tålmodighet i bilen er, så for å lage mindre stress for oss selv valgte vi å legge oss inn på hotell fra i kveld til i morgen for å slippe å kjøre så tidlig hjemmefra. Så her sitter vi nå og slapper av, etter et deilig sushimåltid, på Thon Hotell Oslofjord i Sandvika. Hotellet ligger vegg i vegg med Sandvika Storsenter, så vi var der og kjøpte oss litt mat før vi skulle legge Tomine, som nå sover søtt i sengen ved siden av meg.

Det var ikke bare bare å få lagt snuppa i kveld. Veggen bak hennes seng er nemlig full av mønster, så istedenfor å legge seg til å sove så var det mer interessant å se på denne fine veggen. Det endte til slutt med at jeg faktisk måtte legge henne over til dobbeltsengen med meg. Sengegavelen bak den var ikke så fin som veggen...Hehe.

Nå tenker vi bare å slappe av resten av kvelden og manne oss opp til de neste dagene på Rikshospitalet.

Stine-Mari

  • 201 lesere

Likes

Comments

En fin frihelg er straks over! Det har vært mye som har skjedd i det siste, spesielt den siste uken, så skal ikke legge skjul på at det har vært utrolig deilig med en helg uten noen planer.

De siste dagene før helgen hadde vi ansvarsgruppemøte og en tur til Betanien Hospital på kontroll med Tomine. I og med at vi fikk sagt ifra om en del ting og satt i gang med behandling på Tomine tidligere i uken, så gikk ansvarsgruppemøtet veldig fint. Turen til Betaninen var en vanlig rutinekontroll i forhold til synet, som Tomine er på to ganger i året. Det gikk også veldig fint, selv om det var fredag ettermiddag og ei sliten jente vi hadde med oss.

Dagene nå blir styrt av Tomine. Merker det nå med den ekstra behandligen som er satt i gang. Ikke det at vi må gå helt presis etter klokka, men greit å ha et visst system. Hennes system om dagen starter kl 7, og er ikke ferdig før nærmere 23.

07: Medisiner , 08: Inhalasjoner + CPAP, 09: Mat, 11: Inhalasjon, 12: Mat, 14: Medisiner + Inhalasjon , 15.30: Mat, 17: Inhalasjon + CPAP, 18.30: Medisiner, 19: Leggetid + Mat, 20: Inhalasjon , 22: Mat

Sånn har dagene gått denne helgen. Det meste går jo automatisk, siden det er slik vi har hatt det i alle år, men merker det er litt ekstra å passe på nå som det er alle disse inhalasjonene og CPAP´en, som blir gjort i barnhagen på hverdagene. Det som er bra og veldig godt er at Tomine er veldig flink, og vi får gitt både inhalasjoner og CPAP uten klaging. Bare noen ganger av og til... hehe

Familiebesøk har vi også hatt, både lørdag og søndag! Lørdag hadde vi besøk av mamma, og vi var ute og ruslet litt. I dag har vi hatt besøk av svigerfamilien.

Tomine avsluttet helgen slik:

Endelig fikk vi testet den nye bade-/dusj-/dostolen som hun fikk for litt siden. Så stas å sitte å sprelle med beina i det deilige vannet. 

Stine-Mari 

  • 336 lesere

Likes

Comments

Det ble en lang formiddag på HABU/sykehuset i dag.

Det som skulle være en vanlig CPOP/legeundersøkelse ble til litt mer, da vi hadde en del ting på hjertet. Spesielt i forhold til dette med lungene, som er på tide å få orden på.

I samarbeid med lungelegen på Rikshospitalet ble det oppstart på antibiotika, i tillegg til at vanlig saltvann, som hun får i forstøver, har blitt byttet ut med "sterkere" saltvann. Hun skal også begynne med CPAP, to ganger om dagen, i håp om å få åpnet dette som antagelig har klappet sammen. Om en uke er det nytt røntgen, og om det ikke har blitt bedre da, så blir det inn på Rikshospitalet.

Blodprøver og leddmålene som blir tatt på CPOP-kontrollen var fine, bortsett fra målene i anklene. De er jo et kapittel for seg, så det var forventet. De må vente litt akkurat nå. Planen var egentlig å ta botox i morgen, men siden hun ikke kan legges i narkose nå på grunn av lunga, så må vi vente til neste runde.

Har vært en rolig ettermiddag her på hele gjengen. Vært en lang dag med mye frem og tilbake, og venting! Krysser fingrene nå for at vi er i gang med riktig behandling!

Stine-Mari

  • 450 lesere

Likes

Comments

​Dagen startet jo så bra i dag, Tomine var blid og klar for en ny dag slik hun pleier å være. Jeg kledde godt på henne i dag, da det faktisk nesten var minusgrader på morgenkvisten. Høstens første dag med strømpebukse, på med den nye boblejakka, og lue. Heller litt for mye enn for lite, vi vil ikke ha besøk av noe sykdom nå...

Det var når jeg var på vei hjem fra jobb de ringte fra barnehagen og fortalte at Tomine ikke hadde det helt greit i dag. Dagen hadde startet der også, men utover dagen hadde hun vært utilpass og ikke hatt det helt greit. Utrøstelig gråt, og ved en siste runden med inhalasjon hadde hun fått helt panikk. Siden jeg allerede var på veien, plukket jeg opp pappaen og vi dro til barnehagen for å snakke med de og se hvordan jenta hadde det. 

Det var ei tydelig sliten jente som møtte oss da vi kom dit. De hadde tatt henne ut av fellesrommet for at hun skulle få litt ro. Alt blir jo litt bedre når mamma og pappa kommer, men merket hun var mer anspent enn vanlig og når hun fikk roet seg ned i fanget mitt var hun tydelig sliten. Vi satt der en stund og pratet, mens hun også fikk siste rest av inhalasjonen uten problem. Vi tok henne med oss hjem for å slappe av, da vi alle syns det var lite nødvendig og presse henne gjennom resten av barnehagedagen. 

Hva det var i dag som gjorde at hun reagerte slik, er ikke godt å si. På etteriddagen i dag har hun vært veldig trøtt og sliten, og har vært avhengig av mye nærhet og kos, enda mer enn vanlig. I tillegg har kroppen vært stiv, og hun har tydelig hatt vondt i den ene foten når vi har kommet borti den, som hun har problemer med feilstillinger fra før av. 

I morgen skal vi på CPOP-kontroll og legeundersøkelse (rutine), og da må vi rett og slett få litt fortgang på sakene og finne ut av ting. Jeg kjenner jeg blir så oppgitt og lei meg når Tomine ikke har det så bra, i alle fall når det skal drøyes så vannvittig lenge for å finne ut av ting. Tårene kommer lett for tiden...

Stine-Mari 

  • 499 lesere

Likes

Comments

Det er mange uker siden nå Tomine begynte med den siste runden med lungetrøbbel. Bare fra den ene dagen til den andre så ble hun pipete og pressende i pusten. Vi begynte straks på ekstra medisiner og ekstra lungefysio to ganger om dagen.

Vi har jo vært veldig fornøyd med at pusten har blitt bedre og mindre pressende. Jenta har vært i fin form og det har sett ut til at medisinene har funket. Forrrige uke ble det tatt nytt røntgenbilde som viste null fremgang, og det kom jo som et sjokk på oss, siden hun har vært så mye bedre.

Heldigvis har legene på barneavdelingen nå tatt tak og jobber med å få oss innover til Oslo hvor de er spesialister på dette. Stakkars jenta kan jo ikke ha det slik med kun en lunge som fungerer optimalt. Så her må det eksperter til for å finne ut hva som er galt og finne riktig behandling. 

Jenta er i alle fall i fin form, og som regel blid og fornøyd som hun pleier å være. Det er godt å se for oss foreldre.

Denne helgen har hun tatt fri fra mamaen og pappaen sin. Vi møtte henne etter barnehagen på avlastningen i dag, hvor hun skal være resten av helgen. Der koser hun seg masse! Godt for henne og godt for oss, selv om det alltid er like rart når hun ikke er hjemme hos oss.

Jeg skal kose meg med jobb og venninnemiddag i morgen!

God helg:)

Stine-Mari

  • 547 lesere

Likes

Comments

I dag merket vi virkelig at det nærmer seg oktober og kaldere tider. Gradestokken viste kun 5 grader, og tåka hadde lagt seg tykt over her vi bor. Merker jeg må kle Tomine godt på morgenen nå. Bedre det og heller ta av litt klær utover dagen hvis det trengs. Derfor passet det fint i dag og ta i bruk den nye Snøløvgenseren og lua jeg nettopp har strikket ferdig til henne.

Dagen i dag startet med møter i barnehagen. To ganger i året er det CPOP-kontroll og ansvarsgruppemøte, og i forbindelse med det så er det foreldresamtaler. Ting går fint både hjemme og i barnehagen, men det er ikke til å legge skjul på at problemene med lungene og refluksen ødelegger mye for Tomine. Ho er ei nyskjerring og glup jente, men når det er ubehag i kroppen og den ikke fungerer helt som den skal, så ødelegger den mye av læringen. Vi er i gang med nye medisiner og noen medisiner har vi økt dosen på, men når det fortsatt ikke hjelper slik vi vil, er det på tide å se litt på hva man skal gjøre videre. Ny runde med botox står også snart for tur, og denne gangen blir det ekstra spennende siden vi skal gipse beina i etterkant.

Hjem fra barnehagen i dag tidlig fikk vi med et kunstverk som Tomine har laget. Tema er sommerferien. Her er det både sol, sommerfugler, blomster, slange og Tomine selv som ligger i badedrakt på luftmadrass og koser seg på vannet. Denne må vi finne en fin plass til her hjemme.

Stine-Mari

  • 431 lesere

Likes

Comments

Det er ikke alle uker som blir slik man ønsker, i forhold til balansen mellom familietid, fritid, trening og jobb. Forrige uke var en slik uke.

Jeg må først og fremst si at jeg er veldig glad for at jeg har jobb(er) som eg trives i, og veldig takknemlig for at jeg har muligheten til å være ute i jobb selv om hverdagen til tider er utfordrene og Tomine er funksjonshemmet. Som jeg har sagt før så går alt veldig fint så lenge Tomine holder seg frisk, og selv om hun har hatt utfordringer med lungene denne høsten så har hun heldigvis vært frisk nok til å være i barnehagen.

Forrige uke var det mye jobbing. Hver eneste dag, som i grunn går veldig greit, men det ble flere dager med doble vakter og mye kveldsjobbing for å få tid til alt sammen. Det er ingen andre sin feil enn min egen at det ble slik, i og med at jeg styrer mye selv. Men alt dette førte til at det ble lite tid til blant annet trening, som jeg er avhengig av for å fungere i hverdagen. Jeg fikk gjort alt det jeg "måtte" gjøre den uken, men kroppen og hodet jobbet meg i mot i forhold til treninga. Ikke minst sitter jeg igjen med dårlig samvittighet for at jeg var mye borte hjemmefra, selv om jeg vet at Tomine koser seg masse sammen med pappaen sin.

​Ekstra deilig var det derfor å kickstarte denne uken men en dobbel treningsøkt. Kjenne at kroppen spilte på lag igjen. Ble først gruppetime (spinning 45 min) etterfulgt av styrketrening. Etter treningen fikk jeg tid til å gjøre litt hjemme før Tomine kom hjem. Vi fikk tilbrakt hele ettermiddagen sammen før jeg dro på jobb å hadde noen PT-timer nå på kvelden. 

Ha en fin uke :)

Stine-Mari 

  • 459 lesere

Likes

Comments

I helgene bytter vi på stå opp og gi medisiner kl 7.00, og i dag var det egentlig min tur til å sove lenge men slik ble det ikke.

Jeg ble vekket av at KR ropte på meg, og sa jeg måtte stå opp og komme inn på rommet til Tomine for å se. Hva har skjedd nå, tenkte jeg. Dette er heldigvis ikke noe som skjer ofte, i alle fall ikke uten at vi merker det.

Da KR skulle gi medisner i dag tidlig, ble han plutselig våt på beina da han sto ved sengen hennes. På gulvet lå det et dam med sondemat, og da vi løftet dynen av Tomine, var hele senga kliss våt. I tillegg var det en meget spesiell lukt.

Det som hadde skjedd var at proppen på slangen som er festet til knappen i magen, hadde klart å sprette opp i løpet av kvelden/natten. Det betyr at all maten som hadde kommet inn, hadde kommet ut igjen. Tomine pleier som regel å si ifra om hun ligger i sengen og noe er ubehagelig, men når vi kom inn der i dag og hadde oppdaget dette så lå hun der like blid som hun pleier å være på morgenkvisten, kliss våt av sodemat og annet som hadde kommet ut igjen. Det ble derfor en tidlig søndagsmorgen på oss, men fullt sengeskift og dusj av velsa, som jeg egentlig hadde planlagt å ta til kvelden. Når jeg stilte henne spørsmålet om hva som hadde skjedd her, så smilte hun bare og sprellet med beina. Sulten kan jeg tenke meg at hun var, i og med at store deler av de siste måltidet kvelden før antagelig hadde kommet ut igjen av slangen.

Fornøyd jente var det i alle fall som fikk komme inn i sengen til mamma og pappa, nydusjet på morgenkvisten.

Ellers har søndagen vært som søndager skal være. Hele dagen har både jeg og Tomine tilbrakt dagen i joggis og pysjamas og tatt livet helt med ro. Etter en hektisk uke med mye jobbing og generelt lite mamma - og Tominetid, var det godt å ha en skikkelig kosesøndag.

Stine-Mari

  • 591 lesere

Likes

Comments

Jeg er så heldig som får våkne til blidfisen Tomine hver eneste morgen. Hun våkner som regel alltid før oss, desverre starter hun dagen veldig tidlig hver eneste dag, men det er heldigvis på riktig siden av natta, så da går det greit.

Om morgenen er Tomine ALLTID blid. Selv om hun våkner tidlig, så ligger hun bare helt rolig i sengen sin og babler for seg selv. Vi har soverom vegg i vegg med Tomine og så fort hun hører stemmene våre skal hun også være med i samtalen fra naborommet. Roper vi på henne så svarer hun, og når vi kommer inn for å ta henne opp, så er det et eneste stort glis som ligger der i sengen. Det er så godt å se. Hun er liksom alltid klar for en ny dag.

Tomine blir hentet i taxi og kjørt hjem i taxi hver dag. Det er en del av barnehagetilbudet. I dag kjørte jeg henne selv, fordi hun på en dag i uka er på besøk i en "vanlig" barnehage. Hun har bare en uterullestol, og siden de går fra den ene barnehagen og bort til den andre, så trang de stolen i dag. Da benyttet jeg sjansen til å kjøre henne selv. Litt koselig å gjøre det også noen ganger. Hun er fortsatt meget stolt av den nye stolen, og det merket vi godt der vi kom trillende inn til de andre barna i barnehagen.

Stine-Mari 

  • 536 lesere

Likes

Comments