Tomine er fornøyd, mammaen er fornøyd og forhåpentligvis pappaen er fornøyd.

Nå er det tre år siden vi overtok huset, og dette er det eneste rommet jeg gjorde noe med før vi flyttet inn. Likevel har det blitt brukt til å stue vekk rot og vært et rom som har vært lite i bruk. Det skal det bli slutt på nå. Deilig stue uten TV, og ikke minst ; husets beste sofa og stoler.

Etter å ha byttet ut litt småmøbler og brukt flere uker (faktisk!) på å bestemme meg for farger på tekstilene, så klarte jeg endelig å bestemme meg nå før helgen. Vurderte å male en ny farge, men lot være å gå så drastisk til verks denne gangen. Grått funker fortsatt, så lenge jeg fikk litt freshe farger på putene.Ferien er nå over, og den har vært fin. Jeg har jobbet i tre uker allerede. Tomine skal i gang med andre uke i barnehagen i morgen etter ferien. Siste året som barnehagebarn før skolen venter.

Hvor ble tiden av?

Fullt kjør til uken, og nå merker vi på alle plan at ferien er over. Pang!

Stine-Mari


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


Da er ferien i offisielt i gang for Tomine. Barnehagen er stengt for sommeren, og hun har sommerferie de fire neste ukene.

Som nevnt tidligere er sommeren litt annerledes i år. Pappaen har fått seg sommerjobb og jeg fikk også ny jobb før sommeren, som gjør at vi jobber begge to. Jeg skal jobbe ut denne uken, før jeg også skal ha litt ferie.

Vi er utrolig heldig som har foreldre/svigerforeldre, som hjelper oss når kabalen er vanskelig å få til å gå opp. Uten de vet jeg ikke helt hva vi skulle gjort. Vi har også fått god hjelp av Tomines avlastere. Man kan liksom ikke plassere henne hos hvilken som helst barnevakt, og penger er man jo avhengig av å få inn da regningene fortsatt ikke har begynt å betale seg selv.

Det har helt siden Tomine begynte i barnehagen vært utrolig viktig for meg å være ute i jobb. Jeg har aldri jobbet 100% med det å bare være ute i jobb har vært viktig for å normalisere hverdagen, tjene penger og være til "nytte", om jeg kan si det på den måten. Jobb blir en salgs avlastning. Det å være i jobb har jeg også klart gjennom de 5 årene, med unntak av når det har vært sykehusinnleggelser over lengre tid og lengre sykdomsperioder.Det er jo selvfølgelig litt lettere i hverdagen når Tomine er i barnehagen, men nå som alt er stengt så trenger vi rett og slett litt ekstra hjelp når vi er i jobb begge to. Tomine nyter derfor fine sommerdager sammen med bestemor ute på hytta i Bamble, så kjører jeg dit etter jobb og er sammen med henne til hun legger seg. Verdens snilleste mamma/bestemor. Tomine liker godt å kose seg i sola, men ekstra stas er det å ut på tur i rullestolen. Kilometer etter kilometer. Ingen tvil om at hun koser seg i alle fall, finne "lille" blidfisen.


Stine-Mari

Likes

Comments


Når endelig finværet melder seg, så må man benytte sjansen og tilbringe dagen ute.

Vi er ikke alltid så flinke til å dra på tur, for når man først har fri er det noen ganger godt å bare være hjemme. Det har jo også vært ganske utfordrene å reise med henne da hun hverken har likt å kjøre bil eller sitte i stolen sin over lengre tid. Men nå den siste tiden hvor det har blitt mye bedre, både med bilkjøring og stol, så har vi muligheten til å finne på litt mer. Vi ser også hvor stor glede hun har av å være ute og se, og å oppleve nye ting. Blidfis hele dagen!

Man trenger heller ikke reise så langt. I dag gikk turen til vakre Stavern, hvor vi gikk litt tur, så litt i butikker og koste oss med deilig is.

Litt vind, men ellers en fin dag ute :)


Stine-Mari

Likes

Comments

God fredag!

Det nærmer seg ferie, og det merker man på alle plan. Siste innspurt på det meste.

Forrige uke hadde vi en kjempefin avslutning i barnhagen. Tenk, jenta vår skal i gang med siste året i barnehagen til høsten, før skolen og 1.klasse venter. Tar av meg hatten for flinke barn og voksne, som i år igjen, hadde stelt i stand en fin avslutning av skole-/barnehageåret. Tomine hadde kledd seg ut til åpningsnummeret.Tomine har nå en uke igjen i barnehagen, før 4 uker med ferie. Blir litt annerledes ferie i år. Siden vi har fått oss nye jobber begge to, så blir det jobbing på oss i sommer, med litt ferie innimellom (i alle fall for meg). Jeg har sagt opp min stilling som Personlig Trener, og fått ny jobb i Interiørbutikk. Stortrives! Noen ganger trenger man en forandring, så nå blir det kun fokus på min egen trening fremover.

Jeg er så heldig og har blitt nominert til Mammablogger-awards 2017 hos sparpedia.no. Blir veldig glad om du stikker innom på linken under blidet under og legger igjen en stemme :)Stine-Mari

Likes

Comments


Da Tomine ble født, i mars 2012, var vi så heldige å vinne månedens nyfødt på lokalradioen Radio Grenland. Vi vant mye forskjellig, blant annet nyfødtfotografering.

Da Tomine fikk en meget tøff start på livet og vi bodde på nyfødt intensiv den første tiden, fikk vi ikke benyttet oss av fotograferingen før noen mnd etterpå, da hun var ca 4 mnd gammel.

Fotografen kom hjem til oss, og han fikk fanget opp flere av øyeblikkene i en babys hverdag. Noen av bildene henger oppe her hjemme, og resten av de er veldig koselig å ta fram å se på en gang i blant.

Her er noen av favorittene:Tiden har gått så fort siden denne sommeren, men samtidig så føles det så veldig lenge siden. Vi har opplevd så utrolig mye, både på godt og vondt. Hvordan livet var før husker man jo nesten ikke.

Stolt av å være mammaen til hun her, den fineste og tøffeste jenta i hele verden <3

Stine-Mari

Likes

Comments


I ettermiddag har vi hatt koselig besøk av nesten alle de nærmeste i familien.

Vi har nemlig en 30-åring i hus i morgen, og selv om han ikke hadde lyst til å feire så mye selv, var det på sin plass å feire sammen med den nærmeste familien.

Uhøytidelig feiring med grilling, kaker og etterhvert så dukket jammen solen opp også.

Verdens beste pappa og samboer, GRATULERER SÅ MYE MED 30-ÅRS DAGEN din!Tomine har fått pyntet seg med kjole. Å pynte seg er noe av det beste hun vet. Hun har fått smake både potetsalat og kake. Trøtt lita jente som la seg her i kveld.

Må også få gratulere min kjære lillebror med 15-års dagen i dag!

Stine-Mari

Likes

Comments


Ble en rolig morgen på oss i dag. Vi gjorde et forsøk i å sove litt lenger, men blidfisen vår var kjempeklar for en ny dag allerede i 6.00-6.30-tiden. Det var litt bedre enn tidligere denne uken hvor hun har startet dagen allerede kl 3 og kl 4. Tomine hadde time på HABU kl 10, så var ikke nødvendig å stresse til barnehagen for så kort tid.

I dag var det tid for vurdering av hofter og ankler igjen, og selv om jeg var litt forebredt på at det kunne komme, så kom det likevel som et hardt slag i magen at hun faktisk skal hofteopereres. Hun har ikke hatt problemer med smertertidligere, men den siste tiden har hun reagert og rykket til om vi tar beina hennes for langt opp, som ved feks bleieskift. Jeg husker godt hvordan det var etter operasjon sist, og det er absolutt ikke noe man ønsker å gå gjennom en gang til. Det er jo en helt annen operasjon denne gangen, og vi har jo lært mye om hva som funker og ikke etter operasjon etter sist gang. Desverre er dette noe som bare må gjøres, for at hun skal få det bedre. Det blir ikke bedre av seg selv. Anklene ville de ikke gjøre noe med, annet enn å fortsette med botoxbehandlinger og etterhvert seriegipsing.Når operasjonen blir, vet vi ikke enda. Det er flere mnd ventetid, opptil 6 mnd, så blir i alle fall ikke noe før til høsten en gang. Vi skal derfor nyte sommmeren først.

Nå har vi tatt helg her i huset. I morgen blir det grillings med hele familien, da Knut Robin fyller 30 år denne helgen. Jeg og Tomine har begynt å bake litt. Både cupcakes og sjokoladekake er ferdig, og kun pavalovaen gjenstår. Kjøleskapet er fylt opp med grillmat, så vi krysser fingrene for oppholdsvær.

God helg !

Stine-Mari

Likes

Comments

Vi har ikke bare vært en tur tll Rikshospitalet den siste tiden, men flere.

Den ene turen vi hadde må være tidenes korteste!

Tomine har jo hatt store problemer med oppkast egentlig helt siden hun ble født. Jeg husker da hun var baby da hun omtrent ikke kunne beveges på under og etter måltider da alt alltid kom opp igjen. Veldig fustrerende. Det har blitt noe bedre med årene men ikke helt bra, så i høst ble hun henvist til Rikshospitalet for vurdering av nissenplastikk. 

Timen til dette fikk vi egentlig i januar, men siden hun på det tidspunktet hadde vært gjennom så mye i forhold til operasjonen av svulsten, valgte vi å utsette den. Denne timen fikk vi igjen nå for et par uker siden.

Som sagt, tidenes korteste visitt. Vi hadde time der inne kl 10. Ble sittende å vente til nesten kl 11, på grunn av forsinkelser, og allerede kl 11.10 var vi på vei ut igjen i bilen. Ble mange timer i bil for så lite.

Etter at svulsten ble borte har Tomine også sluttet helt å kaste opp. Jeg husker hun kastet opp en gang på sykehuset etter operasjonen, da hun nettopp hadde begynt å få mat igjen, men siden det har det nesten ikke vært noe. Ting kan jo endre seg, men akkurat nå var det ikke aktuelt å operere dette. Vi er veldig glad for de operasjonene vi kan slippe.


Stine-Mari

Likes

Comments


Da vi var på SSE i mars, ble vi foreldre anbefalt å ta en gentest for å se om det er noe underliggende årsak til at det som skjedde med Tomine, skjedde under fødselen. Hvorfor hun ikke tålte fødselen siden hele svagerskapet var helt fint. Også siden hun har fått en del i tillegg i etterkant som egentlig ikke har noe med hennes sykdomsbilde å gjøre i det hele tatt.

Denne gentesten er en blodprøve som blir tatt av både meg og pappaen, og om jeg har forstått det riktig undersøker de Tomines blod pararellt. Hun ble også testet rett etter fødsel, uten noe funn, men da ble ikke vi testet.Denne blodprøva tok vi i februar, og i dag kom svaret i posten. Det er ikke noe jeg har gått og tenkt så fryktelig mye på egentlig, da ting er som de er og vi ikke får endret noe på det. Men det er jo betryggende å ha testet hvis vi skulle få flere barn senere.

Da svaret først kom i posten, så var det jo greit å lese at det ikke er noe genfeil som er årsak til at alt dette har skjedd med Tomine.

En nokså hektisk dag går snart mot slutten, men jeg liker å ha det slik. En PT-time igjen, og forhåpentligvis orker jeg litt trening før det er kvelden. For første gang noensinne, hadde vi klart å glemme at vi hadde en avtale med Tomine, men vi fikk heldigvis en påminnelse i dag tidlig som gjorde at vi fikk gjennomført likevel. Jeg som altid pleier å skrive ned ALT. Pappa og Tomine fikk dratt til hjelpemiddelsentralen og støpt ny stol slik at hun forhåpentligvis kan få en god sittestilling og slippe at scoliosen blir noe værre.

Stine-Mari

Likes

Comments


Pinsehelgen startet med en liten planlagt tur til Rikshospitalet. Vi hadde time der inne kl 12.30. Alltid får vi timer der inne så tidlig og må dra grytidlig hjemmefra, men ikke denne gangen. Du kan jo tenke deg hvordan det var å komme seg ut igjen av Oslo tidlig fredag etttermiddag og pinsehelg.... Kom oss hjem til slutt da.

Etter funn av åpen ductus da vi var innlagt i desember, var vi satt opp til en oppfølging/kontroll, og det er jo veldig bra.

Undersøkelsen var lytting på hjertet og ultralyd av hjertet.

Det ble bestemt at de ikke skulle gjøre noe med dette, da åpingen er såpass liten at det ikke har noe negativ belastning på hjertet hennes. Veldig godt å slippe operasjon og mest av alt hjerteoperasjon. Av en eller annen grunn så syns jeg det er veldig skummelt, selv om kirurgene er flinke i dag.

Da de ikke gjør noe med dette nå, så kommer de heller ikke til å gjøre noe med det seinere. Hun ble derfor erklært hjertefrisk og skal ikke følges noe mer opp av barnehjertepoliklinikken ift det.Dette var siste turen inn til Rikshospitalet før sommeren.

Stine-Mari

Likes

Comments