View tracker

Som jag tog hos specialist mödravården den 13 januari 2016 lyder så här:

Nu är undersökningen klar på det prov för analys av fosterkromosomer. Provet har analyserade antalet av kromosomerna 13, 18, 21 samt könskromosomer. Anledningen till att just de kromosomerna undersöks är att dessa oftast är inblandade vid en avvikelse. Analysen visar ett normalt antal av dessa kromosomer.

Det betyder att Pricken är 100% frisk😊 👍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Barnets utveckling

Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen. Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar.

​I gravidkroppen

Många gravida känner sig nu piggare och illamåendet kan ha försvunnit. Vissa som varit gravida tidigare kan känna barnets rörelser, som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till, lätt att blanda ihop med gaser och tarmrörelser. Magen fortsätter att växa. Hjärtat pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan leda till andfåddhet.En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Att undvika större måltider, mycket dryck sent på kvällen samt starkt kryddad och fet mat kan hjälpa. Bäckenlederna mjukas upp hos alla gravida. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Prata gärna med en barnmorska om besvären.

Likes

Comments

View tracker

Som jag tog hos barnmorskan vid inskrivningsbesöket den 11 januari 2016, lyder så här:

* HIV, Syfilis och Hepatit = Dessa prover är utan anmärkning.

* Röda Hund (Rubella) = Är immun mot röda hund.

* TSH (prov på sköldkörteln) = Är helt normalt och behöver inte kontrolleras vidare.

* Ferritin (kroppensjärnreserv) = Mitt värde är 25, skall normalt vara 60 eller vilket innebär att jag bör påbörja behandling med järntabletter i dosen 100 mg dagligen för att inte utveckla anemi under graviditeten.

* Klamydia/gonorré = Visar att jag inte har det. EJ påvisat.

Likes

Comments