Ja alltså som rubriken lyder,
jag känner att jag i princip aldrig hinner med jack shit nuförtiden, ja absolut, jag har valt att skaffa två UNDERBARA små pojkar men vill bara säga att det är TUFFT ibland när man är ensam och K är på jobbet.

1. Dricka varmt kaffe.
Man har å andra sidan lärt sig att digga kallt kaffe.


2.Äta varm mat.
SLÄNG I DIG MATEN SOM OM DU VORE JAGAD AV NÅT SKITLÄSKIGT DJUR!

3.Diska klart(jag diskar för hand)
Å andra sidan, tar disken nånsin slut?

4. Duscha färdigt.
Jag kan ju likagärna skita i det och bah ta torrschampo och lite lukta-gott.
å andra sidan uppskattar man en dusch mycket mer nu. 🙏

5. Se på en hel film.
Alltid är det nån som vaknar och hostar eller grinar, eller så somnar jag eller K!

6.Städa klart.
Blir man nånsin klar med det heller? näe!

7.Planera klart.
Jag känner typ att för att tex semestern ska bli planerad helt korrekt så behöver vi barnvakt haha. Helt sant!!

Nu tänker ni säkert nämen OJ vad hon piper, hur har hon tid att skriva detta blogginlägg, joooo sörrninini, let me introduce bärselen! står och vaggar Viggo och Vilde sover i soffan.

ÄLSKAR dock mina barn så in i h-vete mycket. Men ibland är dom tuffa att tillfredsställa(minst sagt)! 😂 💕

peace

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

EN MORS KÄRLEK.

Denna obeskrivliga kärlek.
Rädslan.
Sömnbristen.
Humöret som följer pga av sömnbrist.
Diabetesen.
Ångesten.
(O)tillräckligheten.
Gör jag rätt? Gör jag fel?
Men framförallt denna obeskrivliga kärlek,
för ER kommer gör jag ALLT, tills jag tar mitt sista andetag! 💜

Och att få dela detta med världens bästa man är heller inte fy skam. Kristopher du ska ha galet mycket cred som orkar med mig emellanåt. 💖

Likes

Comments

IKEA-GREJER!
Grejer från Ikea jag tror alla småbarnsfamiljer har hemma.
1. Händerna (kantskyddshänderna)
som förövrigt suger, för dom lossnar ju bara.

2. Billigt gosedjur
Vi har både pandan (den heter Pando, så fantasilöst, men det roliga är att nu tror Vilde att alla pandor heter pando) och en drak-handdocka som vi har döpt till grönis. Jätteclever huh? (alla barn ääälskar dessutom gosedjuren från ikea, tänker jag iaf.)

3. Den uppblåsbara skötbädden.
Som efter typ en dag med våran förstfödde hade gula mjölkbajsfläckar på sig som typ inte gick bort. TROTS skyddet med den där fula katten på.

4. Halkskyddet
Vilket har ni? Vi började med den så kallade blåa fläcken (jag tänker att det är det den ska föreställa?) Eller den KÄNDA asfancy gröna krokodilen?

5. Kräkhanddukarna.
Dom små 30x30 handdukarna. Det finns inget ont att säga om dessa små raringar som räddar ens axlar och nytvättade kläder från bli nerspydda och stinka kräk. Me love these små towels.

Haha. Nämen skämt åsido! Älskar Ikea och är glad att man som småbarnsförälder inte behöver lägga en förmögenhet på bebisgrejer om man inte vill. Grejerna blir ju ändå bara nerspydda och nerbajsade.

Hejhopp! ❤🙏

Likes

Comments

VECKA 36+1 i tisdags! 😊
Jag var på specmödravårdens akutmottagning i tisdags förmiddag pga minskat insulinbehov, tryck nedåt och sammandragningar. När man får minskat insulinbehov kan det betyda olika saker som diabetiker, ofta är det helt normalt om inte insulinmängden sänks mer än 20% av ens dygnsdos. Men sänks den mer än det (vilket det gjorde för mig) så ska man ringa in och få en koll för det kan betyda att bebisen inte får tillräckligt med näring från moderkakan eller att bebisen är på väg att komma ut helt enkelt.
Väl inne på mottagningen blir jag uppkopplad till ett ctg och bebisen mår superbra, vi är där inne och gjorde ctg i 25 mins ungefär och snackar med barnmorskan som var helt fantastiskt.. Jag får heller inga sammandragningar under tiden vi gör ctg, men direkt när barnmorskan går ut och ska få ctg godkänt av en läkare, så får jag tre starka sammandragningar tätt efter varandra, då ber jag henne kolla om jag är öppen. (vilket Kristopher nämde innan för barnmorskan men hon sa i princip att inte det gör någon skillnad om hon kollar för oavsett vad det visar så kan det ändras inom 24 timmar) det visar sig iaf att min tapp är supermjuk och jag är 3 cm öppen. Woho!! Jag visste det! Nånting hade hänt!!

SENARE PÅ KVÄLLEN!
Jag åkte in på förlossningen i tisdags kväll vid 21.30 ungefär pga starka sammandragningar som gjorde lite ont, blir uppkopplad till ett ctg och ligger där och har sammandragningar lite till å från, och blir tillsagd att jamen du kan ju försöka gå igång den här förlossningen, vi går runt runt och jag går i trappor osv. Blir undersökt igen vid klockan 00.00 ungefär och tappen har kortats ner till 2,5 och jag är öppen 4 cm. Jag har sammandragningar ungefär var 10 min just i detta då så dom bestämmer att jag ska få stanna kvar på antenatal-avdelningen över natten med en sovdos. Fick en sovdos bestående av 2 alvedon, en spruta morfin och en spruta bricanyl så värkarna skulle avta. Kristopher är med mig hela tiden och farmor är hemma med våran stora kille.
Vi sover ganska okej, jag vaknar en gång på natten av värkar och är rejält snurrig av morfinet jag fick på kvällen/natten. Vi vaknar vid 7 ungefär och vi äter frukost och innan jag ens var klar så känner jag att shit, jag mår skitilla, springer tillbaka till rummet och kaskadspyr. Lägger mig sen och vilar lite och blir uppkopplad på ett ctg och får rejäla värkar ganska direkt jag blir uppkopplad och har det i ungefär i en timme, värkarna går inte ens ner emellan, jag är tvungen att andas igenom några av dom. Efter kommer en läkare och ska undersöka mig och jag och kristopher är heeelt övertygade om jag måste ha öppnats åtminstonde nån cm till, MEN ICKE, snacka om snopet. Så vi fick åka hem i väntan på värkar hemma eller vattenavgång dåra, och jag sitter nu här och väntar på att den här lilla fisen ska komma ut, har sammandragningar väldigt ofta, mest när jag ligger ner och tar det lugnt.. (jag får ingen hjälp på traven med hinnsvepning eller liknande för att jag bara är i vecka 37 (36+4 idag) meeen nästa vecka kan jag få lite hjälp på traven om jag tjatar lite), Fisen får gärna vänta till efter helgen iaf, då vi ska ha kalas för våran stora kille som blev 2 i onsdags, det höll alltså på att komma ett syskon på Vildes födelsedag. Haha.. så otippat!
Vilde är ledig från dagis idag och är och badar med sin faster Elin 😍 Jättemysigt för honom och jätteskönt för mamman ❤ Tack alla fina människor som ställer upp för oss nu när det är lite ovisst runt ankomsten av bebis!
Guld värt!
❤❤❤

Likes

Comments

...har guld i mund.
Oh vad det stämmer när man har barn, jag älskar att gå upp tidigt och sätta på kaffe och tv-mysa med min Vilde.
Han älskar det också ❤
Speciellt nu när solens strålar tränger in med sin energi genom fönsterna på morgonen. Helt ljuvligt.
Extra ljuvligt när mannen ligger kvar i sängen och sover pga av att han är apbakis. Haha
Längtar så himla mycket efter våran bebis men försöker verkligen njuta av tiden med bara ett barn och njuta av all tid och uppmärksamhet jag kan ge Vilde.
Min stora lilla unge. Snart är du storebror!
Om sisådär 36-37 dagar 💜

TB till gårdagens morgonmys. ❤💎

Likes

Comments

Nu har vi varit och beställt en ny syskonvagn efter att ha blivit jättebesvikna på den första vi köpte. Meeen det blev den vi egentligen ville ha, en Britax b-ready. Det är en sådan som ena sittdelen/liggdelen är ovanför och den andra liggdelen/syskonsitsen under. Hur grym att köra som helst och man kommer ju in överallt med den och det är ju jäkligt najs när man bor i el stockholmo. Man kan dessutom göra om den till en enkelvagn till lillebror/lillasyster när V har blivit för stor för den. Åh är sjukt pepp på att få hämta den och provköra den hemma. Det blir nån jäkla grej det här med vagnar när man blir mamma. 😏
Vi var även på ikea en sväng och köpte lite bebis grejer bl.a kräkhanddukar, en ny bytmadrass.
Vi kommer att skippa skötbordet denna gång för det tar bara massa plats. Man byter ändå nästan överallt i hemmet. Sen blev det som vanligt massa andra smågrejer som en matta, luktljus, en ny halkmatta till badkaret etc. Man vill ju alltid handla huuur mycket som helst men jag och Kristopher har sagt att vi skiter i att köpa massa nu och väntar tills vi får en större lägenhet. Vi håller på att leta efter en större just nu! Hoppas vi hittar nåt snaaart så vi kan få börja inreda precis som vi vill ha det! ❤
Nä nu ska vi åka och hämta vårat monster som har varit hos farmor och farfar så päronen fick handla i lugn och ro!
HERRÅ! 😘

SÅ smidig och snygg! 😍

Likes

Comments

Hahaha!
Det känns verkligen som att bebisen kommer komma ut när man nyser, helt sjukt! Vi är i vecka 33(32+3) nu. Det går så otroligt fort och liten växer som den ska i magen.
Idag ska mannen försöka boka lokalen här vid oss till Vildes kalas vi tänkte ha i början av april, får hålla tummarna för att den är ledig då vi vill hyra den. Annars får vi hitta nån annan lösning.
Jag tänker ju iaf att jag kommer behöva lite assistans för man blir ju inte smalare, hehe! Men hjälp finns det gott om! ❤
Har börjat må illa igen, jag gjorde det i början av graviditeten, har som tur är lergigan comp kvar, men fan vad jobbigt det är med illamående, speciellt vid diabetes då det är jäkligt viktigt att äta kontinuerligt.

Snart är detta över ❤ Vi längtar så mycket efter dig lilla skrutt!

Vecka 33 ❤

Likes

Comments

Hur ska vi kunna vara förebilder för våra barn när vi som mödrar och kvinnor gnäller och klagar på andra mödrar och kvinnor som vi på riktigt inte ens känner.
Sjukt viktigt ämne detta.
Jag måste ju erkänna också att innan jag fick barn så gnällde jag jämt på föräldrar, åh jag kommer aldrig göra si, jaag kommer aldrig göra så! Eh aah, jag skäms nåt så fruktansvärt över att jag ens trodde mig ha rätt att säga eller tycka något i mitt lilla lilla huvud.
Men sen jag blev förälder själv så har jag slutat med det, helt och hållet. Jag anser mig inte ha rätten att lägga mig i andras föräldraskap mer än att försöka sätta mig in i föräldrarnas situation och 99% av gångerna sympatisera och känna med dom. Jag själv skulle bli galen om folk la sig i mitt och Kristophers föräldraskap, det är väl kanske därför. Finns många anledningar till varför jag skriver om detta, bla en artikel från någon prettomorsa som påstog att vi som ger våra barn socker inte älskar våra barn, eller att jag ser en bekant skriva att det är "förvaring" att lämna in sitt barn på dagis, bara för att hon orkade minsann ha sina barn hemma (och hade tydligen råd med det), good for you, eller?
Eller det här då? Den stackars mamman som fick en soc-anmälan på sig för att hon gick till frisören, PÅ SIN LUNCHRAST!?!?
ALLTSÅ ni som soc anmäler folk till höger och vänster, ni måste förstå att det blir konsekvenser av detta. För resten av livet om det vill sig illa. Tänk efter före, snälla!

Idag är det väldigt svårt att vara förälder, vi ska ge våra barn rätt mat som helst ska vara ekologiskt, glutenfritt, fiberrikt, sockerfritt, ej för mycket fett etc, vi ska köpa dyra träleksaker till kidsen för PLAST ÄR GIFT (Vågar jag ens berätta att Vilde leker med sin pappas gamla plast-leksaker som most def inte är gift-fria men jag älskar att hans mamma har sparat deras gamla grejer som Vilde nu har glädje av ❤).
Vi ska inte ha egentid för det är det absolut vidrigaste man kan ha som päron (just nu sitter jag och dricker kaffe, hemma, ensam, medans V är på dagis, kill me someone) Och definitivt inte smita iväg på en lunch med våran partner när vi känner att, shit, vårat förhållande är verkligen inte bra just nu, vi behöver umgås bara jag och partnern, annars kommer vi att göra slut.
Alltså, jag orkar inte ens skriva alla 450 punkter som vi ABSOLUT inte får eller bör göra för då får vi en "dålig mamma"-stämpel för resten av livet.
Mycket av föräldraskapet idag innefattar att vi ska se individen och inte klumpa ihop våra barn och sätta dom i fack, vilket jag älskar, men vart är den synen när vi ser på andra mammor? Hur ska vi lära våra barn att alla är olika om vi sätter alla mammor (och pappor, men mest mammor) i samma fack? Såhär ska du vara som förälder, annars suger du!!!
Jagat villebråd är vad man är som förälder idag. Förstår ni inte att alla gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar? På riktigt, vad får er att tro att ni är bättre och älskar era barn mer för att någon väljer att göra annorlunda än det som funkar för just er?
Skäms på er alla pretto-mammor och besserwissrar som tror er veta vad som är bäst för andra människor.

HEJA ALLA MAMMOR, vi rockar så jävla hårt, oavsett om ditt barn får en riskaka emellanåt eller får smaka godis när ni äter godis. Och även dom som har orkar ha sina barn hemma, ni är också grymma!! (och pappor, speciellt mina barns pappa 😂)
💜💜💜

Spot on!

Likes

Comments

HALLÅ!
Alltså, denna graviditet går så otroligt fort, nu är vi inne i vecka 31 (30+1) och snart är våran lilla skrutt-plutt i magen färdigbakad. Fattar ingenting.
Vilde kommer inte ens minnas att han har varit ensambarn, haha. Lille gubben! Är så nyfiken på hur han kommer reagera, är dock helt övertygad om att både svartsjuka och tusen ton kärlek kommer visas. Han är otroligt mammig just nu, jag kan inte ens försvinna ur hans åsyn i 1 sekund, då kommer det rop efter mig, men det är mysigt, vi är väldigt kramiga i våran familj, pussas och kramas och gosar, ofta och mycket, jag tror det är otroligt viktigt för att barn ska känna sig trygga, viktiga och älskade ❤

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och läsa boken "föda utan rädsla". Jag har ju insett att jag var helt livrädd under min första förlossning och kämpade emot kroppen istället för att kämpa MED kroppen, det är dock lättare sagt än gjort för det gör v.e.r.k.l.i.g.e.n ont att föda barn. Men med rätt verktyg tror jag på riktigt att jag kan ha en bättre förlossning denna gång. Jag hade egentligen inga förväntningar på förlossningen utan det fick liksom bli som det blev men istället för något positivt blev en jäkligt läskig och skrämmande upplevelse och jag tror jag sa typ 150 ggr till Kristopher att jag inte kommer att klara detta. MEN nu har jag ju detta i bakfickan och är inställd på att vara lugnare denna gång och som sagt, jobba MED kroppen och inte emot.

Kram på er💕

JUST DET, Vilde vaknade bara 2 gånger inatt så jag är typ utvilad?!?! Och solen lyser!! Bra dag!

HEJ!

Words to live by.
Världens klokaste Astrid! ❤

Valentine flowers ❤

Likes

Comments

Längtar nåt så fruktansvärt mycket efter våren när det är sådana här soliga dagar, man får sån jäkla energi av d-vitaminen som tränger in i ens bleka vampyr-hy.
Sen kommer ju bebisen i april så det längtar man ju litegrann efter om man säger så, hehe!
Sen att slippa dra på V dom här mother-effing sautans-skit vinter-tumvantarna! Jag måste liksom böja mig över honom bakifrån och då kan jag inte andas ordentligt för jag har en 37 cm lång bebis i magen och V är typ 85 cm kort, plus att jag får typ 3 liter blod i huvudet och då känns det som svimmet är nära, och oom jag försöker framifrån så blir han helt lealös och väägrar hjälpa till, jag hatar att klä på barn vinterkläder!!
Jag är liiiite trött på denna mage just nu...och vintern... och kyla!

Men snaaart är det april 💜

Vårfeeling 🍓
(och dom där jävla vantarna)

Likes

Comments